Η επικοινωνία μπορεί να μην είναι το δυνατό μας σημείο. Τι φταίει σε αυτές τις περιπτώσεις; Μήπως δεν ακούμε με προσοχή και απλώς κάνουμε τις δικές μας ερμηνείες; Δυσκολευόμαστε να οριοθετηθούμε; Δεν ξέρουμε πώς να ζητήσουμε αυτό που θέλουμε από τον άλλον; Όταν πρόκειται να εμβαθύνουμε τα χάνουμε; Φωνάζουμε όταν θέλουμε να ακουστούμε; Κάνουμε πράγματι διάλογο; Διακόπτουμε την επικοινωνία για να τιμωρήσουμε;

Θέλουμε στα αλήθεια να επικοινωνήσουμε ή θέλουμε επικύρωση στα όσα λέμε; Μήπως νιώθεις ότι είναι μάταιο να επικοινωνείς με τους άλλους εν τέλει; Και τι είναι τέλος πάντων στα αλήθεια η επικοινωνία;

Η ομάδα μας συγκέντρωσε βιβλία που αφορούν στο θέμα της αποτελεσματικής επικοινωνίας σε διάφορους τομείς της ζωής μας. Η επικοινωνία είναι μια τέχνη! Άρα πρόκειται για κάτι που μαθαίνεται, όσο μπλοκαρισμένη κι αν έχει υπάρξει στη ζωή μας. Αποκτήστε τα βιβλία που θα επιτρέψουν στη φωνή σας να ακουστεί με τον σωστό τρόπο.

Ανάμεσα σε ηλίθιους


Αισθάνεστε μερικές φορές ότι είστε ο μόνος που βγάζει νόημα σε μια συνάντηση; Μήπως οι μακροσκελείς απαντήσεις σάς τρελαίνουν ή ο εριστικός τρόπος του συναδέλφου σάς σπάει τα νεύρα; Δεν είστε ο μόνος!

Ο Τhomas Erikson μας εξηγεί ότι υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι συμπεριφοράς που προσδιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε και αντιλαμβανόμαστε τους γύρω μας. Η κατανόηση του προτύπου συμπεριφοράς ενός ατόμου αποτελεί το κλειδί της επιτυχημένης επικοινωνίας.

Αναλύει αυτούς τους τέσσερις τύπους -οι Κόκκινοι είναι κυριαρχικοί και καταπιεστικοί, οι Κίτρινοι είναι κοινωνικοί και αισιόδοξοι, οι Πράσινοι είναι χαλαροί και φιλικοί, και οι Μπλε είναι αναλυτικοί και ακριβείς- και μας εξηγεί πώς μπορούμε να αναγνωρίσουμε τον κάθε τύπο ατόμου και να επικοινωνήσουμε μαζί του.

Το απλό και πρακτικό σύστημα των τεσσάρων χρωμάτων σας επιτρέπει να εντοπίσετε γρήγορα το χρώμα ενός φίλου ή συνεργάτη και να προσαρμόσετε ανάλογα τον τρόπο με τον οποίο του μιλάτε και τις πληροφορίες που μοιράζεστε.

O συγγραφέας θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας, να τελειοποιήσετε την επικοινωνία και τις κοινωνικές δεξιότητές σας, να διαχειριστείτε τις συγκρούσεις με αυτοπεποίθηση, να βελτιώσετε τη σχέση με τον προϊστάμενο και την ομάδα σας, να καταλάβετε πότε πρέπει να μιλήσετε και πότε όχι, και γενικά να αλλάξετε τον τρόπο αλληλεπίδρασης με τους άλλους ανθρώπους, από τους συνεργάτες μέχρι τον/τη σύντροφό σας.

Και με λίγη τύχη, να διασφαλίσετε ότι ο ηλίθιος δεν είστε εσείς!

Αποκτήστε το βιβλίο Ανάμεσα σε ηλίθιους, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Επικοινωνήστε αποτελεσματικά

Σας έχει τύχει ποτέ, αφού ολοκληρώσετε μια συζήτηση, να είστε γεμάτοι αμφιβολίες και ανασφάλεια; Μήπως έπειτα από κάθε σύσκεψη αισθάνεστε σαν να έχετε χάσει λίγο... έδαφος;

Οι περισσότεροι είμαστε είτε πολύ παθητικοί είτε πολύ επιθετικοί στην επαγγελματική μας ζωή με αποτέλεσμα να μην αποκτούμε ποτέ την αναγνώριση ή τον σεβασμό που επιθυμούμε.

Το"Επικοινωνήστε αποτελεσματικά θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τη μεγαλύτερη δυνατή θετική επιβολή, επιτυχία και έμπνευση στην επαγγελματική σας ζωή.

Με το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας θα:

- Ταυτιστείτε με έναν από τους 7 βασικούς τύπους προσωπικότητας
- Μάθετε να αξιοποιείτε πλήρως τις δυνατότητες στον εργασιακό χώρο, επιτυγχάνοντας παράλληλα στην προσωπική σας ζωή
- Δημιουργήσετε ένα πρωτοποριακό επαγγελματικό περιβάλλον που οδηγεί σε καινοτόμες λύσεις και απτά αποτελέσματα
- Εφαρμόσετε τις 5 αρχές του Dale Carnegie που θα κάνουν εποικοδομητική την επικοινωνία στην επιχείρησή σας και θα οδηγήσουν στην ανάπτυξή της
- Επιλύσετε κάθε είδους σύγκρουση ή παρεξήγηση εφαρμόζοντας μια σειρά δοκιμασμένων αρχών

Μόλις γνωρίσετε αυτές τις πανίσχυρες δεξιότητες, θα έχετε κάνει ήδη τα πρώτα βήματα προς ένα νέο επίπεδο επαγγελματικής και προσωπικής επιτυχίας.

Αποκτήστε το βιβλίο Επικοινωνείστε αποτελεσματικά, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Η γλώσσα του σώματος

Εκείνος λέει ότι αυτή είναι η καλύτερη προσφορά του. Είναι όμως; Εκείνη λέει ότι συμφωνεί. Συμφωνεί όμως; Η συνέντευξη πήγε τέλεια. Πήγε όμως; Αυτός είπε ότι δε θα το έκανε ποτέ ξανά. Αλλά το έκανε.

O Joe Navarro, πρώην αξιωματικός της αντικατασκοπείας του FBI και αναγνωρισμένος ειδικός επί της μη λεκτικής επικοινωνίας, εξηγεί πώς να "διαβάζετε γρήγορα" τους ανθρώπους: να αποκωδικοποιείτε συναισθήματα και συμπεριφορές, να αποφεύγετε παγίδες και να εντοπίζετε κακόβουλες συμπεριφορές. Θα μάθετε επίσης πώς η γλώσσα του σώματός σας μπορεί να επηρεάσει τη γνώμη που έχουν για το αφεντικό, η οικογένειά σας, οι φίλοι σας αλλά και τρίτοι.

Θα ανακαλύψετε:

- Τα αρχαία ένστικτα επιβίωσης που καθορίζουν τη γλώσσα του σώματος

- Γιατί το πρόσωπο είναι ο λιγότερο αποτελεσματικός δείκτης να εντοπίσετε τα πραγματικά συναισθήματα ενός ανθρώπου

- Τι αποκαλύπτουν οι αντίχειρες, τα πόδια και τα βλέφαρα για διαθέσεις και κίνητρα

- Τις πιο ισχυρές συμπεριφορές που αποκαλύπτουν την αυτοπεποίθησή μας και τα αληθινά συναισθήματά μας

- Απλές μη λεκτικές ενέργειες που θεμελιώνουν στη στιγμή την εμπιστοσύνη

- Απλές μη λεκτικές ενέργειες που δείχνουν στη στιγμή την ύπαρξη εξουσίας

Το βιβλίο αυτό θα σας δείξει τον δρόμο για να κατανοήσετε εύκολα και γρήγορα τον κόσμο που σας περιβάλλει.

Αποκτήστε το βιβλίο Η γλώσσα του σώματος, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Τι ακριβώς να πεις

Οι μαγικές λέξεις για να επηρεάζεις και να πείθεις τους άλλους

Ας το παραδεχτούμε. Το αποτέλεσμα μιας επιτυχημένης προφορικής επικοινωνίας εξαρτάται από τη χρήση των σωστών λέξεων τη σωστή στιγμή. Η σκληρή δουλειά, το ταλέντο και το σωστό timing είναι μεν απαραίτητα συστατικά της επιτυχίας, αλλά αυτό που χρειάζεται είναι να κατευθύνετε εσείς τη συζήτηση και να δημιουργήσετε το περιβάλλον για τη σύναψη μιας συμφωνίας.

Το βιβλίο απευθύνεται σε όλους εσάς που έχετε βρεθεί στην άβολη θέση να ψάχνετε τις σωστές λέξεις -ή να έχετε φύγει από μια συνάντηση δίχως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο που προσφέρει χρήσιμα παραδείγματα για να μπορέσετε να νιώσετε αυτοπεποίθηση σε κάθε συζήτηση.

Αποκτήστε το βιβλίο Τι ακριβώς να πεις, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Νίκησε την γκρίνια

Η γκρίνια είναι µια στάση ζωής, µια συνήθεια του µυαλού και όλοι μπορεί κάποια στιγµή να πιαστούμε στα τροµακτικά γρανάζια της. Κι αν δεν προσέξουµε, η γκρίνια µπορεί να γίνει µέρος της καθηµερινής µας λειτουργίας.

Υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε για να την καταπολεμήσουμε; Μα φυσικά - αρκεί η προσπάθειά μας να είναι συστηματική και να κινείται σε όλα τα επίπεδα: σκέψεις, συναισθήματα, συμπεριφορές, συνήθειες...

Το "Νίκησε την γκρίνια" είναι ένας πρωτοποριακός οδηγός δράσης 21 ημερών που απευθύνεται σε όλους εσάς που δεν θέλετε να περάσετε δεκαπέντε χρόνια σε ένα ντιβάνι ψυχοθεραπείας, το οποίο µάλιστα µια µέρα θα εγκαταλείψετε γκρινιάζοντας για τον ψυχοθεραπευτή σας! Είναι οργανωμένος με μοναδικό τρόπο και χαρακτηρίζεται από κάτι το αναντικατάστατο: τη βιωµατική εµπειρία. Η συγγραφέας γνωρίζει πολύ καλά το θέµα της, αφού και η ίδια ξεπέρασε το πρόβληµα της γκρίνιας...

Η μέθοδος και οι ασκήσεις που προτείνει είναι απλές, πρακτικές και εύκολες στην εφαρμογή τους. Θα σας βοηθήσουν να βρείτε την ηρεμία σας, να διατηρείτε την ψυχραιμία σας και κυρίως να ζείτε τη ζωή σας χωρίς γκρίνια.

Οι οδηγοί δράσης "Νίκησε..." απευθύνονται σε όλους εσάς που βρίσκεστε αντιμέτωποι με νέα και ασυνήθιστα προβλήματα, χαρακτηριστικά της σύγχρονης εποχής μας. Προτείνουν απόλυτα δοκιμασμένες μεθόδους, βασισμένες στο βίωµα, στην πραγµατικότητα και στην αντιµετώπιση της καθηµερινότητας: έχουν τη γεύση, το άρωµα και τη δύναµη της εµπειρίας. Αυτό είναι που τους κάνει πολύτιµους και αναγκαίους όχι µόνο για τον εαυτό µας αλλά και για όλο τον κόσµο.

Αποκτήστε το βιβλίο Νίκησε την γκρίνια, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Η δύναμη της επικοινωνίας

Ο διεθνούς φήμης ομιλητής και συγγραφέας Δρ. Σάββας Τρίχας αποκαλύπτει τα μυστικά της επικοινωνίας που θα σας βοηθήσουν να εμπνεύσετε, να εκπαιδεύσετε, να ηγηθείτε και κατ' επέκταση να αλλάξετε τη δική σας ζωή και των γύρω σας.

Πώς μια τηλεμαχία δύο υποψηφίων, απογείωσε το ενδιαφέρον εβδομήντα εκατομμυρίων ατόμων για τη γλώσσα του σώματος; Με ποιον τρόπο μπορεί ένα κομμάτι πίτσας να διδάξει τις πιο σύγχρονες τεχνικές διαπραγμάτευσης; Πόσο εύκολα ανιχνεύεται το ψέμα και η εξαπάτηση; Τι αξία έχει ένα πουκάμισο καταβρεγμένο με ακριβό κρασί;

Παρουσιάζονται οχτώ φρέσκα εργαλεία με τα οποία μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε εσείς τους άλλους, αλλά και τον τρόπο που βλέπουν οι άλλοι εσάς στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή. Ο τρόπος που επικοινωνείτε σας καθορίζει. Ήρθε η στιγμή να ξεχωρίσετε.

Αποκτήστε το βιβλίο Η δύναμη της επικοινωνίας, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Γονείς σε διαμάχη

Προστατέψτε το παιδί σας από την αποξένωση και ανοίξτε δίαυλο επικοινωνίας.

Μετά από ένα επώδυνο διαζύγιο, είναι πιθανό η σχέση σας με τα παιδιά να δοκιμαστεί -ειδικά αν απέναντί σας έχετε έναν... τοξικό πρώην σύντροφο που σας κακολογεί, σας κατηγορεί για όλα, ή επιχειρεί να σας "αντικαταστήσει" φέρνοντας ένα νέο πρόσωπο στη ζωή τους. Τα παιδιά μπορεί να βιώσουν σύγχυση, αντικρουόμενα συναισθήματα, θυμό, αγωνία, κατάθλιψη -κι εσείς να νιώσετε εντελώς ανίσχυροι.

Με αυτόν τον πρακτικό οδηγό θα μάθετε ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να προστατεύσετε τα παιδιά σας από επώδυνες συγκρούσεις, πώς να αποφύγετε το σύνδρομο της γονικής αποξένωσης και πώς να τους μιλήσετε εμπνέοντάς τους ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη. Είναι δύσκολο να μεγαλώνετε παιδιά με έναν τοξικό πρώην, αλλά με τα κατάλληλα εργαλεία μπορείτε να τα προστατέψετε και να δυναμώσετε τη μεταξύ σας σχέση.

Αποκτήστε το βιβλίο Γονείς σε διαμάχη, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Μη βίαιη επικοινωνία

Η "Μη βίαιη επικοινωνία" του Μάρσαλ Ρόζενµπεργκ αποτελεί µια νέα γλώσσα και έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης που µας βοηθούν να δηµιουργήσουµε αρµονικές σχέσεις και να απελευθερωθούµε συναισθηµατικά. Με µια απλή, πρακτική και συγκεκριµένη µέθοδο, µας δείχνει πώς να επικοινωνούµε ουσιαστικά µε τους γύρω µας, ενώ παράλληλα µας υποστηρίζει να εµβαθύνουµε στη σχέση µας µε τον εαυτό µας και να αναπτύξουµε το προσωπικό µας δυναµικό.

Μιλώντας τη γλώσσα της Μη Βίαιης Επικοινωνίας:

- βελτιώνουµε σηµαντικά τις σχέσεις µας µε την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους µας,
- επιλύουµε τις διαφωνίες µας ευκολότερα,
- παίρνουµε αυτό που θέλουµε χωρίς να χρειάζεται να το απαιτήσουµε,
- παραµένουµε ήρεµοι όταν αντιµετωπίζουµε την κριτική ή τον θυµό των άλλων,
- εκφράζουµε πλήρως και µε δηµιουργικό τρόπο τον θυµό µας,
- εµπνέουµε συµπόνια και κατανόηση µέσα από τον τρόπο σκέψης, τη γλώσσα και τις πράξεις µας,
- ξεπερνάµε µοτίβα σκέψης που οδηγούν στο άγχος, στην κατάθλιψη, στην ενοχή και στην ντροπή.

Η "Μη βίαιη επικοινωνία" υιοθετείται εδώ και τέσσερις δεκαετίες από εκπαιδευτικούς, γονείς, ζευγάρια, επιχειρήσεις, φυλακές, ακτιβιστές και πολλούς άλλους σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσµο.

Το παρόν βιβλίο του Μάρσαλ Ρόζενµπεργκ έχει µεταφραστεί σε πάνω από 30 διαφορετικές γλώσσες.

Αποκτήστε το βιβλίο Μη βίαιη επικοινωνία, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Πως να μιλάτε στα παιδιά σας ώστε να σας ακούν και πως να τα ακούτε ώστε να σας μιλούν

Το βιβλίο αυτό έχει βοηθήσει (κυριολεκτικά) εκατομμύρια γονείς να είναι περισσότερο αποτελεσματικοί στην επικοινωνία με τα παιδιά τους - και μαζί, λιγότερο σκληροί με τον εαυτό τους. Η προσέγγιση των βραβευμένων συγγραφέων Αντέλ Φέιμπερ και Ιλέιν Μάζλις βασίζεται από τη μια στον ρεαλισμό και από την άλλη στον αμοιβαίο σεβασμό, εξασφαλίζοντας μια ποιοτικότερη και λιγότερο αγχωτική επικοινωνία μεταξύ γονιού και παιδιού.

Οι μέθοδοι επικοινωνίας επεξηγούνται μέσα από διαλόγους που απεικονίζονται με κόμικς. Έτσι ο αναγνώστης διδάσκεται νέες επικοινωνιακές δεξιότητες και παράλληλα τις βλέπει να εφαρμόζονται στην πράξη.

Μέσα από την ανάγνωση του βιβλίου μπορείτε κι εσείς να ανακαλύψετε νέους αποτελεσματικούς τρόπους για την επίλυση συνηθισμένων προβλημάτων, όπως:

- Να αντιμετωπίζετε με επιτυχία τα αρνητικά συναισθήματα του παιδιού σας - αναστάτωση, απογοήτευση, θυμό κτλ.
- Να εκφράζετε τον θυμό σας χωρίς να στενοχωρείτε κανέναν
- Να κερδίζετε τη συνεργασία του παιδιού σας
- Να θέτετε σαφή όρια χωρίς να χάνετε την καλή σας διάθεση
- Να χρησιμοποιείτε εναλλακτικές λύσεις αντί για την τιμωρία
- Να επιλύετε με ειρηνικό τρόπο τυχόν περιστατικά οικογενειακών συγκρούσεων

Αποκτήστε το βιβλίο Πώς να μιλάτε στα παιδιά ώστε να σας ακούν και πώς να τα ακούτε ώστε να σας μιλούν, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Πώς να μεγαλώσετε τα παιδιά σας χωρίς γκρίνια

Η διακεκριμένη σύμβουλος γονέων Nathallie de Boisgrollier παρουσιάζει τις βασικές αρχές της θετικής διαπαιδαγώγησης, η οποία ισορροπεί ανάμεσα στη χαλαρότητα και την αυστηρότητα και σέβεται τόσο τις ανάγκες του παιδιού όσο και του γονιού. Αποτελεσματική διαχείριση συναισθημάτων και ενδοοικογενειακών συγκρούσεων, εποικοδομητικό πλαίσιο κανόνων και ορίων, καθώς και βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των μελών της οικογένειας είναι τα θέματα που αναλύει σε αυτό το βιβλίο παραθέτοντας πλήθος πρακτικών συμβουλών και εργαλείων που βασίζονται σε πραγματικά παραδείγματα.

Αποκτήστε το βιβλίο Πώς να μεγαλώσετε τα παιδιά σας χωρίς γκρίνια, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Η δύναμη των εσωστρεφών

Η ιστορία είναι γεμάτη από σπουδαίους εσωστρεφείς: Από τον Μαχάτμα Γκάντι, τον Μαρσέλ Προυστ και τον Άλμπερτ Αϊνστάιν μέχρι την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και τον Γουόρεν Μπάφετ. Και από πολλούς αφανείς αλλά σημαντικούς, όπως τον άντρα σου ή τη γυναίκα σου, το παιδί σου ή τους γονείς σου. Ακόμα και τον ίδιο σου τον εαυτό. Οι εσωστρεφείς είναι παντού.

Τουλάχιστον ένας στους τρεις ανθρώπους που γνωρίζουμε είναι εσωστρεφής. Είναι τα άτομα που προτιμούν να ακούνε παρά να μιλάνε. Να διαβάζουν παρά να ξεφαντώνουν. Καινοτομούν και δημιουργούν, χωρίς να επιδιώκουν την προσωπική τους προβολή. Αποδίδουν καλύτερα όταν σκέφτονται μόνοι τους παρά σε ομάδες. Συχνά περνάνε απαρατήρητοι...

Χωρίς τους εσωστρεφείς, όμως, ο κόσμος θα είχε στερηθεί σημαντικές ανακαλύψεις, μοναδικά έργα τέχνης και πολιτικά κινήματα. Χωρίς αυτούς δεν θα είχε διατυπωθεί ποτέ η θεωρία της σχετικότητας. Δεν θα είχε γραφτεί το 1984. Δεν θα υπήρχαν τα Ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ.

Σε ένα βιβλίο γραμμένο με αμεσότητα, βασισμένο σε επαναστατικές έρευνες στην ψυχολογία και στις νευροεπιστήμες, η Susan Cain χαρτογραφεί έναν δρόμο αποδοχής, κατανόησης και ανάπτυξης για τους εσωστρεφείς σε έναν κόσμο
που δεν σταματάει να μιλάει.

Η "Δύναμη των εσωστρεφών" απενοχοποιεί τους ήσυχους και εγκεφαλικούς ανθρώπους που δεν πληρούν το "Ιδανικό της Εξωστρέφειας". Επίσης, προσφέρει συμβουλές που κάνουν πιο ουσιαστική την επικοινωνία μεταξύ εσωστρεφών και εξωστρεφών στις προσωπικές σχέσεις, στον χώρο εργασίας και στην οικογένεια. Πώς θα ευτυχήσεις με έναν εξωστρεφή σύντροφο; Πώς θα στηρίξεις το εσωστρεφές παιδί σου; Πώς θα αντιμετωπίσεις τον επιθετικό εργοδότη σου; Πώς θα αξιοποιήσεις τον λιγομίλητο συνεργάτη σου;

Το πολυσυζητημένο αυτό best seller αλλάζει μια και καλή το πώς βλέπουμε τους εσωστρεφείς και, κυρίως, το πώς αντιλαμβάνονται οι εσωστρεφείς τον εαυτό τους.

Αποκτήστε το βιβλίο Η δύναμη των εσωστρεφών, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Πώς να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις τους ανθρώπους στην ψηφιακή εποχή

Ο Dale Carnegie (1888-1955) έχει βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να σκαρφαλώσουν τη σκάλα της επιτυχίας στην επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή με το βιβλίο "Πώς να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις τους ανθρώπους", που πρωτοκυκλοφόρησε το 1936.

Αυτό το -κλασικό πλέον- βιβλίο-ορόσημο θεωρείται το πιο επιτυχημένο και πιο αξιόπιστο βιβλίο περί κινήτρων όλων των εποχών. Έχουν πουληθεί περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπά του σε όλο τον κόσμο και όποιος το διαβάζει ανακαλύπτει μεγάλες αλήθειες για την ανθρώπινη φύση και την ανθρώπινη επικοινωνία.

Στον σημερινό κόσμο -όπου ολοένα και μεγαλύτερο μέρος της επικοινωνίας μας γίνεται μέσω οθονών- οι διδαχές του Κάρνεγκι όχι μόνο εξακολουθούν να ισχύουν, αλλά γίνονται όλο και κρισιμότερες. Για να δείξει τους πολλούς τρόπους με τους οποίους εξακολουθούν να ισχύουν οι σοφές αυτές διδαχές, η Dale Carnegie & Associates, Inc. προσάρμοσε τις οδηγίες και τις συμβουλές του Κάρνεγκι στη δύσκολη, ψηφιακή εποχή. Έτσι, το πρώτο και καλύτερο βιβλίο του είδους του κάνει μια νέα αρχή, για να δαμάσει τις πολυπλοκότητες των σύγχρονων καιρών και να σας διδάξει, μεταξύ άλλων:

- Πώς να εξασφαλίζετε τη δέσμευση και την αφοσίωση των συνεργατών σας.
- Πώς να ξεχωρίζετε επαγγελματικά και να κάνετε μια εντύπωση διαρκείας.
- Πώς να κερδίζετε και να διατηρείτε την εμπιστοσύνη των άλλων.
- Πώς να φέρνετε αλλαγές χωρίς να προκαλείτε αντίσταση ή δυσαρέσκεια.

Η Dale Carnegie & Associates, Inc. ιδρύθηκε το 1912 και αποτελεί τον "συνεταίρο εμπλοκής" πάρα πολλών προοδευτικών εταιρειών σε κάθε γωνιά της γης. Με βάση τις πρωτότυπες, θεμελιακές αρχές του Ντέηλ Κάρνεγκι, εξασφαλίζει τη συμμετοχή και την εμπλοκή των εργαζομένων των πελατών της σε ένα επιτυχημένο μέλλον.

Αποκτήστε το βιβλίο Πώς να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις τους ανθρώπους στην ψηφιακή εποχή, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Η τέχνη της επικοινωνίας

Καθώς υπάρχουν πιθανόν χίλιοι τρόποι για να πούμε το ίδιο πράγμα, κι άλλοι τόσοι για να «ακούσουμε» αυτό που ο άλλος μας λέει, είναι φανερό πως η απλούστατη καθημερινή διαδικασία του «λέω κάτι σε κάποιον» δεν είναι τόσο απλή.

Επειδή το σύνολο της λεκτικής επικοινωνίας μας είναι ουσιαστικά ο μοναδικός φορέας για να μεταφέρουμε -και επομένως να μοιραστούμε- τις ιδέες μας, τις προσδοκίες και τα συναισθήματά μας, είναι παραπάνω από σημαντικό πως, όσο πιο ξεκάθαροι και αμοιβαίοι είναι οι κώδικες της επικοινωνίας μας, τόσο πιο αποτελεσματική γίνεται και η διαπροσωπική μας επικοινωνία.

Το βιβλίο του Άλαν Γκάρνερ «Η τέχνη της επικοινωνίας», γραμμένο από έναν ειδικό στην τέχνη της κατανόησης και αντιμετώπισης των προβλημάτων επικοινωνίας, αλλά και από κάποιον που, στην πορεία των τελευταίων πολλών χρόνων, έχει διδάξει αμέτρητες φορές αυτή την τέχνη, αποτελεί το απόσταγμα της τεράστιας εμπειρίας του συγγραφέα.

Αποκτήστε το βιβλίο Η τέχνη της επικοινωνίας, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Η κοινωνική επικοινωνία των συναισθημάτων

Η λέξη "συναίσθημα" είναι παρούσα σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, τόσο την ατομική και τη διαπροσωπική όσο και στην κοινωνική. Γιατί όμως τα συναισθήματα ασκούν τέτοια γοητεία; Ποια είναι η λειτουργία τους; Γιατί νιώθουμε την ανάγκη να τα μοιραστούμε; Και πότε γίνονται τραυματικά;

Αυτό το καινοτόμο κείμενο επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Ειδικότερα εξυπηρετεί μια τριπλή επιδίωξη. Πρώτον, σκιαγραφεί τι ακριβώς είναι το συναίσθημα. Δεύτερον, εστιάζει σε ένα φαινόμενο το οποίο έχει αγνοηθεί από την επιστημονική μελέτη: την έκφραση του συναισθήματος στον άνθρωπο, και ειδικότερα τη λεκτική έκφραση και την κοινωνική επικοινωνία του.

Τρίτον, μελετά το συναισθηματικό τραύμα. Εμβαθύνοντας στους λόγους για τους ­οποίους οι τραυματικές εμπειρίες ασκούν επίδραση στην ψυχική και την κοινωνική ζωή του ανθρώπου, προσπαθεί να ρίξει φως στον γνωστικό και κοινωνικό αντίκτυπο των συναισθηματικών εμπειριών της καθημερινής ζωής.

Ο Rime δίνει έμφαση στην κοινωνική λειτουργία και στον ­θεμελιώδη ρόλο της διαπροσωπικής διάστασης στην έκφραση, τη ρύθμιση και την κατανόηση του συναισθήματος. Μια μελέτη ορόσημο για ένα από τα πιο σημαντικά θέματα της κοινωνικής ψυχολογίας.

Αποκτήστε το βιβλίο Η κοινωνική επικοινωνία των συναισθημάτων, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Χρύσα Πράντζαλου

e psy logo twitter2Τμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας Psychology.gr
Επιμέλεια και συγγραφή άρθρων, μετάφραση & απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.