Ακρόαση άρθρου......

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ότι ο θεός μπορεί και να προσπαθεί; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ότι ο θεός μπορεί να φοβάται; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ότι ο θεός μπορεί να πονάει; Να δακρύζει; Να συγκινείται; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ότι ο θεός μπορεί να περιμένει να πάρει κουράγιο από σένα; Να υπάρχει γιατί ελπίζεις εσύ; Να αντρώνεται από τη δύναμή σου;

Είμαι αυτό που ψάχνω

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ότι η πίστη του θεού γεννιέται απ’ τη δύναμή σου; Ότι η δική σου πίστη του δίνει ζωή; Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ότι ο θεός εξαρτάται από σένα; Έχει προσκόλληση μαζί σου;
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ότι αν δεν υπήρχες εσύ… δεν θα υπήρχε θεός; Ή μήπως έχεις συνειδητοποιήσει αλήθεια ότι το φιλί της ζωής στον θεό είναι η δική σου αναγέννηση;

Έχουμε ένα θεϊκό τώρα!

Η μεγαλύτερη ικανοποίησή μου από παιδί είναι να ισοπεδώνω συστηματικά τις προσδοκίες κάποιων ότι δεν θα καταφέρω να υλοποιήσω τα καταπληκτικά όνειρά μου!

Έψαχνα έναν άνθρωπο να με γεμίζει με αγάπη, χαρά, ασφάλεια, αυτοπεποίθηση και πλούτο! Τον βρήκα μέσα μου! Με αγαπώ πολύ.

Όταν επιτρέπεις στη ζωή σου την «παρουσία» του απόντος, εκείνη σου επιβάλλει την «απουσία» του παρόντος!

Έχουμε ένα καταπληκτικό τώρα!

Ένας Θεός δεν γεννιέται! Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Είσαι τόσο εγωιστής για να πιστεύεις ότι ο Χριστός γεννήθηκε για σένα. Για Εκείνον ήρθε σ’ αυτή τη ζωή. Για την αποστολή Του,
που την έφερε σε πέρας μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο πριν φύγει. Περήφανος πρέπει να νιώθει ο Ιησούς, που κατάφερε το ακατόρθωτο για εμάς. Να μοιράσει οτιδήποτε κατείχε από το πνεύμα Του. Την αγάπη Του, μέχρι και την ανάσα Του και τη θεότητά Του. Ναι, αυτή ήταν η αποστολή Του. Να μοιραστεί μαζί μας τη θεότητά Του. Να μας δείξει ότι είμαστε και εμείς θεοί.

Ότι υπήρχαμε, υπάρχουμε και θα υπάρχουμε. Και μας έδειξε ότι αυτό θα το βιώσουμε μόνο όταν νικήσουμε τους φόβους μας ολοκληρωτικά και δείξουμε εμπιστοσύνη στο αόρατο!

Ζητήματα Ηθικής και Δεοντολογίας στην Άσκηση της Ψυχοθεραπείας
Κύκλος Σεμιναρίων για Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας | Γενική είσοδος: 35 ευρώ

Θεματικές Ενότητες: Διπλές σχέσεις θεραπευτή – θεραπευόμενου | Ψυχική ανθεκτικότητα του θεραπευτή | Υπέρβαση – παραβίαση ορίων στην ψυχοθεραπευτική σχέση | Ειδικές προκλήσεις στην ψυχοθεραπεία | Ζητήματα ηθικής και δεοντολογίας | Διαχείριση εξω-θεραπευτικών πληροφοριών | Διατήρηση και άρση του απορρήτου

Έχουμε ένα ιδανικό τώρα!

Και τότε, δεν χρειαζόμαστε όχι μόνο Εκείνον αλλά και κανένα υλικό αγαθό, γιατί τότε όλα μας προσφέρονται σε Αφθονία από το επίπεδο που βρισκόμαστε, χωρίς να τα ζητήσουμε.

Η ψευδαίσθηση των φόβων σου

Οι φόβοι σου είναι μια ψευδαίσθηση. Οι ανασφάλειές σου είναι μια ψευδαίσθηση. Οι αντιλήψεις σου βασίζονται σε μια ψευδαίσθηση. Ότι έχεις περιορισμένες ικανότητες είναι μια ψευδαίσθηση. Κι έχεις τόση δύναμη τελικά, που καταφέρνεις αυτές τις ψευδαισθήσεις να τις κάνεις πραγματικότητά σου.

Έχουμε ένα εκπληκτικό τώρα!

Απόρριψη

Η απόρριψη από ένα συγκεκριμένο άτομο υπερισχύει όλων των μεγάλων προσωπικών επιτευγμάτων σου. Και ας απορρίπτει ένα κομμάτι του δικού του εαυτού. Και ας έχεις εσύ ό,τι θέλεις. Τη στιγμή που ένα πρόσωπο που θαύμαζε μια μετριότητα μέχρι να σε γνωρίσει (ενώ το κέρδισες) επιστρέφει στη μετριότητα, γιατί εσύ την απέρριψες, εκείνη την ώρα ταυτίζεσαι με τη μετριότητα και νιώθεις ένα τίποτα.

Τι να ΜΗΝ περιμένω από την ψυχοθεραπεία μου;
3ωρο Online βιωματικό εργαστήριο του PSYCHOLOGY.GR

Θεματικές Ενότητες: Τι είναι για μένα η ψυχοθεραπεία, τι περιμένω από αυτήν τη διαδικασία; | Τι περιμένω από τον ψυχοθεραπευτή μου; | Ποια είναι τα όριά της ψυχοθεραπείας; | Πώς αντιλαμβάνομαι αν με ωφελεί ή αν τη χρησιμοποιώ ως άλλοθι για να μένω στην ουσία στάσιμος;

Και τότε το πρόσωπο εκείνο σε εξουσιάζει γιατί εσύ νιώθεις λίγος μπροστά στην απόρριψή του, που απορρίπτει όμως εξαιτίας της δικής του πεποίθησης ότι μπροστά σου είναι ένα τίποτα.

Και εσύ το εισπράττεις εντελώς αντίθετα και κάνεις την κατάκτηση ενός τίποτα λυτρωτική!

Έχουμε ένα ιδανικό τώρα!

Το νόμισμα της ζωής είναι η αγάπη! Και μπορείς να το τυπώσεις μόνο εσύ! Όσο θέλεις κι όποτε θέλεις! Εσύ αποφασίζεις αν θα ’σαι πλούσιος ή φτωχός! Είμαστε στη ροή και οτιδήποτε συμβαίνει είναι το ιδανικότερο κάθε στιγμή! Αγαπάμε τον εαυτό μας βαθιά και ολοκληρωτικά, έτσι όπως ακριβώς είναι!

Είμαστε νέοι, ωραίοι, διάσημοι, εκατομμυριούχοι!

Και βρισκόμαστε κάθε στιγμή, κάθε λεπτό στο κέντρο μας! Γιατί είμαστε ό,τι καλύτερο έχει βγει για τη σύγχρονη γυναίκα!

Έχουμε ένα ιδανικό τώρα!

Η ψευδαίσθηση της ελευθερίας

Η ψευδαίσθηση της ελευθερίας. Πιστεύεις ότι λειτουργείς ελεύθερα. Πιστεύεις ότι έχεις ελεύθερη βούληση. Μα ζεις μόνο επιβεβαιώνοντας τη μη ελεύθερη βούληση των άλλων.

Διπλή ανελευθερία. Ζεις δέσμιος και νιώθεις «ελεύθερος». Αυτή είναι η επιτυχία του μηχανισμού της εξουσίας, του περιβάλλοντος και του «εγώ». Να δημιουργεί «ελεύθερους» σκλάβους! Ζήσε το τώρα! Δεν θα έχεις άλλη ευκαιρία. Ζήσε τη στιγμή. Ποτέ δεν θα ξανάρθει η ίδια. Ζήσε τη στιγμή που επέλεξες εσύ να έρθει. Ό,τι πέρασε και ό,τι έρθει δεν έχουν θέση τώρα. Τώρα μόνο ζεις! Να έχεις μια εκπληκτική στιγμή!

Έχουμε ένα εκπληκτικό τώρα!

Το ζητούμενο δεν είναι η ανάσταση. Το ζητούμενο είναι η αναγέννηση! Είναι η αλλαγή. Η αλλαγή σκέψης. Η αλλαγή συναισθημάτων. Η αλλαγή προσδοκιών... το σημαντικότερο! Ό,τι περιμένεις, αυτό θα πάρεις. Άρα χρειάζεται να αλλάξεις αυτά που περιμένεις, για να αλλάξουν κι αυτά που έρχονται. Αναγέννηση, με νέα πλακέτα και νέα προγράμματα. Δεν σε θέλουμε ίδιο.

Δεν θέλουμε να αναστηθείς. Θέλουμε να αλλάξεις! Γιατί αν «αναστηθείς» όπως ήσουν, πάλι «νεκρός» θα είσαι.

Έχουμε ένα αναγεννημένο τώρα!

Το απόσπασμα είναι από το βιβλίο Το Ημερολόγιο ενός Πρίγκιπα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Χρύσα Πράντζαλου

e psy logo twitter2Τμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας Psychology.gr
Επιμέλεια και συγγραφή άρθρων, μετάφραση & απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.