ύπνος

Κάνοντας τον ύπνο προτεραιότητα μπορείτε να προωθήσετε την καριέρα σας. Παίρνοντας μια καλή ποσότητα ύπνου δεν θα ενισχύσετε μόνο την διάθεση σας και το σώμα σας με επιπλέον ενέργεια αλλά μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το αφεντικό σας και γιατί όχι να προαχθείτε στη δουλειά σας.

Χρειάζεστε απόδειξη; Απλά δείτε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εξοικονομήσετε επιπλέον ξεκούραση, η οποία μπορεί να βελτιώσει την παρουσία σας στη δουλειά.

Θα συνέλθετε πιο γρήγορα από περισπασμούς.  Όταν στερείστε ύπνο έχετε περισσότερα προβλήματα επανεστίασης στο έργο σας μετά από μία διακοπή, σε σύγκριση με κάποιον που έχει κοιμηθεί και έχει ξεκουραστεί καλά.

Θα αποτρέψετε πιθανό Burnout. Εάν κοιμάστε λιγότερο από έξι ώρες κάθε βράδυ, αυτό αποτελεί έναν από τους καλύτερους δείκτες εξουθένωσης στη δουλειά. Αποκτήστε την συνήθεια της αναβολής πολλών πραγμάτων που πρέπει να διεκπεραιωθούν την ίδια στιγμή αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες μιας μακράς και επιτυχημένης επαγγελματικής καριέρας.

Θα παίρνετε καλύτερες αποφάσεις. Ο ύπνος βελτιώνει την ικανότητα σας να λαμβάνετε σωστές και ταχύτερες αποφάσεις σε ποσοστό περίπου τέσσερα τοις εκατό. Κάθε μικρό κομμάτι λοιπόν βοηθά στο τελικό αποτέλεσμα.

Η μνήμη σας θα βελτιωθεί. Το κλειδί για την παγίωση όσων έχετε μάθει κατά την διάρκεια της ημέρας είναι η σωστή και αρκετή ξεκούραση. Εάν συστηματικά στερείστε ύπνο έχετε περισσότερες πιθανότητες να έχετε φτωχότερη μνήμη σε σχέση με εκείνους που παίρνουν την ιδανική ποσότητα ύπνου.

Θα κάνετε λιγότερα λάθη. Ακόμη και αν ανήκετε στην κατηγορία μέτριας στέρησης ύπνου, θα έχετε ένα πενήντα τοις εκατό πιο αργό χρόνο απόκρισης και ένα χαμηλότερο ποσοστό ακρίβειας σε απλά θέματα από κάποιον που είναι υπό την επήρεια αλκοόλ.

Εάν αισθάνεστε υπνηλία κατά την διάρκεια της ημέρες και δεν θέλετε να θέσετε σε κίνδυνο την παρουσία σας στην δουλειά, μια λύση είναι να δοκιμάσετε την λήψη ενός ελαφρύ ύπνου διάρκειας 10- 20 λεπτών.

 

Διαβάστε ακόμη το άρθρο: Αϋπνία και τρόποι αντιμετώπισης του Επιστημονικού Συνεργάτη Μ.Επταήμερου

Συγγραφή Άρθρου

Αρετή Μπατζικώστα

areti batzikostaΨυχολόγος, ειδίκευση στην "Ιατρική του Ύπνου", στη μελέτη της φυσιολογίας του ύπνου και των διαταραχών του.
Μετεκπαίδευση στις μεθόδους της Βιοανάδρασης (Biofeedback) και της Nευροανάδρασης (Neurofeedback) για μείωση άγχους και βελτίωση της συναισθηματικής ισορροπίας.

google news iconΗ Πύλη Ψυχολογίας είναι εγκεκριμένος εκδότης (Publisher) στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε πρόσβαση σε όλη την αρθρογραφία καθώς και άμεση ενημέρωση για έρευνες ψυχολογίας και θέματα που αφορούν την επικαιρότητα ψυχολογίας και ψυχικής υγείας: Πύλη Ψυχολογίας - Google News

Όλα τα περιεχόμενα της Πύλης Ψυχολογίας - Psychology.gr προστατεύονται από την DMCA. Η αναδημοσίευση περιεχομένου είναι αποδεκτή, μόνο εφόσον τηρούνται όλοι ανεξαιρέτως οι παρακάτω κανόνες. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η Πύλη Ψυχολογίας θα προχωράει σε καταγγελία DMCA, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Διαβάστε προσεκτικά το σχετικό πλαίσιο: ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ DMCA.com Protection Status

Περισσότερα άρθρα του ειδικού συνεργάτη

Πως να ενισχύσετε την αυτοεκτίμηση σας
αυτοεκτίμηση

Η αυτοεκτίμηση αποτελεί την συναισθηματική μας στάση απέναντι στον εαυτό μας και μπορεί να είναι θετική ή άρνητική, υψηλή ή χαμηλή. Το βασικό συστατικό της αυτοεκτίμησης είναι η αγάπη προς τον εαυτό μας.
Η χαμηλή αυτοεκτίμηση βρίσκεται συχνά στη βάση της πυραμίδας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στις σχέσεις, στη συμπεριφορά, στα συναισθήματα. 

Εγγραφή στο Newsletter

Απεχθανόμαστε το Spam! Στην 1η λίστα, θα λαμβάνετε emails από την Πύλη Ψυχολογίας για επιλεγμένα άρθρα ψυχολογίας. Στη 2η λίστα, θα λαμβάνετε προτάσεις βιβλίων ψυχολογίας. Στην 3η λίστα, κάντε εγγραφή μόνο αν είστε επαγγελματίας ψυχικής υγείας.

0
Shares