Το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr ξεχώρισε και προτείνει 5 βιβλία εναλλακτικών προσεγγίσεων, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε σήμερα από το βιβλιοπωλείο μας!

Ένα μάθημα διαλογισμού


Το υπερδραστήριο μυαλό του 21ου αιώνα δυσκολεύεται όταν προσπαθεί να χαλαρώσει και να βυθιστεί σε μια εμπειρία σιω­πής και συνειδητότητας. Για να αντιμετωπίσει, λοιπόν, τις προκλήσεις του σύγχρονου μυαλού, ο Osho, ένας από τους πιο πρωτοποριακούς στοχαστές της εποχής μας, ανέπτυξε νέες τεχνικές διαλογισμού. Κάθε μέρα μαθαίνουμε μια νέα πλευρά της διαλογιστικής ζωής, που ακολουθείται από μια απλή τεχνική πρακτικού διαλογισμού και συνειδητοποίησης.

Έπειτα από κάθε εμπειρία, μπορούμε να αναλογιστούμε το συνοδευτικό απόσπασμα της ημέρας ή να χρησιμοποιήσουμε τον χώρο που προσφέρεται για σημειώσεις.

Κατά την εφαρμογή των τεχνικών, ο Osho μοιράζεται μαζί μας τις μοναδικές γνώσεις του για την αγάπη, τον θυμό, τη χαλάρωση και πολλά ακόμη θέματα, με σκοπό να μας καθοδηγήσει προς ένα τοπίο εσωτερικής αποδοχής, χαράς και ενσυνειδητότητας.
Από αρχάριους που λαχταρούν να βρουν τη γαλήνη μέχρι εκείνους που απλώς θέλουν να βελτιώσουν την πρακτική τους, ο οδηγός διαλογισμού του Osho μπορεί να διδάξει τους πάντες ώστε να καταφέρουν να διαχωριστούν από το μυαλό τους, με σκοπό τη μεταμόρφωση της συνειδητότητας, που επιφέρει μια νέα κατανόηση ως προς το τι σημαίνει να είναι κάποιος σε επαγρύπνηση και να ανταποκρίνεται σε οτιδήποτε του φέρνει η ζωή.

Το βιβλίο "Ένα μάθημα διαλογισμού" μας παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ανακτήσουμε τη διαλογιστική φύση με την οποία ερχόμαστε στον κόσμο αλλά χάνουμε με την πάροδο του χρόνου, καθώς μυούμαστε στις νόρμες που επιβάλλει η κοινωνία.

Αποκτήστε το βιβλίο του Osho Ένα μάθημα διαλογισμού από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας. 

Η βίβλος του ρέικι

Το Ρέικι είναι μια ολιστική, μη επιθετική θεραπευτική τεχνική που καθοδηγεί την φυσική ζωτική ενέργεια. Αυτό το περιεκτικό βιβλίο περιέχει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά με το θέμα, περιλαμβανομένης της ιστορίας και της εξέλιξής του, καθώς και την παρουσίαση των διαφόρων σχολών και των παραδόσεων του Ρέικι, βήμα προς βήμα οδηγίες για τις ασκήσεις της ενέργειας και της θεραπείας καθώς και τις θέσεις των χεριών για τους τρεις βαθμούς του Ρέικι. Με τις πληροφορίες σχετικά με την αυτοθεραπεία και την θεραπεία άλλων, μαζί με αγωγές για την ανακούφιση μιας πλατιάς γκάμας συνηθισμένων προβλημάτων και συναισθηματικών καταστάσεων, το βιβλίο αυτό είναι ο μοναδικός οδηγός του Ρέικι που χρειάζεστε.

Αποκτήστε το βιβλίο Η βίβλος του ρέικι από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας. 

Χέρια όλο φως


Με την σαφήνεια ενός φυσικού και με την ευσπλαχνία μιας χαρισματικής θεραπεύτριας με δεκαπενταετή πείρα παρατήρησης χιλιάδων ασθενών και μαθητών, η Μπάρμπαρα Μπρένναν παρουσιάζει μια πρωτοποριακή μελέτη του ανθρώπινου ενεργειακού πεδίου για αυτούς που αναζητούν την ευτυχία, την υγεία και την ευεξία.

Το φυσικό μας σώμα υπάρχει μέσα σε ένα μεγαλύτερο σώμα, ένα ανθρώπινο ενεργειακό πεδίο μέσω του οποίου δημιουργούμε και βιώνουμε την πραγματικότητα.

Το έργο Χέρια Όλο Φως είναι ο οδηγός για μια καινούργια πληρότητα.

Προσφέρει:

  • Ένα νέο μοντέλο της ανθρώπινης υγείας, των σχέσεων και της ασθένειας
  • Μια κατανόηση του ανθρώπινου ενεργειακού πεδίου, των λειτουργιών του και της αλληλεπίδρασής του με τους άλλους
  • Εκπαίδευση ώστε να μπορείτε να βλέπετε και να ερμηνεύετε την αύρα
  • Παραδειγματικές περιπτώσεις ιατρικά επιβεβαιωμένων θεραπειών ατόμων με διάφορες ασθένειες
  • Οδηγίες για την θεραπεία του εαυτού σας και των άλλων

Η ενδιαφέρουσα ιστορία της προσωπικής πορείας της συγγραφέως μάς προσφέρει ένα παράδειγμα για ανάπτυξη, θάρρος και διευρυμένη συνείδηση

Αποκτήστε το βιβλίο Χέρια όλο φως από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας. 

Το πλήρες βιβλίο της εναλλακτικής ιατρικής

Καταρρίπτοντας πλήθος μύθων γύρω από την υγεία, που προωθούνται από τη συμβατική ιατρική και την κοινωνία, αυτό το βιβλίο αποδεικνύει ότι η καλή υγεία όχι μόνο επιτυγχάνεται εύκολα -ανεξάρτητα από την τωρινή κατάσταση του οργανισμού μας- αλλά είναι και η φυσιολογική μας κατάσταση. Στο νέο του βιβλίο, ο Andreas Moritz αποκαλύπτει τους συνηθέστερους, και εντούτοις παραγνωρισμένους, παράγοντες που μας κάνουν να νοσούμε και να γερνάμε πρόωρα. Παραθέτει αποτελεσματικές, δοκιμασμένες προσεγγίσεις για την εξάλειψη των αιτιών της νόσησης και την επίτευξη της βέλτιστης υγείας, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Η πλειονότητα των γιατρών προσπαθεί να καταπολεμήσει ή να καταστείλει τις παθήσεις αγνοώντας τους μηχανισμούς αυτοθεραπείας του οργανισμού. Το βιβλίο, αυτό είναι αποτέλεσμα 35χρονης έρευνας στο χώρο της υγείας και βασίζεται στην κλινική εμπειρία του συγγραφέα, στον οποίο έχουν καταφύγει χιλιάδες άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο. Μας παρουσιάζει όσα πρέπει να γνωρίζουμε προκειμένου να αφυπνίσουμε την έμφυτη δύναμή μας για αυτοθεραπεία.

Ίσως αναρωτιέστε "Πως είναι δυνατόν να τα κάνει όλα αυτά ένα βιβλίο;" Στο κάτω-κάτω, πολλά βιβλία προβάλλουν μεγαλόστομους ισχυρισμούς, στους οποίους δεν ανταποκρίνονται ποτέ. Η απάντηση είναι απλή: "Το Πλήρες Βιβλίο της Εναλλακτικής Ιατρικής" παραθέτει μεθόδους που μας δίνουν τη δυνατότητα να αναλάβουμε τα ηνία της σωματικής και διανοητικής μας υγείας και αποκαλύπτει εκατοντάδες μυστικά τα οποία αποδεδειγμένα προάγουν την υγεία, την ευεξία και την ίαση.

  • Τι είναι το φαινόμενο Πλασέμπο;
  • Η σύγχρονη ιατρική είναι αξιόπιστη;
  • Γιατί κάποιοι θεραπεύονται, ενώ άλλοι όχι;
  • Τι κάνει όλο και περισσότερους γιατρούς να υιοθετούν την ολιστική θεραπευτική;
  • Γιατί όλα ξεκινούν από το πεπτικό σύστημα;
  • Πως να κάνουμε αποτοξίνωση των νεφρών και του εντέρου;
  • Πρέπει να καταναλώνουμε βιολογικές τροφές;

Αποκτήστε το βιβλίο Το πλήρες βιβλίο της εναλλακτικής ιατρικής από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας. 

Μεσνεβί

Με την έκδοση του τελευταίου τόμου του Μεσνεβί, οι ενδιαφερόμενοι για την ιρανική λογοτεχνία και θεολογία θα ανακαλύψουν τα κλειδιά που οδήγησαν τον Τζελαλεττίν Ρουμί στην αιωνιότητα. Ο Ρουμί στον ξάστερο ουρανό της περσικής λογοτεχνίας κατέκτησε τη θεϊκή ψυχή. Τα λόγια του προσελκύουν καθημερινά τη σκέψη των διανοούμενων και την καρδιά των ευσεβών ανθρώπων.

Ο Ρουμί μεταφέρει το μήνυμα της αγάπης προς όλους τους ανθρώπους ανεξεαρτήτως χρώματος, φυλής και θρησκείας. Ήταν ένας μεγάλος φιλόσοφος που αναζήτησε την τελειότητα του ανθρώπου. Αγάπησε τον άνθρωπο που είναι δημιούργημα του Θεού, αλλά δεν τον θεοποιεί.

Ο δυτικός κόσμος εδώ και πέντε αιώνες έχει εγκαταστήσει τον άνθρωπο στη θέση του Θεού και τώρα καλείται να καταβάλει το τίμημα αυτού του αμαρτήματός του. Ο Ρουμί μάς φέρνει το μήνυμα "της ευημερίας και της σωτηρίας του ανθρώπου βασισμένης στον Θεό". Ήταν ένας άνθρωπος που βοήθησε τους συνανθρώπους του να ανακαλύψουν το "θεϊκό μαργαριτάρι" που κρύβουν μέσα τους και γι' αυτό έμεινε στην αιωνιότητα.

Αποκτήστε το βιβλίο Μενσεβί από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Χρύσα Πράντζαλου

e psy logo twitter2Τμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας Psychology.gr
Επιμέλεια και συγγραφή άρθρων, μετάφραση & απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.