Η κακοφωνία της σύγχρονης ζωής μπορεί να είναι εκκωφαντική και εξαντλητική μας λέει ο Πρεμ Ράβατ. Σε αυτό το σοφό βιβλίο, απόσταγμα μελέτης μιας ολόκληρης ζωής και γεμάτο με ισχυρές ιδέες και συναρπαστικές ιστορίες, μας δείχνει τον τρόπο να ελαττώσουμε τον θόρυβο για να «ακούσουμε τον εαυτό μας» - και να μάθουμε να ακούμε και τους άλλους.

Ακόμη και αν ανήκεις σ’ εκείνους που διστάζουν να αποδεχθούν κάτι που τους φαίνεται περίεργο, διάβασε αυτό το βιβλίο. Κάθε αρχή γίνεται πάντα με ένα άτομο τη φορά - σε αυτή την περίπτωση, με σένα.

Μ’ αυτό τον τρόπο, αποκαλύπτει ο Πρεμ Ράβατ, μπορούμε να αλλάξουμε βαθιά την κατανόηση του εαυτού μας, των γύρω μας και της ζωής μας και να πετύχουμε την ειρήνη. Στα άτομα, στις οικογένειες, στις κοινότητες, στην πολιτική, στον πόλεμο, στον κόσμο μας!.

Αποσπάσματα από το βιβλίο:

«Φαντάσου πως το αίσθημα της ειρήνης θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο που ζεις κάθε πολύτιμη στιγμή... Σκέψου τον αντίκτυπο στα άτομα, στις οικογένειες, στις κοινότητες, στην πολιτική, στον πόλεμο, στον κόσμο μας. Η αρχή γίνεται πάντα με ένα άτομο τη φορά - σε αυτή την περίπτωση, με σένα. Ας ξεκινήσουμε.»

«Η ειρήνη είναι απίστευτα μεταδοτική. Έχω μιλήσει γι' αυτό το θέμα σε πολλά μέρη: από συνεδριάσεις του ΟΗΕ μέχρι και φυλακές υφίστης ασφαλείας. Έχω μιλήσει σε πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους: από παγκόσμιους ηγέτες μέχρι και πρώην αντάρτες. Έχω απευθυνθεί σε πλήθη χιλιάδων ατόμων και τηλεοπτικά ακροατήρια εκατομμυρίων όπως και σε ανθρώπους σε προσωπικό επίπεδο. Τώρα μιλάω σε σένα μέσω αυτού του βιβλίου.»

«Η ειρήνη δεν είναι μια ιδέα. Δεν είναι κάτι που μπορεί να ανακαλυφθεί σε ένα κείμενο γραμμένο στις σελίδες ενός αρχαίου βιβλίου, κρυμμένο σε ένα μυστικό ράφι σε ένα παράξενο κτίριο, σε ένα σκοτεινό μέρος πάνω σε ένα βουνό τυλιγμένο στην ομίχλη. Η ειρήνη βρίσκεται στους ανθρώπους, όχι στα πράγματα. Είναι μέσα σου. Και είναι εκεί για να την αισθανθείς, να την βιώσεις, να την εκτιμήσεις και να τη γιορτάσεις.»

«Είναι πραγματικά εφικτή η παγκόσμια ειρήνη; Είμαστε εμείς οι άνθρωποι πραγματικά ικανοί να ζούμε μαζί αρμονικά; Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως όχι. Ο αρνητισμός που μπορεί να συναντήσεις γύρω από αυτό το θέμα είναι όντως αρκετά απογοητευτικός. Ο Σενέκας έλεγε: ''Δεν είναι ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και γι' αυτό δεν αποτολμούμε, αλλά ότι επειδή δεν αποτολμούμε, τα πράγματα είναι δύσκολα.'' Τολμούμε να δώσουμε μια ευκαιρία στην ειρήνη;»

Δείτε τα περιεχόμενα του βιβλίου "Άκου τον εαυτό σου"

1. Προσπέρασε τον θόρυβο ανάμεσα στ' αυτιά σου
2. Ανακάλυψε τον εσωτερικό σου ρυθμό
3. Ζήσε την πραγματικότητα της άπειρης Ειρήνης
4. Μάθε τη διαφορά ανάμεσα στη Γνώση και την Πίστη
5. Ξεκίνησε με τον Εαυτό σου
6. Επίλεξε την ευγνωμοσύνη
7. Ελάφρυνε τα βάρη σου για τις δύσκολες στιγμές
8. Απελευθέρωσε τον εαυτό σου μέσα από τη συγχώρεση
9. Αγάπη αυτήν τη στιγμή
10. Καλλιέργησε το Θείο
11. Γίνε Συμπαντικός Εαυτός μέσω της Καλοσύνης
12. Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Σοφία Τουμανίδου

sofia toumanidou 02Μέλος της Διαχειριστικής ομάδας του PSYCHOLOGY.GR.
Επιμέλεια άρθρων, Υποστήριξη συνεργατών.