Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα

Εργαστήριο Αποτελεσματικού Γονέα

Πρόκειται για ένα εργαστήριο, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1962 από τον κλινικό ψυχολόγο Dr. Thomas Gordon, και έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως η πρώτη εκπαίδευση για γονείς με βάση τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Το εργαστήριο έχει διδαχτεί σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο γονείς σε 43 χώρες, ενώ το σχετικό βιβλίο «Parent Effectiveness Training», «Τα Μυστικά του Αποτελεσματικού Γονέα», έχει πουλήσει πάνω από 4 εκ. αντίτυπα, σε 33 γλώσσες.

Ο γονέας επιτυγχάνει να αναθρέψει τα παιδιά του με τρόπο που θα προάγει το αίσθημα της υπευθυνότητας, της αυτονομίας, της αυτοπειθαρχίας, της συνεργασίας και του σεβασμού, όχι με αυταρχικό ή υποχωρητικό τρόπο, αλλά με την καλλιέργεια των έμφυτων θετικών στοιχείων που κάθε άνθρωπος έχει. Καθώς η σχέση γονέα-παιδιού είναι καταλυτική, η κατάκτηση αυτών των δεξιοτήτων βοηθούν στη δημιουργία μιας ουσιαστικής και αρμονικής σχέσης.

Η επιτυχία του εργαστηρίου οφείλεται κυρίως στο ότι δεν αρκείται απλώς να μεταδώσει κάποιες θεωρητικές γνώσεις, αλλά κυρίως βασίζεται στην πρακτική εκμάθηση των δεξιοτήτων εκείνων, που θα φέρουν άμεσα, πραγματικά και αναγνωρίσιμα αποτελέσματα στα καθημερινά προβλήματα της οικογένειας.

Προς τον σκοπό αυτό, το εργαστήριο είναι βιωματικό και εκτός από διαλέξεις μικρού μήκους, δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε πρακτικές ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων (role plays), συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων και εμπειριών.

Στο εργαστήριο θα μάθετε:

  • Πώς να διευκολύνω το παιδί μου να λύνει τα προβλήματά του αποτελεσματικά, χωρίς να γίνομαι παρεμβατικός.
  • Πώς να διεκδικώ τις ανάγκες μου όταν παρεμποδίζονται από την συμπεριφορά του παιδιού μου, χωρίς να διακινδυνεύω την σχέση μου μαζί του.
  • Πώς να δημιουργήσω μια ουσιαστική και αρμονική σχέση με το παιδί μου.
  • Πώς να προλαβαίνω πιθανές συγκρούσεις με τις δεξιότητες πρόληψης.
  • Πώς να διευθετώ τις συγκρούσεις αναγκών, όταν προκύπτουν, με ισότιμο και δημοκρατικό τρόπο ώστε να μην υπάρχουν ηττημένοι.
  • Πώς να χειρίζομαι τις συγκρούσεις αξιών με σεβασμό και ευαισθησία.
Κόστος συμμετοχής: 200 € για ένα γονέα
300 € για το ζευγάρι
 
Στις ανωτέρω τιμές συμπεριλαμβάνεται το απαραίτητο έντυπο υλικό: το βιβλίο «τα Μυστικά του Αποτελεσματικού Γονέα» και το Εγχειρίδιο Ασκήσεων.
 
Έναρξη: Τετάρτη 27/09
Ημ. διεξαγωγής: 27/09, 04/10, 11/10, 18/10, 25/10, 01/11, 08/11, 15/11, 22/11, 29/11 Διάρκεια: 30 ώρες
Ώρα: 18:00-21:00
Χώρος διεξαγωγής: Αίθουσα Εκπαιδεύσεων ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ -Λεωφ. Ηρακλείου 353, 4ος όροφος, Ν. Ηράκλειο Αττικής
 
Εισηγητές: Πασπάλη Ασπασία, Ψυχολόγος, Παιδοψυχολόγος Msc, Bsc, Διευθύντρια ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ Γεωργίου Μαργαρίτα, Ψυχολόγος, Ειδικός Παιδαγωγός Bsc
 
Μετά την ολοκλήρωση του Εργαστηρίου χορηγείται πιστοποιητικό συμμετοχής.

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 27-09-2017
Ημ. Λήξης 29-11-2017
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος 200 €
Φορέας
ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. ( Αθήνα)
Leof. Irakliou 353, Iraklio 141 22, Greece
ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ. ( Αθήνα)
200 €

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :