Κάθε νέα χρονιά οι περισσότεροι από εμάς ξεκινάμε με τα νέα resolutions: να αθλούμαι περισσότερο, να διαβάζω περισσότερο, να κάνω περισσότερα πράγματα για εμένα… Κι όμως κάπως ξαφνικά φτάνει ο Απρίλης και εσύ βρίσκεσαι στο ίδιο σημείο: μέσα στη ρουτίνα και το άγχος.

Είναι τόσο δύσκολο τελικά να ζήσουμε τη ζωή μας στο φουλ;

«Μπορούμε εύκολα να στείλουμε τον άνθρωπο στο φεγγάρι, όμως δυσκολευόμαστε να περάσουμε απέναντι για να γνωρίσουμε τον καινούριο γείτονα. Διαθέτουμε την τεχνολογία που μας βοηθά να παραμένουμε σε επαφή ο ένας με τον άλλο, ωστόσο, εδώ και πολλά χρόνια, είμαστε περισσότερο απομονωμένοι από ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας. Παρόλο που σήμερα γνωρίζουμε περισσότερα από ποτέ, γνωρίζουμε πολύ λίγα για την ουσία μιας πραγματικά υπέροχης ζωής». Γράφει ο Robin Sharma.

Και όμως δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζουμε! Η ουσία κρύβεται στα απλά και καθημερινά πράγματα που συνήθως προσπερνάμε.

Ο Robin Sharma είναι διεθνούς φήμης συμβούλους σε θέματα ανάπτυξης ηγετικών δεξιοτήτων και προσωπικής επιτυχίας. Στο νέο του βιβλίο μας ενθαρρύνει να ζούμε στο «τώρα» και να προσπαθήσουμε βήμα-βήμα να ξεκλειδώσουμε όλες τις δυνατότητες μας.

Το «Ζήσε την κάθε μέρα με έμπνευση» είναι ένα βιβλίο-οδηγός με 365 κείμενα για να σας εμπνέουν καθημερινά για μια ολόκληρη χρονιά!

Είμαστε αυτό που σκεφτόμαστε, αυτά που λέμε στον εαυτό μας. Αν κάποιος σηκώνεται κάθε πρωί μουρμουρίζοντας για το πόσο έχει γεράσει και κουραστεί, αυτό το μάντρα θα αποτυπωθεί στην εξωτερική του πραγματικότητα.

Αντίθετα, εκείνος που κάθε πρωί σηκώνεται και ξεκινά τη μέρα του όσο πιο θετικά μπορεί, δείχνοντας αγάπη και σεβασμό στον εαυτό του και στους γύρω του, η ενέργεια αυτή θα του επιστραφεί.

Οι λέξεις έχουν απίστευτη δύναμη

zise tin kathe mera me empneysiΤο Ζήσε την κάθε μέρα με έμπνευση είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται εύκολα και γρήγορα, ιδανικό για εσάς που δεν πολυσυμπαθείτε το διάβασμα ή δεν έχετε το χρόνο.

Μπορείτε εύκολα να το διαβάζετε κάθε πρωί όσο πίνετε τον καφέ σας ή πριν ξεκινήσετε τη δουλειά ή ακόμα και στο μεσημεριανό σας διάλειμμα.

Ναι, αυτό το λίγο μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Λίγα λεπτά και καθημερινή επανάληψη χρειάζονται για να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας να ζει περισσότερο στο «τώρα» και να σκέφτεται περισσότερο θετικά.

«Το μυαλό είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να προγραμματίζουμε, να αναστοχαζόμαστε υπομονετικά και να μαθαίνουμε από τα προηγούμενα λάθη μας, έτσι ώστε να μην τα επαναλάβουμε.

Το μυαλό μάς βοηθά να αποκτήσουμε γνώση και να μάθουμε από τα διδάγματα της ζωής. Όμως, ο νους δεν θα πρέπει να είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, όπως συνήθως συμβαίνει στους περισσότερους ανθρώπους.

Εξισορροπείστε τη ζωή την οποία ορίζει το μυαλό με τη δράση που όχι απλώς υποδεικνύει αλλά υπαγορεύει η καρδιά.

Εξισορροπήστε το μυαλό με την καρδιά.

Εξισορροπήστε την επίγνωση ότι σκοπός της ζωής είναι να είμαστε ευτυχισμένοι και ζήστε στο έπακρο την κάθε στιγμή της ζωής σας!»

Το βιβλίο Ζήσε την κάθε μέρα με έμπνευση κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr