Πρόσκληση συμμετοχής σε έρευνα για την επιρροή των Μ.Μ.Ε στην κοινή γνώμη σχετικά με το Έγκλημα και την καταδίκη.

Σκοπός της έρευνας

Να ερευνηθεί κατά πόσο και πώς τα ΜΜΕ και τα social media επηρεάζουν την κοινή γνώμη σχετικά με τον κόσμο του εγκλήματος.

Αναλύονται οι φόβοι και τα στερεότυπα που δημιουργούνται γύρω από το έγκλημα, τον εγκληματία, και το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης.
Τέλος, αναλύεται η άμεση σχέση την κοινής γνώμης και του δικαστηρίου, η πιθανή επιρροή του κοινού στην απόφαση της δικαιοσύνης, καθώς και η εμπιστοσύνη που υπάρχει τώρα στο ποινικό σύστημα δικαιοσύνης.

Υπεύθυνη είναι η κ.Φροσω Παπαδημητροπούλου, καθηγήτρια κοινωνιολογίας και εγκληματολογίας του κολλεγίου ανθρωπιστικών επιστημών ICPS.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι άνω των 18 ετών. Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου γίνεται ανώνυμα.

Δείτε την πρόσκληση και μεταβείτε στην σελίδα της έρευνας

Αγαπητέ συμμετέχοντα,

Είμαι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος B.sc. In Psychology του University of Central Lancashire στο κολλέγιο ανθρωπιστικών επιστημών ICPS και πραγματοποιώ την ακόλουθη έρευνα υπό την επίβλεψη της κ. Παπαδημητροπούλου Ευφροσύνης και της κ. Λαγογιάννη Κρίστη.

Με το παρόν κείμενο θα ήθελα να σας ενημερώσω για το σκοπό της ακόλουθης έρευνας, η οποία αποτελεί βασικό κομμάτι συλλογής δεδομένων, στα πλαίσια εκπόνησης της πτυχιακής μου εργασίας.

Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη καθώς θα βοηθήσετε να διερευνηθεί η επιρροή που ασκούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης στην κοινή γνώμη σχετικά με το έγκλημα και την καταδίκη. Αναλυτικότερα, στη πιθανή δημιουργία στερεοτύπων και φόβου γύρω από το έγκλημα, τη θυματοποίηση του δράστη, την έλλειψη εμπιστοσύνης γύρω από το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης.

Η έρευνα απευθύνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών, ανεξαρτήτου φύλου. Για τη διεξαγωγή της έρευνας χρειάζεται να συμπληρώσετε το παρακάτω ερωτηματολόγιο το οποίο θα σας πάρει περίπου 10 λεπτά.

Η συμμετοχή στην έρευνα είναι εθελοντική και είστε ελεύθεροι να αποχωρήσετε όποια στιγμή θέλετε χωρίς να αποθηκευτούν οι απαντήσεις ή τα στοιχεία σας.Οι απαντήσεις είναι απολύτως ανώνυμες, θα φυλαχτούν σε ένα στικάκι που Μόνο εγώ, ως ερευνήτρια και οι επόπτριές μου θα μπορούν να έχουν πρόσβαση. Το αρχείο θα διαγραφεί μετά την παραλαβή των αποτελεσμάτων της εργασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Πανεπιστημίου.

Συμπεράσματα, από την ανάλυση των δεδομένων θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

Οποιαδήποτε ερώτηση προκύψει για την έρευνα, τα αποτελέσματα ή κάποια απορία χρειαστείτε, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με τις επόπτριές μου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων για τον χρόνο σας και τη συμμετοχή σας.

Ερευνήτρια: Άννα Σταθάκου
Επόπτες: Ευφροσύνη Παπαδημητροπούλου, Κρίστη Λαγογιάννη.

Για να συμμετέχετε στην έρευνα, μεταβείτε στην παρακάτω διεύθυνση:  Η Επιρροή των ΜΜΕ στην κοινή γνώμη σχετικά με το έγκλημα

Το PSYCHOLOGY.GR και οι προσκλήσεις συμμετοχής σε έρευνες Ψυχολογίας

Το Psychology.gr, η πύλη της ψυχολογίας στο ελληνικό διαδίκτυο, έχει ένα σταθερό ενδιαφέρον να υποστηρίζει τις έρευνες φοιτητών ψυχολογίας και ειδικών ψυχικής υγείας. Στείλτε πληροφορίες για την έρευνα που διοργανώνετε, στο info @psychology.gr προκειμένου να προχωρήσουμε σε δημοσίευση στo PSYCHOLOGY.GR

Το κείμενό σας πρέπει να είναι σαφές και περιεκτικό, να περιλαμβάνει τουλάχιστον 300 λέξεις και να εξηγεί ποιος διοργανώνει την έρευνα, ποιος είναι ο σκοπός της έρευνας, ποιοι μπορούν να συμμετέχουν.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Συντάκτης στην Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr
Μετάφραση, απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr