O φόβος είναι ένα συναίσθημα που αν το γνωρίσουμε και το αγκαλιάσουμε, τεράστιες πηγές δύναμης θα νιώσουμε να αναβλύζουν εντός μας. Όσο διώχνουμε τα συναισθήματα που μας δυσκολεύουν, τόσο αυτά παραμένουν εγκλωβισμένα εντός μας και μας ελέγχουν.

Μπορούμε να ζούμε μια υπέροχη ζωή με όλα μας τα συναισθήματα, χωρίς να εξορίζουμε κάποιο από όλα αυτά και χωρίς να τα χαρακτηρίζουμε αρνητικά. Τα συναισθήματα είναι απλώς συναισθήματα. Το θετικό και το αρνητικό είναι ανθρώπινες ερμηνείες.

Τα συναισθήματα είναι μια μορφή ενέργειας που ρέει εντός μας. Βγάζοντας την ταμπέλα του θυμού, του φόβου, της ντροπής σχετικά με το συναίσθημα, αν παρατηρήσω απλώς που κινείται μέσα μου και τι χρώμα έχει, τι σχήμα έχει και το ακολουθήσω μέσα στο σώμα χωρίς επίκριση βγάζοντας την ταμπέλα, τότε θα δω κάτι πολύ βαθύτερο.

Θα νιώσω ότι είμαι πέρα και πάνω από τα συναισθήματά μου, ότι είμαι ασφαλής με αυτά. Είναι σαν να γυρνάω σπίτι.

Αφήνοντας πίσω την ιστορία που λέω στον εαυτό μου ή μου λένε οι άλλοι για κάθε συναίσθημα, έχω την ευκαιρία να το γνωρίσω προσωπικά χωρίς προκατάληψη. Μέσα από την τέχνη της παρατήρησης μπορώ να αποκτήσω διαύγεια και καθαρότητα νου, μια αίσθηση ηρεμίας, γαλήνης και εσωτερική δύναμη.

Η ομάδα του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου μας σας παρουσιάζει μια σειρά από βιβλία που μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτό σας το ταξίδι.

Φόβος

Όταν δεν νιώθεις φόβο, μπορείς να δεις πιο καθαρά πώς συνδέεσαι με τους άλλους. Όταν δεν νιώθεις φόβο, έχεις περισσότερο χώρο για κατανόηση και συμπόνοια. Όταν δεν νιώθεις φόβο, είσαι πραγματικά ελεύθερος.

Ο φόβος έχει αμέτρητα πρόσωπα: από τον φόβο της αποτυχίας μέχρι τις ανησυχίες της καθημερινότητας, από την οικονομική αβεβαιότητα μέχρι την απελπισία που όλοι βιώνουμε μπροστά στην απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου.

Σε όποιο βαθμό κι αν βιώνουμε τον φόβο, μπορούμε να μάθουμε να ζούμε χωρίς να ορίζει και να καθοδηγεί αυτός τη ζωή μας. Στις σελίδες αυτού του βιβλίου, ο Βιετναμέζος μοναχός και υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης Τικ Νιατ Χαν μας προτείνει ένα διαχρονικό μονοπάτι για να ζούμε χωρίς φόβο.

Αποκτήστε το βιβλίο Φόβος μέσω του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας του PSYCHOLOGY.GR

Ο Τικ Νιατ Χαν υπήρξε σπουδαίος δάσκαλος και συγγραφέας σχετικά με την ενσυνειδητότητα, την οποία όσο την καλλιεργούμε μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας και να ζούμε στο εδώ και τώρα. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Σιωπή, στο οποίο μπορείς να βρεις πολλές τεχνικές αναπνοής που θα σε επαναφέρουν στο παρόν και θα σε βοηθήσουν να ζεις μια ζωή γεμάτη ομορφιά και ποιότητα.

Κάν' το κι ας φοβάσαι

Το βιβλίο-φαινόμενο που άλλαξε τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο

Φοβάστε να πάρετε αποφάσεις ή να ζητήσετε αύξηση από το αφεντικό σας; Αναλώνεστε σε μια ανούσια σχέση; Ανησυχείτε διαρκώς για το μέλλον; Όποιοι και αν είναι οι φόβοι σας, ήρθε η ώρα να τους ξεπεράσετε μια για πάντα.

Με αυτό το βιβλίο, η δρ Susan Jeffers μας εμπνέει με τις δυναμικές τεχνικές που βοήθησαν εκατομμύρια ανθρώπους να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να προχωρήσουν στη ζωή τους.

Μέσα από τις σελίδες του, θα ανακαλύψουμε:

- Τι φοβόμαστε και γιατί
- Πώς θα γίνουμε από θύματα δημιουργοί
- Πώς θα απαλλαγούμε από το αίσθημα της ηττοπάθειας
- Ποια είναι τα 10 βήματα που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τον αρνητικό τρόπο σκέψης
- Πώς θα αποκτήσουμε περισσότερο ενδιαφέρον για τη ζωή και τόσα άλλα...

Με βαθιά γνώση στο αντικείμενο αλλά και πολύ χιούμορ, η δρ Jeffers μας δείχνει πώς μπορούμε να ενδυναμωθούμε και να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας, ώστε να απολαύσουμε τις χαρές μιας ζωής γεμάτης δημιουργικότητα και αγάπη.

Αποκτήστε το βιβλίο Κάν'το κι ας φοβάσαι μέσω του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας του PSYCHOLOGY.GR

Νίκησε τον φόβο

Αγωνία, φοβία, άγχος, φόβοι ... Ο φόβος υπάρχει παντού και παρουσιάζεται με διάφορους τρόπους. Όταν είναι υπερβολικός, μπορεί να περιορίσει ή να εμποδίσει τελείως όλα όσα θέλουμε να κάνουμε. Ο φόβος βάζει σε δοκιμασία τα θεμέλια της προσωπικότητάς μας: «Τι είναι αυτό που υπάρχει μέσα μου και φοβάται;»

Εξερευνώντας όμως τον εσωτερικό σας κόσμο, μπορείτε να βρείτε και να αμφισβητήσετε τις παγίδες πολλών υπόγειων φόβων.

Οι συγγραφείς του βιβλίου και έμπειροι ψυχο­θε­ρα­πευτές, Marie-France και Emmanuel Ballet de Coquereaumont, σας προτείνουν ένα προσωπικό πρόγραμμα 21 ημερών για να μετατρέψετε τον φόβο σε σύμμαχό σας:

- Παρουσιάζουν ένα καινοτόμο και δοκιμασμένο πρόγραμμα.

- Αποκρυπτογραφούν πάνω από είκοσι τέσσερις φόβους.

- Δίνουν παραδείγματα στα οποία θα αναγνωρίσετε κάτι από τον εαυτό σας.

- Προτείνουν απλές και αποτελεσματικές ασκήσεις για να διευκολύνουν την πορεία σας.

- Χρησιμοποιούν σχήματα και εικόνες για να καταλάβετε και να αφομοιώσετε τα βασικά σημεία του βιβλίου.

Ένα πλούσιο, ευχάριστο και θετικό βιβλίο που θα σας εκπλήξει. Θα σας βοηθήσει να μάθετε περισσότερα για τον εαυτό σας, τις δυνάμεις σας και την ίδια τη ζωή σας

Αποκτήστε το βιβλίο Νίκησε τον φόβο μέσω του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας του PSYCHOLOGY.GR

Νικήστε τους φόβους σας

O φόβος διεισδύει στη ζωή όλων μας με εκδηλώσεις που διαβαθμίζονται από την ήπια ανησυχία μέχρι την ολοκληρωμένη μορφή επίθεσης της φοβίας και της αγωνίας.

Στο βιβλίο της αυτό η Vera Peiffer, συγγραφέας του best seller «Θετική σκέψη» εξετάζει τις διάφορες μορφές του φόβου και πώς να τον αντιμετωπίσουμε, ερευνά επίσης όλα τα σύνθετα συναισθήματα που σχετίζονται με τους φόβους και τις φοβίες, όπως οι ενοχές, η ντροπή, η έλλειψη εμπιστοσύνης, η ανησυχία, η αγωνία, ο πανικός...

Πέρα από τις θεωρητικές ερμηνείες περιγράφονται πρακτικές μέθοδοι, όπως αυτές εμφανίζονται στη σύγχρονη ψυχοθεραπεία και στα προγράμματα αυτοβοήθειας, που δίνουν στον αναγνώστη τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει τους φόβους του

Αν εφαρμοστούν σωστά, αυτές οι μέθοδοι αποδεικνύονται ιδιαιτέρως αποτελεσματικές.

Δεν είναι ανάγκη να ζήσετε με φόβους. Με τις μεθόδους αυτού του βιβλίου μπορείτε να ζήσετε μια καλύτερη ζωή και να αναπτύξετε με αυτοπεποίθηση όλες σας τις δυνατότητες.

Αποκτήστε το βιβλίο Νικήστε τους φόβους σας μέσω του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας του PSYCHOLOGY.GR

Φόβος

«Ο φόβος είναι ριζωμένος μέσα σε κάθε ανθρώπινο πλάσμα, αλλά αυτό είναι φυσικό. Δεν μπορεί να εξαλειφθεί ολοκληρωτικά, δεν μπορεί να ελεγχθεί. Μόνο να κατανοηθεί μπορεί. Η κατανόηση είναι η λέξη-κλειδί. Και μόνο η κατανόηση μπορεί να φέρει τη μετάλλαξη, τίποτε άλλο.»

Μια πρωτοποριακή ενορατική προσέγγιση από τον κορυφαίο Ινδό δάσκαλο, Osho, που μας δείχνει όχι μόνο πως να μετουσιώνουμε τον φόβο σε φίλο και σύμμαχό μας, αλλά και πως να αποκτήσουμε την πιο βαθιά επίγνωση του εαυτού μας και της αληθινής ουσίας της ζωής.

Αποκτήστε το βιβλίο Φόβος μέσω του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας του PSYCHOLOGY.GR

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Συντάκτης στην Πύλη Ψυχολογίας - Psychology.gr
Μετάφραση, απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr