Ο θρύλος της ηγεσίας και της προσωπικής ανάπτυξης Robin Sharma στο νέο του βιβλίο Ο Ήρωας της Διπλανής Πόρτας αναλύει τη μεθοδολογία του για μια πιο ελεύθερη και γεμάτη ζωή. Μας υπενθυμίζει ότι ο καθένας μας κρύβει μέσα του έναν ήρωα αρκεί να πιστέψει στον εαυτό του.

Αν δεν έχετε ανακαλύψει κάτι για το οποίο θα πεθαίνατε, δεν αξίζει να ζείτε (Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Jr).

Γιατί λοιπόν αξίζει κανείς να ζει;

Ο Robin Sharma, στην πιο προσωπική του αφήγηση ως τώρα περιγράφει, το δικό του ταξίδι αυτογνωσίας. Μέσα από δικές του ιστορίες, μύθους αλλά και ιστορίες γνωστών προσωπικοτήτων προσπαθεί να καθοδηγήσει τον αναγνώστη στο να ξεκλειδώσει τον ήρωα που κρύβει μέσα του-τον αληθινό του εαυτό.

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι ο αυτοσεβασμός και η αποδοχή του εαυτού μας. Οποιαδήποτε επιτυχία στη ζωή μας χωρίς αυτό το βήμα μοιάζει «κενή», δίχως νόημα. Αγκαλιάστε τον εαυτό σας και αγαπήστε τον με τα ελαττώματα και τα λάθη του.

Μπορεί να φαντάζει τρομακτικό αλλά θα σας προσφέρει ψυχική ηρεμία και θα σας βοηθήσει να βρείτε τη χαρά και την αισιοδοξία στη ζωή.

O Ήρωας της Διπλανής Πόρτας παραθέτει και κάποια δύσκολα βιώματα του Robin Sharma με στόχο να περάσει το μήνυμα ότι η ζωή δεν είναι εύκολη για κανέναν και για αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να απολαμβάνουμε και να κυνηγάμε τη χαρά σε αυτή-άλλωστε κανείς δε ξέρει τι του ξημερώνει αύριο.

Η μεγαλύτερη τραγωδία της ζωής δεν είναι ο θάνατος αλλά αυτό που επιτρέπουμε να πεθάνει όσο ζούμε.

Αν περισσότεροι από εμάς ζούσαν τη ζωή που πραγματικά επιθυμούσαν, φανταστείτε πόσο καλύτερος θα ήταν ο κόσμος!

Κάθε χάρισμα φέρει μια κατάρα. Κάθε ηρωικός χαρακτήρας των τραγωδιών του Σαίξπηρ διέθετε τόσο ένα ιδιαίτερο ταλέντο που τον έκανε σπουδαίο, όσο και ένα τραγικό ελάττωμα που τον οδηγούσε στην πτώση του.

Οι ευλογίες που μας κάνουν εκπληκτικούς είναι οι ίδιες ιδιότητες που μπορούν να μας προκαλέσουν δυστυχία.

Δείτε την ποικιλομορφία στη ζωή. Δεν μπορούμε να είμαστε πάντα θετικοί και αυτό είναι εντάξει. Καθημερινά βιώνουμε πλήθος καταστάσεων που δεν είναι στο χέρι μας να ορίσουμε την έκβαση τους. Μάθετε να αγκαλιάζετε τις στιγμές σας ακόμα και τις αρνητικές καθώς είναι πάνω απ’ όλα δικές σας. Ζήστε τες και μάθετε από αυτές.

Μετατρέψετε τα προβλήματα σε θριάμβους και αντιληφθείτε τον θαυμάσιο τρόπο με τον οποίο η ζωή αναδιπλώνεται προς όφελός σας, ακόμα κι όταν όλα δείχνουν το αντίθετο.
Το βιβλίο Ο Ήρωας της διπλανής πόρτας του Robin Sharma κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

 

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Χρύσα Πράντζαλου

e psy logo twitter2Τμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας Psychology.gr
Επιμέλεια και συγγραφή άρθρων, μετάφραση & απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.