Πρόσκληση συμμετοχής σε έρευνα με θέμα: Investigating Attitudes towards Online and Face-to-Face Counseling and its Relations with Therapeutic Alliance in the Greek General Population: Adjustment of the Psychometric Tools in the Greek Population.

Η έρευνα απευθύνεται, τόσο σε ψυχολόγους / ψυχοθεραπευτές / συμβούλους, όσο και σε θεραπευόμενους/πελάτες. Για τη συμμετοχή στην έρευνα πρέπει να γνωρίζετε τόσο Ελληνικά όσο και Αγγλικά.

Ακολουθεί αναλυτικά η πρόσκληση:

Εν επιγνώσει συναίνεση: Ονομάζομαι Βογιατζής Μιλτιάδης Ταξιάρχης και στα πλαίσια εκπόνησης της μεταπτυχιακής διπλωματικής μου έρευνας, πραγματοποιώ έρευνα με στόχο την κατανόηση των στάσεων των ψυχοθεραπευτών και των θεραπευμένων απέναντι στη διά ζώσης και διαδικτυακή ψυχοθεραπεία και τη διαμόρφωση της ψυχοθεραπευτικής σχέσης (θεραπευτικής συμμαχίας) στον Ελληνικό πληθυσμό. Επιπλέον, στόχος της έρευνας είναι η μετάφραση και προσαρμογή των ψυχομετρικών εργαλείων «Online Counseling Attitudes Scales (OCAS) and Face-to-Face Counseling Attitudes Scales (FCAS)», «The Working Alliance Inventory Short Form» και του «E-Therapy Attitudes Scale».

Για το λόγο αυτό σας προσκαλώ να συμμετάσχετε στην παρούσα μελέτη απαντώντας σε κάποιες ερωτήσεις.

Θα χρειαστείτε περίπου 6 με 9 λεπτά για να απαντήσετε σε όλες τις ερωτήσεις. Για τη συμμετοχή σας στην έρευνα είναι απαραίτητο να έχετε συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας σας και να γνωρίζετε την ελληνική και την αγγλική γλώσσα. Ωστόσο, η παρούσα έρευνα διεξάγεται σε δύο χρονικά σημεία, και αφού συμπληρώσετε το παρόν ερωτηματολόγιο, έπειτα από περίπου 10-14 ημέρες θα σας αποσταλεί εκ νέου, ένα νέο ερωτηματολόγιο στην αγγλική γλώσσα, για το οποίο επίσης θα χρειαστείτε 6 με 9 λεπτά για να το συμπληρώσετε.

Έτσι, σε περίπτωση που αποφασίσετε να συμμετάσχετε στην έρευνα, θα σας ζητηθεί να δώσετε έναν κωδικό που μόνο εσείς θα γνωρίζετε. Θα σας ζητηθεί να γράψετε τον αγαπημένο σας αριθμό και το όνομα του αγαπημένου σας κατοικιδίου/ήρωα. Αυτός ο κωδικός θα χρησιμεύσει για το δεύτερο σκέλος της έρευνας, όπου θα σας ζητηθεί να τον παρέχετε για να συνεχίσετε στην έρευνα. Για το λόγο αυτό, επιλέξαμε να σας παροτρύνουμε στη χρήση του αγαπημένου σας αριθμού και ονόματος κατοικίδιου ή ήρωα, προκειμένου να μπορέσετε να το ανακαλέσετε εύκολα.

Επίσης, θα σας ζητηθεί ένα e-mail επικοινωνίας, προκειμένου να σας αποστείλουμε το δεύτερο ερωτηματολόγιο. Σε περίπτωση που συμφωνήσετε και παρέχετε το e-mail σας, ο ερευνητής εξασφαλίζει ότι κανείς εκτός από τον ίδιο δε θα έχει πρόσβαση στα δεδομένα του ερωτηματολογίου και ότι με την περάτωση της έρευνας, όλα τα προσωπικά e-mail θα διαγραφούν οριστικά.

Οι απαντήσεις σας είναι σημαντικές και οι πληροφορίες που συγκεντρώνονται από αυτή την έρευνα είναι πολύτιμες για την επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα. Έτσι, η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη και ευελπιστούμε στην συνεισφορά σας για την καλύτερη κατανόηση του υπό μελέτη θέματος.

Οι ερωτήσεις που πρόκειται να απαντήσετε, εάν αποφασίσετε να συμμετάσχετε στη έρευνα, αφορούν ορισμένα δημογραφικά χαρακτηριστικά, όπως φύλο, ηλικία, εκπαίδευση, οικογενειακή, οικονομική και επαγγελματική κατάσταση.

Επίσης, τα ερωτηματολόγια περιλαμβάνουν ερωτήσεις που εστιάζουν στις στάσεις απέναντι στη δια ζώσης και στη διαδικτυακή (online) ψυχοθεραπεία/συμβουλευτική. Για τους σκοπούς της παρούσας έρευνας η διαδικτυακή (online) ψυχοθεραπεία αναφέρεται αποκλειστικά στη ζωντανή εξ αποστάσεως ψυχοθεραπεία, με χρήση ενσύρματης ή ασύρματης ηλεκτρονικής συσκευής (κινητό, laptop, ηλεκτρονικός υπολογιστής, tablet κλπ.). Τέλος, τα ερωτηματολόγια περιλαμβάνουν ερωτήσεις για την αξιολόγηση της θεραπευτικής σχέσης μεταξύ ψυχοθεραπευτή και θεραπευόμενου, βάσει της προσωπικής σας εμπειρίας.

Η συμμετοχή στην έρευνα δεν προβλέπει οποιοδήποτε κίνδυνο ή ταλαιπωρία για τους συμμετέχοντες, ενώ είναι αυστηρά εθελοντική και μπορείτε να αποσυρθείτε από την έρευνα οποιαδήποτε στιγμή χωρίς καμία συνέπεια. Η συμμετοχή σας είναι ανώνυμη και όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται θα χρησιμοποιηθούν μόνο για αυτήν την έρευνα και θα παραμείνουν εμπιστευτικές. Δεν θα υπάρχει σύνδεση των απαντήσεων που δίνεται με εσάς ως άτομο σε κανένα σημείο της έρευνας ή σε μελλοντική δημοσίευση των αποτελεσμάτων.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να λάβετε ενημέρωση για τα αποτελέσματα της μελέτης, παρακαλούμε στείλτε ενημερωτικό e-mail στα στοιχεία που παρουσιάζονται παρακάτω. Σε περίπτωση που έχετε οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση επικοινωνήστε με τον ερευνητή Μιλτιάδη Ταξιάρχη Βογιατζή

Η έρευνα εποπτεύεται από τον Δρ. Αλέξανδρο Μαραγκάκη.

ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ, ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Investigating Attitudes towards Online and Face-to-Face Counseling

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Συντάκτης στην Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr
Μετάφραση, απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr