Ο Jay Shetty, σούπερ σταρ των social media και δημιουργός του No 1 podcast On Purpose, αποκρυσταλλώνει τη διαχρονική σοφία που διδάχτηκε ως ινδουιστής μοναχός σε πρακτικά βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν όλοι για να ζήσουν μια ζωή με λιγότερο άγχος και περισσότερο νόημα.

Ο Jay Shetty έχει κατακλύσει τα social media και έχει αποφασίσει να φέρει τη σοφία στην καθημερινότητά μας.

Πολύ χαρακτηριστικές είναι οι ιστορίες με τα βιντεάκια του μέσα από τις οποίες ξεδιπλώνονται ηθικά διδάγματα και συμβουλές για καθημερινά ζητήματα που έχουν απασχολήσει κάθε άνθρωπο. Το πρώτο του βιβλίο «Σκέψου σαν μοναχός» κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες και έχει μεταφραστεί σε πάρα πολλές γλώσσες μεταξύ των οποίων και στα ελληνικά!

Σκέψου σαν μοναχός και θα καταλάβεις:

  • Γιατί ο αρνητισμός είναι μεταδοτικός.
  • Πώς να πάψεις να υπεραναλύεις.
  • Γιατί η σύγκριση σκοτώνει την αγάπη.
  • Πώς να χρησιμοποιείς τον φόβο σου.
  • Γιατί δεν μπορείς να βρεις την ευτυχία ψάχνοντάς την.
  • Πώς να μαθαίνεις από όποιον συναντάς.
  • Γιατί δεν είσαι οι σκέψεις σου.
  • Πώς να βρεις τον σκοπό σου.
  • Γιατί η καλοσύνη είναι καθοριστική για την επιτυχία.

Και πολλά ακόμη…

Αποκτήστε το βιβλίο Σκέψου σαν μοναχός, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

Επαναπροσδιοριμός της ευτυχίας και επιτυχίας

Ο Shetty μεγάλωσε σε μια οικογένεια όπου μπορούσες να γίνεις τρία πράγματα – γιατρός, δικηγόρος ή αποτυχημένος.

Οι δικοί του ήταν πεπεισμένοι ότι διάλεξε το τρίτο: αντί να παραστεί στην τελετή αποφοίτησης του κολεγίου του, πήγε στην Ινδία να γίνει μοναχός, να κάνει διαλογισμό τέσσερις με οκτώ ώρες την ημέρα και να αφιερωθεί στο να βοηθάει τους άλλους.

Έπειτα από τρία χρόνια, ένας από τους δασκάλους του του είπε ότι θα βοηθούσε περισσότερο τον κόσμο αν άφηνε τον μοναχισμό για να μοιραστεί την εμπειρία και τη σοφία του με τους άλλους. Χρεωμένος και χωρίς καμιά ειδίκευση στο βιογραφικό του, ο Shetty γύρισε στο πατρικό του στο βόρειο Λονδίνο.

Από τους παλιούς του φίλους, πολλοί δούλευαν σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου.

Κάποιοι βίωναν απίστευτο στρες, πίεση και δυστυχία. Και ζήτησαν από τον Shetty να τους καθοδηγήσει για να ζήσουν καλύτερα, να αποκτήσουν σκοπό και ενσυναίσθηση.

Από τότε μέχρι σήμερα, ο Shetty έχει γίνει ένας από τους δημοφιλέστερους διανοητές του κόσμου.

Όλα όσα ψάχνουμε βρίσκονται εντός μας

Σε αυτό το βιβλίο, βασισμένος σε όσα έζησε ως μοναχός, μας δείχνει πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που βρίσκονται στον δρόμο μας προς τη δύναμη και προς αυτό που πραγματικά μπορούμε να γίνουμε.

Συνδυάζοντας την αρχαία σοφία με τις δικές του πλούσιες εμπειρίες στο άσραμ, αποκαλύπτει πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τις αρνητικές σκέψεις και συνήθειες για να βρούμε την ηρεμία και το νόημα που όλοι έχουμε μέσα μας.

Ο Shetty μετουσιώνει τα αφηρημένα διδάγματα σε συμβουλές και ασκήσεις που όλοι μπορούμε να εφαρμόσουμε για να μειώσουμε το στρες, να αποκτήσουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση, να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να μεταδώσουμε τα δώρα που βρίσκονται μέσα μας στον κόσμο. Ο Shetty αποδεικνύει ότι όλοι μπορούν –και πρέπει– να σκέφτονται σαν μοναχοί.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Χρύσα Πράντζαλου

e psy logo twitter2Τμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας Psychology.gr
Επιμέλεια και συγγραφή άρθρων, μετάφραση & απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr