Ακρόαση άρθρου......

Το κλειδί βρίσκεται πάντα στο μυαλό σου. Σε αυτό που πιστεύεις. Όχι μόνο λόγω της προσωπικής ικανότητάς σου να μεταμορφώνεις τον ίδιο σου τον εαυτό, αλλά και λόγω της ικανότητάς σου να μεταμορφώνεις τον κόσμο στον οποίο ζούμε και την πραγματικότητα που ζεις.

1. Η ζωή δεν είναι προσπάθεια, η ζωή είναι επιμονή με χαρά σε αυτό που αγαπάς.

2. Μην πιέζεσαι, όλα έρχονται όταν πρέπει να έρθουν, σεβάσου τους κύκλους και τους χρόνους της φύσης και επίτρεψε στη ζωή σου να κυλήσει. Έχε πίστη.

3. Είσαι ικανός! Μην ακούς αυτούς που σου λένε το αντίθετο. Μην το παίρνεις βαριά, ακόμη δεν έχουν μάθει να πιστεύουν στον ίδιο τους τον εαυτό.

4. Μην επιτρέψεις να σε παραλύσει τίποτα, όλα όσα ονειρεύτηκες έρχονται όταν πάψεις να ανησυχείς για αυτά.

5. Μη σταματάς να είσαι ευγνώμων για ό,τι έχεις δεχτεί και έχεις ζήσει.

6. Σπάσε τις παλιές αλυσίδες, που το μόνο που κάνουν είναι να σε περιορίζουν και να σε απομακρύνουν από αυτό που θέλεις να γίνεις.

7. Η ευγνωμοσύνη είναι πλούτος, τα παράπονα είναι φτώχεια. Αυτό στο οποίο επικεντρώνεσαι, εξαπλώνεται. Όσο περισσότερο εκτιμάς αυτό που έχεις, τόσο περισσότερους λόγους θα σου δώσει η ζωή για να νιώθεις ευγνώμων.

8. Αγάπησε τον εαυτό σου. Φέρσου του με τρυφερότητα, συγχώρεσέ τον, καλόμαθέ τον. Άνοιξε την καρδιά σου στην αγάπη, στη γαλήνη, στον πλούτο και σε ό,τι καλό θέλει να σου προσφέρει η ζωή.

Ζητήματα Ηθικής και Δεοντολογίας στην Άσκηση της Ψυχοθεραπείας
Κύκλος Σεμιναρίων για Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας | Γενική είσοδος: 35 ευρώ

Θεματικές Ενότητες: Διπλές σχέσεις θεραπευτή – θεραπευόμενου | Ψυχική ανθεκτικότητα του θεραπευτή | Υπέρβαση – παραβίαση ορίων στην ψυχοθεραπευτική σχέση | Ειδικές προκλήσεις στην ψυχοθεραπεία | Ζητήματα ηθικής και δεοντολογίας | Διαχείριση εξω-θεραπευτικών πληροφοριών | Διατήρηση και άρση του απορρήτου

9. Άφησε το παρελθόν να φύγει. Διώξε τον πόνο που σε εμποδίζει να προχωρήσεις, συγχώρεσε τους άλλους και τον εαυτό σου. Επίτρεψε στον εαυτό σου να διώξει κάθε αρνητικό συναίσθημα, μη βασανίζεσαι, μην προσκολλάσαι πάνω τους και ανοίξου στην αγάπη και σε ό,τι υπέροχο σού επιφυλάσσει η ζωή.

Ενημερωθείτε για το ασύγχρονο σεμινάριο Η ψυχική δουλειά στην αυτοπεποίθηση από την πλατφόρμα του PSYVERSITY

10. Πίστεψε σ' εσένα με τόση δύναμη, που ο κόσμος να μην μπορεί παρά να πιστέψει κι αυτός σ' εσένα. Εσύ είσαι το κλειδί. Ό,τι χρειάζεσαι για να πετύχεις το έχεις μέσα σου. Από εκεί προκύπτει η σημασία τού να επενδύουμε στον εαυτό μας.

11. Κάνε αυτό που αγαπάς. Ό,τι κι αν είναι αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο, καν'το! Βάλε μουσική, χόρεψε, χοροπήδησε, γέλα, αγκάλιασε, φίλα, τρέξε, κάνε σερφ, σκι, γίνε ευτυχισμένος!! Χρησιμοποίησε την απεριόριστη δύναμη των κινήτρων. Έλα σε επαφή με τα όνειρά σου, οραματίσου αυτό που θέλεις και νιώσε ότι το αξίζεις.

12. Δώσε προσοχή στο λεξιλόγιο και στις λέξεις που χρησιμοποιείς. Πρόσεξε τον εσωτερικό σου διάλογο και το λεξιλόγιό σου. Κάθε λέξη που προφέρεις είναι ένας σπόρος που αργά ή γρήγορα, θα δώσει καρπούς. Το μυαλό μας είναι ένα GPS που μας καθοδηγεί, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, σε αυτό που το διατάζουμε με κάθε μας λέξη.

13. Η στιγμή είναι τώρα. Ανάλαβε δράση. Αν θέλεις να είσαι ευτυχισμένος, αν έχεις ένα όνειρο, η στιγμή για να ξεκινήσεις είναι τώρα. Μην αφήνεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα. Κάνε σήμερα το πρώτο βήμα.

Τι να ΜΗΝ περιμένω από την ψυχοθεραπεία μου;
3ωρο Online βιωματικό εργαστήριο του PSYCHOLOGY.GR

Θεματικές Ενότητες: Τι είναι για μένα η ψυχοθεραπεία, τι περιμένω από αυτήν τη διαδικασία; | Τι περιμένω από τον ψυχοθεραπευτή μου; | Ποια είναι τα όριά της ψυχοθεραπείας; | Πώς αντιλαμβάνομαι αν με ωφελεί ή αν τη χρησιμοποιώ ως άλλοθι για να μένω στην ουσία στάσιμος;

Το παρόν είναι ένα δώρο. Εκμεταλλεύσου το. Το παρόν χτίζει το μέλλον.

14. Ο σκεπτικισμός κλείνει τις πόρτες, η πίστη τις ανοίγει. Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο, δουλεύει μόνο όταν είναι ανοιχτό. Το μυαλό είναι η μεγαλύτερη αξία στην οποία μπορείς να επενδύσεις. Άνοιξε το μυαλό σου. Ψάξε.

15. Αν θέλεις μια αλλαγή στη ζωή σου, ζήτησε βοήθεια από κάποιον που ξέρει πώς να τα καταφέρεις. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψεις ξανά τον τροχό. Φρόντισε να περιβάλλεσαι από ανθρώπους πετυχημένους, ευτυχισμένους, που ξέρουν πώς να πετύχουν αυτό που θέλουν. Μην αισθάνεσαι κατώτερος επειδή ζητάς βοήθεια. Το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα δεν έχει ακόμη ενσωματώσει τη διδασκαλία της επιτυχίας. Δεν μας έχουν διδάξει πώς λειτουργεί το μυαλό, ούτε πώς να αλλάζουμε την πραγματικότητά μας. Σήμερα, όμως, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην πετύχεις αυτό που αγαπάς. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι απολαμβάνουν ήδη μια υπέροχη ζωή επειδή ζήτησαν βοήθεια από τους κατάλληλους ανθρώπους.

16. Να επιμένεις. Απαγορεύεται να το βάλεις κάτω. Ο βασικός λόγος που οι άνθρωποι δεν καταφέρουν αυτό που θέλουν είναι γιατί δεν ξέρουν τι θέλουν. Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί το βάζουν κάτω πολύ νωρίς. Αυτό που έχεις στη ζωή σου σήμερα είναι η συνέπεια όσων σκεφτόσουν και έκανες στο παρελθόν.

17. Αυτό που σκέφτεσαι και κάνεις σήμερα είναι που θα καθορίσει το μέλλον σου. Κάθε σχέδιο θέλει τον χρόνο του για να γίνει πραγματικότητα. Να επιμένεις πάντα με ενθουσιασμό!

18. Αν πιστεύεις ότι ο κόσμος είναι γεμάτος από υπέροχους ανθρώπους, θα τους συναντήσεις. Όταν αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι ο κόσμος είναι ένα υπέροχο μέρος, η ζωή σου θα αρχίσει να είναι υπέροχη.

Το παρόν άρθρο αποτελεί αδειοδοτημένο απόσπασμα από το βιβλίο Πίστεψε σ' εσένα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Χρύσα Πράντζαλου

e psy logo twitter2Τμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας Psychology.gr
Επιμέλεια και συγγραφή άρθρων, μετάφραση & απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.