Το παρόν ερωτηματολόγιο αποτελεί μέρος της εργασίας του Λαέρτη Ανταλόπουλου, προπτυχιακού φοιτητή του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου ( Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) που εκπονείται στο πλαίσιο του μαθήματος της Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας (διδάσκουσα: Α. Τουλουμάκου).

Το παρόν ερωτηματολόγιο απευθύνεται ΜΟΝΟ σε άτομα που έχουν λάβει διάγνωση Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής από ψυχίατρο είτε κατά την παιδική/εφηβική ηλικία είτε ως ενήλικες (με την προϋπόθεση ότι παρουσίαζαν ιδεοψυχαναγκαστική συμπτωματολογία από την παιδική/εφηβική ηλικία), ανεξάρτητα από το αν έχουν λάβει φαρμακοθεραπεία ή από το αν έχουν κάνει ψυχοθεραπεία με κάποιον/α επιστήμονα ψυχικής υγείας.

Σκοπός του παρόντος ερωτηματολογίου είναι η καταγραφή της αντιμετώπισης που έχουν τα παιδιά και οι έφηβοι με Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή από τους γονείς τους ως προς την ιδεοψυχαναγκαστική τους συμπεριφορά.

Η συμμετοχή σας είναι εξαιρετικά σημαντική. Οι απαντήσεις σας είναι απόλυτα εμπιστευτικές και πλήρως ανώνυμες.

Για να θεωρηθεί έγκυρο το ερωτηματολόγιο απαιτείται συμπλήρωση όλων των παρακάτω φράσεων, με εξαίρεση τη φράση 5, η οποία πρέπει να συμπληρωθεί ή όχι ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο συμπληρώθηκε η φράση 4, και τη φράση 8, η οποία συμπληρώνεται ή όχι ανάλογα με τις μνήμες που μπορεί να ανακαλέσει ο συμμετέχων.

Ακολουθήστε τον σύνδεσμο πορκειμένου να συμμετέχετε στην έρευνα Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή - Ερωτηματολόγιο

Το παρόν ερωτηματολόγιο αποτελείται από έξι ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, μία ερώτηση σύντομης απάντησης, δύο ερωτήσεις στις οποίες ο συμμετέχων μπορεί να απαντήσει κατά βούληση συντομότερα ή μακροσκελέστερα και μια δημογραφική ερώτηση.

Ο Λαέρτης Ανταλόπουλος σας ευχαριστεί πολύ για τη συμμετοχή σας!

Σημείωση: Η Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr έχει ένα σταθερό ενδιαφέρον να υποστηρίζει τις έρευνες φοιτητών ψυχολογίας και ειδικών ψυχικής υγείας. Στείλτε πληροφορίες για την έρευνα που διοργανώνετε, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. προκειμένου να προχωρήσουμε σε δημοσίευση στην Πύλη μας.

Το κείμενο σας πρέπει να είναι σαφές και περιεκτικό, να περιλαμβάνει τουλάχιστον 200 λέξεις και να εξηγεί ποιος διοργανώνει την έρευνα, ποιος είναι ο σκοπός της έρευνας, ποιοι μπορούν να συμμετέχουν.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr