Η αναβλητικότητα είναι από τα θέματα που απασχολούν πολλούς καθώς καταλήγει να αποδυναμώνει την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και την αυτοπεποίθησή μας. Είναι μια τρικλοποδιά από εμάς τους ίδιους στην επιτυχία μας. Η ομάδα του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας ξεχώρισε και σας προτείνει μια σειρά από βιβλία με θέμα την αναβλητικότητα. Προμηθευτείτε τα βιβλία από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας και αφήστε την αναβλητικότητα στο παρελθόν!

Νίκησε την αναβλητικότητα

Ολοι λίγο-πολύ είμαστε αναβλητικοί! Αναβάλλουμε να κλείσουμε ραντεβού με τον γιατρό, να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας, να καταπιαστούμε με μια ανιαρή δουλειά... ενώ πολλά σημαντικά θέματα τα αφήνουμε για αργότερα.

Όταν όμως αυτό γίνεται τρόπος ζωής, είναι καιρός να κάνουμε κάτι! Η Diane Ballonad Rolland προτείνει ένα πρόγραμμα 21 ημερών για να μάθουμε πώς να ξεχωρίζουμε τα ουσιώδη από τα επουσιώδη και τα σημαντικά από εκείνα που δεν έχουν μεγάλη σημασία.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τις προτεραιότητές μας και να μη μεταθέτουμε τα πράγματα για την επόμενη μέρα.

  • 21 ημέρες για να μπορείτε να εντοπίζετε αυτό που είναι σημαντικό για σας.
  • Ασκήσεις για να βρείτε το κουράγιο να ενεργήσετε και να ανακτήσετε την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας.
  • Ένα καθημερινό πρόγραμμα με πολλά μικρά βήματα που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας!

Με αυτό το πρόγραμμα θα πάψετε να πνίγεστε. Θα έχετε τον έλεγχο και θα αντιμετωπίζετε πιο αποτελεσματικά τις υποχρεώσεις σας! Κι όταν καταφέρετε να μην πιέζεστε από εκκρεμότητες, η ζωή θα σας φαίνεται πολύ πιο ανάλαφρη!

Αποκτήστε το βιβλίο Νίκησε την αναβλητικότητα, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων

Σταμάτα να εύχεσαι. Ξεκίνα να πραγματοποιείς!

Σε όλη τη διάρκεια της ζωής σου, είχες γονείς, προπονητές, δασκάλους, φίλους και μέντορες που σε προέτρεπαν να αφήσεις τις δικαιολογίες και να ξεπεράσεις τους φόβους σου. Τι θα έλεγες αν τελικά το μυστικό για να βρεις την αυτοπεποίθηση να απογειώσεις τη ζωή και την καριέρα σου βρίσκεται στο να ξέρεις πώς να ενθαρρύνεις τον εαυτό σου;

Χρησιμοποιώντας την επιστήμη των "συνηθειών", συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες και εντυπωσιακά στοιχεία από σημαντικά ιστορικά γεγονότα, την τέχνη και τις επιχειρήσεις, η Mel Robbins εξηγεί τη δύναμη μιας "στιγμής ώθησης". Ακολούθως, δίνει ένα απλό εργαλείο με το οποίο θα καταφέρεις να αναδείξεις τον καλύτερο εαυτό σου.

Χρειάζονται μόνο 5 Δευτερόλεπτα για να χρησιμοποιήσεις αυτό το εργαλείο και, κάθε φορά που θα το κάνεις, θα ξέρεις ότι είναι σαν να έχεις δίπλα σου έναν εξαιρετικό σύμβουλο.

Στον Κανόνα των 5 Δευτερολέπτων, θα ανακαλύψεις ότι χρειάζονται μόλις 5 δευτερόλεπτα για να:

  • Αποκτήσεις αυτοπεποίθηση.
  • Σταματήσεις την αναβλητικότητα και την αυτο-αμφισβήτηση.
  • Νικήσεις τον φόβο και την αβεβαιότητα.
  • Σταματήσεις να ανησυχείς και να νιώσεις πιο χαρούμενος.
  • Μοιράζεσαι τις ιδέες σου άφοβα.


Το μυστικό δεν είναι να ξέρεις τι να κάνεις... είναι να ξέρεις πώς θα κάνεις τον εαυτό σου να το κάνει.

Περισσότερα από 8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παρακολουθήσει την ομιλία της Mel Robbins στο TEDx, ενώ στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών στον κόσμο χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο για να αυξήσουν την παραγωγικότητα, να βελτιώσουν τη συνεργασία και τη δέσμευση στην επίτευξη στόχων.

Αποκτήστε το βιβλίο Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Φάε τον βάτραχό σου

Το θρυλικό Φάε τον βάτραχό σου (με πάνω από 1.500.000 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο και μεταφρασμένο σε 42 γλώσσες) θα αλλάξει τη ζωή σας.

Δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να κάνουμε όλα όσα θέλουμε. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν προσπαθούν να καταφέρουν τα πάντα. Μαθαίνουν να επικεντρώνουν την προσοχή τους στις πιο σημαντικές εργασίες και να τις ολοκληρώνουν.

Ο Mark Twain χρησιμοποιούσε μια έκφραση, σύμφωνα με την οποία, εάν το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί είναι να τρως έναν βάτραχο ζωντανό, τότε θα ξέρεις πως έχεις ήδη ξεμπερδέψει με τη χειρότερη ασχολία ολόκληρης της ημέρας.

Χρησιμοποιώντας τη ρήση αυτή ως μεταφορά για την ενασχόληση με την πιο απαιτητική εργασία της ημέρας -εκείνη που σίγουρα θα καθυστερήσετε να φέρετε εις πέρας, αλλά ταυτόχρονα και εκείνη που μπορεί να μετατρέψει προς το καλύτερο τη ζωή σας.

Το Φάε τον βάτραχό σου σας υποδεικνύει πώς να διαχειριστείτε και να οργανώσετε τη μέρα σας. Όχι μόνο θα ασχοληθείτε με τις υποχρεώσεις σας γρηγορότερα, αλλά θα μάθετε να ολοκληρώνετε τις σημαντικότερες από αυτές.

Ο συγγραφέας των best sellers Brian Tracy συμβουλεύει για όλα τα χαρακτηριστικά της σωστής διαχείρισης του χρόνου: αποφάσεις, πειθαρχία και αποφασιστικότητα.

Tαυτόχρονα αναλύει 21 πρακτικά και εύκολα βήματα, τα οποία θα σας βοηθήσουν να μη χρονοτριβείτε και να αποπερατώνετε τις σημαντικότερες εργασίες σας σήμερα κιόλας!

Αποκτήστε το βιβλίο Φάε τον βάτραχό σου, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Η ώρα της επιτυχίας

Ο δρ Jim Muncy ασχολήθηκε πολλά χρόνια μαθαίνοντας τι χρειάζονται οι άνθρωποι για να πετύχουν. Όταν ο πρόεδρος του τμήματός του στο πανεπιστήμιο όπου εργάζεται ως καθηγητής Μάρκετινγκ του ζήτησε να σχεδιάσει ένα μάθημα που θα βοηθούσε πραγματικά τους φοιτητές, προετοιμάζοντάς τους για τον κόσμο των επιχειρήσεων, ο δρ Muncy εισήγαγε ένα σύστημα διαχείρισης χρόνου.

Οι φοιτητές έμαθαν να βρίσκουν τον χρόνο για να κάνουν όλα όσα είχαν διδαχθεί στα άλλα μαθήματα. "Ακόμα και όλες τις γνώσεις του κόσμου να έχει κάποιος, είναι άχρηστες αν δεν μάθει πώς να βρίσκει τον χρόνο για να τις αξιοποιήσει".

Στο βιβλίο αυτό αναλύονται οι είκοσι τέσσερις βασικές αρχές με εύληπτο και κατανοητό τρόπο, για να διαχειριστείτε τον χρόνο βλέποντας πώς θα θέλατε να είναι η ζωή σας στο μέλλον.

Ο συγγραφέας προτείνει να ακολουθήσετε κάποιες αρχές, όπως:

  • Μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα.
  • Τα πράγματα στη ζωή κινούνται πάντα προς το χάος και ποτέ προς την τάξη.
  • Δραστηριότητα δεν σημαίνει πρόοδος, και επείγον δεν σημαίνει σημαντικό.
  • Για να πάτε γρήγορα πηγαίνετε μόνοι, για να πάτε μακριά φτιάξτε μια ομάδα.

Οι βασικές αρχές του χρόνου έχουν βαθιά επίδραση σε όσους τις ακολουθούν. Η Ώρα της επιτυχίας απευθύνεται σε όλους εσάς που θέλετε να έχετε καλύτερο έλεγχο του χρόνου σας, προκειμένου να επιτυγχάνετε τους στόχους σας κάθε λεπτό της ημέρας.

Αποκτήστε το βιβλίο Η ώρα της επιτυχίας, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Αλλάξτε τα όλα σε 21 ημέρες

Μήπως κι εσείς θέλετε ν' αλλάξετε κάποιο κομμάτι της συμπεριφοράς σας αλλά, εξαιτίας αποτυχιών στο παρελθόν ή επειδή φοβάστε το άγνωστο, δεν μπορείτε να κάνετε το πρώτο βήμα; Να η βοήθεια που ζητούσατε! Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο που θα σας κάνει πιο δυνατούς και θα στηρίξει την πορεία σας προς την αλλαγή.

Η συγγραφέας Ρουθ Φίσελ, που έχει δώσει την προσωπική της μάχη με τον αλκοολισμό, χρησιμοποίησε τη δύναμη των θετικών δηλώσεων για να βρει τη σωματική και ψυχική της υγεία.

Το δυνατό αυτό βιβλίο γίνεται πυξίδα για να βρείτε τη λύση που σας διέφευγε και να λυτρωθείτε από ενοχλητικές συνήθειες, όπως η αναβλητικότητα, αλλά και από προβλήματα που απειλούν την ίδια σας τη ζωή, όπως η εξάρτηση από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.

Αποκτήστε το βιβλίο Αλλάξτε τα όλα σε 21 ημέρες, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Δέκα λεπτά από την ευτυχία

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πλούσιος ή διάσημος για να νιώσει ευτυχισμένος. Η ευτυχία θέλει καλή υγεία και κακή μνήμη. Άλλωστε, ευτυχία δεν είναι ο σταθμός, αλλά ο τρόπος που ταξιδεύουμε. Η ίδια η ζωή είναι ευτυχία.

Απολαύστε τη ζωή σας για να μπορέσετε, κάνοντας τον απολογισμό σας, να πείτε ότι τελικά το ταξίδι άξιζε.

Αναλάβετε δράση άμεσα, χωρίς αναβολές, γιατί η σημερινή μέρα αύριο θα είναι ήδη παρελθόν. Η ανατολή προϋποθέτει τον ήλιο. Ο ήλιος είστε εσείς!

Ο Γιώργος Δημόπουλος και ο Γιάννης Λαφαζάνος συνθέτουν έναν οδηγό καθημερινότητας, έναν οδηγό χαράς και ευτυχίας χαρίζοντάς μας απλές συμβουλές που θα φτιάξουν τη μέρα μας και τη διάθεσή μας.

Απέχετε μόνο δέκα λεπτά από την ευτυχία, αξίζει να την αναζητήσετε!

Αποκτήστε το βιβλίο Δέκα λεπτά από την ευτυχία, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

21 ευκαιρίες να ξεπεράσεις τον εαυτό σου

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την πεποίθηση ότι το μέλλον μας διαμορφώνεται από μεγάλα γεγονότα, σημαντικές αποφάσεις και σύνθετες σκέψεις.

Η Theresa Cheung όμως μας αποδεικνύει ότι οι καθημερινές μας συνήθειες -τα πράγματα που κάνουμε κατ’ επανάληψη- είναι το κλειδί για να έχουμε τη ζωή που επιθυμούμε.

Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσουμε τη ζωή μας είναι να αλλάξουμε τις επαναλαμβανόμενες καθημερινές συνήθειες, ξεκινώντας από σήμερα κιόλας.

Η συγγραφέας σχεδίασε και μας παρουσιάζει 21 απλές, ολιγόλεπτες καθημερινές συνήθειες οι οποίες προσφέρουν το πλαίσιο για να φέρουμε τη θετική αλλαγή στη ζωή μας.

Οι συνήθειες αυτές είναι χωρισμένες σε 3 φάσεις:

  • Πρωί: 7 πρωινές συνήθειες για να ξεκινάμε την ημέρα με αποφασιστικότητα
  • Μεσημέρι-Απόγευμα: 7 συνήθειες για μια ζωή με σκοπό
  • Βράδυ: 7 συνήθειες για να ολοκληρώσουμε την ημέρα μας με ικανοποίηση

Υιοθετώντας αυτές τις απλές συνήθειες και δίνοντας πραγματικά σημασία στο τι κάνουμε καθημερινά, θα μεταμορφώσουμε τη ζωή μας. Είμαστε αυτό που κάνουμε επανειλημμένα. Ως εκ τούτου, η Αριστεία δεν είναι πράξη αλλά συνήθεια.

Αποκτήστε το βιβλίο 21 ευκαιρίες για να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Στρώσε το κρεβάτι σου

Αν θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο, ξεκινήστε στρώνοντας το κρεβάτι σας.

Αν στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε πρωί, θα έχετε ολοκληρώσει την πρώτη "δοκιμασία" της ημέρας. Αυτό θα σας δώσει μια μικρή αίσθηση υπερηφάνειας και θα σας ενθαρρύνει να ολοκληρώσετε την επόμενη δουλειά, κι έπειτα κι άλλη, κι άλλη. Μέχρι το τέλος της ημέρας αυτή η μία ολοκληρωμένη δουλειά θα έχει μετατραπεί σε πολλές δουλειές που ολοκληρώθηκαν.

Το στρώσιμο του κρεβατιού θα ενισχύσει το γεγονός ότι μικρά πράγματα στη ζωή έχουν σημασία. Αν δεν μπορείτε να κάνετε τα μικρά πράγματα σωστά, δε θα κάνετε ποτέ και τα μεγάλα!

Βασισμένο στον συγκλονιστικό λόγο του Ναυάρχου Ουίλιαμ ΜακΡέιβεν για τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Στις 17 Μαΐου 2014, ο Ναύαρχος Ουίλιαμ ΜακΡέιβεν απηύθυνε λόγο στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου του Τέξας. Αντλώντας έμπνευση από το σύνθημα της σχολής, «Ό,τι αρχίζει εδώ αλλάζει τον κόσμο», μοιράστηκε μαζί τους τα δέκα μαθήματα που πήρε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του στο Ναυτικό, τα οποία τον βοήθησαν να ξεπεράσει τις προκλήσεις που αντιμετώπισε στην καριέρα του αλλά και στη ζωή του, και εξήγησε πώς ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα βασικά μαθήματα για να αλλάξει τον εαυτό του και τον κόσμο προς το καλύτερο.

Ο λόγος αυτός έγινε viral με παραπάνω από 14 εκατομμύρια views. Βασισμένος στους βασικούς άξονες της ομιλίας του, ο ΜακΡέιβεν αφηγείται ιστορίες από τη ζωή του και τη ζωή ανθρώπων που συνάντησε όσο ήταν στο Ναυτικό· ανθρώπων που χρειάστηκε να πάρουν σκληρές αποφάσεις επιδεικνύοντας συμπόνια, θάρρος και αποφασιστικότητα.

Το βιβλίο αυτό προσφέρει σοφία, πρακτικές συμβουλές και ενθαρρυντικά λόγια που θα εμπνεύσουν τους αναγνώστες να πετύχουν τον στόχο τους, ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές της ζωής τους.

Αποκτήστε το βιβλίο Στρώσε το κρεβάτι σου, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Το κλαμπ των 5 π.μ.

Γίνε πρωινός τύπος απογείωσε τη ζωή σου

Ο Robin Sharma, ειδικός σε θέματα κορυφαίας ηγεσίας και υψηλής απόδοσης, παρουσίασε την ιδέα του Κλαμπ των 5 π.μ. πριν από είκοσι χρόνια. Μέσα από μια μαγευτική –και συχνά διασκεδαστική– ιστορία για δύο αγνώστους που προσπαθούν να βρουν τον δρόμο τους και συναντούν έναν εκκεντρικό μεγιστάνα που γίνεται ο κρυφός μέντοράς τους, Το Κλαμπ των 5 π.μ. θα σας δείξει:

Πώς ξεκινούν το πρωινό τους οι σπουδαίες μεγαλοφυΐες, οι τιτάνες των επιχειρήσεων και οι σοφότεροι άνθρωποι του κόσμου, για να παράγουν εκπληκτικά επιτεύγματα.

Μια σχεδόν άγνωστη συνταγή που μπορείτε να ακολουθήσετε αμέσως για να ξυπνάτε νωρίς νιώθοντας εμπνευσμένοι, εστιασμένοι και πλημμυρισμένοι με πυρετώδη ορμή ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε μέρα.
Μια μέθοδο βήμα βήμα για να διασφαλίσετε τις πιο ήσυχες ώρες στο χάραμα και να έχετε χρόνο για εξάσκηση, για προσωπική ανανέωση και ανάπτυξη.

Μια πρακτική βασισμένη στη νευροεπιστήμη, που αποδεδειγμένα θα σας βοηθήσει να ξυπνάτε πιο εύκολα την ώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι κοιμούνται και θα σας δίνει πολύτιμο χρόνο για να σκέφτεστε, να εκφράζετε τη δημιουργικότητά σας και να αρχίζετε την ημέρα σας ήρεμα και χωρίς άγχος.

«Μυστικές τακτικές» για να υπερασπίζεστε τα χαρίσματα, τα ταλέντα και τα όνειρά σας ενάντια στους ψηφιακούς περισπασμούς και στις εκτροπές για ασήμαντα πράγματα, προκειμένου να έχετε καλή τύχη, επιρροή και μεγάλο αντίκτυπο στον κόσμο. Το Κλαμπ των 5 π.μ., ένα βιβλίο-μανιφέστο υπέρ της αριστείας, ένας μεγαλοφυής οδηγός παραγωγικότητας και παντοτινός σύντροφος, είναι ένα έργο που θα μεταμορφώσει τη ζωή σας. Για πάντα.

To Κλαμπ των 5 π.μ. είναι η πρωτοποριακή-καταπληκτική ιστορία δύο απλών καθημερινών ανθρώπων που αναζητώντας ευημερία και γαλήνη σε μια εποχή ψηφιακών περισπασμών και υπέρμετρης πολυπλοκότητας συναντούν τον πιο περίεργο μα και υπέροχο μέντορα.

Γεννήθηκες για να θριαμβεύσεις, έχεις φτιαχτεί για να δημιουργείς αριστουργήματα, έχεις σχεδιαστεί για να πραγματοποιείς όλες τις επιδιώξεις σου, έχεις κατασκευαστεί για να είσαι η δύναμη του καλού σε αυτόν τον μικρό πλανήτη.

Αποκτήστε το βιβλίο Το κλαμπ των 5 π.μ., από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Χρύσα Πράντζαλου

e psy logo twitter2Τμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας Psychology.gr
Επιμέλεια και συγγραφή άρθρων, μετάφραση & απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.