Ακρόαση άρθρου......

Το 99% Είναι Πανδύσκολο, το 100% Παιχνιδάκι.
«Κάθε μέρα τηρώ με ενθουσιασμό 100% τις δεσμεύσεις μου. Εφαρμόζω τον κανόνα των “μηδενικών εξαιρέσεων” για να τηρώ τις δεσμεύσεις μου και να πετύχω τους στόχους μου. Είμαι αποφασισμένος να διαπρέπω σε ό,τι κάνω, κάτι που επιδρά θετικά σε κάθε πτυχή της ζωής, της καριέρας, των αποτελεσμάτων και της φήμης μου».

Κάθε μέρα που ξυπνούν πολλοί παλεύουν με τον εαυτό τους να τηρήσουν τις δεσμεύσεις και τα σχέδιά τους. Κερδισμένοι βγαίνουν πάντοτε όσοι είναι της νοοτροπίας να κάνουν κάτι «ό,τι και αν συμβεί» και παίρνουν τις δεσμεύσεις τους 100% στα σοβαρά.

Παραδέχομαι ότι στην αρχή ίσως δυσκολευτείτε –ίσως χρειαστείτε μια επιπλέον ώθηση–, όμως αφού ξεκινήσετε γίνεται πολύ ευκολότερο. Ανάλογα τι έχετε αποφασίσει να πετύχετε (για παράδειγμα, να πηγαίνετε στο γυμναστήριο), αντί για κάθε μέρα ίσως επιλέξετε να το κάνετε πέντε φορές την εβδομάδα ή μέρα παρά μέρα (για παράδειγμα, να τρώτε σαλάτα για μεσημεριανό).

Ορισμένες δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται καθημερινά. Μία από αυτές είναι η χρήση της λίστας εργασιών. Μια άλλη είναι ο διαλογισμός ή η προσευχή, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι επαναλαμβάνετε τις δηλώσεις σας καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Αποφασίστε τώρα να δεσμευτείτε 100%.

Κάθε μέρα τηρώ με ενθουσιασμό 100% τις δεσμεύσεις μου

diloseis epitixiasΟρισμένες δεσμεύσεις είναι εντελώς ανούσιες αν δεν τις τηρήσετε στο 100%. Σκεφτείτε τι θα συμβεί αν δεν δεσμευτείτε απόλυτα να κόψετε το κάπνισμα ή να μη στέλνετε γραπτά μηνύματα ενώ οδηγείτε ή κάνετε διαλογισμό.

Η προσπάθειά σας θα είναι μάταιη και θα είναι αδύνατον να πετύχετε

Πολύ συχνά, χωρίς να το συνειδητοποιείτε, σκοντάφτετε σε εμπόδια που βάζετε οι ίδιοι στον δρόμο σας, εμπόδια που καθυστερούν την πρόοδό σας και κάνουν τα πράγματα δυσκολότερα ή και αδύνατα.

Πηγαίνετε στη δουλειά με συναδέλφους που είναι καπνιστές, σας είναι αδύνατον να μείνετε μακριά από το τηλέφωνό σας πάνω από δέκα λεπτά, αφήνετε τον σκύλο σας να σας αποσπάει την προσοχή όταν διαλογίζεστε ή δεν κάνετε την απαραίτητη συντήρηση στη μηχανή ή δεν ελέγχετε τα λάστιχα του αυτοκινήτου σας προτού βγείτε στον αυτοκινητόδρομο.

Όλα αυτά συνιστούν συνταγές αποτυχίας. Και έπειτα υπάρχουν τα εμπόδια που επιτρέπουμε στους άλλους να μας βάζουν. Ένας γείτονας ζητάει να τον βοηθήσετε να εγκαταστήσει τον καινούριο εκτυπωτή του ενώ περνάτε χρόνο με την οικογένειά σας, ένα από τα παιδιά σας ξεκινάει καβγά προτού φύγετε για τη δουλειά ή μια φίλη σάς προσκαλεί σπίτι της για να δοκιμάσετε τα λαζάνια που έφτιαξε πάνω που ξεκινήσατε δίαιτα.

Ζητήματα Ηθικής και Δεοντολογίας στην Άσκηση της Ψυχοθεραπείας
Κύκλος Σεμιναρίων για Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας | Γενική είσοδος: 35 ευρώ

Θεματικές Ενότητες: Διπλές σχέσεις θεραπευτή – θεραπευόμενου | Ψυχική ανθεκτικότητα του θεραπευτή | Υπέρβαση – παραβίαση ορίων στην ψυχοθεραπευτική σχέση | Ειδικές προκλήσεις στην ψυχοθεραπεία | Ζητήματα ηθικής και δεοντολογίας | Διαχείριση εξω-θεραπευτικών πληροφοριών | Διατήρηση και άρση του απορρήτου

Πρέπει να μάθετε να λέτε όχι (ή ίσως κάποια άλλη φορά;) γιατί οτιδήποτε άλλο σας απομακρύνει από τις δεσμεύσεις σας και προδιαγράφει την αποτυχία σας.

Κανείς δεν μπορεί να πετύχει τους στόχους και τα όνειρά σας για λογαριασμό σας και κανείς δεν μπορεί να δεσμευτεί στην επίτευξή τους, παρά μόνο εσείς. Εσείς καθορίζετε το πεπρωμένο σας.

Εφαρμόζω τον κανόνα των "μηδενικών εξαιρέσεων" για να τηρώ τις δεσμεύσεις μου και να πετύχω τους στόχους μου

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν ανέχονται τις εξαιρέσεις. Μόλις δεσμευτούν σε κάτι, γίνεται αδιαπραγμάτευτο.

Αν δεσμευτείτε 100% ότι θα γυμνάζεστε κάθε μέρα, θα το κάνετε ό,τι και αν γίνει – ακόμα και αν έχετε κάποιο πρωινό επαγγελματικό ραντεβού, αν βρέχει ή αν δεν έχετε όρεξη να το κάνετε.

Όταν δεσμεύεστε να κάνετε διαλογισμό για μισή ώρα κάθε μέρα, να ασχολείστε με τη λίστα εργασιών σας, να κάνετε δέκα τηλεφωνήματα πωλήσεων, να εξασκείστε στο πιάνο πέντε μέρες την εβδομάδα ή οτιδήποτε άλλο, μόνο η απόλυτη δέσμευση θα φέρει αποτέλεσμα.

Τι να ΜΗΝ περιμένω από την ψυχοθεραπεία μου;
3ωρο Online βιωματικό εργαστήριο του PSYCHOLOGY.GR

Θεματικές Ενότητες: Τι είναι για μένα η ψυχοθεραπεία, τι περιμένω από αυτήν τη διαδικασία; | Τι περιμένω από τον ψυχοθεραπευτή μου; | Ποια είναι τα όριά της ψυχοθεραπείας; | Πώς αντιλαμβάνομαι αν με ωφελεί ή αν τη χρησιμοποιώ ως άλλοθι για να μένω στην ουσία στάσιμος;

Και κάτι τελευταίο: Να κρατάτε πάντα τις συμφωνίες και τον λόγο σας. Οι ανταμοιβές σας θα είναι η αυξημένη αυτοπεποίθηση, η ακεραιότητα και το κίνητρο που θα αποκτήσετε, και θα έχουν όλες τεράστια επιρροή στη φήμη σας, γεγονός που θα αποτελέσει τη δική του ανταμοιβή.

Είμαι αποφασισμένος να διαπρέπω σε ότι κάνω, κάτι που επιδρά θετικά σε κάθε πτυχή της ζωής, της καριέρας, των αποτελεσμάτων και της φήμης μου.

*Το απόσπασμα είναι από το βιβλίο Δηλώσεις επιτυχίας του Jack Canfield. Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Συντάκτης στην Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr
Μετάφραση, απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr