Το βιβλίο των ερώτων είναι το πρώτο βιβλίο των Εκδόσεων PSYCHOLOGY.GR και το τέταρτο του συγγραφέα, αλλά και η προσωπική του πρόταση για μια ιδιότυπη και πολυδιάστατη μελέτη του έρωτα στα 1000+1 πρόσωπά του. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο των Ερώτων

Σε μεγάλο μέρος του, το βιβλίο εμβαθύνει στη σχέση του έρωτα με τον σεξουαλικό πόθο, την αγάπη, αλλά και τις απροσπέλαστες Σκιές μέσα μας - πολύ πέρα από το ανακριτικό φως της νόησης και της συνείδησής μας.

Τα διάφορα Κεφάλαια του βιβλίου, χωρίς προκαταλήψεις αναγκαστικής αισιοδοξίας και «στρογγυλεμένες» γωνίες, αγγίζουν διάφορες όψεις του έρωτα.

  • Το πώς ο έρωτας κυοφορείται στα βάθη του έσω κόσμου μας και το πεπερασμένο του χρόνου του.
  • Τα ευαίσθητα σύνορά του με την αγάπη και τις δυσδιάκριτες περιοχές του πόθου και της εξάρτησης.
  • Το πώς επιλέγεται ο εκάστοτε «Άλλος μας», μεγαλόπρεπος μεν για εμάς, αλλά πάντα άπιαστος, φασματικός, παρών μόνο εν τη απουσία του.
  • Την υπόγεια σχέση του έρωτα με τον αχανή μη συνειδητό έσω χώρο μας, τη Σκιά μας, εκεί όπου συντίθενται αθόρυβα τα επαναλαμβανόμενα σενάρια και οι αδιέξοδες επιλογές μας.

Ένα μοναδικό εύρημα που χαρακτηρίζει τις Σκιές του έρωτα είναι ότι, στο τέλος κάθε ενότητας και πριν από την αρχή της επόμενης, παρεμβάλλεται ως επωδός και ένα Παράθεμα (σύντομο απόσπασμα ποιήματος, πεζού, στίχων τραγουδιού) ή μία μικρή αλλά συγκινησιακά φορτισμένη «Εκμυστήρευση ανωνύμου».

Έτσι δημιουργείται ένα υπο-κείμενο «κάτω» από το κυρίως περιεχόμενο του βιβλίου, ώστε η ανάγνωσή του να γίνει, υπό μία έννοια, πιο βιωματική.

Συνολικά, το βιβλίο είναι απολαυστικό, πολυσέλιδο αλλά σφιχτοδεμένο, με έντονα ποιητική, υπαρξιακή και συχνά χιουμοριστική διάθεση.  Τα θέματά του προσεγγίζονται με έναν τρόπο γραφής απλό, ελεύθερο. 

Αποκτήστε το βιβλίο των Ερώτων, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας: Στις Σκιές του Έρωτα, για τους αιρετικούς της αγάπης 

Skia Erota 2

Οι πρώτες κριτικές αναγνωστών που λάβαμε για το βιβλίο

Γεωργία Ουζουνίδου 15/10/2022  

5 asterakiaΤελικά ναι, αξίζει να μεθάμε από έρωτα. Όμως μ’ αυτό το πολύτιμο βιβλίο μαθαίνουμε γιατί μεθάμε και τι γίνεται μετά. Και πόσο σημαντικό είναι να ξέρουμε ποιος σερβίρει και τι είναι αυτό που μας μεθάει

Andriana 03/11/2022

5 asterakia Βάζει τον έρωτα στο μικροσκόπιο, τον βάζει πλάι-πλάι με τα σκοτάδια και τα τραύματά μας, αλλά καταφέρνει να μη χάνεται η μαγεία ούτε σε μια γραμμή. Εντυπωσιακό!

Σοφία Παπανδρέου 15/11/2022
5 asterakiaΞαφνιάστηκα με το πόσο βαθιά μπορούμε να δούμε τον έρωτα! Δεν μας τον παρουσιάζει γλυκανάλατο, λέει αλήθειες ο συγγραφέας χωρίς να χαρίζεται, αλλά τις λέει έτσι που να μη σε βαραίνουν. Αναστέναξα πολύ συχνά, ιδιαίτερα στα τελευταία κεφάλαια, για τα Παρατράγουδα του έρωτα

Eleni Manamou 18/11/2022
5 asterakiaΕίχα διαβάσει παλαιότερα τη "Σκιά- ο σιωπηλός σύντροφος της ζωής" από τον ίδιο συγγραφέα και είχα συγκλονιστεί, γι΄ αυτό επέλεξα να διαβάσω και το νέο βιβλίο του για τον Έρωτα. Βρήκα τον αιρετικό εαυτό μου στις σελίδες του βιβλίου και αναγνώρισα τα μάτια των σημαντικών Άλλων της ζωής μου που με κοίταξαν (ή που δε με κοίταξαν). Βύθισμα στα άδυτα του έρωτα...

Είστε συγγραφέας βιβλίων αυτοβελτίωσης - ψυχολογίας; Μεταβείτε στην Σελίδα των Εκδόσεων Psychology.gr για περισσότερες πληροφορίες συνεργασίας με τις εκδόσεις μας!

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Γκαλτέμης Αλέξανδρος

gkaltemis alexΤμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας.
Μετάφραση ξενόγλωσσου περιεχομένου, επιμέλεια άρθρων.