Διαχείριση αδελφικής αντιζηλίας και συγκρούσεων : Online Σεμινάριο του PSYCHOLOGY.GR, στις 29 Μαρτίου με εισηγητή τον Δημήτρη Τσουκάλη, ψυχολόγο με 14 έτη κλινική εμπειρία στην ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Ο μόνος σκοπός σε αυτή τη ζωή είναι να γίνουμε η ολότητα του όντος που είμαστε. Είναι η μυστική μας πρόθεση, και θα βγάλουμε από τη μέση όλα τα στηρίγματα που νομίζουμε πως είναι απαραίτητα για την επίτευξη του σκοπού μας -γάμους, σπίτια, άτομα, ακόμα κι αν αυτό το στήριγμα είναι το ίδιο το σώμα μας.

Αποκάλυψη του αληθινού μας Εαυτού

Όταν οι γάμοι τελειώνουν, ή χάνουμε αγαπημένους, ή τα πράγματα μοιάζουν να καταρρέουν, μπορεί να υποφέρουμε πολύ, αλλά πολύ συχνά μέσα από αυτόν τον πόνο αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε ποιο είναι το νόημα της ζωής.

Πολλοί από τους σοφούς έχουν υποφέρει πάρα πολύ, και αυτή η οδύνη τούς οδήγησε να αμφισβητήσουν έντονα τη ζωή, και τελικά τους οδήγησε στην αλήθεια για το ποιοι είναι.

Όταν κανείς πονάει, είναι δύσκολο να σκεφτεί ότι η οδύνη τον οδηγεί σε κάτι θαυμάσιο, αλλά η αλήθεια είναι πως, για πολλούς, οι καταστάσεις πόνου τους έχουν οδηγήσει στον παράδεισο του Εαυτού τους.

«Πώς ο πόνος είναι παγίδα που, αν πέσεις μέσα της αταλάντευτα, ανοίγει υπό το φοβερό βάρος της πλήρους αποδοχής... Πώς τα ίδια τα πράγματα που νομίζουμε ότι είναι εμπόδια για τη γαλήνη μας είναι παράθυρα, και από την άλλη πλευρά τους βρίσκεται ο γαλήνιος εαυτός μας. Πώς, αν δεν το καταλάβουμε, τα εμπόδια θα συνεχίσουν να έρχονται, ξανά και ξανά. Πώς τα τραβάμε προς το μέρος μας όπως τα ρινίσματα σιδήρου έλκονται από τον μαγνήτη. Πόσο ισχυρό είναι ένα ανθρώπινο ον. Πόσο λίγο το γνωρίζουμε. Πώς αυτή η άγνοια είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο από όλα».

Όμως τώρα ξέρετε.

«Είστε αιωνίως ο εαυτός σας. Το υπόλοιπο είναι απλώς όνειρο. Αυτός είναι ο λόγος που όταν κανείς βρίσκει τον Εαυτό, αφυπνίζεται». Μούτζι

Ενημερωθείτε λεπτομερώς για το ασύγχρονο σεμινάριο 12 Μαθήματα Αυτοβελτίωσης από ένα Δάσκαλο Πολεμικών Τεχνών από την πλατφόρμα του PSYVERSITY

Η οπτική που σας απαλλάσσει από κάθε αρνητικότητα

Η φράση «Είναι απλώς όνειρο» είναι αλήθεια πίσω από όλα όσα βλέπετε και βιώνετε. Αυτή η ανακάλυψη δεν σημαίνει ότι όταν ένα άτομο παλεύει λόγω δύσκολων συνθηκών, εσείς δε θα δείχνετε συμπόνια.

Ωστόσο, όταν γνωρίζετε την αλήθεια, η ηρεμία και η γαλήνη που θα εκπέμπετε θα περιβάλλουν, θα παρηγορούν και θα διεισδύουν στο άτομο αυτό, χωρίς καμία ανάγκη για λόγια.

Οι Σκιώδεις προτιμήσεις μας και τα παρατράγουδα του έρωτα: Online Σεμινάριο του PSYCHOLOGY.GR, την Παρασκευή 7 Απριλίου. Συντονίζει ο Πέτρος Θεοδώρου, συγγραφέας, ψυχοθεραπευτής Gestalt

Όταν ξέρετε ότι όλα είναι καλά, ό,τι κι αν συμβαίνει, έχετε απαλλαγεί από οποιαδήποτε έννοια αρνητικότητας και η παρουσίας σας θα καταπραΰνει πάρα πολύ τους άλλους ανθρώπους. Λέγεται πως ένα άτομο που ζει πλήρως ως Άπειρη Επίγνωση εξουδετερώνει την αρνητικότητα εκατομμυρίων και εκατομμυρίων ανθρώπων. Τόσο μεγάλη είναι η δύναμη της αγνής αγάπης της Επίγνωσης!

«Είστε Θεός σε ανθρώπινο σώμα. Είστε Πνεύμα με σάρκα και οστά. Είστε Αιώνια Ζωή που εκφράζει τον εαυτό της ως Εσείς. Είστε ένα κοσμικό ον. Είστε ολόκληροι δύναμη. Είστε ολόκληροι σοφία. Είστε ολόκληροι ευφυΐα. Είστε τελειότητα. Είστε μεγαλείο».

Είστε η διαστημική Επίγνωση που κρατά τον πλανήτη Γη, τον ήλιο, τα αστέρια, τους γαλαξίες και το σύμπαν στη θέση του. Είστε το υπόστρωμα της ύπαρξης.

«Συνέχεια προσπαθείτε να πάτε αριστερά ή δεξιά ή προς τα έξω, αλλά η απάντηση είναι αυτό που πραγματικά είστε. Και τα πάντα στον κόσμο σας καθοδηγούν πάλι πίσω σε εσάς».

Είστε ήδη ολόκληροι

Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να σας συμπληρώσει. Είστε ήδη ολόκληροι και πλήρεις ακριβώς όπως είστε εδώ και τώρα.

Στις Σκιές του Έρωτα, για τους αιρετικούς της αγάπης , του Πέτρου Θεοδώρου, από τις Εκδόσεις PSYCHOLOGY.GR:  Μια υπαρξιακή προσέγγιση για τον Ερωτα, την αγάπη, τον σεξουαλικό πόθο.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανακαλύψετε αυτά που έχετε ήδη. Για αυτό λέγεται «συνειδητοποίηση»: συνειδητοποιείτε αυτό που είναι ήδη εκεί, αυτό που ήταν εκεί ανέκαθεν».

Όλα τα όντα γεννιούνται από την ευδαιμονία. Μέσα από αυτή εκπορεύονται, σε αυτή επιστρέφουν.

Μην ανησυχείτε καθόλου. Δεν είστε εδώ τυχαία. Αυτή η μορφή που έχετε είναι απλώς ένα κοστούμι που θα φοράτε για λίγο. Αλλά αυτό που βρίσκεται πίσω από το κουστούμι, είναι αιώνιο. Πρέπει να το ξέρετε αυτό. Εάν το ξέρετε και το εμπιστεύεστε, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα.

Όταν το μυαλό είναι ακίνητο, το Άπειρο Ον που είστε, που ξέρει τα πάντα, τίθεται επικεφαλής.

Όταν είστε μόνιμα αυτοί που είστε - Συνείδηση Επίγνωση - θα λάβετε την απάντηση σε κάθε σας ερώτηση. Κάθε επιθυμία που είχατε ποτέ θα εκπληρωθεί.

Θα έχετε πλήρη διαύγεια. Δεν θα υποφέρετε ποτέ από σύγχυση ή αβεβαιότητα.

Όλος ο πόνος μπορεί να τελειώσει για εσάς εδώ και τώρα. Η Επίγνωση είναι η έξοδος σας από όλα τα δεινά. Είναι το κλειδί για την αθανασία και μια ζωή χαράς, απόλυτης αφθονίας, ομορφιάς και ευδαιμονίας.

Όταν βλέπετε την αγάπη οπουδήποτε στον κόσμο, συνειδητοποιήστε ότι είστε εσείς.

Όταν αντικρίζετε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα, να ξέρετε ότι η ομορφιά που βλέπετε είστε εσείς. Όταν παρατηρείτε την ευτυχία οπουδήποτε στον κόσμο, αναγνωρίστε ότι είστε εσείς. Όπου υπάρχει γέλιο, να ξέρετε ότι η ατελείωτη χαρά που λάμπει παντού είστε Εσείς.

Όταν κοιτάζετε τις εντυπωσιακές, μυριάδες μορφές ζωής στον κόσμο, να ξέρετε ότι η ζωή που πνέει μέσα τους είναι το Άπειρο Ον, και αυτό είναι και πάλι Εσείς. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο εκτός από τη δόξα του ενός και μοναδικού Άπειρου όντος, του Aληθινού Εαυτού, της καθαρής Επίγνωσης - Συνείδησης. Και είναι Εσείς.

Τελικά, κάθε στιγμή και κάθε περίσταση της ζωής σας δείχνει την κατεύθυνση προς την βάση σας -την Επίγνωση. Όταν κάτι σας βλάπτει στη ζωή, χωρίς εξαίρεση, είναι ένα προειδοποιητικό καμπανάκι που σας λέει ότι πηγαίνετε σε λάθος κατεύθυνση - πιστεύετε σε κάτι που δεν είναι αλήθεια.

Κάποιες φορές έχουμε κλονιστεί, έχουμε φάει ξύλο και έχουμε γεμίσει μώλωπες, φοβόμαστε, έχουμε υποφέρει και έχουμε πέσει κάτω πολλές φορές, αλλά το τέλος για όλους μας είναι να συνειδητοποιήσουμε, να θυμόμαστε και να αναγνωρίσουμε ποιοι είμαστε πραγματικά - αιώνια Επίγνωση - και ότι δεν υπάρχει τέλος για κανέναν από εμάς.

Αυτή είναι η απλή, αλλά θαυμαστή αλήθεια που έως σήμερα γνώριζαν ελάχιστοι. Αυτό είναι το Υπέρτατο Μυστικό. Δεν υπάρχει τέλος.

Το παρόν άρθρο αποτελεί αδειοδοτημένο απόσπασμα από το βιβλίο Το Υπέρτατο Μυστικό που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πεδίο.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Χρύσα Πράντζαλου

e psy logo twitter2Τμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας Psychology.gr
Επιμέλεια και συγγραφή άρθρων, μετάφραση & απόδοση ξενόγλωσσων άρθρων.
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr