Ακρόαση άρθρου......

Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας, Ερωτόκριτος Κυμιωνής, μιλά για το νέο του βιβλίο, το Ημερολόγιο ενός πρίγκιπα, σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο PSYCHOLOGY.GR

Το Ημερολόγιο ενός Πρίγκιπα είναι μια «βιωματική» συλλογή κειμένων και μηνυμάτων μικρής έκτασης, με το οποίο ο συγγραφέας Ερωτόκριτος Κυμιωνής έχει σκοπό την παρακίνηση των αναγνωστών ώστε να δονούνται όλο και περισσότερο στην Αγάπη, την Αφθονία, τη Γαλήνη, την Αλήθεια, την Εμπιστοσύνη, τη Ροή και την Εκπληκτική Κατάσταση.

ΕΡ: Πώς γεννήθηκε αυτό το βιβλίο για εσάς;

ΑΠ: Το Ημερολόγιο ενός Πρίγκιπα στην ουσία αποτυπώνει την προσωπική μου μεταμόρφωση μέσα από έντονα και ιδιαίτερα βιώματα ζωής, τη δική μου εσωτερική εξέλιξη κάθε φορά.

Σε κάθε «ατυχία», «πόνο», «απώλεια» έδινα πάντοτε μια νέα διάσταση, μια νέα οπτική, μια νέα ερμηνεία, τοποθετώντας ένα Α κεφαλαίο στο θύμα μέσα μου και μεταμορφώνοντάς το με μαγικούς τρόπους στο θαύμα της ζωής μου!

Ξεκίνησα να αποτυπώνω αυτές τις υπέροχες αλλαγές με αναρτήσεις μου στα social πριν από πολλά χρόνια με σκοπό κάποια στιγμή να τις συγκεντρώσω και να δημιουργήσω ένα εγχειρίδιο ζωής. Όπερ και εγένετο!

Αποκτήστε το βιβλίο Το ημερολόγιο ενός πρίγκιπα, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

ΕΡ: Τι μηνύματα θέλετε να περάσετε στους αναγνώστες;

ΑΠ: Σε κάθε σελίδα του βιβλίου, σε κάθε φράση, σε κάθε λέξη βρίσκεται η προσωπική μου ενέργεια της αισιοδοξίας, της θέλησης, του θάρρους, της αποφασιστικότητας, της σύνδεσης, της ενότητας, της αγάπης, της χαράς, της ευτυχίας, μα και της αλήθειας, της υπευθυνότητας, της ανάληψης της ευθύνης του εαυτού μας, της αυτοπαρατήρησης και της αποταύτισης από τις πεποιθήσεις και τις συναισθηματικές εξαρτήσεις.

Όλο το βιβλίο εμπεριέχει ισχυρά μηνύματα αλλαγής, αλλαγής τρόπου σκέψης, αλλαγής τρόπου ζωής, αλλαγής οπτικής, μέσα απ’ την ενθουσιώδη πένα του παιδιού μέσα μου!

Το εσωτερικό παιδί, στα υπόγεια της Σκιάς μας, χωρίς προκαταλήψεις: Online σεμινάριο του PSYCHOLOGY.GR | Το σεμινάριο συντονίζει ο ψυχοθεραπευτής Gestalt και συγγραφέας, Πέτρος Θεοδώρου, σε ένα περιβάλλον απόλυτου σεβασμού στα όρια και την προσωπική πραγματικότητα του κάθε συμμετέχοντα.| Ημερ. διεξαγωγής: Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, 18.00 - 21.00

ΕΡ: Στην εισαγωγή του βιβλίου σας «απαγορεύετε να ταυτιστεί ο αναγνώστης με οποιονδήποτε διάλογο, κείμενο ή φράση αυτού του βιβλίου». Θέλετε να μας εξηγήσετε αυτή την «απαγόρευση»;

ΑΠ: Με τα γραφόμενα ήδη ταυτίζονται πολλοί φίλοι αναγνώστες, όσο και άνθρωποι που παρακολουθούν τις διδασκαλίες μου μέσα απ’ τη Σχολή Αγάπης Εαυτού. Κάθε φορά που τους διαβάζω ένα κείμενο ή το διαβάζουν οι ίδιοι στα social, οι αντιδράσεις και τα σχόλια είναι απ’ όλους οι ίδιες, ότι γράφω για εκείνους! Έτσι, με αυτόν τον έξυπνο τρόπο της «απαγόρευσης» κάνω τους αναγνώστες να γελάσουν καθώς ταυτίζονται.

Έρευνες επιστημόνων έχουν δείξει ότι τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά από ένα αστείο κατά τη διάρκεια μιας διδασκαλίας έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα αφομοίωσης διότι εκείνη τη στιγμή οι συμμετέχοντες άρουν τις αντιστάσεις τους!

Τίποτα τυχαίο σε αυτό το βιβλίο, το Ημερολόγιο ενός Πρίγκιπα!

ΕΡ: Ξεχωρίζετε κάποια συγκεκριμένη «ιστορία» από το βιβλίο σας;

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ: Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 40 ευρώ. Προσωποποιημένη Συμβουλευτική στις αγορές σας, από έμπειρη ομάδα ειδικών.

ΑΠ: Θα ξεχώριζα το εύστοχο κείμενο της σελίδας 140. Πιστεύω ότι όποιος το διαβάσει δεν θα μπορέσει να υπακούσει στην απαγόρευση της μη ταύτισης! Θα θελήσει να τους βάλει όλους στη θέση τους.

ΕΡ: Σε μια ιστορία σας γράφετε: «Τίποτα δεν αλλάζει, αν δεν αλλάξεις εσύ. Όσο κάνεις αυτό που έκανες πάντα, θα παίρνεις αυτό που έπαιρνες πάντα». Σε αυτή την κατάσταση που ζούμε όλοι, πιστεύετε ότι είναι εύκολο για τους ανθρώπους να το ακολουθήσουν;

ΑΠ: Σίγουρα θα συμφωνήσουμε όλοι ότι όσο και να χτυπήσουμε με το κεφάλι μας μια μάντρα δεν θα σπάσει ποτέ! Ίσως όμως μπορούμε να σκαρφαλώσουμε και να την περάσουμε, αν το δούμε από μια άλλη οπτική, ή να πάρουμε μια αξίνα και να τη σπάσουμε ή να μάθουμε άλμα επί κοντώ! Ή να αποφασίσουμε ότι δεν μας εξυπηρετεί να την περάσουμε τελικά.

Σίγουρα όμως είναι προτιμότερο να μη συνεχίσουμε με την πρώτη επιλογή μας. Τώρα ποια επιλογή φαίνεται πιο εύκολη; Της εμμονής στο βόλεμα του αδιεξόδου; Ή το ξεβόλεμα που απαιτεί η ανάληψη της ευθύνης του εαυτού σας η οποία όμως σας επιφυλάσσει πολλά δώρα; Η επιλογή είναι δική σας.

ΕΡ: Πώς θα θέλατε να νιώσει το αναγνωστικό κοινό όταν διαβάσει το Ημερολόγιο ενός Πρίγκιπα;

ΑΠ: Ειλικρινά ενθουσιάζομαι και συγκινούμαι με τις αλλαγές που συμβαίνουν ήδη στους αναγνώστες απ’ το πρώτο ημερολόγιο! Στην πλειονότητα των αλληλεπιδράσεών μου, συμβαίνει οι άνθρωποι με τους οποίους συνδέομαι να νιώθουν την ανάγκη να ακούσουν μια λέξη από εμένα που θα τους ξεμπλοκάρει, που θα τους γαληνέψει, που θα τους ωθήσει, όπως ισχυρίζονται φίλοι και συνοδοιπόροι στο atelier μου, στο κατάστημά μου, στον οργανισμό και στη Σχολή Αγάπης Εαυτού.

Αυτό θέλω να νιώσει ο αναγνώστης και αυτού του Ημερολογίου κάθε φορά που θα νιώθει μόνος ή ότι χρειάζεται έναν φίλο και θέλει τη συμβουλή του, ότι τον έχει μέσα από αυτές τις γραμμές ζωής που σε κάθε αδιέξοδο ήταν η δική μου πυξίδα προς το φως.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.