Η ομάδα του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας του Psychology.gr σας προτείνει 6 βιβλία Ψυχολογίας που ξεχώρισαν τον μήνα Οκτώβριο, είτε γιατί σταθερά βρίσκονται μεταξύ των πρώτων σε πωλήσεις, είτε γιατί βρίσκονται μεταξύ των πρώτων σε αναζητήσεις.

Στις Σκιές του Έρωτα... για τους αιρετικούς της αγάπης 

Το βιβλίο των ερώτων είναι το τέταρτο του συγγραφέα και η προσωπική του πρόταση για μια ιδιότυπη και πολυδιάστατη μελέτη του έρωτα στα 1000+1 πρόσωπά του. 

Σε μεγάλο μέρος του, το βιβλίο εμβαθύνει στη σχέση του έρωτα με τον σεξουαλικό πόθο, την αγάπη, αλλά και τις απροσπέλαστες Σκιές μέσα μας - πολύ πέρα από το ανακριτικό φως της νόησης και της συνείδησής μας.

Τα διάφορα Κεφάλαια του βιβλίου, χωρίς προκαταλήψεις αναγκαστικής αισιοδοξίας και «στρογγυλεμένες» γωνίες, αγγίζουν διάφορες όψεις του έρωτα.
Το πώς ο έρωτας κυοφορείται στα βάθη του έσω κόσμου μας και το πεπερασμένο του χρόνου του.
Τα ευαίσθητα σύνορά του με την αγάπη και τις δυσδιάκριτες περιοχές του πόθου και της εξάρτησης.
Το πώς επιλέγεται ο εκάστοτε «Άλλος μας», μεγαλόπρεπος μεν για εμάς, αλλά πάντα άπιαστος, φασματικός, παρών μόνο εν τη απουσία του.
Την υπόγεια σχέση του έρωτα με τον αχανή μη συνειδητό έσω χώρο μας, τη Σκιά μας, εκεί όπου συντίθενται αθόρυβα τα επαναλαμβανόμενα σενάρια και οι αδιέξοδες επιλογές μας.
Ένα μοναδικό εύρημα που χαρακτηρίζει τις Σκιές του έρωτα είναι ότι, στο τέλος κάθε ενότητας και πριν από την αρχή της επόμενης, παρεμβάλλεται ως επωδός και ένα Παράθεμα (σύντομο απόσπασμα ποιήματος, πεζού, στίχων τραγουδιού) ή μία μικρή αλλά συγκινησιακά φορτισμένη «Εκμυστήρευση ανωνύμου».

Αποκτήστε το βιβλίο των Ερώτων, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας: Στις Σκιές του Έρωτα, για τους αιρετικούς της αγάπης 

Ναρκισσισμός και καταπίεση: Το δίπολο της κακοποίησης και του ελέγχου

Όλα αρχίζουν με μια αίσθηση ότι κάτι δεν είναι σωστό στη ζωή σου...
Υποπτεύεσαι τον σύντροφό σου αλλά δεν είσαι σίγουρη/ος...
Ίσως να αισθάνεστε ότι κάτι δεν πάει καλά μέσα σου ή ίσως κάτι δεν πάει καλά και με αυτόν... φοβάσαι όμως ακόμα και να σκεφτείς κάτι τέτοιο.

Η έρευνά σου ή η επίσκεψη στον ψυχολόγο σου καταλήγει σε ένα σημαντικό συμπέρασμα... "Ζεις με κάποιον/α που σε υποτιμά, σε καταπιέζει και κακοποιεί το νου και την ψυχή σου".

Ο Ναρκισσιστής επιδρά στο θύμα του σε ένα πολύ βαθύ ψυχικό επίπεδο. Επιτελεί μια μορφή "βιασμού ψυχής" που την εφαρμόζει απροκάλυπτα, αφήνοντας το άτομο με το οποίο σχετίζεται να αισθάνεται καταρρακωμένο με πολλούς τρόπους.

Αποκτήστε το βιβλίο Ναρκισσισμός και καταπίεση, το δίπολο της κακοποίησης και του ελέγχου, από το βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

Το παράδοξο μονοπάτι προς το νόημα της ζωής

Γιατί δεν απολαμβάνεις τη ζωή όσο θα ήθελες; Ίσως η απάντηση να μην είναι αυτή που νομίζεις. Δεν φταις εσύ. Ίσως όμως ευθύνονται όσα ακούς πως πρέπει να κάνεις για να απολαμβάνεις τη ζωή.

Ο ήρωας της ιστορίας έχει την τύχη να συναντήσει μια μαγική οδηγό που του δείχνει ένα εναλλακτικό μονοπάτι.

Σε αυτό το πρωτοπόρο και αντισυμβατικό βιβλίο, ο Δημήτρης Φλαμούρης PhD καταρρίπτει πολλούς από τους μύθους του χώρου της αυτοβελτίωσης. Συνδυάζοντας τις τελευταίες έρευνες της νευροεπιστήμης, της νέας επιστήμης του άγχους και της επιστήμης της κινητοποίησης, με την Ψυχολογία, την Υπαρξιακή Φιλοσοφία αλλά και την Αρχαία Σοφία προτείνει έναν διαφορετικό, πιο ανθρώπινο δρόμο.

Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα διαβάσεις:

  • Πώς μπορείς να ζήσεις πιο ευτυχισμένα ακόμα και χωρίς να έχεις στόχους ή όνειρα.
  • Πώς μπορείς να βρεις τι θέλεις στη ζωή σου (και ότι είναι φυσιολογικό να μην το ξέρεις ακόμα).
  • Πώς να διαχειρίζεσαι το άγχος και να το κάνεις σύμμαχο (όσο και αν αγχώνεσαι). Στην πράξη.
  • Πώς να λύσεις τον γρίφο της χαμηλής αυτοπεποίθησης. Στην πράξη.
  • Πώς να διαχειριστείς τις αρνητικές σκέψεις και τα δυσάρεστα συναισθήματα που σε ταλαιπωρούν. Στην πράξη.
  • Πώς να επικοινωνείς αποτελεσματικά με όλους. Στην πράξη.
  • Πώς να βρεις τη δύναμη της θέλησης για να κάνεις όσες αλλαγές θέλεις να κάνεις αλλά δυσκολεύεσαι και πώς να αντιστέκεσαι στους πειρασμούς. Στην πράξη.
  • Πώς να απαντήσεις στο ερώτημα του νοήματος της ζωής.

Γραμμένο με το γνωστό πρακτικό και ιδιαίτερα προσιτό ύφος του συγγραφέα, το βιβλίο υπόσχεται να σε ταξιδέψει σε μέρη του εαυτού σου που δε θα φανταζόσουν ποτέ ότι υπήρχαν. Σε ένα παράδοξο μονοπάτι προς το νόημα της ζωής.

Το παράδοξο μονοπάτι προς το νόημα της ζωής: Αποκτήστε το βιβλίο από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

Εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή

Αυτό το βιβλίο αυτογνωσίας είναι «παιδί» της ειλικρινούς επιθυμίας για μια εκ βαθέων «εξομολόγηση».
Την «εξομολόγηση» ενός έμπειρου ψυχοθεραπευτή που χρησιμοποιεί την αυθεντικότητα και την αυτοαποκάλυψη ως βασικά εργαλεία για να συναντήσει ο αναγνώστης στις σελίδες του τον βαθύτερό του εαυτό.

Είναι μια «ερωτική» ιστορία για τη Ζωή, το Νόημα και τη Σχέση. Ένα ημερολόγιο με αποκαλυπτικά γεγονότα, μνήμες, όνειρα, κι επιγνώσεις, από τη θέση του θεραπευόμενου και του θεραπευτή. Και, όπως κάθε παρόμοια ιστορία, κρύβει στο βάθος της στιγμές γαλήνης ή πάθους, επιβεβαίωσης ή διάψευσης μεγαλείου και απόγνωσης.

Είναι ένα βιβλίο εύληπτο και πολυσήμαντο, που περιγράφει με απλά λόγια τη συναρπαστική περιπέτεια της συνάντησης με τον Εαυτό και τον Άλλον και απλώς ζητά από τον αναγνώστη να διαβαστεί με νου και παράλληλα με ψυχή.

Στις σελίδες του συναντά κανείς αλήθειες, που αγγίζουν την καρδιά, «σκάβουν» τον νου και διευρύνουν την αυτογνωσία. Αλήθειες που πληγώνουν τον ναρκισσισμό, και ταυτόχρονα απελευθερώνουν μέσα μας αυτό το κομμάτι που θέλει να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές και υπερβάσεις.

Ο συγγραφέας, φωτογραφίζοντας στιγμιότυπα της ζώσας ψυχοθεραπευτικής διεργασίας, αποτυπώνει τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζει, πλησιάζει θεραπευτικά, και κατανοεί τους ανθρώπους που ζητούν βοήθεια. Δεν θέλει να ανακουφίσει παρηγορώντας τις πληγές. Θέλει να τις εκθέσει και να αναδείξει τα τραύματα της ανθρώπινης ψυχής ως πηγές ψυχογνωσίας και υπαρξιακής ελευθερίας κι ολοκλήρωσης.

Ένα βιβλίο γραμμένο βιωματικά που προτρέπει τους αναγνώστες του στην επίμονη αναζήτηση της βαθύτερης εσωτερικής εμπειρίας.

Αποκτήστε το βιβλίο Εξομολογήσεις ενός ψυχοθεραπευτή, από το βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

Γιατί δεν μου το είχε πει κανείς;

Το βιβλίο βασίζεται στην πρωτότυπη ιδέα της Βρετανίδας κλινικής ψυχολόγου Τζούλι Σμιθ να απλουστεύει και να εκλαϊκεύει διδάγματα και τεχνικές της ψυχοθεραπείας, συμπυκνώνοντάς τα σε σύντομες και πρακτικές συμβουλές για να αντιμετωπίζουμε με ανθεκτικότητα τις δυσκολίες που φέρνει στον δρόμο μας η ζωή.

Χάρη σε αυτήν καθιερώθηκε ως η δημοφιλέστερη ψυχολόγος στο TikTok.

Στις σελίδες του βιβλίου βρίσκουμε έγκυρες και αποτελεσματικές λύσεις για:

  • να διαχειριζόμαστε το άγχος·
  • να αντιμετωπίζουμε την κριτική·
  • να καταπολεμάμε την κακή διάθεση·
  • να ενισχύουμε την αυτοπεποίθησή μας·
  • να ανακαλύπτουμε κίνητρα για δράση·
  • να αποδεχόμαστε και να συγχωρούμε τον εαυτό μας

Αποκτήστε το βιβλίο Γιατί δεν μου το είχε πει κανείς, από το βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

Το νόημα της ζωής

Το Σεπτέμβριο του 1942, ο Φρανκλ και η οικογένειά του συνελήφθησαν και εκτοπίστηκαν. Ο Φρανκλ πέρασε τα επόμενα τρία χρόνια σε τέσσερα διαφορετικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, απογυμνωμένος από καθετί που τον συνέδεε με τη ζωή, μέχρι την ημέρα της απελευθέρωσής του. Είναι συγκλονιστικό όμως το πώς γαντζώθηκε στη ζωή, και στην κατάφαση στη ζωή, και είναι συγκλονιστικά απλοί οι λόγοι για τους οποίους επιχείρησε, λυσσασμένα και λογικά μαζί, να μείνει ζωντανός.

Ο έρως και η γνώση συνθέτουν το νόημα της ζωής για τον Φρανκλ, και το προσωπικό του αυτό νόημα γίνεται ο πανίσχυρος κινητήρας που τον κρατάει στη ζωή. Και η αναζήτηση αυτού του Νοήματος είναι, εντέλει, η κινητήρια δύναμη των πάντων.

Ένα βιβλίο-σταθμός στην ανθρωπότητα. Ένα βιβλίο-ύμνος στον άνθρωπο.

Μεταβείτε στο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr για να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το βιβλίο Το νόημα της ζωής, του Victor Frankl.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Ζαχαρούλα Μπάρμπα

haroula barba 03Ψυχολόγος, εκπαιδευόμενη στη Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία.
Μέλος της διαχειριστικής ομάδας του Psychology.gr - Επιμέλεια άρθρων.