Οι ειδικές θεραπείες από απόσταση

«Οι ειδικές θεραπείες από απόσταση» 

 • Για επαγγελματίες ψυχικής υγείαςκαι εκπαιδευτικούς
 • Ημερομηνίες: Αποστολή βιντεοσκοπημένου υλικού 25/10/2020
  Εργαστήρια και συζήτηση 7,8,9/11/2020
 • Δομή / περιεχόμενο: 10 ώρες θεωρητικής, ασύγχρονης εκπαίδευσης και 8 ώρες συζήτηση και εργαστήρια σε πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης
 • Κόστος: 150,00
 • Ειδική τιμή για ομαδικές εγγραφές / ανέργους / φοιτητές: 110,00
 • Εγγραφές: Έως και 20/10/2020

Η ανάγκη της θεραπείας από απόσταση

Τους τελευταίους μήνες, οι πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας έχουν διαταράξει, μεταξύ άλλων, και την υλοποίηση των ειδικών θεραπειών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Ταυτόχρονα, έχει αναδειχθεί η ανάγκη χρήσης εναλλακτικών και ψηφιακών μέσων για τη συνέχιση της θεραπείας από απόσταση.

Αποτελεσματική θεραπεία από απόσταση

Η δυνατότητα ένταξης σε θεραπεία από απόσταση του παιδιού/εφήβου και η αποτελεσματική της υλοποίηση εξαρτάται εξίσου από τη φύση των δυσκολιών όσο και από την αποδοχή των γονέων και την εξοικείωση των ειδικών ψυχικής υγείας με την τεχνολογία.

Ταυτόχρονα, η προϋπάρχουσα εμπειρία και εξοικείωση του θεραπευτικού πλαισίου με τις νέες τεχνολογίες επηρεάζει θετικά την ταχύτητα προσαρμογής του και την αποδοχή από πλευράς των γονέων. Τα παιδιά/οι έφηβοι είναι συνήθως ένθερμοι θιασώτες της χρήσης τους .

Στο Κέντρο Παιδιού και Εφήβου εφαρμόζουμε και εξελίσσουμε, από δεκαετίας και πλέον, τη μέθοδο της Τηλεαποκατάστασης για άτομα που ζουν μακριά από τον τόπο παροχής των υπηρεσιών που έχουν ανάγκη.

Στο ίδιο διάστημα έχουμε εκπαιδεύσει στην τηλεαποκατάσταση επαγγελματίες ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης από άλλους φορείς.

Ενίσχυση δεξιότητων στις θεραπείες από απόσταση

Θέλοντας να συμβάλουμε στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των θεραπευτών και στη διασφάλιση της συνέχειας της θεραπείας των εξυπηρετούμενων, διοργανώνουμε το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα: «Οι Ειδικές θεραπείες από απόσταση: Η διασφάλιση του θεραπευτικού προγράμματος εν μέσω πανδημίας» 2η σειρά

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η υποστήριξη της συνέχειας του θεραπευτικού προγράμματος παιδιών /εφήβων με αναπτυξιακές /συναισθηματικές διαταραχές και των οικογενειών τους, μέσω της εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης των επαγγελματιών που παρέχουν υπηρεσίες ειδικών θεραπειών.

Στόχοι του σεμιναρίου ειδικών θεραπειών από απόσταση

 1. Η Εκπαίδευση επαγγελματιών ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης στην εύρεση και χρήση των κατάλληλων ψηφιακών μέσων,
 2. στην προσαρμογή του θεραπευτικού πλαισίου,της στοχοθεσίας, του θεραπευτικού συμβολαίου με τους γονείς, του θεραπευτικού υλικού και της συνεργασίας με συναδέλφους και διεπιστημονικές ομάδες,

ώστε να:

 1. εξελίξουν αποτελεσματικά τη θεραπευτική τους πρακτική,
 2. να συμβάλλουν στη συνέχιση των θεραπειών σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες που τις έχουν ανάγκη και είναι σε θέση να επωφεληθούν από την εφαρμογή τους σε ψηφιακό περιβάλλον, και
 3. να διαχειρισθούν την επιπλέον συναισθηματική επιβάρυνση των παιδιών και των οικογενειών τους.

Δομή και περιεχόμενο σεμιναρίου ειδικών θεραπειών

Το Σεμινάριο αποτελείται από 10 εκπαιδευτικές ώρες ασύγχρονης εκπαίδευσης και 8 ώρες εργαστήρια σε περιβάλλον τηλεδιάσκεψης. Η αναλυτική δομή περιγράφεται στο Πρόγραμμα.

Το εκπαιδευτικό υλικό της ασύγχρονης εκπαίδευσης θα είναι διαθέσιμο σε πλατφόρμα από τις 25 Οκτωβρίου 2020, ενώ τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σε περιβάλλον τηλεδιάσκεψης (googlemeet) στις 7, 8 Νοεμβρίου 2020, σε ώρες που περιγράφονται στο πρόγραμμα.

Για τη σύνδεση στην τηλεδιάσκεψη, θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες. Σε κάθε περίπτωση, προβλέπεται δοκιμαστική βραχύχρονη σύνδεση όλων των εκπαιδευομένων με τους συντονιστές 1-2 ημέρες πριν την 1η ημέρα της τηλεδιάσκεψηςστις 5/10/2020 και λεπτομερείς οδηγίες θα σταλούν ηλεκτρονικά μαζί με το υλικό για την ασύγχρονη εκπαίδευση στις 25/10/2020.

Συμμετέχοντες

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης που επιθυμούν να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους ως προς την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης σε ψηφιακό περιβάλλον.

Αριθμός συμμετεχόντων: Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εγγραφές

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου 2020 στο www.kpechios.gr. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν οδηγίες για την είσοδο στην τηλεδιάσκεψη.

Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης οι εκπαιδευόμενοι θα κληθούν να συμπληρώσουν ανώνυμα, μέσω googleforms, ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση του σεμιναρίου και θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής: στο www.kpechios.gr.
Για διευκρινίσεις: Τμήμα Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εκπαίδευσης, Κυρία Χούλη Παρασκευή, Τηλέφωνο: 210-5731581, 6984601372, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-15:00, Ηλ. Ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Συνοπτικές Πληροφορίες

Έναρξη 25-10-2020
Ημ. Λήξης 09-11-2020
Θέσεις Ν/Α
Κόστος 110€ - 150€
Τόπος διεξαγωγής Κέντρο Παιδιού και Εφήβου

Πρόγραμμα

Πέμπτη 25/10/2020

1. Οι ειδικές θεραπείες από απόσταση: βασικές αρχές και υπάρχουσα εμπειρία. 2. Τεχνολογία και βασικές ψηφιακές δυνατότητες στη διάθεση του επαγγελματία ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης. 3. Η λογοθεραπεία σε ψηφιακό περιβάλλον 4. Εργοθεραπεία εξ αποστάσεως. Μια διαφορετική προσέγγιση της εργοθεραπευτικής παρέμβασης. 5. Μαθησιακές Δυσκολίες. Η εμπειρία της τηλεαποκατάστασης. 6. Συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία με τη χρήση ψηφιακών και τηλεπικοινωνιακών μέσων. 7. Διασύνδεση θεραπειών εν μέσω κρίσης: Ο ρόλος της διεπιστημονικής ομάδας ως πλαίσιο στήριξης των εξυπηρετούμενων και των επαγγελματιών

Σάββατο 7/11/2020

09:45 – 10:00 Προσέλευση 10:00 – 10:30 Εισαγωγή και γνωριμία μεταξύ των συμμετεχόντων 10:30 – 11:30 Συζήτηση ερωτημάτων και επίλυση αποριών 11:30 – 11:45 Διάλειμμα 11:45 – 14:00 Εργαστήριο: «Δουλεύοντας από κοινού για την σφαιρική κάλυψη

Κυριακή 8/11/2020

09:45 – 10:00 Προσέλευση 10:00 – 11:30 Παρουσίαση και συζήτηση κλινικού περιστατικού 11:30 – 11:45 Διάλειμμα 11:45 – 14:00 Εργαστήριο: «Ο θεραπευτής μπροστά στις δυσκολίες που σχετίζονται με την θεραπεία μέσω τηλεδιάσκεψης»

Location Map