Η ομάδα του Psychology.gr ξεχώρισε μια ιδιαίτερη κατηγορία βιβλίων: Πρόκειται για βιβλία με αληθινές ιστορίες ψυχοθεραπείας, ψυχολογίας και προσωπικής ανάπτυξης. Δείτε αναλυτικά τη σχετική λίστα βιβλίων καθώς και πληροφορίες για το κάθε ένα από αυτά.

Μεταξύ των επιλεγμένων βιβλίων, θα βρείτε κορυφαίους συγγραφείς όπως ο Irvin Yalom, ο Dr. Wayne Dyer και η Susan Cain.

 

Θα δείτε best sellers Βιβλία, όπως ο Δήμιος του Έρωτα, η δύναμη της πρόθεσης, η ήρεμη δύναμη, το πένθος στα παιδιά, η αθέατη βία. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη κατηγορία βιβλίων που επέλεξε η ομάδα του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας του Psychology.gr!

Θεραπεύοντας την ψυχή

Η ψυχαναλυτική διαδικασία μπορεί να περιγραφεί ως διαδοχή λέξεων που διασταυρώνονται με τον πόνο του ασθενή και οι οποίες, με την απαραίτητη επιθυμία, σαφήνεια και θάρρος, μπορούν να οδηγήσουν στην αποκάλυψη μιας αλήθειας, η οποία μπορεί να αλλάξει για πάντα τη ζωή ενός υποκειμένου, γράφει ο Γκαμπριέλ Ρολόν στον πρόλογο του βιβλίου του.

Από τον πόνο στην αλήθεια. Ένας δρόμος αναμφισβήτητα περίπλοκος, δύσκολος, επιβαρυμένος με ασθένειες. Αν όμως αντιμετωπιστεί με σωστό τρόπο, σε ανταμείβει με την ικανοποίηση που δίνει η σιγουριά της γνώσης ότι αυτός ο προορισμός άξιζε τον κόπο. Γι' αυτό η αγωνία, οι φόβοι, η αμφισβήτηση της σεξουαλικότητας, οι οικογενειακοί δεσμοί, οι συναισθηματικοί συσχετισμοί, η δουλειά, ο έρωτας και η απουσία του, οι εθισμοί, ο χρόνος που περνάει και η μοναξιά.

Όμως και η υπέρβαση, η άνθιση, η γνώση ότι είναι δυνατόν να αλλάξει η τάξη των πραγμάτων προς το καλύτερο. Κι εδώ έρχεται το "Θεραπεύοντας την Ψυχή": ένα ζωτικής σημασίας βιβλίο το οποίο ξεκινά από την ψυχανάλυση για να φέρει στο προκείμενο ένα σύμφωνο εμπιστοσύνης μεταξύ κάποιου που λέει τα δικά του και εκείνου που τον ακούει, τον τιθασεύει και τον συνοδεύει. Όπως και στο Historias de divan, το πρώτο βιβλίο του Γκαμπριέλ Ρολόν, πρόκειται για "αληθινές ιστορίες". Τις περισσότερες φορές σκληρές, ναι, όμως πάντα γεμάτες από ζωή. Πολλή ζωή.

Αποκτήστε το βιβλίο Θεραπεύοντας την ψυχή, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Ο δήμιος του έρωτα

"Δεν μ' αρέσει να δουλεύω με ερωτεύμενους. Ίσως γιατί τους ζηλεύω -κι εγώ ο ίδιος λαχταράω να μαγευτώ. Ίσως πάλι γιατί ο έρωτας και η ψυχοθεραπεία είναι μεταξύ τους ασύμβατα. Ο καλός θεραπευτής πολεμάει το σκοτάδι και ζητάει το φως, ενώ ο έρωτας συντηρείται από το μυστήριο και καταρρέει μόλις αρχίσεις να τον εξετάζεις σχολαστικά. Κι εγώ σιχαίνομαι να γίνομαι ο δήμιος του έρωτα".

Δέκα αληθινές ιστορίες ψυχοθεραπείας από τη κλινική εμπειρία του Ίρβιν Γιάλομ. Δέκα ανθρώπινες σχέσεις -δέκα θεραπευτικές περιπέτειες. Σ' αυτή τη σπάνια περιγραφή του αφοσιωμένου θεραπευτή την ώρα της δουλειάς του, ένας δάσκαλος της ψυχιατρικής έρχεται ανοιχτά αντιμέτωπος όχι μόνο με τα δικά του συναισθήματα και σφάλματα αλλά και με την αβεβαιότητα που υπάρχει στην καρδιά της θεραπευτικής σχέσης. Ο Γιάλομ στρέφει εδώ τον προβολέα τόσο στους ασθενείς όσο και στον εαυτό του.

Περιγράφει και μελετά τη διαδικασία της εξερεύνησης, τη διαδικασία της συμμετοχής μέσα στην ψυχοθεραπεία και για τα δύο μέρη. Μοιράζεται μαζί μας τις χαρές και τις επιτυχίες του, αλλά και -ακόμα πιο συναρπαστικό- τις αγωνίες του, τους περιορισμούς και τις αποτυχίες του στην κοινή του πορεία προς την αναζήτηση της αλήθειας και της ίασης με τον καθέναν από τους δέκα πρωταγωνιστές των ιστοριών του. Οι σαγηνευτικές αυτές ιστορίες προχωρούν πέρα απ' την ψυχοθεραπεία και μιλούν για την ανθρώπινη μοίρα με όλη της τη σπαρακτική παραδοξότητα. Και σ' αυτές ο Ίρβιν Γιάλομ επιτυγχάνει ένα πάθος κι ένα χιούμορ αντάξιο του ίδιου του Τσέχοφ.

Ο δήμιος του έρωτα, ο ίδιος ο θεραπευτής, είναι ο ενδέκατος θεραπευόμενος σ' αυτές τις δέκα ψυχοθεραπευτικές ιστορίες. Ο δήμιος του έρωτα πρωτοδημοσιεύτηκε το 1990 και είναι το πρώτο βιβλίο του Ίρβιν Γιάλομ όπου ο διάσημος ψυχοθεραπευτής, μετά τα παγκοσμίως γνωστά επιστημονικά του βιβλία, επιχειρεί να αφηγηθεί λογοτεχνικά ιστορίες ψυχοθεραπείας. Παραμένει μέχρι σήμερα σημείο αναφοράς στο λογοτεχνικό του έργο.

Αποκτήστε το βιβλίο Ο δήμιος του έρωτα, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Διατροφική νοημοσύνη

Ένας οδηγός για την καταπολέμηση της πολυφαγίας, με οδηγίες και προτάσεις για την αποφυγή των βουλιμικών επεισοδίων. Για να παραμείνει κανείς πιστός στο διατροφικό του πρόγραμμα.

Βασισμένο σε πραγματικές εμπειρίες και αληθινά περιστατικά, ο συγγραφέας ξεδιπλώνει με άμεσο και κατανοητό τρόπο όλες τις γνώσεις που πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος πριν και κατά τη διάρκεια της δίαιτας.

Μια σοβαρή μελέτη που απευθύνεται τόσο σε θεραπευόμενους όσο και σε θεραπευτές των διατροφικών διαταραχών και της παχυσαρκίας.

Αποκτήστε το βιβλίο Διατροφική νοημοσύνη, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

H δύναμη της πρόθεσης

- Αλλάξτε τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα και τότε τα πράγματα που βλέπετε θα αλλάξουν!

- Ήρθατε σε αυτόν τον κόσμο μέσα από την αγάπη της Συμπαντικής Πηγής· θα πρέπει να είστε αγάπη για να συνδεθείτε με τη Δύναμη της Πρόθεσης.

- Εναρμονιστείτε με τα Επτά Πρόσωπα της Πρόθεσης για να μπορέσετε να αλλάξετε τη ζωή σας.

- Αν βιώνετε άγχος ή κατάθλιψη, ή αν δεν νιώθετε ικανοί να εκπληρώσετε τις επιθυμίες σας, εξετάστε προσεκτικά τον τρόπο με τον οποίο προσελκύετε αυτές τις καταστάσεις στη ζωή σας

Μετά το best seller Τα 10 Μυστικά του Dr. Wayne Dyer για Επιτυχία και Εσωτερική Γαλήνη, ο Wayne W. Dyer σε αυτό το νέο, κορυφαίο έργο του προσφέρει μια λεπτομερή ανάλυση των βασικών Αρχών και Νόμων της Πρόθεσης, που διέπουν κάθε ανθρώπινη προσππάθεια για δημιουργία και επιτυχία.

Επιπλέον, παραθέτοντας αληθινές ιστορίες και παραδείγματα, υποδεικνύει συγκεκριμένους τρόπους-κλειδιά με τους οποίους θα επανασυνδεθούμε με τη Δύναμη της Πρόθεσης, αποκτώντας τη δυνατότητα να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να τη διαμορφώσουμε όπως ακριβώς επιθυμούμε.

Αποκτήστε το βιβλίο Η δύναμη της πρόθεσης, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Αδέλφια, όχι αντίπαλοι

-Δικό μου είναι!

-Όχι, δικό μου!

-Με έσπρωξε!...

-Ούτε που την άγγιξα!

-Του ’δωσες περισσότερο απ’ ό,τι σ’ εμένα!

Οι βραβευμένες συγγραφείς Αντέλ Φέιμπερ και Ιλέιν Μάζλις αρνούνται να δεχτούν την ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι το αναπόφευκτο τίμημα του να έχει κανείς περισσότερα από ένα παιδιά είναι οι ασταμάτητοι τσακωμοί και καβγάδες. Αντλώντας από τις προσωπικές τους εμπειρίες καθώς και από το απόσταγμα των εκατοντάδων βιωματικών εργαστηρίων που έχουν οργανώσει παντού στις ΗΠΑ, οι συγγραφείς έχουν σχεδιάσει απλές και συνάμα εντυπωσιακά αποτελεσματικές προσεγγίσεις με στόχο τη μείωση των συγκρούσεων και την καλλιέργεια θετικού κλίματος και καλής διάθεσης ανάμεσα στα αδέλφια.

Κάθε δεξιότητα περιγράφεται γλαφυρά μέσα από σκέψεις και αληθινές ιστορίες που αφηγήθηκαν πραγματικά πρόσωπα.

Ζωντανοί διάλογοι και απολαυστικά σκίτσα σάς δείχνουν:

- πώς να βοηθάτε τα παιδιά να εκφράζουν τα συναισθήματά τους χωρίς να βλάπτουν το ένα το άλλο
- πώς να συμπεριφέρεστε διαφορετικά στο κάθε παιδί κι όμως να είστε παράλληλα δίκαιοι
- πώς να προάγετε τη συνεργασία αντί του ανταγωνισμού
- πώς να βοηθάτε τόσο τον "θύτη" όσο και το "θύμα"
- πώς να μειώνετε την οργή και να κεντρίζετε τα αδέλφια ώστε να σκεφτούν τις δικές τους λύσεις αντί να καβγαδίζουν

Ανανεωμένο και επικαιροποιημένο, το Αδέλφια, όχι αντίπαλοι προσφέρει πραγματικά πρωτότυπες ιδέες και σκέψεις για τις αδελφικές σχέσεις και μας δείχνει πώς μπορούμε να ενσωματώσουμε τις ιδέες αυτές στην καθημερινότητά μας.

Αποκτήστε το βιβλίο Αδέλφια, όχι αντίπαλοι, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Αθέατη βία

"Μου λέει ότι δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του χωρίς εμένα. Είναι δυνατόν να με αγαπάει και να μου φέρεται έτσι...;"

Η συγγραφέας, δικηγόρος ειδικευθείσα σε θέματα βίας κατά των γυναικών ρίχνει άπλετο φως στα πραγματικά αίτια της κακοποίησης.

Η Αθέατη βία είναι ένας πολύτιμος οδηγός αυτοβοήθειας για κάθε γυναίκα καθώς με απλό και σαφή τρόπο παρουσιάζει:

  • τα πρώτα σημάδια εκδήλωσης της βίας στη συντροφική σχέση·
  • τη γενεσιουργό αιτία της κακοποιητικής συμπεριφοράς·
  • τη δυναμική της βίας στον γονικό ρόλο και τις στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι βίαιοι άνδρες, προκειμένου να επιτύχουν την ανάληψη της επιμέλειας των παιδιών·
  • τις επιπτώσεις της βίας στα παιδιά·
  • το νομικό πλαίσιο και το ρόλο της αστυνομίας, του εισαγγελέα· και των δικαστηρίων στην πάταξη του φαινομένου·
  • το ρόλο της οικογένειας και της κοινωνίας στη διαιώνιση της κακοποιητικής συμπεριφοράς·
  • τεχνικές επιβολής ορίων από την γυναίκα στην αρχή της σχέσης·
  • τρόπους ασφαλούς απομάκρυνσης του βίαιου συντρόφου.

Ένα πολύτιμο εγχειρίδιο που περιλαμβάνει αληθινές ιστορίες γυναικών με σκοπό να βοηθήσει κάθε γυναίκα να συνειδητοποιήσει ότι δεν ευθύνεται για τη βίαιη συμπεριφορά του συντρόφου της και ότι, πάνω απ' όλα, δεν είναι μόνη.

Αποκτήστε το βιβλίο Αθέατη βία, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Ένα τίποτα μπορεί ν' αλλάξει τα πάντα

Μικρά βήματα - Μεγάλες Αλλαγές

Όποιοι κι αν είναι οι στόχοι μας, το βιβλίο αυτό μας αποκαλύπτει σίγουρες μεθόδους που θα μας απογειώσουν! Παραθέτοντας έγκυρα πορίσματα της βιολογίας, της ψυχολογίας και της νευροεπιστήμης, ο James Clear, ένας από τους διεθνώς κορυφαίους ειδικούς, μας μαθαίνει με ακρίβεια τις κατάλληλες στρατηγικές για να αποκτήσουμε καλές συνήθειες, να ξεφορτωθούμε τις κακές και να κυριαρχούμε στη συμπεριφορά μας, ώστε να οδηγηθούμε σε αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.

Επιπλέον, στις σελίδες του βιβλίου ξεδιπλώνονται αληθινές ιστορίες που θα μας εμπνεύσουν: "Χρυσοί Ολυμπιονίκες", βραβευμένοι καλλιτέχνες, κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων, γιατροί που έσωσαν ζωές και διάσημοι κωμικοί, που όλοι ακολούθησαν τη στρατηγική των μικρών βημάτων για να διακριθούν στον τομέα τους και να κατακτήσουν την κορυφή.

Είτε είστε μια ομάδα που ονειρεύεται να πάρει το πρωτάθλημα, μια επιχείρηση που θέλει να κατακτήσει την αγορά, ένας επαγγελματίας πωλητής ή στέλεχος επιχειρήσεων, είτε απλώς ένα άτομο που επιθυμεί να κόψει το κάπνισμα, να χάσει βάρος, να μειώσει το άγχος του ή να επιτύχει οποιονδήποτε άλλον στόχο, το επαναστατικό αυτό βιβλίο θα αλλάξει κυριολεκτικά τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε την πρόοδο και την επιτυχία.

Αποκτήστε το βιβλίο Ένα τίποτα μπορεί ν' αλλάξει τα πάντα, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Πώς Το μυστικό άλλαξε τη ζωή μου

Όλη την προηγούμενη δεκαετία, Το Μυστικό της Rhonda Byrne αποτέλεσε εκδοτικό φαινόμενο που αναμφισβήτητα επηρέασε σημαντικά τη ζωή εκατομμυρίων αναγνωστών παγκοσμίως. Τώρα, για πρώτη φορά, η Rhonda Byrne παρουσιάζει μια συλλογή από τις πιο αισιόδοξες και δυνατές ιστορίες ζωής για τη δύναμη του Μυστικού. Οι ιστορίες αυτές έχουν επιλεγεί από τα γράμματα αναγνωστών που, όπως κι εσείς, έχουν στείλει όλα αυτά τα χρόνια.

Το βιβλίο "Πώς το μυστικό άλλαξε τη ζωή μου" παρουσιάζει καθημερινούς ανθρώπους που μεταμόρφωσαν εντελώς τα οικονομικά, την υγεία, τις σχέσεις, τους έρωτες, την οικογένεια και την καριέρα τους εφαρμόζοντας τα διδάγματα του Μυστικού - και δείχνει πώς μπορείτε κι εσείς να αλλάξετε όλη σας τη ζωή προς το καλύτερο χρησιμοποιώντας αυτό τον πανίσχυρο νόμο του Σύμπαντος.

Από την πρώτη του έκδοση πριν δέκα χρόνια, το μπεστ σέλερ της Rhonda Byrne, "Το Μυστικό", έχει προσελκύσει δεκάδες αναγνώστες οι οποίοι μοιράστηκαν τις αληθινές ιστορίες τους για το πώς οι ζωές τους άλλαξαν μαγικά προς το καλύτερο. Το Πώς το μυστικό άλλαξε τη ζωή μου είναι μια επιλογή από τις πιο δυνατές, θερμές και αισιόδοξες ιστορίες, συγκεντρωμένες σε ένα βιβλίο. Κάθε ιστορία είναι μια αυθεντική απεικόνιση του δρόμου που οδηγεί στην επιτυχία σε κάθε τομέα της ζωής: χρήμα, υγεία, σχέσεις, αγάπη, οικογένεια, καριέρα και πολλά άλλα. Οι άνθρωποι που μιλούν στο βιβλίο δείχνουν ξανά και ξανά ότι ο καθένας έχει τη δυνατότητα να ζήσει τη ζωή των ονείρων του.

Αποκτήστε το βιβλίο Πώς το μυστικό άλλαξε τη ζωή μου, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Το εμπόδιο ανοίγει τον δρόμο

Αυτό το κλασικό, πλέον, βιβλίο του Ράιαν Χόλιντεϊ -αγαπημένο ανάγνωσμα για εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως- αντλεί έμπνευση από τον Στωικισμό, τη φιλοσοφική σχολή των αρχαίων Ελλήνων που διδάσκει ότι πρέπει να υπομένουμε τον πόνο και κάθε αναποδιά με επιμονή και ανθεκτικότητα, να εστιάζουμε σε όσα μπορούμε να ελέγξουμε, και να βλέπουμε σε κάθε εμπόδιο μια ευκαιρία να βελτιωθούμε.

Ο Χόλιντεϊ περιγράφει πώς κάποιοι από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους στην Ιστορία -από τον John D. Rockefeller έως την Amelia Earhart και από τον Ulysses S. Grant έως τον Steve Jobs- εφάρμοσαν τις αρχές του Στωικισμού για να αντιμετωπίσουν τις αντιξοότητες και δείχνει πως αυτές οι αρχές τούς βοήθησαν τελικά περισσότερο από την ευφυΐα, τα ταλέντα τους ή την τύχη.

Νιώθετε απογοητευμένοι και αποθαρρυμένοι; Κολλημένοι στη ρουτίνα της καθημερινότητας;

Το εμπόδιο ανοίγει τον δρόμο θα σας δώσει έμπνευση με δεκάδες αληθινές ιστορίες σπουδαίων ανθρώπων όλων των εποχών και θα σας αποκαλύψει το μυστικό για να μετατρέπετε ακόμα και τις σκληρότερες δοκιμασίες στους μεγαλύτερους θριάμβους σας.

Όπως έγραψε, άλλωστε, ο Μάρκος Αυρήλιος πριν από σχεδόν 2000 χρόνια, "Ό,τι εμποδίζει τη δράση προωθεί τη δράση. Ό,τι στέκεται εμπόδιο στον δρόμο, στην πραγματικότητα ανοίγει τον δρόμο".

Αποκτήστε το βιβλίο Το εμπόδιο ανοίγει τον δρόμο, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Αυτισμός: Οι άγραφοι κανόνες κονωνικής συμπεριφοράς για παιδιά 4-12 ετών

Μια από τις βασικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό είναι η κατανόηση των κοινωνικών κανόνων, γεγονός που δυσκολεύει τη λειτουργική επικοινωνία τους με τους άλλους ανθρώπους. Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν οδηγό για τα παιδιά που ανήκουν στο ανώτερο αυτιστικό φάσμα, καθώς και για τους ενήλικες που ασχολούνται με αυτά (γονείς, δασκάλους, ειδικούς). Έχει ως θέμα του την εκπαίδευσή τους στους κοινωνικούς κανόνες και αποτελείται από δύο μέρη.

Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει εικόνες και παραδείγματα κοινωνικών συμπεριφορών που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα, απευθύνεται στα παιδιά που ανήκουν στο ανώτερο φάσμα του αυτισμού και είναι χωρισμένο σε δύο ηλικιακές ομάδες (4-7 και 8-12 ετών).

Το δεύτερο μέρος απευθύνεται στους ενήλικες και περιλαμβάνει τις επεξηγήσεις των παραδειγμάτων του πρώτου μέρους και κάποιες προτάσεις για την αντιμετώπιση τέτοιων συμπεριφορών.

Αποκτήστε το βιβλίο Αυτισμός, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Αμαρτίες γονέων... και τέκνων

Στο παρόν πόνημα έχουν σταχυολογηθεί ενδεικτικά 23 δραματικές ιστορίες παραβατικών ανηλίκων.

Πρόκειται για πραγματικές ιστορίες "αμαρτωλών" νέων, υπό την έννοια της παράνομης δραστηριότητας τους, που ανήκουν σε διαφορετικά κοινωνικά και μορφωτικά επίπεδα και έχουν συνάρτηση κυρίως με το "αμαρτωλό" {=διαταραγμένο} γονεϊκό περιβάλλον. Ειδικότερα από την περιγραφή των περιστατικών αναδεικνύεται η παθογένεια της ελληνικής οικογένειας, του σχολείου και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και εφήβων.

Το μικρό αυτό πόνημα μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα για τους γονείς, εκπαιδευτικούς, και όσους ασχολούνται με τα προβλήματα συμπεριφοράς γονιών και παιδιών.

Αποκτήστε το βιβλίο Αμαρτίες γονέων...και τέκνων, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Το πένθος στα παιδιά

Το βιβλίο αυτό αποτελεί έναν ολοκληρωμένο οδηγό που εξηγεί, μέσα από δεκάδες πραγματικές ιστορίες και αναλυτικές οδηγίες, τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά κατανοούν τον θάνατο ανάλογα με την ηλικία τους, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τα παιδιά που βιώνουν μια σοβαρή απώλεια. Επιπλέον, το βιβλίο περιλαμβάνει 40 εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε ζητήματα απώλειας και πένθους που μπορεί να εφαρμόσει ένας εκπαιδευτικός στην τάξη.

Συχνά ερωτήματα που θέτουν οι γονείς:
- Πώς ενημερώνουμε ένα παιδί για την αρρώστια ή τον θάνατο του γονιού του;
- Πρέπει να πηγαίνουν τα παιδιά στις κηδείες;
- Πώς συμπεριφερόμαστε στο σπίτι όταν ένα αδελφάκι είναι σοβαρά άρρωστο;
- Πώς στηρίζουμε ένα παιδί που ήταν παρόν σε σοβαρό ατύχημα;
- Πώς στηρίζουμε ένα παιδί που έχει καρκίνο;
- Τι λέμε στο παιδί όταν ένα οικείο του άτομο αυτοκτονεί;

Συχνά ερωτήματα που θέτουν οι εκπαιδευτικοί:
- Τι μπορεί να κάνει ένας εκπαιδευτικός στην τάξη για το παιδί που πενθεί ή είναι άρρωστο;
- Τι πρέπει να κάνει το σχολείο όταν υπάρχει θάνατος μαθητή ή εκπαιδευτικού;
- Για ποιον λόγο χρειάζεται να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά στην απώλεια και το πένθος, πριν συμβεί κάτι τέτοιο στη ζωή τους;

Αποκτήστε το βιβλίο Το πένθος στα παιδιά, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Η δύναμη της γλώσσας του σώματος

Mπορεί ένα χαμόγελο να λειτουργήσει αρνητικά; Mπορεί μια αθώα κλίση του κεφαλιού σας να δείξει ότι χειραγωγείστε εύκολα; Ποια είναι τα σήματα του ερωτικού ενδιαφέροντος των ανδρών και ποια των γυναικών;

Mε αυτό το βιβλίο η διεθνώς αναγνωρισμένη ειδικός στη γλώσσα του σώματος Tonya Reiman φωτίζει την -μέχρι τώρα- γκρίζα ζώνη της διαπροσωπικής επικοινωνίας.

Mάθετε:

  • πώς να κάνετε την τέλεια πρώτη εντύπωση
  • πώς να διαπρέψετε σε μια επαγγελματική συνέντευξη
  • πώς να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του συνομιλητή σας και να ξέρετε αν αυτός είναι αξιόπιστος ή όχι
  • πώς να αναγνωρίσετε εύκολα αν κάποιος σας λέει ψέματα
  • πώς να ελέγχετε συνειδητά τα μη-λεκτικά σήματα που εκπέμπετε στους άλλους
  • πώς να αποπνέετε αυτοπεποίθηση, ακόμη και όταν δεν την αισθάνεστε
  • γιατί οι άντρες και οι γυναίκες μιλούν διαφορετική γλώσσα

Aπό τη στιγμή που θα μάθετε τα μηνύματα που κρύβονται πίσω από συγκεκριμένες χειρονομίες, εκφράσεις του προσώπου, στάσεις και κινήσεις του σώματος, θα είστε εξοπλισμένοι με μια "έκτη αίσθηση", μια εκπληκτική δεξιότητα, η οποία έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή σας και να εκτινάξει στα ύψη την καριέρα σας.

Σε αντίθεση με άλλα βιβλία που πραγματεύονται την εξωλεκτική επικοινωνία, "H δύναμη της γλώσσας του σώματος" αποτελεί έναν πρακτικό οδηγό ο οποίος, μέσα από φωτογραφίες, σκίτσα και πραγματικά περιστατικά που η Tonya Reiman αντλεί από την επαγγελματική της πείρα, δείχνει τον τρόπο για να γίνετε κι εσείς ένας δεξιοτέχνης της επικοινωνίας.

Αποκτήστε το βιβλίο Η δύναμη της γλώσσας του σώματος, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Ήρεμη δύναμη

Το πρώτο βιβλίο της Susan Cain, το bestseller "Η δύναμη των εσωστρεφών", πυροδότησε μια παγκόσμια συζήτηση και κατάφερε να αλλάξει μια και καλή τον τρόπο που βλέπουμε τους εσωστρεφείς καθώς και τον τρόπο που βλέπουν οι εσωστρεφείς τον εαυτό τους.

Η Δύναμη των εσωστρεφών επικεντρωνόταν στο εργασιακό περιβάλλον και η Susan συνειδητοποίησε ότι μια έκδοση για εφήβους θα ήταν κάτι παραπάνω από χρήσιμη. Έτσι, προέκυψε η "Ήρεμη δύναμη", το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας και αφορά τον κόσμο των παιδιών και των εφήβων - σχολείο, εξωσχολικές δραστηριότητες, οικογενειακή ζωή, σχέσεις, φιλίες.

Θα διαβάσετε για πραγματικά περιστατικά εφήβων που έπαψαν να παριστάνουν τους εξωστρεφείς και κατάφεραν να αφήσουν το σημάδι τους με τον δικό τους ήρεμο τρόπο. Θα μάθετε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η συγγραφέας καθώς μεγάλωνε και θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε τις συμβουλές που υπάρχουν στο τέλος κάθε κεφαλαίου.

Για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς υπάρχει ένας οδηγός στο τέλος του βιβλίου.

Η εύστοχη, προσιτή και εμψυχωτική προσέγγιση του θέματος, σε συνδυασμό με την απολαυστική εικονογράφηση, θα ανοίξει τα μάτια τόσο των εξωστρεφών όσο και των εσωστρεφών.

"Μέσα από τις ιστορίες και τις εμπειρίες άλλων νέων ανθρώπων όπως εσείς, θα θέσω ερωτήματα που συχνά απασχολούν τους εσωστρεφείς.
Πώς διαμορφώνετε έναν χώρο μόνο για τον εαυτό σας; Πώς μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι δεν σας αγνοούν; Και πώς κάνετε καινούριους φίλους όταν δεν σας είναι εύκολο να πιάσετε κουβέντα;

Στο βιβλίο αυτό θα μιλήσουμε για τους τρόπους που εμείς οι εσωστρεφείς σχετιζόμαστε με τους ανθρώπους γύρω μας - με τους φίλους μας, με την οικογένειά μας και με τους δασκάλους μας. Και θα μιλήσουμε και για τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τον ίδιο μας τον εαυτό. Ελπίζω πως αυτό το βιβλίο θα σας μάθει να αποδέχεστε και να αγαπάτε τον εαυτό σας - γι’ αυτό ακριβώς που είστε. Ο κόσμος σάς χρειάζεται, και υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να εκφράσετε το αθόρυβο στιλ σας...

Σε αυτό το βιβλίο δεν θα σας μάθω πώς να γίνετε κάποιος άλλος. Αντιθέτως, θα σας μάθω να χρησιμοποιείτε τα εξαιρετικά προτερήματα και τις εξαιρετικές ικανότητες που ήδη έχετε. Και μετά... τρέμε, κόσμε!" Susan Cain

Αποκτήστε το βιβλίο Ήρεμη δύναμη, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Αναδυόμενος

Την πορεία που θα βάδιζε δεν την επέλεξε ο ίδιος. Τα σκοτεινά αδιέξοδα που θα βρισκόταν δεν τα έκτισε αυτός. Δεν ήθελε να πορευτεί σε δύσβατα μονοπάτια, του τα επέβαλαν από την πρώιμη παιδική του ηλικία με το έτσι θέλω οι σημαντικοί άλλοι του.

Μήπως για να σωθεί έπρεπε να γίνει κάποιος άλλος; Ένας δυνατός, αθάνατος και ισχυρός Ηρακλής, ήρωας από εκείνους της αρχαίας Ελλάδας, ή ένας από τους τόσους υπερ-ήρωες του κινηματογράφου; Όχι, έπρεπε να βρει εκείνες τις δυνάμεις και ικανότητες μέσα του και να τις φέρει στην επιφάνεια να τον συνοδεύουν στον αγώνα που είχε να δώσει. Μόνο έτσι θα αναδυόταν ο πραγματικός του εαυτός που θα τον οδηγούσε στην απελευθέρωση από τα σκοτεινά αδιέξοδα σε μια ζωή γεμάτη φως, αγάπη, γαλήνη, πνευματική ισορροπία, σιγουριά και ασφάλεια...

Το βιβλίο Aναδυόμενος είναι το ερέθισμα για την αφύπνισή μας, για το ξεκίνημα του ταξιδιού προς τον εσώτερό μας κόσμο, της αυτογνωσίας και αυτοθεραπείας. Είναι η αφετηρία για να ρυθμίσουμε τα συναισθήματά μας, τις λανθασμένες πεποιθήσεις που μας βασανίζουν στη ζωή καθημερινά και ασυνείδητα.

Η συνειδητή ανάγνωσή του ίσως να αποτελέσει την αρχή της θεραπείας της ψυχής και του σώματός μας. Τα παραδείγματα, βασισμένα σε πραγματικά γεγονότα, ίσως να προκαλέσουν να αναδυθεί ένα δυνατό "θέλω" στον αναγνώστη και μέσα από αυτό μια μεγάλη ωφέλιμη αλλαγή στη ζωή του.

Με κάθε σταγόνας δάκρυ ένα νέο βλαστάρι ξεπηδά, με κάθε πόνο μια νέα ικανό-τητα ξυπνά, μετά από το κάθε σκοτάδι, αναδύεται νέα ανατολή... Αυτό το λέω ζωή!

Αποκτήστε το βιβλίο Αναδυόμενος, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Χρύσα Πράντζαλου

e psy logo twitter2Τμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας Psychology.gr
Επιμέλεια και συγγραφή άρθρων, μετάφραση & απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.