Πριν μιλήσουμε όμως για αυτό το θέμα, σου προτείνουμε να κατεβάσεις το δωρεάν βιβλίο Ταξίδεψε μέσα σου με ένα βιβλίο.

Το βιβλιαράκι αυτό αποτελεί μια συνοπτική ενημέρωση για το βιβλίο Κάνε το υποσυνείδητό σου να δουλεύει για σένα, το οποίο είναι βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα, αφορά την τεράστια δημιουργική δύναμη του νου που κρύβεται μέσα στον καθένα από εμάς και θα σε βοηθήσει να βρεις απαντήσεις σε πολλά από αυτά που σε απασχολούν.

Ακόμα, περιλαμβάνεις ασκήσεις που μπορείς να κάνεις.

Αναρωτήθηκες ποτέ…

«Γιατί έλκω συνέχεια στη ζωή μου συντρόφους, συνεργάτες, φίλους, που δεν μου αξίζουν;»
«Γιατί δεν είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά ή την επιχείρησή μου;»
«Γιατί νοιάζομαι περισσότερο για τους άλλους παρά για τον εαυτό μου;»
«Γιατί, ενώ εργάζομαι σκληρά, μόλις που τα φέρνω βόλτα;»

Αν πέρασαν από τον νου σου μία ή περισσότερες από τις πιο πάνω ερωτήσεις ή κάποιο άλλο ερώτημα, αν συναντάς στη ζωή σου δυσκολίες ή αντιμετωπίζεις προβλήματα, αν διερωτάσαι «Γιατί συμβαίνει αυτό σ’ εμένα;», τότε αυτό το κείμενο γράφτηκε για εσένα.

Γιατί υπάρχει μέσα σου αυτή η μικρή «υποψία» ότι, όσο καλά ή κακά κι αν είναι τα πράγματα για σένα σήμερα, το αύριο μπορεί να γίνει καλύτερο.

kane to iposinidito na doyleveiΈχεις μια ανάγκη, μια επιθυμία να αλλάξεις, να αντικαταστήσεις κάποια πράγματα στη ζωή σου. Να απαντήσεις ερωτήματα, να επιλύσεις προβλήματα, να ξεκαθαρίσεις καταστάσεις που σε απασχολούν και σε δυσκολεύουν στην καθημερινότητά σου. Να πραγματοποιείς τις επιθυμίες και να υλοποιείς τους στόχους σου…

Τώρα ίσως να σκέφτεσαι: «Και πώς θα μπορέσω να το κάνω αυτό;». Η απάντηση βρίσκεται μέσα σου! Ο ανθρώπινος νους δεν είναι ο εγκέφαλος, όπως πίστευαν παλαιότερα. Ο εγκέφαλος είναι υλικός, ορατός και αποτελεί όργανο του σώματος, όπως η καρδιά, οι πνεύμονες και το συκώτι…

Ο νους δεν είναι ορατός, δεν είναι υλικός είναι το νήμα που συνδέει το σώμα (τον εγκέφαλο) με το πνεύμα του ανθρώπου.

Το υποσυνείδητο επίπεδο του νου είναι ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το όνομά του. Βρίσκεται κάτω από το συνειδητό επίπεδο και επομένως δεν συνειδητοποιούμε, δηλαδή δεν μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε τι γίνεται σ’ αυτό, ούτε τη λειτουργία του.

Ό,τι γνωρίζουμε γι’ αυτό είναι αποτέλεσμα ερευνών και διαχρονικά συμπεράσματα της επιστήμης. Το υποσυνείδητο ελέγχει τις ακούσιες λειτουργίες του οργανισμού, αυτές που γίνονται αυτόματα, όπως η λειτουργία της καρδιάς, του συκωτιού και των άλλων οργάνων.

Γι’ αυτό τον λόγο το υποσυνείδητο βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία, δεν μπορεί να «σταματήσει», να «ξεκουραστεί» ούτε μία στιγμή, σε αντίθεση με τον ΣΥΝ ΝΟΥ, που μπορεί να κοιμηθεί ή να τεθεί «εκτός λειτουργίας» με τη λήψη αναισθητικών ουσιών.

Στο υποσυνείδητό μας αποθηκεύονται σαν σε σκληρό δίσκο υπολογιστή όλα όσα μας συμβαίνουν στη ζωή, ακόμα και τα πιο ασήμαντα, από την πρώτη στιγμή της γέννησής μας.

Ο ΥΠΟΣ ΝΟΥΣ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον ΣΥΝ ΝΟΥ και του παρέχει πληροφόρηση για τις προηγούμενες εμπειρίες της ζωής σχετικά με τα θέματα που τον απασχολούν.

Όταν συμβεί κάποιο γεγονός στον εξωτερικό κόσμο του ατόμου, ο ΣΥΝ ΝΟΥΣ οφείλει να αναλύσει, να εκλογικεύσει και να πάρει αποφάσεις ως προς το πώς θα αντιδράσει σ’ αυτό.

Την ίδια στιγμή το υποσυνείδητο σαρώνει τα αρχεία του και παρουσιάζει στον ΣΥΝ ΝΟΥ τις υπάρχουσες σε αυτό πληροφορίες, ώστε να μπορέσει να κάνει την εκλογίκευση και να πάρει τις σωστές αποφάσεις.

Το υποσυνείδητο κρύβει απίστευτη δύναμη και αν καταφέρουμε να την κατανοήσουμε τότε έχουμε πραγματικά τα απαραίτητα εφόδια για να διεκδικήσουμε όλα όσα θέλαμε πάντα!

Το βιβλίο Κάνε το υποσυνείδητό σου να δουλεύει για σένα έχει στόχο να σε βοηθήσει να δώσεις απαντήσεις στα ερωτήματα που τριγυρίζουν στο μυαλό σου, να επιλύσεις απαιτητικά θέματα της καθημερινότητάς σου, να αποκτήσεις αφθονία και να έχεις επιτυχίες στη ζωή σου.

Δοκιμάζοντας τις ιδέες του στην πράξη, θα διαπιστώσεις πως οι αλλαγές που θα έρθουν στη ζωή σου άξιζαν την όλη σου προσπάθεια!

Το βιβλίο του Γιώργου – Κυπραίου Παπαδόπουλου, συγγραφέα και ιδρυτή των εκδόσεων Διόπτρα, κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.dioptra.gr.

 

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Συντάκτης στην Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr
Μετάφραση, απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr