Η ομάδα του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας σας παρουσιάζει τα 10 πρώτα σε πωλήσεις βιβλία αυτοβελτίωσης, για τον μήνα Ιούνιο.

Γιατί Ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφάτ;

  • Είμαστε όλοι «τραυματισμένοι» από τα πρώτα 5 χρόνια της ζωής μας;
  • Υπάρχει ασυνείδητο;
  • Γιατί απατάμε τους συντρόφους μας;
  • Γιατί παραμένουμε σε κακοποιητικές σχέσεις

Αυτές και πολλές άλλες απορίες από την καθημερινότητά μας, τις σχέσεις μας με τους άλλους και τον ψυχικό μας βίο συζητεί ο ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ με την Βίκυ Φλέσσα.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το βιβλίο, στο Βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας του Psychology.gr: Γιατί Ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφάτ.

Το ψυχοθεραπευτικό ταξίδι

Για όσους ωστόσο επιθυμούν πραγματικά να ξεφύγουν από τα μοτίβα της εσωτερικής στασιμότητας και καταπίεσης, υπάρχουν διέξοδοι.

Ο Δρ Γρηγόρης Βασιλειάδης, ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής, καταγράφει ιστορίες, συμβουλές και παρατηρήσεις που λειτουργούν σαν ένας "οδηγός" για όσους επιθυμούν να κάνουν ένα τέτοιο ταξίδι πραγματικότητα, προκειμένου να βγουν στο φως της προσωπικής ευτυχίας και επίγνωσης.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το βιβλίο, στο Βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας του Psychology.gr: Το Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι

Το παράδοξο μονοπάτι προς το νόημα της ζωής

Σε αυτό το πρωτοπόρο και αντισυμβατικό βιβλίο, ο Δημήτρης Φλαμούρης PhD καταρρίπτει πολλούς από τους μύθους του χώρου της αυτοβελτίωσης. Συνδυάζοντας τις τελευταίες έρευνες της νευροεπιστήμης, της νέας επιστήμης του άγχους και της επιστήμης της κινητοποίησης, με την Ψυχολογία, την Υπαρξιακή Φιλοσοφία αλλά και την Αρχαία Σοφία προτείνει έναν διαφορετικό, πιο ανθρώπινο δρόμο.

Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα διαβάσεις:

  • Πώς μπορείς να βρεις τι θέλεις στη ζωή σου (και ότι είναι φυσιολογικό να μην το ξέρεις ακόμα).
  • Πώς να λύσεις τον γρίφο της χαμηλής αυτοπεποίθησης. Στην πράξη.
  • Πώς να διαχειριστείς τις αρνητικές σκέψεις και τα δυσάρεστα συναισθήματα που σε ταλαιπωρούν. Στην πράξη.
  • Πώς να επικοινωνείς αποτελεσματικά με όλους. Στην πράξη.
  • Πώς να απαντήσεις στο ερώτημα του νοήματος της ζωής.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το βιβλίο, στο Βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας του Psychology.gr: Το παράδοξο μονοπάτι προς το νόημα της ζωής

Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων

Στον Κανόνα των 5 Δευτερολέπτων, θα ανακαλύψεις ότι χρειάζονται μόλις 5 δευτερόλεπτα για να:

  • Αποκτήσεις αυτοπεποίθηση.
  • Σταματήσεις την αναβλητικότητα και την αυτο-αμφισβήτηση.
  • Νικήσεις τον φόβο και την αβεβαιότητα.
  • Σταματήσεις να ανησυχείς και να νιώσεις πιο χαρούμενος.
  • Μοιράζεσαι τις ιδέες σου άφοβα.

Το μυστικό δεν είναι να ξέρεις τι να κάνεις... είναι να ξέρεις πώς θα κάνεις τον εαυτό σου να το κάνει.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το βιβλίο, στο Βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας του Psychology.gr: Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων .

Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας

Η ψυχολόγος Stefanie Stahl έχει αναπτύξει μία νέα, αποτελεσματική προσέγγιση για να "δουλέψουμε" με το παιδί που κρύβουμε μέσα μας. Οι ασκήσεις του βιβλίου θα μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε από παλιά ψυχικά μοτίβα, που οδηγούν σε αδιέξοδο τη ζωή μας και να αλλάξουμε τις πεποιθήσεις και τη συμπεριφορά μας, ώστε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να ζήσουμε ευτυχισμένοι.

Αυτές και πολλές άλλες απορίες από την καθημερινότητά μας, τις σχέσεις μας με τους άλλους και τον ψυχικό μας βίο συζητεί ο ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ με την Βίκυ Φλέσσα.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το βιβλίο, στο Βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας του Psychology.gr: Το παιδί που κρύβουμε μέσα μας

Η σχολή των θεών

Η Σχολή των Θεών είναι ένα βιβλίο διαφορετικό από τα άλλα.
Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ψυχολογικό, κοινωνικό, ακόμα και να το δούμε ως ένα χρονικό, στην πραγματικότητα όμως καμία ταμπέλα δεν θα μπορούσε να το περιχαρακώσει.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το βιβλίο, στο Βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας του Psychology.gr:  Η σχολή των Θεών

Οι φυλακές της παιδικής μας ηλικίας ή Το δράμα του προικισμένου παιδιού

Ως ενήλικες μπορεί να κυνηγούν την επιτυχία, έχουν όμως ταυτόχρονα μια υποβόσκουσα αίσθηση ότι δεν αξίζουν τίποτα.

Χωρίς ποτέ να τους έχει επιτραπεί να εκφράσουν τα πραγματικά τους συναισθήματα, και έχοντας χάσει την επαφή με τον αληθινό τους εαυτό, εκδραματίζουν τα καταπιεσμένα σναισθήματά τους με επεισόδια κατάθλιψης ή καταναγκαστικής συμπεριφοράς, ή ακόμα και με ιδέες μεγαλείου.

Στη συνέχεια, με τη σειρά τους, μεταφέρουν αυτή την κληρονομιά της καταπίεσης στα δικά τους παιδιά. Αυτό το σπαρακτικό και οξυδερκές βιβλίο είναι ένα πρώτο βήμα για την ανακάλυψη των αναγκών μας και της δικής μας αλήθειας στην προσπάθειά μας να ξεφύγουμε από αυτό το φαύλο κύκλο.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το βιβλίο, στο Βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας του Psychology.gr: Οι φυλακές της παιδικής μας ηλικίας

Καθημερινοί νόμοι

Τα τελευταία 22 χρόνια ο Robert Greene προσφέρει οξυδερκείς απόψεις για κάθε πτυχή της ανθρώπινης φύσης, είτε πρόκειται για την απόκτηση αυτού που θέλετε είτε για την κατανόηση των κινήτρων των άλλων, είτε για την προσπάθεια χαλιναγώγησης των παρορμήσεών σας είτε για την αναγνώριση των δυνατών και των αδύνατων χαρακτηριστικών σας.

Οι Καθημερινοί νόμοι συγκεντρώνουν αυτή τη σοφία σε λήμματα που αντιστοιχούν στις μέρες του χρόνου.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το βιβλίο, στο Βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας του Psychology.gr: Καθημερινοί Νόμοι

Νίκησε τις τοξικές σχέσεις

Έχετε την εντύπωση ότι επιλέγετε πάντα τον "ακατάλληλο" άνθρωπο; Μήπως ο σύντροφός σας σας ελέγχει και προσπαθεί να σας επιβληθεί; Ή μήπως είστε εσείς που τρέχετε ξοπίσω από έναν σύντροφο που μοιάζει ψυχρός και απόμακρος;

Κάποιες φορές και για διάφορους λόγους, οι σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους (συντρόφους, παιδιά, συγγενείς, φίλους, συναδέλφους) είναι δύσκολες, συχνά μάλιστα φτάνουν στο σημείο να γίνουν πραγματικά "τοξικές", δημιουργώντας μας σοβαρά προβλήματα. Και οι ενδείξεις είναι τόσο ανεπαίσθητες που δυσκολευόμαστε να τις αναγνωρίσουμε.

Σε αυτό το ευφυές βιβλίο η ψυχολόγος Marion Blique μας δείχνει βήμα βήμα πώς να ξεμπλέξουμε το κουβάρι των σημαντικών σχέσεων στη ζωή μας.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το βιβλίο, στο Βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας του Psychology.gr: Νίκησε τις τοξικές σχέσεις

Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου

Σε αυτό το καθηλωτικό, έξυπνο και με χιούμορ βιβλίο, η αναγνωρισμένη ψυχοθεραπεύτρια Philippa Perry εξηγεί πώς χτίζονται ισχυροί δεσμοί αγάπης με τα παιδιά μας και πώς αυτοί οι δεσμοί προάγουν την πνευματική και ψυχική υγεία τους τόσο στην παιδική όσο και στη μετέπειτα ζωή τους.
Mε εύστοχες και σοφές συμβουλές, είναι το βιβλίο που κάθε γονιός θα θέλει να διαβάσει και κάθε παιδί θα εύχεται να είχαν διαβάσει οι γονείς του!

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το βιβλίο, στο Βιβλιοπωλείο Ψυχολογίας του Psychology.gr: Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου 

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Γκαλτέμης Αλέξανδρος

gkaltemis alexΤμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας.
Μετάφραση ξενόγλωσσου περιεχομένου, επιμέλεια άρθρων.