Η ομάδα του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας του PSYCHOLOGY.GR παρουσιάζει 10 βιβλία για την συναισθηματική πείνα, την υπερφαγία και τις διαταραχές πρόσληψης τροφής.

Βουλιμία, ξανακερδίστε τον έλεγχο

Το βιβλίο λειτουργεί, έτσι, όχι μόνο ως ένα μέσο κατανόησης της ταυτότητας της βουλιμίας αλλά και ως ενθαρρυντικό μέσο για τη χαλιναγώγησή της. Ακολουθεί πλούσια βιβλιογραφία καθώς και παραρτήματα που συμπληρώνουν το βοηθητικό του ρόλο. Ένα ανεκτίμητο βοήθημα για οποιονδήποτε βασανίζεται από προβλήματα βουλιμίας

Αποκτήστε το βιβλίο Βουλιμία, ξανακερδίστε τον έλεγχο από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο του Psychology.gr

Εικόνα σώματος και διατροφικές διαταραχές

Η εικόνα σώματος αποτελεί μια πολύ σημαντική παράμετρο του ανθρώπινου ψυχισμού καθώς λειτουργεί ως ένας βασικός ρυθμιστικός παράγοντας της συμπεριφοράς του ατόμου. Μελέτες δείχνουν ότι οι διαταραχές λήψης τροφής και η παχυσαρκία συνδέονται άμεσα με την κακή εικόνα σώματος, γι' αυτό και κρίνεται απαραίτητο οι κλινικοί θεραπευτές να έχουν τη γνώση να χειρίζονται και αυτή τη μεταβλητή στο πλαίσιο μιας θεραπείας. Το βιβλίο αποσκοπεί στη θεωρητική ενημέρωση για την εικόνα του σώματος και στην παρουσίαση ασκήσεων βελτίωσής της μέσα από συγκεκριμένες οδηγίες για την εφαρμογή τους και τη θεραπευτική χρήση τους.

Αποκτήστε το βιβλίο Εικόνα σώματος και διατροφικές διαταραχές, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο του Psychology.gr

Αναζητώντας ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΒΑΡΟΣ των ονείρων σου

Ο διαιτολόγος Ευάγγελος Ζουμπανέας, Master Practitioner on Eating Disorders, με το βιβλίο Αναζητώντας το μαγικό βάρος των ονείρων σου ολοκληρώνει την τριλογία σχετικά με τις διαταραχές πρόσληψης τροφής και τη διαχείριση του βάρους, αποκαλύπτοντας όλα τα μικρά και μεγάλα μυστικά του για το πώς ο καθένας μπορεί να πετύχει το δικό του «Μαγικό Βάρος».

Αποκτήστε το βιβλίο Αναζητώντας ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΒΑΡΟΣ των ονείρων σου από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο του Psychology.gr 

Σκέφτομαι άρα τρώω

Να τρώει κανείς ή να μην τρώει; Ίσως αυτή είναι μία εύκολη ερώτηση να απαντήσετε. Αλλά τι να φάμε; Αυτή είναι μια βαθιά και βαθυστόχαστα δύσκολη ερώτηση.

Το Σκέφτομαι, Άρα τρώω εξετάζει την αλήθεια πίσω από τα πιστεύω μας για τη διατροφή και σταχυολογεί απόψεις από τους πιο διάσημους στοχαστές του κόσμου, για να ξετυλίξει την ιστορία πίσω από τις σημερινές αντιλήψεις για την υγιεινή διατροφή. Σ' αυτό το βιβλίο ο Μάρτιν Κόεν μάς δίνει μία εκτεταμένη επισκόπηση για όλα όσα συνδέονται με τα τρόφιμα, από τους μικροοργανισμούς που φτιάχνουν το φαγητό μας μέχρι τις σύγχρονες στάσεις για τη διατροφή, και όλα τα ενδιάμεσα. Ο Κόεν ανακατεύει στη φιλοσοφική του προσέγγιση μία πρέζα πνευματωδών σχολίων, για να βοηθήσει τους αναγνώστες να βρουν τη δική τους απάντηση στην ερώτηση: Τι να τρώμε; (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Είτε είσαστε καλοφαγάς, ένας άνθρωπος που απλά του αρέσει να μαγειρεύει, ή κάποιος που μόλις τρώει για να ζήσει, ποτέ ξανά δεν θα κοιτάξετε μία φράουλα, μία φέτα μαύρου ψωμιού, ένα μπολ μακαρονάδας, ή ένα κομμάτι σοκολάτας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο". (Τζούντιθ Βαλέντε, συγγραφέας του Πώς να ζείτε:)

Αποκτήστε το βιβλίο Σκέφτομαι άρα τρώω από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο του Psychology.gr

Τρώει τίποτα

Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει μια ζωντανή απάντηση, τη μαρτυρία των ψυχαναλύσεων νεαρών ανορεξικών κοριτσιών, καθώς και των γονιών τους. Τα λόγια τους απαντούν στο ερώτημα. Αυτό το "τίποτα" που τρώνε οι ανορεξικές δεν είναι σχετικό με την τροφή ούτε με τη μόδα.

Αποκτήστε το βιβλίο Τρώει τίποτα από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο του Psychology.gr

Διατροφικές Διαταραχές και η αντιμετώπιση τους

Βασικά χαρακτηριστικά του βιβλίου είναι τα ακόλουθα:

  • Σαφής, άμεση προσέγγιση στην κατανόηση των διατροφικών διαταραχών και των αιτίων που τις προκαλούν
  • Ανασκόπηση των στοιχείων που αφορούν σε θεραπευτικές μεθόδους και στις εκβάσεις τους
  • Πρακτική και ρεαλιστική προσέγγιση της θεραπείας από πλευράς του συγγραφέα, η οποία βασίζεται σε αποδεδειγμένες μεθόδους και σε κλινική εμπειρία, όπως απαιτείται
  • Καθοδήγηση σε δύσκολες περιπτώσεις και σε καταστάσεις στις οποίες η θεραπεία δεν φαίνεται να πηγαίνει καλά

Αποκτήστε το βιβλίο Διατροφικές Διαταραχές και η αντιμετώπιση τους από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο του Psychology.gr

Η καλύτερη δίαιτα του κόσμου

Αν αναζητάς τη μία και μοναδική «Καλύτερη Δίαιτα του Κόσμου», σε αυτό το βιβλίο θα βρεις τη δική σου μοναδική δίαιτα στο μεγάλο ταξίδι προς τη συνολική υγεία και ευημερία. Για τον μυθικό Οδυσσέα η αναζήτηση της Ιθάκης ήταν μονόδρομος, έτσι και για σένα η αναζήτηση της ευημερίας θα πρέπει είναι μονόδρομος.

Αποκτήστε το βιβλίο Η καλύτερη δίαιτα του κόσμου από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο του Psychology.gr

Δώστε τέλος στη συναισθηματική πείνα

Σε αυτό το βιβλίο, ο Howard Farkas προτείνει ότι η επαναλαμβανόμενη ανεπιθύμητη κατανάλωση φαγητού καθοδηγείται από μια φυσική επιθυμία να έχετε τον έλεγχο των επιλογών στη ζωή σας. Αυτό δημιουργεί μια σύγκρουση μεταξύ της πλευράς του εαυτού σας η οποία επιθυμεί να ακολουθεί τα κοινωνικά πρότυπα και εκείνης η οποία επιθυμεί να κάνετε τις δικές σας επιλογές ζωής.

Αποκτήστε το βιβλίο Δώστε τέλος στη συναισθηματική πείνα από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο του Psychology.gr 

Διατροφική νοημοσύνη

Ένας οδηγός για την καταπολέμηση της πολυφαγίας, με οδηγίες και προτάσεις για την αποφυγή των βουλιμικών επεισοδίων. Για να παραμείνει κανείς πιστός στο διατροφικό του πρόγραμμα.

Αποκτήστε το βιβλίο Διατροφική νοημοσύνη από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο του Psychology.gr

Διαταραχές πρόσληψης τροφής

Το έργο μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα τόσο για τον γνωσιακό θεραπευτή, ο οποίος καλείται να συνδράμει ασθενείς που πάσχουν από κάποια διαταραχή πρόσληψης τροφής, όσο και για κάθε επαγγελματία ψυχικής υγείας, ο οποίος επιθυμεί να διευρύνει τις γνώσεις του στη θεραπευτική προσπέλαση των διαταραχών πρόσληψης τροφής.

Αποκτήστε το βιβλίο Διαταραχές πρόσληψης τροφής από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο του Psychology.gr 

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Γκαλτέμης Αλέξανδρος

gkaltemis alexΤμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας.
Μετάφραση ξενόγλωσσου περιεχομένου, επιμέλεια άρθρων.