προσφορά στα παιδιά

Ας διδάξουμε στα παιδιά μας ποιο είναι το αληθινό νόημα των γιορτών, αυτό της προσφοράς!
Ρωτήστε τα παιδιά “ποιοι είναι μερικοί τρόποι που μπορούμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας π.χ. την οικογένεια, τους φίλους, τους γείτονες, την κοινότητα, τον κόσμο μας κατά τη διάρκεια των γιορτών;”. Ενθαρρύνετε τα παιδιά να εμπνευστούν με δικές τους ιδέες.

Παρακάτω παρατίθενται 11 ιδέες για τη μετάδοση της έννοιας της προσφοράς στα παιδιά:

1. Διοργανώστε ένα πάρτι όπου ενήλικες και παιδιά θα συγκεντρώσουν χρήματα αντί να σας φέρουν δώρα τα οποία θα δοθούν σε ένα φιλανθρωπικό οργανισμό που θα έχετε επιλέξει.

2. Προσφέρετε χαρά σε άτομα τρίτης ηλικίας επισκεπτόμενοι ένα γηροκομείο μαζί με τα παιδιά σας όπου τα παιδιά μπορούν να ψάλλουν τα κάλαντα ή να κρατήσουν συντροφιά στους ηλικιωμένους.

3. Καθαρίστε ένα τοπικό πάρκο. Φορέστε γάντια και πάρτε σακούλες σκουπιδιών για να καθαρίσετε το συγκεκριμένο δημόσιο χώρο.

4. Επισκεφθείτε ένα ηλικιωμένο γείτονα προσφέροντάς του γιορτινές λιχουδιές ώστε να μοιραστείτε μαζί του το γιορτινό πνεύμα των ημερών.

5. Διατηρήστε τις παραδόσεις των παππούδων και γιαγιάδων. Συζητήστε με τους παππούδες ώστε να μοιραστούν μαζί σας τις αγαπημένες γιορτινές αναμνήσεις τους. Υπενθυμίστε στα παιδιά σας πόσο ανεκτίμητη και πολύτιμη είναι η αφιέρωση προσοχής και χρόνου στα αγαπημένα μας πρόσωπα π.χ. οικογένεια και φίλοι.

6. Δωρεά τροφίμων. Πηγαίνετε μαζί με το παιδί σας να αγοράσετε τρόφιμα για να τα δώσετε σε αποθήκη τροφίμων άπορων οικογενειών.

7. Υποστηρίξτε ένα παιδί. Υιοθετήστε παιδιά τρίτων χωρών μέσα από οργανώσεις που βοηθούν αυτά τα παιδιά ώστε να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες σε σίτιση, ένδυση, εκπαίδευση.

8. Δημιουργήστε κουτιά δραστηριοτήτων τα οποία θα περιέχουν βιβλία, μολύβια, χειροτεχνίες για να τα δώσετε σε παιδιά που βρίσκονται σε καταφύγια αστέγων.

9. Μην ξεχνάτε τα ζώα! Προσφέρετε σε συλλόγους αδέσποτων ζώων τροφές και ό,τι άλλο χρειάζονται.

10. Πηγαίνετε με το παιδί σας να αγοράσετε παιχνίδια για παιδιά που έχουν ανάγκη.

11. Γίνεται εθελοντής μαζί με το παιδί σας σε οργάνωση-φορέα που συμβαδίζει με τα ενδιαφέροντα της οικογένειάς σας.

Γιατί η προσφορά είναι αγάπη!

Συγγραφή Άρθρου

Αμανατίδου Φωστηρία

amanatidou fostiriaΨυχολόγος -  Α.Μ: CBT13-050
Ειδικός στη Γνωστική-Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων.


Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Όλα τα περιεχόμενα της Πύλης Ψυχολογίας - Psychology.gr προστατεύονται από την DMCA. Η αναδημοσίευση περιεχομένου είναι αποδεκτή, μόνο εφόσον τηρούνται όλοι ανεξαιρέτως οι παρακάτω κανόνες. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση η Πύλη Ψυχολογίας θα προχωράει σε καταγγελία DMCA, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. Διαβάστε προσεκτικά το σχετικό πλαίσιο: ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ DMCA.com Protection Status
Σχετικά άρθρα
Ίσως...

Πότε είναι αργά; Πότε αντιλαμβανόμαστε το χρόνο που έχει...

Περισσότερα άρθρα του ειδικού συνεργάτη

Γιατί τα παιδιά έχουν ξεσπάσματα
παιδιά, ξεσπάσματα

Τα επεισόδια ξεσπάσματος των παιδιών είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της γονικής μέριμνας. Είναι δύσκολο κανείς να τα κατανοήσει, δύσκολο να αποφευχθούν και ακόμα πιο δύσκολο να ανταποκριθούν οι γονείς αποτελεσματικά όταν συμβαίνουν. Και όταν αυτά εμφανίζονται με μεγάλη συχνότητα πέρα από το αναπτυξιακό στάδιο που αναμένονται (συνήθως στα δύο έτη) τότε μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα όχι μόνο για το παιδί αλλά και για τους γονείς που τα υπομένουν.

Τρόποι διαχείρισης του άγχους των εξετάσεων των μαθητών
διαχείριση άγχους, εξετάσεις

Το άγχος αποτελεί μέρος της καθημερινής ζωής των μαθητών που ετοιμάζονται για τις εξετάσεις. Πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα σημάδια του άγχους; Πώς μπορεί ένας μαθητής να διαχειριστεί το άγχος πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων; Πώς η μελέτη μπορεί να γίνει πιο αποδοτική; Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί για να μην ενισχύουν το άγχος του μαθητή;

Ανασκόπηση - Ενδοσκόπηση 2017
Ανασκόπηση - Ενδοσκόπηση

Πλησιάζουμε στο τέλος αυτής της χρονιάς για να ανεβούμε στο σκαλοπάτι της επόμενης. Ας αναλογιστούμε τις διαδρομές που διανύσαμε, τις εμπειρίες που αποκομίσαμε και τη σοφία που αποκτήσαμε. Και τώρα σιγά σιγά ας προετοιμαστούμε για τη νέα χρονιά με αγάπη στην ψυχή και στην καρδιά μας.

6 Συνήθειες για μια ευτυχισμένη ζωή
ευτυχισμένη ζωή

Τι μπορούμε να κάνουμε για να νιώσουμε ευτυχισμένοι στην πορεία της ζωής μας; Ας δούμε παρακάτω 6 σημαντικές συνήθειες που ενισχύουν το αίσθημα της ευτυχίας:

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :
0
Shares