Επαφή και επικοινωνία με τον εαυτό και τους άλλους

Επαφή και επικοινωνία με τον εαυτό και τους άλλους

Σύμφωνα με τη λακανική ψυχανάλυση η επικοινωνία πάντα αποτυγχάνει: ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο συνεχίζουμε να προσπαθούμε! Όντως πολλές φορές ίσως να έχουμε εξοργιστεί, απελπιστεί και τελικά εξαντληθεί από την ανέφικτη προσπάθειά μας να συναντήσουμε τον άλλο: να μας καταλάβει, να μας δει, να μας νιώσει… όπως και το αντίστροφο. 


Συχνά πιάνουμε τον εαυτό μας να αναλώνεται σε μια μάχη για το ποιος έχει δίκιο και καταλήγουμε να κατηγορούμε τους άλλους, αποδίδοντας σε εκείνους όλα τα δεινά της ύπαρξής μας, επιβεβαιώνοντας έτσι τη γνωστή φράση από το θεατρικό του Σαρτρ: «Η κόλαση είναι ο άλλος»!

Η ψυχοθεραπεία Gestalt ξεκινά με το να επαναφέρει την ευθύνη σε εμάς για τον τρόπο που –συνειδητά ή όχι– επιλεκτικά αντιλαμβανόμαστε, οργανώνουμε και κατασκευάζουμε την πραγματικότητά μας. Φέρνει επίγνωση στο πώς εμείς αποφεύγουμε, αλλοιώνουμε ή διακόπτουμε την επαφή ή γενικότερα φθάνουμε στα ίδια αδιέξοδα χωρίς όμως να αντιλαμβανόμαστε ούτε ότι το κάνουμε ούτε τους τρόπους, αλλά αντιθέτως ρίχνουμε όλο το φταίξιμο αλλού. Ταυτόχρονα όμως η ανάληψη της ευθύνης μας μάς ενδυναμώνει, αφού μας βγάζει από την παθητική θέση του θύματος αποκαλύπτοντας την επιλογή μιας σειράς καινούργιων δυνατοτήτων επαφής με τους άλλους, το περιβάλλον και τον εαυτό μας.

Σε αυτό το σεμινάριο, λοιπόν, θα γνωρίσουμε την ψυχοθεραπεία Gestalt και τους τρόπους που μας προσφέρει αφενός για να τολμήσουμε να γνωρίσουμε και να γίνουμε περισσότερο ο εαυτός μας και αφετέρου για να εκφραζόμαστε και να επικοινωνούμε άμεσα, ξεκάθαρα και ουσιαστικά. Έτσι θα δώσουμε χώρο και στον σωματικό μας εαυτό, αφυπνίζοντας τις αισθήσεις μας και ακούγοντας τα συναισθήματά μας. Θα εξερευνήσουμε επίσης μη γόνιμους τρόπους επικοινωνίας που υπονομεύουν την αυθεντική επαφή, όπως για παράδειγμα ο μηχανισμός της προβολής και η υπερβολική μυαλουδίλα. Το σεμινάριο είναι επί το πλείστον βιωματικό και αποτελείται από «ασκήσεις» και άλλες ομαδικές διαδικασίες.

Ημερομηνία Σεμιναρίου:

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, 10.00 – 18.00

Κόστος: 50€ + ΦΠΑ

Τόπος Διεξαγωγής: Βασ. Σοφίας 51, Αθήνα (Μετρό Ευαγγελισμός)

Εισαγωγική Παρουσίαση του Προγράμματος Gestalt & Σχέσεις και Πρόγευση της Θεραπείας Gestalt την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, 20.00 – 22.00 Είσοδος Ελεύθερη

Θέσεις περιορισμένες, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 30-09-2018 8:00 pm
Θέσεις Χωρίς περιορισμό
Κόστος -
Φορέας
Gestalt Institute of San Francisco
Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 51, Αθήνα 106 76, Ελλάδα
Gestalt Institute of San Francisco

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :