Η ομάδα του βιβλιοπωλείου του PSYCHOLOGY.GR σας προτείνει 10 βιβλία σχετικά με την ψυχολογία της εργασίας.

Μπορείτε να δείτε λεπτομερώς, στη σελίδα κάθε βιβλίου, τη διαθεσιμότητα του και τον χρόνο παράδοσης. Για παραγγελίες άνω των 40 ευρώ, τα μεταφορικά είναι δωρεάν

Ακόμη, με κάθε νέα εγγραφή στο Newsletter μας, λαμβάνετε άμεσα εκπτωτικό κωδικό για την επόμενη παραγγελία σας στο εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας.

Burnout: Πώς να επιβιώσεις στον χώρο εργασίας

Το σώμα σου πονάει. Αισθάνεσαι το μυαλό σου σαν μουχλιασμένο και πολυστυμμένο πιατόπανο. Με το ζόρι στέκεσαι στα πόδια σου και… για στάσου… κάνεις κάτι λάθος; Μπα, όχι. Απλώς είσαι σε φάση burnout ή, αλλιώς, εργασιακής εξουθένωσης.

Στο βιβλίο αυτό θα βρεις πρακτικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν όταν τα πράγματα είναι ήδη άσχημα. Δεν υπάρχουν μυστικά ξόρκια για το πώς θα απελευθερώσεις τον σούπερ ήρωα που κρύβεις μέσα σου ούτε παράξενα σχεδιαγράμματα.

Απλώς… πάρε βαθιές αναπνοές. Έχεις στα χέρια σου έναν Οδηγό Επιβίωσης.

Απόκτησε το βιβλίο Burnout: Πώς να επιβιώσεις στον χώρο εργασίας από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας.

Η συναισθηματική νοημοσύνη στο χώρο της εργασίας

Το βιβλίο αυτό πετυχαίνει να φωτίσει από μια άλλη σκοπιά την επαγγελματική επιτυχία και τις σημαντικές δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει ένας άνθρωπος για να διαπρέψει στην εργασία του και να εξασφαλίσει την προσωπική του ευημερία και την πρόοδο της επιχείρησης ή του οργανισμού όπου εργάζεται.

Ο Daniel Goleman, διάσημος συγγραφέας σημαντικών βιβλίων πάνω στο αντικείμενο της συναισθηματικής νοημοσύνης, χρησιμοποιεί τις γνώσεις του ως ψυχολόγου και την πολύχρονη εμπειρία του ως δημοσιογράφου για να αναδείξει την ικανότητα που διακρίνει τους "αστέρες" των επιδόσεων από τους άλλους εργαζόμενους.

Ένα εξαιρετικό βιβλίο που άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει την κουλτούρα των επιχειρήσεων και τη στάση των ηγετών τους. Χρήσιμο όχι μόνο για φοιτητές ψυχολογίας, μάρκετινγκ και διοίκησης επιχειρήσεων, αλλά και για συμβούλους, διευθυντές, ανώτερα στελέχη, ηγέτες επιχειρήσεων, καθώς και για κάθε άτομο το οποίο συμβάλλει με την εργασία του στην καλή λειτουργία, την κερδοφορία και την ευημερία μιας επιχείρησης.

Απόκτησε το βιβλίο Η συναισθηματική Νοημοσύνη στο χώρο της εργασίας από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας.

Επικοινωνήστε αποτελεσματικά

Το "Επικοινωνήστε αποτελεσματικά" θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τη μεγαλύτερη δυνατή θετική επιβολή, επιτυχία και έμπνευση στην επαγγελματική σας ζωή.

Με το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας θα:

  • Ταυτιστείτε με έναν από τους 7 βασικούς τύπους προσωπικότητας
  • Μάθετε να αξιοποιείτε πλήρως τις δυνατότητες στον εργασιακό χώρο, επιτυγχάνοντας παράλληλα στην προσωπική σας ζωή
  • Δημιουργήσετε ένα πρωτοποριακό επαγγελματικό περιβάλλον που οδηγεί σε καινοτόμες λύσεις και απτά αποτελέσματα
  • Εφαρμόσετε τις 5 αρχές του Dale Carnegie που θα κάνουν εποικοδομητική την επικοινωνία στην επιχείρησή σας και θα οδηγήσουν στην ανάπτυξή της
  • Επιλύσετε κάθε είδους σύγκρουση ή παρεξήγηση εφαρμόζοντας μια σειρά δοκιμασμένων αρχών

Απόκτησε το βιβλίο Επικοινωνήστε αποτελεσματικά από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας.

Οργανωσιακή συμπεριφορά

Το βιβλίο των Stephen P. Robbins και Timothy A. Judge ξεχωρίζει, καθώς καλύπτει το σύνολο των θεμάτων που σχετίζονται με την οργανωσιακή συμπεριφορά με περιεκτικό τρόπο, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Την ύλη συμπληρώνουν παραδείγματα γνωστών οργανισμών, συνδέοντας τη θεωρία με τον πραγματικό κόσμο των επιχειρήσεων.

Για τα χαρακτηριστικά του αυτά, το βιβλίο έχει καθιερωθεί ως βασικό εγχειρίδιο σε περισσότερες από 500 πανεπιστημιακές σχολές σε όλο τον κόσμο.

Απόκτησε το βιβλίο Οργανωσιακή συμπεριφορά από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας.

Οι ηγέτες τρώνε τελευταίοι

Οι σύγχρονοι χώροι εργασίας είναι συνήθως γεμάτοι κυνισμό, παράνοια και ιδιοτέλεια. Ωστόσο, οι καλύτεροι οργανισμοί καλλιεργούν την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία επειδή οι ηγέτες τους χτίζουν αυτό που ο Σίνεκ αποκαλεί «κύκλο της ασφάλειας». Όταν όλοι νιώθουν ότι ανήκουν κάπου, η ενέργειά τους αφιερώνεται στον κοινό στόχο και την εκμετάλλευση των μεγάλων ευκαιριών.

Στο βιβλίο αυτό, ο Σίνεκ διερευνά επίσης τη δυσκολία ηγεσίας των Millennials. Ως γενιά, επιδιώκουν να δουλεύουν κάπου με μια αίσθηση αποστολής –θέλουν η εργασία τους να έχει αντίκτυπο– και βρίσκουν την αίσθηση σκοπού που αναζητούν μόνο αν οι οργανισμοί τους καταφέρουν να δημιουργήσουν έναν Κύκλο Ασφάλειας.

Η συναρπαστική έρευνα και οι αληθινές ιστορίες που υπάρχουν σ’ αυτό το βιβλίο αποδεικνύουν ότι οι ηγέτες που πρόθυμα τρώνε τελευταίοι επιβραβεύονται με αφοσιωμένους, γεμάτους αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικούς συναδέλφους. Είναι απίστευτο το πόσο καλά λειτουργεί αυτό.

Απόκτησε το βιβλίο Οι ηγέτες τρώνε τελευταίοι από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας.

Fish!

Γεμάτο έμπνευση και διαχρονική σοφία, το FISH! είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιχειρηματικές αλληγορίες όλων των εποχών. Κολοσσοί όπως η Google και η Zappos τη χρησιμοποίησαν σαν κινητήρια έμπνευση στην οικοδόμηση της κουλτούρας τους για να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των πελατών και να ενισχύσουν το ομαδικό πνεύμα και την ηγεσία.

Το FISH! θα σας βοηθήσει να ανακαλύψετε την εκπληκτική δύναμη που υπάρχει ήδη μέσα σας και να κάνετε τη διαφορά – σε όποια φάση της καριέρας σας κι αν βρίσκεστε.

Απόκτησε το βιβλίο Fish! από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας.

Το Coaching στη ζωή μας

Το "Coaching" είναι συνυφασμένο με την ανάπτυξη, την επίτευξη στόχων και την αλλαγή. Ως νέος επαγγελματικός κλάδος, υποδέχεται ανθρώπους που έχουν εκπαιδευτεί σε αυτό και δημιουργούν μια ξεχωριστή κοινότητα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Ποιοι είναι εκείνοι που τελικά το δοκιμάζουν; Πώς είναι να εφαρμόζει κανείς το coaching σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο; Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα; Το βιβλίο περιλαμβάνει αφηγήσεις αποφοίτων του Athens Coaching Institute, ανθρώπων με σπουδές, εργασιακή εμπειρία, αλλά και εμπειρία ζωής, που ενσωματώνουν το coaching στη ζωή τους. Κάποιοι το αξιοποιούν στην εργασία που ήδη έχουν, άλλοι το ακολουθούν ως μια νέα επαγγελματική δραστηριότητα. Όλοι, όμως, έχουν το coaching στη ζωή τους!

Απόκτησε το βιβλίο Το Coaching στη ζωή μας από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας.

Το βιβλίο των αποφάσεων

Καθημερινά καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις· από το τι θα φάμε για μεσημεριανό μέχρι το πώς να διευθετήσουμε μια παρεξήγηση με έναν συνάδελφο.

Υπάρχουν όμως ακόμα πιο σύνθετα και απαιτητικά ερωτήματα:
Πώς μπορώ να κινητοποιήσω την ομάδα μου;
Πώς μπορώ να δουλεύω πιο αποδοτικά;
Τι είναι αυτό που πραγματικά θέλω;

Απόκτησε Το βιβλίο των αποφάσεων από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας.

7+1 καθημερινά αμαρτήματα ηγεσίας

Έχεις υπάρξει θύμα ή θύτης αμαρτωλής ηγεσίας;

Σου έχει τύχει να σου φωνάζουν, ή να σε σνομπάρουν; Να διαψεύδουν τις προσδοκίες σου, να αδιαφορούν για σένα ή να σε αντιμετωπίζουν ως αναλώσιμο εξάρτημα; Σου έχει συμβεί να μην αναγνωρίζουν τις προσπάθειές σου, να σου ζητούν περισσότερα από όσα σου δίνουν, ή να μη σου εξηγούν τι περιμένουν από σένα; Να σου γκρινιάζουν ή να σε κριτικάρουν, ή να σου επιρρίπτουν ευθύνες που δεν είναι δικές σου;

Αν ανήκεις στο ανθρώπινο είδος, σίγουρα έχεις εισπράξει κάποια απ΄αυτές τις συμπεριφορές, από τον διευθυντή σου, από τον μπαμπά και τη μαμά σου, από τον μεγαλύτερο αδελφό σου, από τους δασκάλους σου, από τους φίλους σου, τον σύντροφό σου, την πεθερά σου και πάει λέγοντας.

Απόκτησε το βιβλίο 7+1 καθημερινά αμαρτήματα ηγεσίας από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο μας.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Γκαλτέμης Αλέξανδρος

gkaltemis alexΤμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας.
Μετάφραση ξενόγλωσσου περιεχομένου, επιμέλεια άρθρων.