Με ποιο τρόπο αισθάνεστε σημαντικός/η στις ρομαντικές σας σχέσεις;

Αν είστε ενήλικας, από 25 μέχρι 35 ετών και βρίσκεστε αυτό το χρονικό διάστημα σε σχέση, καλείστε να συμμετάσχετε στην ερευνητική μελέτη που διεξάγεται από την Ελένη Έλληνα, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Κλινικής Ψυχολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η συμβολή σας θα ήταν πολύτιμη στην προσπάθεια κατανόησης διαδικασιών που διέπουν τους ρομαντικούς δεσμούς μέσα από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προσωπικότητας.

Σημειώνεται πως η συμμετοχή στην έρευνα είναι εθελοντική και ανώνυμη.

Σκοπός είναι η εξέταση της σχέσης του ναρκισσισμού και των διαστάσεων προσκόλλησης στις ενήλικες ρομαντικές σχέσεις και τα στοιχεία που θα συλλεχθούν, θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά για τους σκοπούς της συγκεκριμένης έρευνας.

Ενημέρωση και Πληροφόρηση Συμμετεχόντων

Καλείστε να συμμετάσχετε στην ερευνητική μελέτη με τίτλο Ο Ρόλος του Ναρκισσισμού και του Δεσμού Προσκόλλησης στις Ενήλικες Ρομαντικές Σχέσεις. Η έρευνα αυτή γίνεται στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής μου διατριβής και θα μελετήσει πώς τα ναρκισσιστικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας και οι διαστάσεις προσκόλλησης συνδέονται και επηρεάζουν τις ενήλικες ρομαντικές σχέσεις. Η συμμετοχή σας θα βοηθήσει τον κλάδο της Κλινικής Ψυχολογίας στην καλύτερη κατανόηση αυτών των φαινομένων. Η παρούσα έρευνα έχει εξασφαλίσει την θετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής Κύπρου (Αρ. Φακ.: ΕΕΒΚ ΕΠ 2018.01.177).

Για την μέτρηση αυτών των παραγόντων, θα πρέπει να συμπληρωθούν 3 ερωτηματολόγια: το ECR-R, το NPI, και το HSNS. Το χρονικό διάστημα συμμετοχής δεν ξεπερνά τα 25 λεπτά. Τα δεδομένα που θα συλλεχθούν, θα χρησιμοποιηθούν για την αποπεράτωση της διπλωματικής μου εργασίας και εάν τα ευρήματα είναι σημαντικής ερευνητικής αξίας πιθανόν να προωθηθούν σε παρουσιάσεις σε συνέδρια ή/και άλλες επιστημονικές δημοσιεύσεις. Σε καμία περίπτωση οι απαντήσεις που θα δώσετε δεν θα χρησιμοποιηθούν και/ή επεξεργαστούν σε ατομικό επίπεδο αλλά ως σύνολο απαντήσεων σε μορφή στατιστικών δεδομένων. Η συμμετοχή σας στην έρευνα είναι εθελοντική και ανώνυμη καθότι τα δεδομένα που ζητάμε από εσάς δεν πρόκειται να αποκαλύψουν την ταυτότητά σας ενώ αυτά θα φυλαχτούν και με το πέρας της έρευνας θα καταστραφούν σύμφωνα με την ισχύουσα Κυπριακή νομοθεσία και τον Ευρωπαϊκό κανονισμό για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος πρόκλησης οποιασδήποτε βλάβης στην παρούσα έρευνα και δεν πρέπει να συμμετάσχετε, εάν δεν επιθυμείτε ή εάν έχετε οποιουσδήποτε ενδοιασμούς που αφορούν την συμμετοχή σας στη μελέτη. Στην περίπτωση που επιθυμείτε να ρωτήσετε οτιδήποτε σχετικά με την συμμετοχή σας στην έρευνα, ή να αποσύρετε τα δεδομένα σας εφόσον συμμετάσχετε στην έρευνα, ή να υποβάλετε κάποιο σχετικό παράπονο, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή με τον επόπτη της έρευνάς μου Δρ Παναγιώτη Παρπόττα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Ακολουθήστε το σύνδεσμο προκειμένου να συμμετέχετε στην έρευνα: Ο ρόλος του ναρκισσισμού και του δεσμού προσκόλλησης στις ενήλικες ρομαντικές σχέσεις

 

Σημείωση: Η Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr έχει ένα σταθερό ενδιαφέρον να υποστηρίζει τις έρευνες φοιτητών ψυχολογίας και ειδικών ψυχικής υγείας. Στείλτε πληροφορίες για την έρευνα που διοργανώνετε, στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. προκειμένου να προχωρήσουμε σε δημοσίευση στην Πύλη μας.

Το κείμενο σας πρέπει να είναι σαφές και περιεκτικό, να περιλαμβάνει τουλάχιστον 200 λέξεις και να εξηγεί ποιος διοργανώνει την έρευνα, ποιος είναι ο σκοπός της έρευνας, ποιοι μπορούν να συμμετέχουν.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr