Εάν είστε γονέας άνω των 18 ετών και έχετε τουλάχιστον ένα παιδί στην ηλικία από 3 έως 7 ετών, σας παροτρύνουμε να λάβετε μέρος στην επιστημονική μας έρευνα.

Η έρευνα αφορά σε εσάς και το παιδί σας και έχει τον τίτλο «Η σχέση μεταξύ γονικού άγχους, ιδιοσυγκρασίας του παιδιού και κοινωνικής επάρκειας του παιδιού σε κατοίκους Ελλάδος».

Η συμμετοχή σας είναι σημαντική γιατί διερευνώνται επίκαιρα θέματα ψυχικής υγείας των παιδιών σε σχέση με το γονικό άγχος, ένα αυξανόμενο φαινόμενο στην κοινωνία μας. Προσκαλούμε όλους τους γονείς, ανεξάρτητα από την οικογενειακή κατάσταση και μορφές συμβίωσης (π.χ. έγγαμοι, διαζευγμένοι, ελεύθερη συμβίωση, σε διάσταση κτλ.) ή με άλλα χαρακτηριστικά.
Λόγω ενός αξιοσημείωτου κενού στη βιβλιογραφία, καλούνται ειδικά και οι πατεράδες να συμμετάσχουν!

Η έρευνα διεξάγεται από την Άλις Χατζόγλου, ψυχολόγο και μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο πρόγραμμα Ψυχική Υγεία Παιδιού και Εφήβου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΕΠΚ) στο πλαίσιο της διπλωματικής της εργασίας, υπό την εποπτεία της καθηγήτριας Δρ. Έλενας Κωνσταντίνου.

Η έρευνα έχει λάβει έγκριση από την Ηθική Επιτροπή του ΕΠΚ και ακολουθεί το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (General Data Protection Regulation, GDPR). Διεξάγεται εθελοντικά, ανώνυμα, χωρίς κανένα κίνδυνο και δεν περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο. Οι απαντήσεις θα αναλυθούν ως σύνολο, όχι ατομικά, και μόνο στο πλαίσιο της παρούσας έρευνας.

Μπαίνετε στην έρευνα μέσω του link forms.gle και εφόσον θέλετε να συμμετέχετε και αφού δώσατε τη συγκατάθεση συμμετοχής σας, ακολουθούν λίγες δημογραφικές ερωτήσεις και τρία ερωτηματολόγια που αφορούν εσάς και το παιδί σας. | Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ

Ο συνολικός χρόνος συμπλήρωσης είναι (έως) περίπου 15 λεπτά.

Παρακαλώ να απαντήσετε αυθόρμητα και ειλικρινά σε όλες τις ερωτήσεις και να ολοκληρώσετε τη συμμετοχή σας πατώντας Submit (Υποβολή) στο τέλος. Μπορείτε αν θέλετε να προωθήσετε την έρευνα και σε άλλους γονείς!

Σε περίπτωση αποριών, μπορείτε να επικοινωνήστε με την ερευνήτρια, Άλις Χατζόγλου: ah215458 @students.euc.ac.cy

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πολύτιμη συμμετοχή σας!

Το PSYCHOLOGY.GR και οι προσκλήσεις συμμετοχής σε έρευνες Ψυχολογίας

Το Psychology.gr, η πύλη της ψυχολογίας στο ελληνικό διαδίκτυο, έχει ένα σταθερό ενδιαφέρον να υποστηρίζει τις έρευνες φοιτητών ψυχολογίας και ειδικών ψυχικής υγείας.

Στείλτε πληροφορίες για την έρευνα που διοργανώνετε, στο info @psychology.gr προκειμένου να προχωρήσουμε σε δημοσίευση στo PSYCHOLOGY.GR

Το κείμενό σας πρέπει να είναι σαφές και περιεκτικό, να περιλαμβάνει τουλάχιστον 300 λέξεις και να εξηγεί ποιος διοργανώνει την έρευνα, ποιος είναι ο σκοπός της έρευνας, ποιοι μπορούν να συμμετέχουν.

 

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Γκαλτέμης Αλέξανδρος

gkaltemis alexΤμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας.
Μετάφραση ξενόγλωσσου περιεχομένου, επιμέλεια άρθρων.