Ακρόαση άρθρου......

Ο χαρακτήρας του ανθρώπου φαίνεται στον τρόπο που διορθώνει τα λάθη του και όχι στο εάν κάνει λάθη! 

Ο χαρακτήρας δεν είναι κάτι με το οποίο γεννιέσαι και δεν αλλάζει κατά τη διάρκεια της ζωής σου! Είναι κάτι που το διαμορφώνεις από την παιδική, κιόλας, ηλικία και συνεχίζεις να το «φτιάχνεις» και μετέπειτα, στην ενήλικη πορεία της ζωής, έχοντας αποκτήσει εμπειρίες και βιώματα.

Να θυμάσαι…

Ο πιο σημαντικός δείκτης του χαρακτήρα των ανθρώπων είναι οι πράξεις τους σε βάθος χρόνου. Το παρελθόν κάποιου μπορεί να σου δώσει αρκετές πληροφορίες και καθοριστικά στοιχεία για το «ποιόν» του.

Δώσε, λοιπόν, προσοχή στον παρόν και το μέλλον του!
Δώσε σημασία σε μορφές συμπεριφοράς, για παράδειγμα όταν το άτομο βρίσκεται υπό πίεση, εάν δεν ολοκληρώνει ό,τι αναλαμβάνει ή εάν είναι διατεθειμένο να προβεί στη λήψη αποφάσεων και εάν το κάνει με ποιον τρόπο θα διορθώσει τυχόν λάθη που θα γίνουν.  

Είσαι καλός όταν είσαι όπως σε θέλει ο άλλος.. και μόνο τότε! 

Ο άνθρωπος δεν κάνει κάτι μία μόνο φορά… Δυστυχώς, οι άνθρωποι έχουν την τάση να επαναλαμβάνουν τυχόν συμπεριφορές αλλά και συνήθειες, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Στη καθημερινή ζωή, συχνά οι άνθρωποι προσπαθούν να αποκρύψουν τις ατέλειες του χαρακτήρα τους. Όμως, υπάρχουν στιγμές που μπορεί άθελά τους να αποκαλύψουν τις πραγματικές πτυχές του εαυτού τους, καθώς όταν βρίσκονται υπό πίεση, χάνουν τον αυτοέλεγχό τους, αποκαλύπτοντας τις ανασφάλειες και την έλλειψη της εσωτερικής τους ανθεκτικότητας. Υπάρχουν, βέβαια, και άνθρωποι που «στέκονται» στο ύψος τους. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να δίνεται η ιδιαίτερη προσοχή σε μικρές, καθημερινές, απρόσμενες, τυχαίες στιγμές. 

Εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι η εξουσία που διαθέτει ένα άτομο και πώς την χειρίζεται. Δυστυχώς, οι άνθρωποι κάνουν τα πάντα για να φτάσουν εκεί που οι ίδιοι θέλουν, εκμεταλλεύοντας καταστάσεις, ανθρώπους, συναισθήματα όπως επίσης και τον εσωτερικό κόσμο κάποιου. Στην αρχή, όλοι κάνουν τον «φίλο», φαίνονται καλοπροαίρετοι, καλοθελητές και χωρίς κάποιο πονηρό κίνητρο. Στην πορεία όμως, δυστυχώς, ξεδιπλώνεται όλος ο χαρακτήρας που είχαν από την αρχή, τον οποίο και έκρυβαν, πίσω από τον σκοπό τους. 

Άνθρωπε πρόσεχε….

4ος Κύκλος Αυτροβελτίωσης από το PSYCHOLOGY.GR
3 Ημέρες, 6 διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια. Γενική είσοδος: 25 ευρώ, για εγγραφές έως 31 Μαρτίου 2024

Οι άνθρωποι είναι απίστευτα ικανοί στο να δημιουργούν ψευδαισθήσεις ώστε να τους εμπιστευτείς. Μην σε θαμπώνει η φήμη, ο μύθος και οι επιτυχίες τους. Δες πίσω από αυτά! Γιατί μετά θα απογοητευτείς με τα όσα θα δεις στην πραγματικότητα. Η ικανότητα του να διαβάζεις τον χαρακτήρα των ανθρώπων θεωρείται μία αρκετά σημαντική κοινωνική δεξιότητα. Απόκτησέ την, λοιπόν! Μη δηλητηριάζεις την ψυχή σου! Έχε στη ζωή σου μόνο τους γνήσιους ανθρώπους που έχουν «αυθεντική ψυχή». 

Αν θέλεις να καταλάβεις τον χαρακτήρα ή την ποιότητα ενός ατόμου, απλά του δίνεις εξουσία, δύναμη και «τίτλους». Εκεί μπορείς να καταλάβεις πολλά…!  

Μην ξεχνάς κάτι….

Αργή ή γρήγορα ο χαρακτήρας του ανθρώπου θα φανεί, όχι από τα λόγια αλλά από τις πράξεις. Πολλοί κρύβονται πίσω από τα λόγια, αλλά οι πράξεις τους προδίδουν. Η διπροσωπία είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο, το οποίο το συναντάμε από ανθρώπους της διπλανής πόρτας, από εκείνους που υποτίθεται πως ήταν κοντά σου και είχες μία όμορφη σχέση, προσωπική-επαγγελματική! 

Να θυμάσαι….

Άστο γι’ αύριο! Ξεπερνώντας την αναβλητικότητα στο χώρο εργασίας
Το διαδικτυακό σεμινάριο διοργανώνεται από το PSYCHOLOGY.GR, με εισηγήτρια την ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια, Άρτεμις Αντωνίου.

Όλοι πάντα θα θέλουν κάτι από σένα! Να προστατεύεις τον εαυτό σου, τον εσωτερικό σου κόσμο και να κρατάς «μικρό καλάθι» για οποιονδήποτε συναντάς στη ζωή σου. Mην σου κάνει εντύπωση εάν οι δήθεν άνθρωποι απαιτήσουν από σένα «ακριβές συμπεριφορές», γιατί είναι συμπεριφορές που οι ίδιοι επιθυμούν να είχαν. Δεν θα καταφέρουν να είναι ποτέ αληθινοί. Θα παραμείνουν με την ίδια αχάριστη, ανούσια, υπεροπτική και εγωκεντρική προσωπικότητά τους. 

Όλοι κάνουμε λάθος επιλογές.. Όμως, μη ξεχνάς ότι, το ίδιο λάθος γίνεται μία φορά….

Όταν το ίδιο λάθος επαναλαμβάνεται, δεν είναι λάθος, αλλά επιλογή!

Επομένως, πρόσεχε σε ποιους ανθρώπους δίνεις δεύτερες ευκαιρίες, ίσως δεν τις αξίζουν όλοι. Γιατί αυτοί που σας φέρθηκαν με τρόπο αντίθετο από αυτό που έχετε αποδεχτεί, θα σας το ξανά κάνουν και θα σας το ξανά κάνουν, δίχως κάποιο δισταγμό! 

Δύο πράγματα σε καθορίζουν… Η υπομονή όταν δεν έχεις τίποτα και η συμπεριφορά σου όταν έχεις τα πάντα! 

Τοξικές σχέσεις, Τοξικοί άνθρωποι - Online, ασύγχρονο σεμινάριο, χαμηλού κόστους. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε από τον υπολογιστή, το κινητό τηλέφωνο ή το tablet σας, στον χρόνο που εσείς επιλέγετε.

Ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου φαίνεται από το πώς συμπεριφέρεται σε μία διαφωνία μαζί σου ή σε κάποιον τσακωμό. Εκεί μπορείς να καταλάβεις το ποιος είναι πραγματικά αυτός που στέκεται απέναντί σου. Πρόσεχε λοιπόν…. Μην αφήνεις κανέναν να σε υποβαθμίζει, υποβιβάζει, να σε μειώνει, να σε ‘‘χτυπάει’’ συναισθηματικά, να σε διατάζει και να σε θεωρεί υπό του. Όλα είναι στη σωστή διαχείριση! Το να διαλέγεις έναν ισάξιο αντίπαλο δείχνει την εντιμότητά σου… Το να επιλέγεις έναν αντίπαλο που δεν γνωρίζει το παιχνίδι, μόνο και μόνο για να φανείς εσύ, δείχνει τον φόβο και την ανασφάλειά σου, καθώς δεν πιστεύεις στον εαυτό σου! Πρόσεχε !  

Όταν, λοιπόν, εισπράττεις αδιάφορες, ψεύτικες και ανούσιες συμπεριφορές, κάνε ένα βήμα πίσω και αποχώρησε. Είναι απλά τα πράγματα. Δεν υπάρχουν μέτριες καταστάσεις και μην τις προτιμάς κιόλας. Κουράζουν. Μόνο ξεκάθαρες και αληθινές διαπροσωπικές σχέσεις, χωρίς το αβέβαιο. Να είσαι σίγουρος για το τι πραγματικά αξίζεις και όταν δεν λαμβάνεις αυτό που αξίζεις ως άτομο, φεύγεις. Μην δέχεσαι κάτι απλά για να το δεχτείς. 

Οι άνθρωποι εγκαταλείπουν όσους ‘‘χρησιμοποίησαν’’ και όχι όσους αγαπάνε! 

Να θυμάσαι…. Οι μάσκες πάντα πέφτουν! Φρόντισε να είσαι θεατής για να δεις απλά το θέαμα και όχι ο άμεσα εμπλεκόμενος γιατί εκεί το θέαμα που θα αντικρίσεις θα είναι η απογοήτευσή σου! 

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Ιωάννα Σκλιάμη - Ψυχολόγος

Ιωάννα Σκλιάμη: έχει επιβεβαιωθεί από το Psychology

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στον επαγγελματικό κατάλογο ειδικών παρέχονται από τους ίδιους τους ειδικούς, κατά την εγγραφή τους στο σύστημα. Όταν βλέπετε την ένδειξη «έχει επιβεβαιωθεί από το Psychology”, σημαίνει ότι το Psychology έχει ελέγξει, με email, τηλεφωνικά ή/και με λήψη των σχετικών εγγράφων, τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Ότι ο ειδικός είναι υπαρκτό πρόσωπο.
  • Ότι τα πτυχία οι τίτλοι και οι εξειδικεύσεις που αναφέρει είναι αληθινά.
  • Ότι οι πληροφορίες που αναφέρει ισχύουν.

Ψυχολόγος με Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος. Εγκληματολόγος, Πιστοποιημένη Επαγγελματίας HR.