Η ομάδα του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας του Psychology.gr σας προτείνει 7 βιβλία Ψυχολογίας που ξεχώρισαν αυτό τον μήνα, είτε γιατί σταθερά βρίσκονται μεταξύ των πρώτων σε πωλήσεις, είτε γιατί βρίσκονται μεταξύ των πρώτων σε αναζητήσεις.

Με αγορές άνω των 40 ευρώ, τα μεταφορικά είναι δωρεάν, ενώ μια νέα λειτουργία έχει προστεθεί στη σελίδα κάθε βιβλίου, όπου μπορείτε να δείτε πόσοι αναγνώστες μας, συστήνουν (ή το αντίθετο), το εκάστοτε βιβλίο.

Πάμε να δούμε τη λίστα των πιο δημοφιλών βιβλίων γι΄αυτό το μήνα!

Το σώμα δεν ξεχνά

Ο συγγραφέας, ένας από τους πλέον επιφανείς ειδήμονες του ψυχικού τραύματος παγκοσμίως, αναπτύσσει ένα τολμηρό θεραπευτικό πρότυπο, το οποίο διαφοροποιείται από τις συνήθεις φαρμακευτικές και ψυχοθεραπευτικές πρακτικές, και εξηγεί μία ολοκληρωμένη προσέγγιση που θεραπεύει το μυαλό, τον εγκέφαλο και το σώμα.

Εξετάζει καινοτόμες θεραπείες –από τη νευροανάδραση και τον διαλογισμό ως τον αθλητισμό, το θέατρο και τη γιόγκα– που ανοίγουν νέους δρόμους στην προσπάθεια ανάρρωσης από το ψυχικό τραύμα, αξιοποιώντας την νευροπλαστικότητα, την εγγενή προσαρμοστική ικανότητα του εγκεφάλου.

Αποκτήστε το βιβλίο Το σώμα δεν ξεχνά, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

Εμείς και η ψυχή μας

Αυτό το βιβλίο δεν θα σας βοηθήσει να λύσετε ενδεχόμενα προβλήματα, δικά σας ή των ανθρώπων σας. Τα προβλήματα λύνονται μόνο με θεραπεία. Όμως, θα σας βοηθήσει να τα κατανοήσετε, να βρείτε την πηγή τους και να δώσετε εξηγήσεις. Ταυτόχρονα, είναι και ένα εκλαϊκευμένο εγχειρίδιο ψυχιατρικής που επιτρέπει στον αναγνώστη να κατανοήσει βασικές έννοιες και να αποκτήσει μια πιο διεισδυτική ματιά στον ψυχισμό του.

∆ιαβάζοντας το βιβλίο θα συναντηθείτε με τον εαυτό σας σε όλες τις φάσεις της ζωής του. Και μέχρι να το ολοκληρώσετε θα τον έχετε γνωρίσει λίγο καλύτερα. Γιατί σκοπός του βιβλίου είναι να αντιμετωπίσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο με περισσότερη κατανόηση. Η κατανόηση, άλλωστε, είναι η βάση για την αγάπη.

Αποκτήστε το βιβλίο Εμείς και η ψυχή μας, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

 Ζήσε, Τελικά φοβόμαστε να πεθάνουμε ή μήπως να ζήσουμε;

Την ζωή δεν την αναλύουμε αλλά τη ζούμε. Τη χαρά δεν την βρίσκουμε αλλά τη φτιάχνουμε. Τελικά δεν είναι το σκοτάδι που μας τρομάζει αλλά το φως που κουβαλάμε μέσα μας.Καμία δυσκολία δεν πρέπει να μας φοβίζει, αφού ό,τι δυσκόλεψε το «εγώ» μας ελευθέρωσε την ψυχή μας. Ζήσε τώρα χωρίς να ζητάς όλα να είναι τέλεια. Δε χρειάζεται να είσαι τέλειος για να είσαι ευτυχισμένος.

Η ζωή δεν έχει κάποιο νόημα, η ίδια είναι το νόημα. Γι’ αυτό τόλμησε να ζήσεις. Τόλμησε να κοιτάξεις κατάματα τον δειλό εαυτό σου εάν θέλεις να συναντήσεις τον ήρωα που κουβαλάς μέσα σου. Κι αυτό μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να το πραγματοποιήσεις: να ζήσεις. Διότι στο τέλος του ταξιδιού δε θα έχει σημασία πόσων χρόνων πέθανες αλλά πόσο ΕΖΗΣΕΣ!

Αποκτήστε το βιβλίο Ζήσε, Τελικά φοβόμαστε να πεθάνουμε ή μήπως να ζήσουμε; από το  βιβλιοπωλείο μας

Συναισθηματική ευδαιμονία

Ο Osho, ένας από τους πιο καινοτόμους και εμπνευσμένους πνευματικούς δασκάλους της εποχής μας, προσφέρει μια πρακτική και εμπεριστατωμένη προσέγγιση. Το βιβλίο αυτό, που περιλαμβάνει νέο, ανέκδοτο υλικό, μας βοηθά να ανακαλύψουμε τα συναισθήματά μας, να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις με τρόπο που να οδηγεί στη βαθύτερη κατανόηση του εαυτού μας και των γύρω μας, και να ανταποκριθούμε στα απρόοπτα της ζωής με πολύ μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ισορροπία.

Αποκτήστε το βιβλίο Συναισθηματική ευδαιμονία, από το βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

Τα μυστικά της απόλυτης αυτοπεποίθησης

Μήπως υποτιμάτε την αξία σας;
Μήπως φοβάστε ότι θα κάνετε ή θα πείτε κάτι που είναι λάθος;
Μήπως έχετε «αποδεχθεί τη μοίρα σας» και απλώς ζείτε «βγάζοντάς τα πέρα»;
Αυτός δεν είναι τρόπος να ζει κανείς! Τώρα, όπως τόσοι άλλοι, μπορείτε να απολαύσετε την προσωπική σας ιστορία επιτυχίας, μαθαίνοντας τις αρχές της απόλυτης αυτοπεποίθησης.

Σε αυτό το βιβλίο ο Δρ Ρόμπερτ Άντονι αποκαλύπτει τα μυστικά που διδάσκει στα εργαστήρια αυτοβελτίωσης και στα σεμινάριά του, που έχουν αλλάξει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων.

Αποκτήστε το βιβλίο Τα μυστικά της απόλυτης αυτοπεποίθησης, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας

Αρκεί μία μόνο στιγμή για να βρεθούμε εγκλωβισμένοι σε παλιά συναισθήματα και αρνητικές πεποιθήσεις και αυτό επηρεάζει δραστικά τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις μας. Οι άνθρωποι που αποφεύγουν την αυτεπίγνωση συνήθως φοβούνται να έρθουν σε επαφή με το σκοτεινό παιδί μέσα τους. Αν όμως αποδεχτούμε την ύπαρξή του, και μαζί μ’ αυτό τους φόβους, τα αισθήματα κατωτερότητας και ντροπής, τη θλίψη και την απόγνωσή μας, τότε θα συμφιλιωθούμε μαζί του.

Η ψυχολόγος Stefanie Stahl έχει αναπτύξει μία νέα, αποτελεσματική προσέγγιση για να "δουλέψουμε" με το παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Οι ασκήσεις του βιβλίου θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από παλιά ψυχικά μοτίβα, που οδηγούν σε αδιέξοδο τη ζωή μας και να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις και τη συμπεριφορά μας, ώστε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να ζήσουμε ευτυχισμένοι.

Αποκτήστε το βιβλίο Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

Οι φυλακές της παιδικής μας ηλικίας ή Το δράμα του προικισμένου παιδιού

Πολλοί άνθρωποι αναγκάστηκαν, όταν ήταν παιδιά, να μάθουν να κρύβουν πολύ επιδέξια τα συναισθήματα, τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους προκειμένου να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες των γονέων τους και να κερδίσουν την "αγάπη" τους.

Ως ενήλικες μπορεί να κυνηγούν την επιτυχία, έχουν όμως ταυτόχρονα μια υποβόσκουσα αίσθηση ότι δεν αξίζουν τίποτα.

Χωρίς ποτέ να τους έχει επιτραπεί να εκφράσουν τα πραγματικά τους συναισθήματα, και έχοντας χάσει την επαφή με τον αληθινό τους εαυτό, εκδραματίζουν τα καταπιεσμένα σναισθήματά τους με επεισόδια κατάθλιψης ή καταναγκαστικής συμπεριφοράς, ή ακόμα και με ιδέες μεγαλείου.

Στη συνέχεια, με τη σειρά τους, μεταφέρουν αυτή την κληρονομιά της καταπίεσης στα δικά τους παιδιά. Αυτό το σπαρακτικό και οξυδερκές βιβλίο είναι ένα πρώτο βήμα για την ανακάλυψη των αναγκών μας και της δικής μας αλήθειας στην προσπάθειά μας να ξεφύγουμε από αυτό το φαύλο κύκλο.

Αποκτήστε το βιβλίο Οι φυλακές της παιδικής μας ηλικίας ή Το δράμα του προικισμένου παιδιού, από το βιβλιοπωλείο μας

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Σοφία Τουμανίδου

sofia toumanidou 02Μέλος της Διαχειριστικής ομάδας του PSYCHOLOGY.GR.
Επιμέλεια άρθρων, Υποστήριξη συνεργατών.