Εφηβική Ηλικία σε Ψηφιακούς Καιρούς: Γονεϊκές Προκλήσεις

Η εφηβεία αποτελεί από μόνη της μία περίοδο ρευστότητας καθώς ο έφηβος αναζητά την ταυτότητά του, ακροβατεί ανάμεσα στην παιδική ηλικία και την ενήλικη ζωή προσπαθώντας να ισορροπήσει. Είναι η περίοδος επαναπροσδιορισμού της αυτοεικόνας του και της εικόνας των συστημάτων που τον περιβάλλουν είτε αφορούν στην οικογένειά του, είτε στους συνομήλικούς του, είτε ακόμα και στην ίδια την κοινωνία και τους θεσμούς. Η ραγδαία αύξηση των τεχνολογικών επιτευγμάτων και ιδιαίτερα η εξέλιξη του Internet και των δυνατοτήτων του σε επίπεδο επικοινωνίας έχουν πλέον συνδεθεί άρρηκτα με το υπαρξιακό ταξίδι των σημερινών εφήβων και τον τρόπο που επιλέγουν να εκφράζονται και να επικοινωνούν. Τι σημαίνει να είσαι έφηβος σε ψηφιακούς καιρούς; Τι σημαίνει να είσαι γονιός εφήβου σε ψηφιακούς καιρούς; Ποιοι κίνδυνοι κρύβονται για τη ψυχική υγεία των εφήβων απ’ την υπερβολική χρήση των social media; Ποιες προκλήσεις καλούνται να αντιμετωπίσουν οι γονείς και πώς μπορούν να τις διαχειριστούν;

Στόχος της ομιλίας είναι όχι μόνο να προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα αλλά και μέσα από ανοιχτή συζήτηση και βιωματική άσκηση να θυμηθούμε ξανά και να κατανοήσουμε τι σημαίνει να είσαι έφηβος σε μια εποχή που εντείνει τη χαοτική σκέψη και συναισθηματική έκφραση. Εξάλλου, κάποτε υπήρξαμε και εμείς έφηβοι, ας μη ξεχνάμε λοιπόν, πόση ανάγκη είχαμε την αποδοχή και την κατανόηση των ενηλίκων!

Ενότητες

1. Εφηβεία: Ένα υπαρξιακό ταξίδι

2. Social Media: Τι ρόλο διαδραματίζουν στη ζωή των εφήβων;

3. Κίνδυνοι λόγω υπέρμετρης ή αλόγιστης χρήσης των social media

• Cyber Bullying - Το τρομακτικό φαινόμενο Μπλε φάλαινα

• Κατάθλιψη / Αυτοκτονική σκέψη

(Η συζήτηση θα αξιοποιήσει ως παράδειγμα την τηλεοπτική σειρά «13 reasons why»)

• Σεξουαλική Παρενόχληση

4. Προκλήσεις των γονιών: Πότε ο γονιός οφείλει να ανησυχεί / διαχείριση ανησυχίας

5. Workshop: «Έφηβος για 15 λεπτά» Μέσα από μια βιωματική άσκηση οι παραβρισκόμενοι θα προσπαθήσουν να γίνουν και πάλι έφηβοι με στόχο να κατανοήσουν πώς μπορούν να προσεγγίσουν καλύτερα αυτή την ηλικιακή ομάδα και να διαχειριστούν σύγχρονους προβληματισμούς της

6. Ανοιχτή Συζήτηση

Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης

Ημερομηνία Διεξαγωγής Σεμιναρίου: Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, 11:00 – 14:00

Κόστος Συμμετοχής: 30€
Παρέχεται έκπτωση 20% για Φοιτητές και Ανέργους
 
Σε συμμετοχή 3 ατόμων και άνω θα υπάρξει έκπτωση 15%
 
Αριθμός Συμμετεχόντων: Ο αριθμός ατόμων είναι αυστηρά περιορισμένος στα 12 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
 
Χώρος Διεξαγωγής: Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο - Πολυχώρος Animus Corpus, Βασιλίσσης Σοφίας 54, Ιλίσια, 1ος όροφος από τη δεξιά σκάλα (Στάση Μέτρο: Μέγαρο Μουσικής).
 
Δηλώσεις συμμετοχής ως και την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 στο τηλέφωνο: 210 72 22 214 ή στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
 
Εισηγήτρια:
Αλεξία Κωνσταντίνου MSc Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία (Reading University) BSc Ψυχολογία (Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών) Εκπαιδευόμενη στην Υπαρξιακή Συστημική Θεραπεία (Ινστιτούτο Αντίστιξη)

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 02-12-2017 11:00 am
Ημ. Λήξης 02-12-2017 2:00 pm
Θέσεις 12
Κόστος 30 €
Τόπος διεξαγωγής Animus Corpus Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο - Πολυχώρος (Αθήνα)

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Location Map

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

* απαιτούμενα πεδία
Ενδιαφέροντα * :