Πρόσκληση συμμετοχής σε έρευνα με θέμα: εξέταση της σχέσης μεταξύ θυματοποίησης της παιδικής ηλικίας και των διατροφικών διαταραχών ή συμπεριφορών, σε αναδυόμενους (νεαρούς) ενήλικες.

Απευθύνεται σε άτομα αυστηρώς από 18-25 ετών

Σκοπός της Έρευνας

Η παρούσα έρευνα επιδιώκει να διερευνήσει τους παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη τριών διαφορετικών τύπων διαταραγμένων διατροφικών συμπεριφορών στην αναδυόμενη ενηλικίωση ( οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι 18-25 ετών αυστηρώς)

Οι στόχοι της παρούσας έρευνας θα επιτευχθούν μέσα από δυο ξεχωριστές φάσεις.

Οι 2 φάσεις της έρευνας

Αρχικά, κατά την πρώτη φάση της έρευνας θα ζητηθεί να συμπληρωθούν τα ερωτηματολόγια αυτοαναφοράς που αφορούν δημογραφικά χαρακτηριστικά, τις διατροφικές συμπεριφορές των συμμετεχόντων, τις ικανότητες ρύθμισης των συναισθημάτων τους και την εμπειρία τους σχετικά με σχολικό εκφοβισμό στην παιδική ηλικία.

Για την 2η φάση της έρευνας, έχει σχεδιαστεί ποιοτική έρευνα με ημιδομημένες συνεντεύξεις. Με βάση τις απαντήσεις στα ερωτηματολόγια της 1ης φάσης, θα αποφασιστεί ποιοι θα κληθούν να λάβουν μέρος στην 2η φάση της έρευνας. Δεν θα ζητηθεί από όλους τους συμμετέχοντες να συμμετάσχουν στην 2η φάση.

Η συμμετοχή είναι εθελοντική και προαιρετική όπως και τα στοιχεία του εκάστοτε ατόμου (εφόσον επιθυμεί το ίδιο να τα συμπληρώσει και αυτά θα φυλαχθούν με εχεμύθεια, πλήρη εμπιστευτικότητα και ασφάλεια από το πανεπιστήμιο)

Υπεύθυνος καθηγητής: Παναγιώτης Σταυρινίδης (επίκουρος καθηγητής, τμήματος ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου )

Για να συμμετέχετε στην έρευνα, μεταβείτε στην παρακάτω διεύθυνση: Θυματοποίησης της παιδικής ηλικίας και των διατροφικών διαταραχών ή συμπεριφορών σε αναδυόμενους (νεαρούς) ενήλικες

Το PSYCHOLOGY.GR και οι προσκλήσεις συμμετοχής σε έρευνες Ψυχολογίας

Το Psychology.gr, η πύλη της ψυχολογίας στο ελληνικό διαδίκτυο, έχει ένα σταθερό ενδιαφέρον να υποστηρίζει τις έρευνες φοιτητών ψυχολογίας και ειδικών ψυχικής υγείας. Στείλτε πληροφορίες για την έρευνα που διοργανώνετε, στο info @psychology.gr προκειμένου να προχωρήσουμε σε δημοσίευση στo PSYCHOLOGY.GR

Το κείμενό σας πρέπει να είναι σαφές και περιεκτικό, να περιλαμβάνει τουλάχιστον 300 λέξεις και να εξηγεί ποιος διοργανώνει την έρευνα, ποιος είναι ο σκοπός της έρευνας, ποιοι μπορούν να συμμετέχουν.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Γκαλτέμης Αλέξανδρος

gkaltemis alexΤμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας.
Μετάφραση ξενόγλωσσου περιεχομένου, επιμέλεια άρθρων.