Αν ψάχνεις τρόπους να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου και να αναγνωρίσεις την αξία σου τότε αυτό το άρθρο είναι για εσένα. Μέσα από την ακόλουθη σειρά βιβλίων που προτείνει η ομάδα του βιβλιοπωλείου μας μπορείς να μάθεις πώς να χτίσεις μια καλύτερη σχέση με τον εαυτό σου. Η αυτοπεποίθηση είναι μια ποιότητα που καλλιεργείται!

Η αυτοπεποίθηση που κρύβουμε μέσα μας

Από τη συγγραφέα που έγραψε το βιβλίο: Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας

Αυτοπεποίθηση – το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας της ψυχής Μακάρι να είχα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση!

Ποιος δεν το έχει ευχηθεί;

Η αυτοπεποίθηση καθορίζει την αίσθηση που έχουμε για τη ζωή, τις σχέσεις μας, την ψυχική αλλά και τη σωματική μας υγεία.

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση έχουν καλή εικόνα για τον εαυτό τους, είναι αισιόδοξοι και θεωρούν πως είναι ισάξιοι με τους άλλους. Η ψυχολόγος και συγγραφέας Stefanie Stahl είναι βέβαιη ότι η χαμηλή αυτοπεποίθηση δεν αποτελεί αμετάκλητη μοίρα.

Με γλαφυρά παραδείγματα μας εξηγεί πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας: χρειάζεται να αποδεχτούμε τον ίδιο μας τον εαυτό, να επικοινωνούμε ανοιχτά, να ενεργούμε στοχευμένα, να αντιλαμβανόμαστε τα συναισθήματά μας, μαθαίνοντας έτσι να απολαμβάνουμε τη ζωή.

Αποκτήστε το βιβλίο Η αυτοπεποίθηση που κρύβουμε μέσα μας μέσω του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας του PSYCHOLOGY.GR

Βάλε τα όριά σου

Αναρωτιέστε τι κάνει ένα βιβλίο για τα όρια σε μια σειρά βιβλίων αυτοπεποίθησης; Τα όρια ενισχύουν την αυτοπεποίθηση, την αυτοεκτίμησή μας και τον αυτοσεβασμό μας!

Πώς βάζουμε σε προτεραιότητα τον εαυτό μας όταν η καθημερινότητα μας πιέζει;

Πώς μαθαίνουμε να λέμε τα «όχι» που θα μας κάνουν να νιώσουμε ελεύθεροι;

Η θεραπεύτρια Nedra Glover Tawwab μας βοηθά να βρούμε απαντήσεις σε ένα βιβλίο-οδηγό ψυχικής υγείας.

Αποκτήστε το βιβλίο Βάλε τα όριά σου μέσω του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας του PSYCHOLOGY.GR

Τα μυστικά της απόλυτης αυτοπεποίθησης

Μήπως υποτιμάτε την αξία σας;

Μήπως φοβάστε ότι θα κάνετε ή θα πείτε κάτι που είναι λάθος;

Μήπως έχετε «αποδεχθεί τη μοίρα σας» και απλώς ζείτε «βγάζοντάς τα πέρα»;

Αυτός δεν είναι τρόπος να ζει κανείς! Τώρα, όπως τόσοι άλλοι, μπορείτε να απολαύσετε την προσωπική σας ιστορία επιτυχίας, μαθαίνοντας τις αρχές της απόλυτης αυτοπεποίθησης.

Σε αυτό το βιβλίο ο Δρ Ρόμπερτ Άντονι αποκαλύπτει τα μυστικά που διδάσκει στα εργαστήρια αυτοβελτίωσης και στα σεμινάριά του, που έχουν αλλάξει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων, αστέρες του αθλητισμού και διασημότητες γνωρίζουν ότι η απόλυτη αυτοπεποίθηση μπορεί να σε φτάσει στην κορυφή. Τώρα ήρθε η ώρα να το μάθετε κι εσείς.

Θα μάθετε:

  • Πώς να αξιοποιείτε τη δημιουργική φαντασία σας και να τη χρησιμοποιείτε για να αποκτήσετε ό,τι επιθυμείτε.
  • Πώς να απαλλάξετε το μυαλό σας από το φόβο, την ανησυχία και τις ενοχές, και να ξεπεράσετε τις αποτυχίες σας.
  • Τους καλύτερους τρόπους για να επικοινωνείτε με τους άλλους και την τέχνη της ψιλοκουβέντας.
  • Τους πιο απλούς τρόπους για να αποκτήσετε ξεκάθαρη οπτική των πραγμάτων και να θέσετε στόχους.
  • Τις χαρές και τα οφέλη της διαφορετικότητας.

Αφήστε τον Δρα Άντονι να σας καθοδηγήσει βήμα βήμα, μέρα με τη μέρα, στο μονοπάτι της απόλυτης αυτοπεποίθησης -στην επαγγελματική, οικογενειακή, ερωτική και οικονομική ζωή σας, καθώς και στη σωματική και ψυχική σας υγεία- και αποκτήστε μια νέα, απόλυτα θετική και γεμάτη αυτοπεποίθηση νοοτροπία.

Αποκτήστε το βιβλίο Τα μυστικά της απόλυτης αυτοπεποίθησης μέσω του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας του PSYCHOLOGY.GR

Συναισθηματική ευδαιμονία

Πώς συμφιλιώνουμε την ανάγκη μας να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας με την επιθυμία μας να προστατεύουμε τους άλλους;

Ο Osho, ένας από τους πιο καινοτόμους και εμπνευσμένους πνευματικούς δασκάλους της εποχής μας, προσφέρει μια πρακτική και εμπεριστατωμένη προσέγγιση.

Το βιβλίο αυτό, που περιλαμβάνει νέο, ανέκδοτο υλικό, μας βοηθά να ανακαλύψουμε τα συναισθήματά μας, να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις με τρόπο που να οδηγεί στη βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας και των γύρω μας, και να ανταποκριθούμε στα απρόοπτα της ζωής με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ισορροπία.

Θα ανακαλύψουμε:

- Τον αντίκτυπο του φόβου, του θυμού και της ζήλιας στη ζωή μας.
- Πώς κάποια συναισθήματα, όπως η ενοχή, η ανασφάλεια και ο φόβος, έχουν τη δύναμη να μας χειραγωγούν.
- Πώς να αποφύγουμε τις βλαβερές για την υγεία μας αντιδράσεις σε έντονα συναισθήματα.
- Πώς να μετατρέψουμε καταστροφικά συναισθήματα σε δημιουργική ενέργεια.
- Τον ρόλο της κοινωνίας και της κουλτούρας στο είδος των συναισθημάτων μας.

Η μοναδική διεισδυτική ματιά του Osho στον νου και στην καρδιά του ανθρώπου οδηγεί πολύ πέρα από τα όρια της συμβατικής ψυχολογίας. Μας διδάσκει πώς να βιώνουμε τα συναισθήματά μας στο έπακρο και να τα διαχειριζόμαστε δημιουργικά, ώστε να επιτύχουμε μια πλούσια και γεμάτη νόημα ζωή.

Αποκτήστε το βιβλίο Συναισθηματική ευδαιμονία μέσω του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας του PSYCHOLOGY.GR

Η φιλοσοφία της αυτοπεποίθησης

Από πού προέρχεται η αυτοπεποίθηση; Πώς λειτουργεί; Πώς ενισχύεται και πώς αποδυναμώνεται; Γιατί κάποιοι έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από άλλους; Είναι ζήτημα ιδιοσυγκρασίας; Αποτέλεσμα δουλειάς με τον εαυτό τους ή του τρόπου που βλέπουν τον κόσμο; Τι σχέση έχει η αυτοπεποίθηση με την εμπιστοσύνη που δείχνουμε στους άλλους, με την εμπιστοσύνη στην ίδια τη ζωή;

Ο Charles Pepin φωτίζει το μυστήριο της αυτοπεποίθησης αντλώντας έμπνευση από σημαντικά κείμενα της φιλοσοφίας και της αρχαίας γνώσης, από έργα ψυχαναλυτών και ψυχολόγων, αλλά και από τις εμπειρίες σπουδαίων αθλητών, καλλιτεχνών και απλών ανθρώπων.

Γίνε αυτό που είσαι - Φρίντριχ Νίτσε

Η αυτοπεποίθηση είναι τόσο θεμελιώδες ερώτημα της ύπαρξής μας, ώστε δεν θα ήταν δυνατόν να είναι αντικείμενο ενός μόνο κλάδου. Για να εντοπίσουμε τις πηγές της δεν πρέπει να προσπαθήσουμε να τη μελετήσουμε σε εργαστήρια, αλλά να την παρατηρήσουμε στην πραγματική ζωή.

Πρέπει να προσπαθήσουμε να τη δούμε να γεννιέται και να μεγαλώνει, να διακρίνουμε τους δισταγμούς και τις παρεκκλίσεις της, να τρέξουμε στο πλάι της -όπως ακολουθούμε ένα παιδί για να μην πέσει-, ώστε να βρούμε τελικά την ισορροπία μας και να καταφέρουμε να φτάσουμε μακριά.

Αποκτήστε το βιβλίο Η φιλοσοφία της αυτοπεποίθησης μέσω του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας του PSYCHOLOGY.GR

Το παράδοξο μονοπάτι προς το νόημα της ζωής

Γιατί δεν απολαμβάνεις τη ζωή όσο θα ήθελες;

Ίσως η απάντηση να μην είναι αυτή που νομίζεις. Δεν φταις εσύ. Ίσως όμως ευθύνονται όσα ακούς πως πρέπει να κάνεις για να απολαμβάνεις τη ζωή.

Ο ήρωας της ιστορίας έχει την τύχη να συναντήσει μια μαγική οδηγό που του δείχνει ένα εναλλακτικό μονοπάτι.

Σε αυτό το πρωτοπόρο και αντισυμβατικό βιβλίο, ο Δημήτρης Φλαμούρης PhD καταρρίπτει πολλούς από τους μύθους του χώρου της αυτοβελτίωσης.

Συνδυάζοντας τις τελευταίες έρευνες της νευροεπιστήμης, της νέας επιστήμης του άγχους και της επιστήμης της κινητοποίησης, με την Ψυχολογία, την Υπαρξιακή Φιλοσοφία αλλά και την Αρχαία Σοφία προτείνει έναν διαφορετικό, πιο ανθρώπινο δρόμο.

Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα διαβάσεις:

  • Πώς μπορείς να ζήσεις πιο ευτυχισμένα ακόμα και χωρίς να έχεις στόχους ή όνειρα.
  • Πώς μπορείς να βρεις τι θέλεις στη ζωή σου (και ότι είναι φυσιολογικό να μην το ξέρεις ακόμα).
  • Πώς να διαχειρίζεσαι το άγχος και να το κάνεις σύμμαχο (όσο και αν αγχώνεσαι). Στην πράξη.
  • Πώς να λύσεις τον γρίφο της χαμηλής αυτοπεποίθησης. Στην πράξη.
  • Πώς να διαχειριστείς τις αρνητικές σκέψεις και τα δυσάρεστα συναισθήματα που σε ταλαιπωρούν. Στην πράξη.Πώς να κατανοήσεις και να τιθασεύσεις το μυαλό σου.
  • Πώς να επικοινωνείς αποτελεσματικά με όλους. Στην πράξη.
  • Πώς να βρεις τη δύναμη της θέλησης για να κάνεις όσες αλλαγές θέλεις να κάνεις αλλά δυσκολεύεσαι και πώς να αντιστέκεσαι στους πειρασμούς. Στην πράξη.
  • Πώς να απαντήσεις στο ερώτημα του νοήματος της ζωής.

Γραμμένο με το γνωστό πρακτικό και ιδιαίτερα προσιτό ύφος του συγγραφέα, το βιβλίο υπόσχεται να σε ταξιδέψει σε μέρη του εαυτού σου που δε θα φανταζόσουν ποτέ ότι υπήρχαν. Σε ένα παράδοξο μονοπάτι προς το νόημα της ζωής.

Είσαι έτοιμος για μια ζωή με νόημα;

Αποκτήστε το βιβλίο Το παράδοξο μονοπάτι προς το νόημα της ζωής μέσω του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας του PSYCHOLOGY.GR

Μαθήματα αυτοπεποίθησης

Ένας εμπνευσμένος οδηγός για να ξεπεράσεις τις αμφιβολίες σου και να πετύχεις στην προσωπική και επαγγελματική σου ζωή. Ο Άντερσον μας δείχνει πώς να κάνουμε φίλους, να εμπνέουμε τους άλλους και τελικά να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Η συμβουλή του είναι τόσο απλή: ανάλαβε την ευθύνη για τη συμπεριφορά σου, μην προσπαθείς απλώς να κάνεις πράγματα, κάν’ τα και ανάλαβε δράση ακόμα κι αν φοβάσαι.

Τα Μαθήματα αυτοπεποίθησης προσφέρουν συμβουλές για να ξεπεράσετε τους φόβους σας και φέρνουν ευτυχία στη ζωή τη δική σας και τη ζωή εκείνων που αγαπάτε. John Gray, συγγραφέας του βιβλίου: Άντρες από τον Άρη, Γυναίκες από την Αφροδίτη.

Αποκτήστε το βιβλίο Μαθήματα αυτοπεποίθησης μέσω του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας του PSYCHOLOGY.GR

Πώς να έχεις αυτοπεποίθηση

Μπορείς να αποκτήσεις εύκολα αυτοπεποίθηση.

Δεν έχουν όλοι εκ γενετής αυτοπεποίθηση, γι’ αυτό και μπορούν να την καλλιεργήσουν με τον καιρό. Αν προσπαθείς σκληρά να νιώσεις ήρεμος κάτω από συνθήκες πίεσης ή εύχεσαι να είχες τη σιγουριά να διαφημίσεις τις ικανότητές σου, το βιβλίο αυτό είναι εδώ για να σε βοηθήσει.

Γεμάτο συμβουλές, θετικές ρήσεις και δραστηριότητες, το πώς να έχεις αυτοπεποίθηση θα σε βοηθήσει να επεξεργαστείς ό,τι σε δυσκολεύει ώστε να αναδείξεις την εσωτερική σου αυτοπεποίθηση.

Αποκτήστε το βιβλίο Πώς να έχεις αυτοπεποίθηση μέσω του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας του PSYCHOLOGY.GR

Θέλω-Πιστεύω-Μπορώ - Tα 3 κλειδιά της ζωής

Τι σημαίνει βασικές δεξιότητες ζωής και πώς μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μας;

Γεννιέσαι αισιόδοξος ή γίνεσαι;

Πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε το άγχος στη ζωή μας;

Πώς οι ταμπέλες που «μας φοράνε» οι άλλοι καταλήγουν να επηρεάζουν όλη τη ζωή μας;

Πώς μπορείς να μεταδώσεις αρχές και αξίες στα παιδιά σου;

Σε τι υπερτερούν οι άνθρωποι που έχουν θετική σκέψη; Πώς τεκμηριώνεται αυτό;

Τι οδηγεί τους ανθρώπους σε συγκρούσεις; Πώς μπορούν να αποφευχθούν;

Τα σημαντικότερα εμπόδια στην εκπλήρωση των στόχων μας είναι οι περιοριστικές μας πεποιθήσεις. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Από τη θετική σκέψη και την αυτοπεποίθηση, μέχρι τη γλώσσα σώματοςκαι τη διεκδικητικότητα, η Εύη Ξυραφά προσφέρει τα εφόδια για να αντιμετωπίσετε κάθε πρόκληση της ζωής.

Και το κυριότερο: να ζείτε ευτυχισμένοι και με αρμονία τη ζωή που εσείς επιλέξατε να ζήσετε και όχι οι άλλοι για εσάς!

Οι σκέψεις μας ορίζουν τη ζωή μας, κι αυτό σημαίνει πρακτικά ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει στη ζωή μας και εμείς μπορούμε να το αλλάξουμε.

Το πιο δύσκολο κομμάτι της αλλαγής είναι η απόφαση. Αν έχετε αποφασίσει ότι θέλετε μια καλύτερη ζωή και ότι είστε έτοιμοι να την κατακτήσετε, αυτό το βιβλίο θα σας δώσει όλα τα εργαλεία για να το πετύχετε.

Από εκεί και πέρα, θα χρειαστείτε εφαρμογή, εξάσκηση, υπομονή και επιμονή.

Με μία λέξη: δέσμευση.

Αποκτήστε το βιβλίο Θέλω - Πιστεύω - Μπορώ μέσω του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας του PSYCHOLOGY.GR

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Συντάκτης στην Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr
Μετάφραση, απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr