Η ομάδα του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας της Πύλης μας ξεχώρισε και προτείνει βιβλία που μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε την εσωτερική σας δύναμη. Πολλές φορές ακούμε γύρω μας ανθρώπους να λένε «Πρέπει να γίνεις πιο σκληρός/η!», «Μην εκφράζεις τα συναισθήματά σου γιατί θα σε περάσουν για αδύναμο/αδύναμη.»

Όμως, η αλήθεια δεν έχει καμία σχέση με αυτές τις ενσταλλαγμένες και εσωτερικευμένες πεποιθήσεις που μόνο μπλοκαρίσματα δημιουργούν.

Η πραγματική εσωτερική δύναμη είναι να έρθουμε στο κέντρο του εαυτού μας, να αυτοπαρατηρούμαστε και να μας αγκαλιάζουμε όπως ακριβώς είμαστε και νιώθουμε, γιατί τίποτα δεν πάει στραβά με εμάς!

Η πραγματική εσωτερική δύναμη γνωρίζει από σωστή οριοθέτηση, κατανόηση, ενσυνείδηση, συμπόνοια, παρουσία στο εδώ και τώρα και αγάπη και δεν έχει καμία σχέση με την εκδίκηση, την επιβολή ή την χειριστικότητα.

Δείτε όλες τις επιλογές και πραγματοποιήστε την παραγγελία με τα βιβλία που επιθυμείτε από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Η σχολή των θεών

Η Σχολή των Θεών είναι ένα βιβλίο διαφορετικό από τα άλλα. Είναι ένα βιβλίο γροθιά σε όσα μέχρι τώρα ξέρεις. Είναι ένα βιβλίο που μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ψυχολογικό, κοινωνικό, ακόμα και να το δούμε ως ένα χρονικό, στην πραγματικότητα όμως καμία ταμπέλα δεν θα μπορούσε να το περιχαρακώσει.

Το βιβλίο αυτό σου δείχνει την εσωτερική σου δύναμη και πώς έχεις μάθει να την χρησιμοποιείς εναντίον σου. Σε βάζει σε θέση να επεξεργαστείς τη ζωή σου, να δεις πώς την έχεις ζήσει. Και σου δίνει την ευκαιρία να αλλάξεις τον κόσμο ξεκινώντας από εσένα. Γιατί εσύ είσαι ο κόσμος!

Ο ήρωας του βιβλίου, που είναι και ο αφηγητής, ζει μια συνηθισμένη, συμβατική ζωή, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται στον δρόμο του ο Dreamer, για να του αποκαλύψει τη δυνατότητα μιας άλλης πραγματικότητας: ο κόσμος είναι όπως τον ονειρεύεσαι, θα του πει... Ένα μήνυμα αισιόδοξο δίχως άλλο, που δίνει στον άνθρωπο τη δυνατότητα να κυριαρχήσει στο πεπρωμένο του. Συγχρόνως, όμως, και ένα μήνυμα ανείπωτης ευθύνης.

Το βιβλίο αυτό στοχεύει να σου αλλάξει τη ζωή; όπως με τον καιρό είδε ο αφηγητής και τη δική του ζωή να αλλάζει χάρη στις συναντήσεις του με τον Dreamer. Ένα βιβλίο με νόημα και συμβολισμό, που το διαπερνά η υποψία ενός μυστηρίου: Ποιος είναι λοιπόν ο Dreamer; Ποιος θα μπορούσε άραγε να είναι; Και ποιος είναι ο τόπος από τον οποίο ηχεί η άχρονη αλλά πάντοτε επίκαιρη φωνή Του;

Αφηγητής: Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο;

Dreamer: Άλλαξε! Και ο κόσμος θα αλλάξει κι αυτός. Ο κόσμος είναι όπως είναι γιατί εσύ είσαι έτσι όπως είσαι και όχι το αντίθετο. Για να αλλάξεις τον κόσμο, δεν χρειάζεται να κοιτάξεις πουθενά αλλού, παρά μόνο μέσα σου.

Elio D’Anna

Αποκτήστε το βιβλίο Η Σχολή των Θεών, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Να ζεις, ν' αγαπάς και να μαθαίνεις

Το «Να ζεις, ν' αγαπάς και να μαθαίνεις», είναι ένα από τα καλύτερα και πιο πολυδιαβασμένα βιβλία του Λεό Μπουσκάλια. Το βιβλίο αυτό θα σε κάνει να αισθανθείς βαθιά μέσα σου την ομορφιά της ζωής και της υπέροχης υπαρξής σου, τόσο που θα σε φέρει πιο κοντά στη δύναμη του να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις. Η ζωή είναι ένα δώρο κι ο Λεό Μπουσκάλια το ξέρει καλα!

Είναι ένας ολόκληρος θησαυρός και μία ατελείωτη πηγή έμπνευσης, θάρρους και αποφασιστικότητας για όλους όσους αναζητούν μία καινούρια διάσταση στην προσωπικότητα τους και στη ζωή τους μέσα από τους δρόμους της κατανόησης και της αγάπης.

Καθηγητής της παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, ψυχολόγος και συναρπαστικός ομιλητής, ο Μπουσκάλια σε καθηλώνει και σε μεταμορφώνει με τα βιβλία του, που όλα σχεδόν πηγάζουν από ομιλίες, διαλέξεις και ελεύθερες συζητήσεις μέσα και έξω από τις πανεπιστημιακές αίθουσες, "φωνάζει, μιμείται, γελά, δακρύζει και κλαίει", γράφει ένας σχολιαστής και συμπληρώνει: "Το να παρακολουθείς το Μπουσκάλια να μιλά είναι σαν να κουβεντιάζεις μ' έναν παλιό φίλο πάνω σ' ένα κοινό και ποθητό θέμα''.

Αποκτήστε το βιβλίο Να ζεις ν' αγαπάς και να μαθαίνεις, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Η δύναμη του τώρα

Η ελευθερία βρίσκεται στο τώρα. Πώς όμως να την αισθανθείς όσο είσαι ταυτισμένος/η με τις σκέψεις σου; Ο Εκχαρτ Τόλλε μοιράζεται στο βιβλίο αυτό την προσωπική του εμπειρία και αφύπνιση και πώς ξεπέρασε την βαριά κατάθλιψή του. Το να αυτοπαρατηρούμαστε είναι μια πρόκληση που αξίζει για να βιώσουμε την αληθινή μας ουσία και δύναμη.

Για να ταξιδέψουμε στη "Δύναμη του Τώρα", θα χρειαστεί να αφήσουμε πίσω μας τον αναλυτικό μας νου. Από την αρχή του βιβλίου, ανεβαίνουμε με ταχύτητα σε ένα πολύ μεγαλύτερο υψόμετρο, όπου αναπνέει κανείς πιο ελαφρύ αέρα, τον αέρα της πνευματικότητας.

Παρ' όλο που το ταξίδι παρουσιάζει πολλές προκλήσεις, ο Έκχαρτ Τόλε, για να μας καθοδηγήσει, χρησιμοποιεί απλή γλώσσα και γραφή σε μορφή ερωταποκρίσεων. Οι ίδιες οι λέξεις έιναι οι οδικές πινακίδες.

Αποκτήστε το βιβλίο Η δύναμη του τώρα, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Μια νέα ζωή

Ο Eckhart Tolle είναι ένας σύγχρονος πνευµατικός δάσκαλος, ο οποίος ταξιδεύει αδιάκοπα, µεταφέροντας τη διδασκαλία του σε ολόκληρο τον κόσµο. Έχει βοηθήσει εκατοµµύρια αναγνώστες να ανακαλύψουν την ελευθερία και τη χαρά του ζην "στο Τώρα".

Σε αυτό το πολύ σηµαντικό βιβλίο του ο Tolle εξηγεί γιατί η υπέρβαση της εγωτικής κατάστασης της συνειδητότητάς µας όχι µόνο είναι θεµελιώδης για την προσωπική µας ευτυχία, αλλά αποτελεί επίσης το κλειδί για τον τερµατισµό κάθε σύγκρουσης και οδύνης σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Περιγράφει πώς ακριβώς η προσκόλληση στο εγώ δηµιουργεί µια δυσλειτουργία η οποία οδηγεί στον θυµό, τη ζηλοφθονία και τη δυστυχία, ενώ παράλληλα αναλύει τον τρόπο µε τον οποίο οι άνθρωποι µπορούν να αφυπνιστούν σε µια νέα κατάσταση συνειδητότητας και να ακολουθήσουν την ατραπό προς µια αληθινά ολοκληρωµένη ύπαρξη.

Αποκαλυπτικό, διαφωτιστικό και εµψυχωτικό, το βιβλίο αυτό αποτελεί µια βαθύτατα πνευµατική διακήρυξη ενός καλύτερου τρόπου ζωής αλλά και ενός καλύτερου κόσµου για όλους τους ανθρώπους.

Αποκτήστε το βιβλίο Μια νέα ζωή, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας

Ο Αντονι Ρόμπινς, κορυφαίος και πρωτοπόρος δάσκαλος, μοιράζεται μαζί μας τις αποτελεσματικότερες στρατηγικές και τεχνικές του με στόχο να αποκτήσουμε τον έλεγχο σε όλους τους τομείς της ζωής μας: τη συναισθηματική, νοητική και σωματική μας κατάσταση, τις σχέσεις μας, την καριέρα μας και τα οικονομικά μας.

Αναγνωρισμένος ειδικός στην Ψυχολογία της Αλλαγής, ο Άντονι Ρόμπινς μας προσφέρει ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα, που αποτελείται από σαφή και απλά βήματα, και μας διδάσκει θεμελιώδη μαθήματα αυτοκυριαρχίας, που θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε το σκοπό μας, να ελέγξουμε τη ζωή μας και να δαμάσουμε τις δυνάμεις που διαμορφώνουν το πεπρωμένο μας.

Αποκτήστε το βιβλίο Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Πίστεψε σ' εσένα

Πώς θα είναι η ζωή μου σε 10 χρόνια, αν συνεχίσω να κάνω τα ίδια; Η απάντηση ήταν τόσο ξεκάθαρη, που στα τριάντα πέντε μου τα άφησα όλα για να βρω τον εαυτό μου, να βρω αυτό που μου έλειπε.

Άφησα την αρχιτεκτονική, το διαμέρισμά μου, την πόλη μου, τη χώρα μου και τους ανθρώπους που αγαπούσα περισσότερο από όλους. Και πήγα να ζήσω στα δάση του Μέλανα Δρυμού ψάχνοντας απαντήσεις. Εκεί άρχισα να έρχομαι σε επαφή με την ουσία μου και με ό,τι αγαπούσα πραγματικά. Και τότε ήρθαν όλες οι απαντήσεις.

Έναν χρόνο πριν ξεκινήσω να γράφω αυτό το βιβλίο, κατάλαβα γιατί είχε φτάσει η ζωή μου σε αυτό το σημείο, γιατί δεν είχα καταφέρει να ζήσω τα όνειρά μου. Κατάλαβα πώς οι πεποιθήσεις που είχε απορροφήσει το μυαλό μου τα πρώτα επτά χρόνια της ζωής μου με είχαν καθοδηγήσει και είχαν καθορίσει την υπόλοιπη ύπαρξή μου".

Αποκτήστε το βιβλίο Πίστεψε σ'εσένα, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

13 πράγματα που οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι δεν κάνουν

Οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι έχουν υγιείς συνήθειες. Διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, τις σκέψεις και τη συμπεριφορά τους με τρόπο που τους εξασφαλίζει την επιτυχία.

Στο βιβλίο αυτό η Έιμι Μορίν αναπτύσσει διάφορες στρατηγικές για να αποφύγετε τις δεκατρείς εκείνες συνήθειες που σας απομακρύνουν από τον στόχο σας. Με παραδείγματα από την αληθινή ζωή και πορίσματα από πρόσφατες έρευνες προτείνει τρόπους ώστε να αντιμετωπίσετε τις καταστροφικές, πολλές φορές, σκέψεις και τα τυχόν αρνητικά συναισθήματα.

Σας μαθαίνει πώς να αντεπεξέρχεστε στις δυσκολίες της καθημερινότητας, και τονίζει ότι ψυχική δύναμη είναι η ικανότητα του κάθε ανθρώπου να έρχεται αντιμέτωπος με τις προκλήσεις που προκύπτουν στη ζωή.

Αποκτήστε το βιβλίο 13 πράγματα που οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι δεν κάνουν, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

21 ευκαιρίες να ξεπεράσεις τον εαυτό σου

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την πεποίθηση ότι το μέλλον μας διαμορφώνεται από μεγάλα γεγονότα, σημαντικές αποφάσεις και σύνθετες σκέψεις.
Η Theresa Cheung όμως μας αποδεικνύει ότι οι καθημερινές μας συνήθειες -τα πράγματα που κάνουμε κατ’ επανάληψη- είναι το κλειδί για να έχουμε τη ζωή που επιθυμούμε.

Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσουμε τη ζωή μας είναι να αλλάξουμε τις επαναλαμβανόμενες καθημερινές συνήθειες, ξεκινώντας από σήμερα κιόλας.

Η συγγραφέας σχεδίασε και μας παρουσιάζει 21 απλές, ολιγόλεπτες καθημερινές συνήθειες, οι οποίες προσφέρουν το πλαίσιο για να φέρουμε τη θετική αλλαγή στη ζωή μας.

Οι συνήθειες αυτές είναι χωρισμένες σε 3 φάσεις:

  • Πρωί: 7 πρωινές συνήθειες για να ξεκινάμε την ημέρα με αποφασιστικότητα
  • Μεσημέρι-Απόγευμα: 7 συνήθειες για μια ζωή με σκοπό
  • Βράδυ: 7 συνήθειες για να ολοκληρώσουμε την ημέρα μας με ικανοποίηση

Υιοθετώντας αυτές τις απλές συνήθειες και δίνοντας πραγματικά σημασία στο τι κάνουμε καθημερινά, θα μεταμορφώσουμε τη ζωή μας. Είμαστε αυτό που κάνουμε επανειλημμένα. Ως εκ τούτου, η Αριστεία δεν είναι πράξη αλλά συνήθεια.

Αποκτήστε το βιβλίο 21 ευκαιρίες να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Απεριόριστη δύναμη

Για τον Anthony Robbins αυτό το βιβλίο είναι η νέα επιστήμη της προσωπικής επιτυχίας. Για εσάς θα είναι ό,τι καλύτερο σας έχει συμβεί. Αν ποτέ ονειρευτήκατε μια καλύτερη ζωή, το βιβλίο Απεριόριστη Δύναμη θα σας δείξει πώς να αποκτήσετε την εκπληκτική ποιότητα ζωής που επιθυμείτε και αξίζετε, και πώς να έχετε τον έλεγχο στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή.

Ο Anthony Robbins, μέσα από τα βιβλία και τα σεμινάριά του, έχει αγγίξει εκατομμύρια ανθρώπους, και έχει αποδείξει ότι δαμάζοντας τη δύναμη του νου μπορείτε να αποκτήσετε, να πετύχετε και να δημιουργήσετε οτιδήποτε επιθυμείτε στη ζωή. Έχει δείξει τον δρόμο της επιτυχίας σε αρχηγούς κρατών, μέλη βασιλικών οικογενειών, ολυμπιονίκες και επαγγελματίες αθλητές, αστέρες του κινηματογράφου αλλά και παιδιά.

Στο βιβλίο Απεριόριστη Δύναμη, αποκαλύπτει με πάθος και συγγραφική δεινότητα την επιστήμη της προσωπικής επιτυχίας και σας διδάσκει:

  • Πώς να αποφασίσετε τι πραγματικά θέλετε
  • Τα Επτά Ψέματα της Επιτυχίας
  • Πώς να επαναπρογραμματίσετε το μυαλό σας μέσα σε μερικά λεπτά για να εξαλείψετε φόβους και φοβίες
  • Πώς να αποκτήσετε άμεσα καλή επικοινωνία με κάποιον που μόλις γνωρίσατε...

Αποκτήστε το βιβλίο Απεριόριστη δύναμη, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Σιωπή

Τι σχέση έχει η αναπνοή με την εσωτερική δύναμη, την ενσυνείδηση και την ολοκλήρωση του εαυτού; Την πιο μεγαλειώδη! Η αναπνοή είναι το εργαλείο που σε φέρνει άμεσα στο εδώ και τώρα. Νομίζεις ότι ξέρεις να αναπνέεις πραγματικά και σωστά; Μετά από αυτό το βιβλίο θα αναθεωρήσεις!

Η σιωπή είναι παρουσία, είναι ολοκλήρωση, είναι πληρότητα.

Ξοδεύουμε πολύ χρόνο αναζητώντας την ευτυχία, ενώ ο κόσμος γύρω μας είναι γεμάτος θαύματα. Και μόνο που είμαστε ζωντανοί και περπατάμε στη Γη είναι ένα πραγματικό θαύμα. Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς τρέχουμε λες και υπάρχει κάποιο καλύτερο μέρος που πρέπει να φτάσουμε. Η ομορφιά είναι εδώ και μας καλεί κάθε μέρα, κάθε ώρα, αλλά σπάνια είμαστε σε θέση να ακούσουμε.

Η βασική συνθήκη για να καταφέρουμε να ακούσουμε το κάλεσμα της ομορφιάς και να αποκριθούμε σε αυτό είναι η σιωπή. Εάν δεν υπάρχει σιωπή μέσα μας -αν το μυαλό μας, το σώμα μας, είναι γεμάτα θορύβους- τότε δεν μπορούμε να ακούσουμε το κάλεσμα της ομορφιάς.

Ο Βιετναμέζος μοναχός και αναγνωρισμένος δάσκαλος Τικ Νιατ Χαν μας δείχνει πώς μπορούμε να βρούμε και να διατηρήσουμε τη γαλήνη ακόμα και μέσα στον πολύβουο κόσμο που ζούμε, χωρίς ατελείωτες ώρες διαλογισμού ή αυστηρές πρακτικές.

Με συγκέντρωση στην αναπνοή και απλές τεχνικές για την καλλιέργεια της ενσυνείδησης, μας καθοδηγεί για να ανακαλύψουμε ποιοι είμαστε και τι πραγματικά θέλουμε, πώς να ζούμε στο παρόν, πώς να αναγνωρίζουμε την ομορφιά που μας περιβάλλει και να βρίσκουμε την αρμονία και την ευτυχία μέσα μας.

Αποκτήστε το βιβλίο Σιωπή, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Κάν' το κι ας φοβάσαι

Το βιβλίο-φαινόμενο που άλλαξε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο Φοβάστε να πάρετε αποφάσεις ή να ζητήσετε αύξηση από το αφεντικό σας; Αναλώνεστε σε μια ανούσια σχέση; Ανησυχείτε διαρκώς για το μέλλον; Όποιοι και αν είναι οι φόβοι σας, ήρθε η ώρα να τους ξεπεράσετε μια για πάντα.

Με αυτό το βιβλίο, η δρ Susan Jeffers μας εμπνέει με τις δυναμικές τεχνικές που βοήθησαν εκατομμύρια ανθρώπους να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να προχωρήσουν στη ζωή τους.

Μέσα από τις σελίδες του, θα ανακαλύψουμε:

  • Τι φοβόμαστε και γιατί
  • Πώς θα γίνουμε από θύματα δημιουργοί
  • Πώς θα απαλλαγούμε από το αίσθημα της ηττοπάθειας
  • Ποια είναι τα 10 βήματα που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τον αρνητικό τρόπο σκέψης
  • Πώς θα αποκτήσουμε περισσότερο ενδιαφέρον για τη ζωή και τόσα άλλα...

Με βαθιά γνώση στο αντικείμενο αλλά και πολύ χιούμορ, η δρ Jeffers μας δείχνει πώς μπορούμε να ενδυναμωθούμε και να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας, ώστε να απολαύσουμε τις χαρές μιας ζωής γεμάτης δημιουργικότητα και αγάπη.

Αποκτήστε το βιβλίο Κάντ' το κι ας φοβάσαι, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Αναζητώντας τη δύναμη

«Ο άνθρωπος είναι απείρως ομορφότερος από αυτό που φαίνεται... Ο άνθρωπος περικλείει μέσα σε αυτόν εκπομπές ανείπωτης ευτυχίας. Αρκεί να χρησιμοποιήσει σωστά τα δώρα που δόθηκαν σε αυτόν! Το Σωκρατικό "γνώθι σ αυτόν" είναι επίκαιρο, υπαρκτό και αιώνιο. Η δυνατότητα να γνωρίσεις τον εαυτό σου, συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Το βιβλίο ξεκλειδώνει, με απλά λόγια, όσα θα ήθελες να ξέρεις.

Η γνώση του εαυτού δεν τελείωσε με τον Σωκράτη. Η γνώση του εαυτού συνεχίζεται μέχρι σήμερα! Καλώς όρισες...»

Αποκτήστε το βιβλίο Αναζητώντας τη δύναμη, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Εσωστρεφείς άνθρωποι

Οι εσωστρεφείς άνθρωποι συνήθως νιώθουν ανίσχυροι σ' έναν κόσμο που φαίνεται να κυριαρχείται από τους εξωστρεφείς. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι, εκτός από τη φωνή, για να ασκήσει κανείς επιρροή.

Σε αυτό το βιβλίο, η Τζένιφερ Κανγουάιλερ αποδεικνύει ότι οι εσωστρεφείς μπορούν να ασκήσουν μεγάλη επιρροή. Το μόνο που χρειάζονται για να κάνουν τη διαφορά -αντί να προσπαθήσουν να συμπεριφερθούν ως εξωστρεφείς- είναι να χρησιμοποιήσουν τα δυνατά τους σημεία.

Η Κανγουάιλερ αναγνωρίζει έξι μοναδικά δυνατά σημεία των εσωστρεφών και έχει συμπεριλάβει στο βιβλίο ένα κουίζ Συντελεστή Ήρεμης Επιρροής (ΣΗΕ) για να μετρήσετε πόσο καλά τα χρησιμοποιείτε τώρα. Στη συνέχεια, μέσα από ερωτήσεις, εργαλεία, ασκήσεις και χαρακτηριστικά παραδείγματα από τη ζωή, θα σας δώσει τη δυνατότητα να κατακτήσετε αυτά τα δυνατά σημεία πλήρως.

Αποκτήστε το βιβλίο Εσωστρεφείς άνθρωποι, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Ήρεμη δύναμη

Το πρώτο βιβλίο της Susan Cain, το bestseller "Η δύναμη των εσωστρεφών", πυροδότησε μια παγκόσμια συζήτηση και κατάφερε να αλλάξει μια και καλή τον τρόπο που βλέπουμε τους εσωστρεφείς καθώς και τον τρόπο που βλέπουν οι εσωστρεφείς τον εαυτό τους.

Η "Δύναμη των εσωστρεφών" επικεντρωνόταν στο εργασιακό περιβάλλον και η Susan συνειδητοποίησε ότι μια έκδοση για εφήβους θα ήταν κάτι παραπάνω από χρήσιμη. Έτσι, προέκυψε η "Ήρεμη δύναμη", το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας και αφορά τον κόσμο των παιδιών και των εφήβων - σχολείο, εξωσχολικές δραστηριότητες, οικογενειακή ζωή, σχέσεις, φιλίες.

Θα διαβάσετε για πραγματικά περιστατικά εφήβων που έπαψαν να παριστάνουν τους εξωστρεφείς και κατάφεραν να αφήσουν το σημάδι τους με τον δικό τους ήρεμο τρόπο.

Θα μάθετε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η συγγραφέας καθώς μεγάλωνε και θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε τις συμβουλές που υπάρχουν στο τέλος κάθε κεφαλαίου. Για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς υπάρχει ένας οδηγός στο τέλος του βιβλίου.

Η εύστοχη, προσιτή και εμψυχωτική προσέγγιση του θέματος, σε συνδυασμό με την απολαυστική εικονογράφηση, θα ανοίξει τα μάτια τόσο των εξωστρεφών όσο και των εσωστρεφών.

«Μέσα από τις ιστορίες και τις εμπειρίες άλλων νέων ανθρώπων όπως εσείς, θα θέσω ερωτήματα που συχνά απασχολούν τους εσωστρεφείς.
Πώς διαμορφώνετε έναν χώρο μόνο για τον εαυτό σας; Πώς μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι δεν σας αγνοούν; Και πώς κάνετε καινούριους φίλους όταν δεν σας είναι εύκολο να πιάσετε κουβέντα;

Στο βιβλίο αυτό θα μιλήσουμε για τους τρόπους που εμείς οι εσωστρεφείς σχετιζόμαστε με τους ανθρώπους γύρω μας - με τους φίλους μας, με την οικογένειά μας και με τους δασκάλους μας. Και θα μιλήσουμε και για τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τον ίδιο μας τον εαυτό. Ελπίζω πως αυτό το βιβλίο θα σας μάθει να αποδέχεστε και να αγαπάτε τον εαυτό σας - γι’ αυτό ακριβώς που είστε. Ο κόσμος σάς χρειάζεται, και υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να εκφράσετε το αθόρυβο στιλ σας...

Σε αυτό το βιβλίο δεν θα σας μάθω πώς να γίνετε κάποιος άλλος. Αντιθέτως, θα σας μάθω να χρησιμοποιείτε τα εξαιρετικά προτερήματα και τις εξαιρετικές ικανότητες που ήδη έχετε. Και μετά... τρέμε, κόσμε!» Susan Cain

Αποκτήστε το βιβλίο Ήρεμη δύναμη, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Να είσαι γενναία

Εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο έχουν βρει έμπνευση στις λέξεις των βιβλίων της Σέριλ Στρέιντ. Η ειλικρίνειά της, το πνεύμα της και η γενναία δόση σκληρής αγάπης που εμπεριέχουν έχουν βοηθήσει πολλούς από αυτούς, ακόμα και στις πιο σκοτεινές ώρες, να κάνουν το επόμενο βήμα και να δείξουν γενναιότητα.

Το βιβλίο αυτό, ένα μικρό εγχειρίδιο της ψυχής, συγκεντρώνει περισσότερα από 100 αποφθέγματα και σκέψεις της Στρέιντ που μας ωθούν να ανακαλύψουμε τα ανεξάντλητα αποθέματα αγάπης, συμπόνοιας, συγχώρεσης και αντοχής που έχουμε όλοι μέσα μας.

Αποκτήστε το βιβλίο Να είσαι γενναία, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Από την αυτοεκτίμηση στον εγωισμό

Βιβλίο του Χόρχε Μπουκάι κι αυτό τα λέει όλα!

Όποιος λέει ότι αγαπάει πολύ τους άλλους και λίγο τον εαυτό του, απλώς λέει ψέματα σ' ένα από τα δύο: ή στο ότι αγαπάει πολύ τους άλλους, ή στο ότι δεν αγαπάει πολύ τον εαυτό του.

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που άρχισα να καταλαβαίνω την πραγματική αξία της βοήθειας και την αξία που έχει το να είσαι εγωιστής. Από τότε, λέω: Είμαι τόσο, μα τόσο εγωιστής, που θα επιχειρήσω να βοηθήσω μόνο και μόνο επειδή μου δίνει χαρά. Θα το κάνω γιατί το θέλω εγώ και γιατί με ευχαριστεί. Θα το κάνω για μένα, όχι για σένα, οπότε δεν μου χρωστάς τίποτα.

Μια τυχαία συνάντηση του Χόρχε Μπουκάι με μια άγνωστή του γυναίκα που του κεντρίζει το ενδιαφέρον, καταλήγει σ' έναν μακρύ διάλογο κι ένα συνεχές παιχνίδι με τις αφηρημένες έννοιες του φόβου, της εκτίμησης, της αυτοεκτίμησης, του τρόμου, της αξίας, του εγωκεντρισμού, του εγωισμού και πολλές άλλες, που ο αργεντινός γιατρός χαίρεται να ανατρέπει και να επανακαθορίζει.

Αποκτήστε το βιβλίο Από την αυτοεκτίμηση στον εγωισμό, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Αυτογνωσία και νόημα της ζωής

Εκείνο που κάνει το βιβλίο ιδιαίτερα ελκυστικο και χρήσιμο είνα ότι ο Rollo May γράφει μ' έναν απίστευτα ευανάγνωστο τρόπο, εξηγώντας στον αναγνώστη του θεμελιώδεις - σύνθετες έννοιες με απλό, σαφή και συνοπτικό τρόπο.

Προσφέρει μια πολύ καλύτερη δυνατότητα κατανοήσεως
- των ψυχολογικών ζητημάτων του υγιούς ανθρώπου
- της ανθρώπινης αγωνίας (το φυσιολογικό άγχος δείχνει έμπρακτα οτι ο άνθρωπος έχει αξίες) και
- της ευδαιμονίας - ευτυχίας.

Οι αλήθειες που αποκαλύπτονται σ' αυτό το βιβλίο είναι πολύτιμες και με το πέρασμα του χρόνου γίνονται πολυτιμότερες...

Ο Rollo May αναζήτησε με πάθος ν' ανακαλύψει το είναι: και στον ίδιο του τον εαυτό, και στους άλλους ανθρώπους. Στην κουλτούρα μας διστάζουμε να μιλήσουμε για το είναι μας, το πιο μύχιο, βαθύ και αποκαλυπτικό.

... όμως το είναι συνδέεται με τα θεμελιώδη: τον έρωτα, τον θάνατο, το άγχος, την σχέση, την μέριμνα για τον άλλο..

Ένα βιβλίο-σταθμός για μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας και των άλλων.

Αποκτήστε το βιβλίο Αυτογνωσία και νόημα ζωής, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Ασταμάτητος

Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο αναγνωρίζουν το χαμογελαστό πρόσωπο και τα γεμάτα έμπνευση μηνύματα του Νικ Βούισιτς. Μολονότι γεννήθηκε χωρίς χέρια και πόδια, ο Νικ δεν επέτρεψε στη σωματική του διάπλαση να τον απομακρύνει από μια ζωή γεμάτη απολαυστικές περιπέτειες, μια καριέρα γεμάτη νόημα και σκοπό, κι ένα σωρό διαπροσωπικές σχέσεις αγάπης.

Ο Νικ υπερπήδησε προκλήσεις και δυσκολίες, εστιάζοντας στη σκέψη πως η ζωή του έχει αξία και είναι ένα δώρο για τους άλλους, και πως ακόμα κι αν συναντά δυσκολίες, ο Θεός θα είναι πάντα δίπλα του και θα κρατά στα δικά Του χέρια τον έλεγχο της πορείας του. Ο Νικ αποδίδει την επιτυχία του στη δύναμη που εκλύεται όταν αποφασίζουμε να κάνουμε την πίστη μας πράξη!

Με το "Ασταμάτητος" ο Νικ προσφέρει έμπνευση και καθοδήγηση σε θέματα όπως:

  • προσωπικές κρίσεις
  • ζητήματα σχέσεων
  • προβλήματα στη δουλειά ή την καριέρα
  • ανησυχίες όσον αφορά την υγεία ή κάποιο είδος αναπηρίας
  • αυτοκαταστροφικές σκέψεις και αισθήματα - εξαρτήσεις
  • επιθέσεις, κατατρεγμοί, σκληρότητα και μισαλλοδοξία
  • χειρισμός ζητημάτων που ξεπερνούν τον έλεγχό μας
  • προσπάθεια ανοίγματος προς τους άλλους
  • ισορροπία στο σώμα, το νου, την καρδιά και το πνεύμα

Αφηγούμενος συναρπαστικές ιστορίες, είτε από τη δική του εμπειρία είτε από την εμπειρία άλλων, ο Νικ εξηγεί πώς μπορεί ο καθένας να χτίσει μια "Ζωή χωρίς όρια" και να γίνει "Ασταμάτητος"!

Αποκτήστε το βιβλίο Ασταμάτητος, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Η δύναμη να αλλάξω τα Panda

Αυτό το βιβλίο, που η Θεία συγχρονικότητα ήθελε, για ένα λόγο που εσύ μόνο γνωρίζεις, να πέσει στα χέρια σου, δεν είναι άλλο ένα βιβλίο σαν αυτά που κυκλοφορούν και έχουν σαν στόχο να σε γεμίσουν πληροφορίες, που ναι μεν τις διαβάζεις αλλά δεν μπορείς να τις διαχειριστείς.

Μην περιμένεις να βρεις οδηγίες χρήσης για το πώς πρέπει να αντιδράς, για το πώς πρέπει να αναλύεις, για το τι να τρως και γιατί να το τρως.

Δεν είναι άλλο ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης και αυτογνωσίας που στόχο έχει να το διαβάσεις, μια κρύα νύχτα του χειμώνα και να το βάλεις στο ράφι, κάνοντας και πάλι τα ίδια. Είναι ένα βιβλίο βαθύ και συνάμα απλό, εύκολο και αναλυτικό τόσο, ώστε να το καταλάβει και ένα μικρό παιδί, το εσωτερικό σου παιδί.

Στο βιβλίο που κρατάς θα αναγνωρίσεις τη μητέρα, τον πατέρα, τους παππούδες, τον σύντροφο, το παλιό σου φλερτ-που δεν πήγε και τόσο καλά-το παιδί, το αφεντικό, την κολλητή, τα αδέρφια σου. Σχέσεις μπλεγμένες σαν γαϊτανάκι να χορεύουν χέρι -χέρι από την αρχή της ζωής σου μέχρι και σήμερα.

Περισσότερο από όλα όμως, να ξέρεις, πως θα δεις τον εαυτό σου. Το παιδί εκείνο που κάποτε έπαιζε στα σκαλάκια του σπιτιού του, μετά ενηλικιώθηκε, ωρίμασε, αγάπησε, πόνεσε, έπεσε, σηκώθηκε, πάχυνε, αδυνάτισε, ξαναπάχυνε και δεν μπόρεσε ακόμα να καταλάβει πώς οι αλλαγές στη ζωή του το πήραν σβάρνα και δε βρίσκει τρόπο να σταθεί στα πόδια του.

Θα κλάψεις, θα θυμώσεις, θα ουρλιάξεις, θα θυμηθείς καλές και άσχημες στιγμές, θα βουτηχτείς μέσα στις παλιές πληγές σου και αναβαπτισμένη θα σηκωθείς ξανά, ένας άλλος άνθρωπος, με τον ίδιο τρόπο που το ένιωσα, το κατανόησα και το βίωσα και εγώ.

Η ψυχολογία της ζωής που εφαρμόζω έχει γραφτεί από ανθρώπους που πόνεσαν, που είχαν τα ίδια προβλήματα με σένα, που δέχτηκαν πολλή απόρριψη για το βάρος και τον χαρακτήρα τους και τελικά βγήκαν νικητές.

Το βιβλίο αυτό θα αποτελέσει το ξεκίνημά σου για μια νέα ζωή. Μια ζωή όπως τη φανταζόσουνα πάντα, αλλά δεν μπόρεσες ποτέ να τη ζήσεις.

Η Δύναμη να αλλάξεις τα Panda σου ανήκει και δε στη χάρισε κανείς... την κέρδισες με την επιλογή σου. Τι λες ξεκινάμε;

Αποκτήστε το βιβλίο Η δύναμη να αλλάξω τα Panda, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Επίγνωση: Η επίγνωση και η πρακτική της παρουσίας

Αυτό το πρωτοποριακό, νέο βιβλίο, από τον συγγραφέα μπεστ σέλερ των New York Times Ντάνιελ Τζ. Σίγκελ, M.D., εισάγει τους αναγνώστες σε μια καινοτόμο διαλογιστική πρακτική που βασίζεται στην επιστήμη.

Η "Επίγνωση" μας καθοδηγεί πρακτικά για να κατακτήσουμε τη γνώση του Τροχού της Επίγνωσης, ενός εργαλείου για την καλλιέργεια περισσότερης εστίασης, παρουσίας και ηρεμίας στην καθημερινότητά μας - ενός εργαλείου που μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας.

Πρόκειται για μια εις βάθος ματιά στην επιστήμη που βρίσκεται πίσω από την αποτελεσματικότητα του διαλογισμού, για ένα βιβλίο που διδάσκει τους αναγνώστες πώς να αξιοποιούν τη δύναμη της αρχής πως «Όπου στρέφεται η προσοχή, πυροδοτούνται οι νευρώνες και αναπτύσσονται νευρωνικές συνάψεις.»

Ο Σίγκελ αποκαλύπτει πώς μπορεί η εξάσκηση στον Τροχό της Επίγνωσης, με την οποία εστιάζουμε την προσοχή μας, διευρύνουμε την επίγνωσή μας και καλλιεργούμε την καλή πρόθεση, να μας βοηθήσει να αναπτύξουμε -κυριολεκτικά- έναν πιο υγιή εγκέφαλο και να μειώσουμε τον φόβο, το άγχος και την ανησυχία στη ζωή μας.

Είτε η εμπειρία σας από τις διαλογιστικές πρακτικές είναι μηδενική είτε είστε έμπειρος διαλογιστής, η Επίγνωση είναι ένας εύχρηστος οδηγός που θα σας κάνει να είστε περισσότερο εστιασμένοι και παρόντες στη στιγμή σας, όπως και περισσότερο ενεργοποιημένοι και συναισθηματικά ανθεκτικοί απέναντι στο άγχος και στις καθημερινές δυσκολίες που ρίχνει η ζωή στον δρόμο σας.

Αποκτήστε το βιβλίο Επίγνωση: Η επίγνωση και η πρακτική της παρουσίας, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Χρύσα Πράντζαλου

e psy logo twitter2Τμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας Psychology.gr
Επιμέλεια και συγγραφή άρθρων, μετάφραση & απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.