Ακρόαση άρθρου......

Συχνά μετά το τέλος των Πανελλαδικών, μετά την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών αρχίζουμε και σκεφτόμαστε το νόημα της επόμενης «σχολικής χρονιάς», αυτά που καταφέραμε την προηγούμενη, κάνουμε μία αυτοκριτική, άλλοι κάνουν μία αυτό-αξιολόγηση.

 Και αρχίζουμε να σκεφτόμαστε την επόμενη σχολική χρονιά, τις περισσότερες φορές όμως με το βάρος της προηγούμενης.... και αυτό γιατί δεν αποφορτιστήκαμε, γιατί λειτουργούμε μηχανικά, γιατί νιώθουμε ότι δεν έχουμε χρόνο, γιατί νιώθουμε ότι δεν μας φτάνει ο χρόνος.

Συχνά προσπαθούμε να βρούμε νόημα σε αυτά που θέλουμε να κάνουμε, να παρηγορήσουμε ή να ενθαρρύνουμε τον εαυτό μας να κάνει κάτι διαφορετικό, να αντιμετωπίσει μία αποτυχία ή να βρούμε το θάρρος για να κάνουμε κάτι νέο. . .

Και έτσι μιλάμε στα παιδιά μας, κινητοποιούμε όσους έδωσαν Πανελλαδικές και δεν τα πήγαν όπως ήθελαν να σκεφτούνε εναλλακτικές

Όμως, μήπως πρέπει να σκεφτούμε και εμάς τους ίδιους;

Δηλαδή....

Ας εμπνεύσουμε τον εαυτό μας!

Ας σκεφτούμε πράγματα που θα θέλαμε να πετύχουμε και ας χρησιμοποιήσουμε αυτή την περίοδο για να εμπνευστούμε και να σκεφτούμε διαφορετικά, μεγαλεπήβολα, σχεδόν ονειροπόλα...

Δεν υπάρχει όριο στο να σκεφτείτε κάτι διαφορετικό και για να είμαστε ειλικρινείς η δημιουργικότητα και η πρωτοπορία καλλιεργούνται από εμάς τους ίδιους όσο τους δίνουμε χώρο και έδαφος για να γονιμοποιηθούν....

Άστο γι’ αύριο! Ξεπερνώντας την αναβλητικότητα στο χώρο εργασίας
Το διαδικτυακό σεμινάριο διοργανώνεται από το PSYCHOLOGY.GR, με εισηγήτρια την ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια, Άρτεμις Αντωνίου.

Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που απέτυχαν και σχεδόν ήθελαν να τα παρατήσουν..... και όμως δεν τον έκαναν, ευτυχώς για όλους εμάς....

Ο Walt Disney είχε απορριφθεί από έναν εκδοτικό οίκο γιατί δεν είχε φαντασία, μία Σχολή στη Νότια Καλιφόρνια είχε απορρίψει την αίτηση του Steven Spielberg να φοιτήσει εκεί, η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ απορρίφθηκε από 12 εκδοτικούς οίκους, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε αποτύχει στις εισαγωγικές εξετάσεις του πανεπιστημίου, ο Στίβεν Κινγκ είχε απορριφθεί από περίπου 30 εκδοτικούς οίκους και αφού πέταξε το χειρόγραφό του στα σκουπίδια το βρήκε η σύζυγός του και τον έπεισε να ξαναπροσπαθήσει.

Όμως....  το θέμα μας δεν είναι η διαχείριση της απόρριψης ή της αποτυχίας ή η διαχείριση του πένθους και του άγχους, αν και πολλοί θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν και αυτά, γιατί συχνά η αποτυχία τα πυροδοτεί.

Ίσως το πιο ουσιαστικό μήνυμα είναι να προσφέρουμε στον εαυτό μας τη δυνατότητα να ονειρεύεται και να μην σταματάει τα όνειρα και τις σκέψεις του.

Μην χάνεις λοιπόν το κουράγιο σου!

Δείτε στην πλατφόρμα Psyversity, Σεμινάρια αυτοβελτίωσης, χαμηλού κόστους. Αποκτήστε το σεμινάριο που χρειάζεστε και παρακολουθήστε το από τον υπολογιστή, το tablet ή το κινητό σας, στον χρόνο που εσείς επιλέγετε!

Δυστυχώς δεν διάλεξα τους γονείς μου
Σε αυτό το ανατρεπτικό βιβλίο, η έγκυρη κλινική ψυχολόγος Lindsay Gibson αποκαλύπτει την καταστροφική φύση των συναισθηματικά ανώριμων γονέων, τα τοξικά μοτίβα με τα οποία μας έχουν σημαδέψει και μας παρέχει πολύτιμους τρόπους για να θεραπευτούμε

Βρες ανθρώπους που θα σε εμπνεύσουν, ανθρώπους που θα λειτουργήσουν ξανά σαν κίνητρο για σένα, χωρίς να σκέφτεσαι τη φάση στην οποία βρίσκεσαι, την ηλικία σου.

Βρες συμμάχους, που θα σκέφτονται σαν και εσένα, μαζί με εσένα.

Σε οποιαδήποτε φάση της ζωής σου και αν βρίσκεσαι να θυμάσαι πάντα την υποχρέωση που έχεις προς τον ίδιο σου τον εαυτό.... την αυτό-εξέλιξή σου δηλαδή.

Σε όποια φάση της ζωής σου, σε όποια φάση της καριέρας σου, μην εστιάσεις στα «αλλά», μην εστιάσεις στα εμπόδια.... Πάντα θα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν...

Πάντα όμως υπήρχαν και άνθρωποι που μας απέδειξαν ότι μπόρεσαν να τα καταφέρουν... Πάντα υπήρχαν άνθρωποι που είδαν το όραμά τους και σταμάτησαν να εγκλωβίζονται στη φυλακή του άγχους και του φόβου τους...

Πάντα υπήρχαν άνθρωποι που δεν εστίασαν σε όλα όσα τους είπαν οι άλλοι και σε αυτά που θα μπορούσαν να τους σταματήσουν και αναζήτησαν το όραμά τους, την αλλαγή στην καριέρα τους, έναν καινούργιο σκοπό....

Τι να κάνεις λοιπόν;

Δώσε στον εαυτό σου την ελευθερία και το έδαφος να αναζητήσει, σχεδόν να κυνηγήσει με μένος, με μανία, με πάθος αυτά που στερήθηκες, αυτά που ονειρεύτηκες και αυτά που πιστεύεις ότι αξίζεις. . .

Δώσε στον εαυτό σου την ελευθερία και το χώρο να ονειρευτεί 

Και αν με ρωτήσεις τι θα ήθελα αυτό το καλοκαίρι, θα ήταν το δικαίωμα να ονειρευτώ και να μην εγκλωβίσω τα όνειρά μου μέσα στους φόβους μου.

Και αν με ρωτήσεις τι θα ήθελα αυτό το καλοκαίρι, θα ήταν την επιθυμία να μην γίνω δέσμιος των φόβων μου και να μην φυλακιστώ μέσα στο άγχος μου και στις στερεοτυπικές αντιλήψεις των άλλων

Και αν με ρωτήσεις τι θα ήθελα αυτό το καλοκαίρι, θα ήταν το δικαίωμα να κατακτήσω απάτητες κορυφές των ονείρων και των στόχων μου.

Και αν εσύ ρωτήσεις τον εαυτό σου, τι σε σταματάει θα σου απαντούσα με ευκολία ο ίδιος μας ο εαυτός, οι φόβοι μας, ο τρόπος με τον οποίο μεγαλώσαμε, τα τραύματά μας, η αναβλητικότητά μας, το άγχος και η καταστροφοποίησή μας....

Και αν εσύ ρωτήσεις τον εαυτό σου, τι συμβουλή θα έπρεπε να σου δώσεις, θα σου απαντούσα...

Εμπιστεύσου τον εαυτό σου !

Ενέπνευσε τον εαυτό σου!

Βρες συμμάχους που θα σε πιστέψουν!

Πρόσφερε στον εαυτό σου το δικαίωμα της δοκιμής και του ονείρου!

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Σολταρίδου Ελένη - Ψυχολόγος

Σολταρίδου Ελένη: έχει επιβεβαιωθεί από το Psychology

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στον επαγγελματικό κατάλογο ειδικών παρέχονται από τους ίδιους τους ειδικούς, κατά την εγγραφή τους στο σύστημα. Όταν βλέπετε την ένδειξη «έχει επιβεβαιωθεί από το Psychology”, σημαίνει ότι το Psychology έχει ελέγξει, με email, τηλεφωνικά ή/και με λήψη των σχετικών εγγράφων, τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Ότι ο ειδικός είναι υπαρκτό πρόσωπο.
  • Ότι τα πτυχία οι τίτλοι και οι εξειδικεύσεις που αναφέρει είναι αληθινά.
  • Ότι οι πληροφορίες που αναφέρει ισχύουν.

Ψυχολόγος, Msc, με γραφείο σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.  Υποψήφια διδάκτωρ Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εξειδίκευση στη Διαχείριση Αγχωδών Διαταραχών και στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία.