Έφτασε αισίως Ιούλιος και πολλοί από εμάς μετράμε αντίστροφα για τις καλοκαιρινές διακοπές… Καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα, βόλτες στην παραλία, ανεμελιά… ίσως όμως για κάποιους από εμάς το φετινό καλοκαίρι να έχει χάσει κάπως τον ανέμελο χαρακτήρα του.

Αν αισθάνεσαι κουρασμένος και ακόμα και η σκέψη των διακοπών σου προκαλεί εξάντληση, να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος!

Περάσαμε πολλά τα τελευταία δύο χρόνια και αυτό το συναισθηματικό «μπούκωμα» είναι δυστυχώς λογικό επακόλουθο. Καταστάσεις άλλαξαν και συνεχίζουν να αλλάζουν.
Προκειμένου να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις αλλαγές και να μη «χαθούμε» σε όλα όσα μας συμβαίνουν… είναι σημαντικό να αφιερώσουμε ποιοτικό χρόνο στον εαυτό μας. Να μας μάθουμε και να μας κατανοήσουμε καλύτερα.

Φέτος το καλοκαίρι ας επενδύσουμε το χρόνο μας σε βιβλία που θα μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε.

Η συνήθεια των 5

Η Mel Robbins είναι μια από τις μεγαλύτερες life coach και συγγραφέας του best seller Ο Κανόνας των 5 δευτερολέπτων. Την περασμένη χρονιά έγινε viral στο Instagram όταν άρχισε να εκμυστηρεύεται ότι νιώθει συχνά ψυχική εξάντληση.

Ένα από τα πολλά αρνητικά της κουλτούρας της θετικής σκέψης που επικρατεί στα κοινωνικά δίκτυα είναι ότι συχνά αντιλαμβανόμαστε ότι μόνο εμείς νιώθουμε κόπωση και συναισθηματικά φορτισμένοι από τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Όλοι μας βιώνουμε άσχημα συναισθήματα, κανείς δεν είναι υπεράνω, ειδικά σε μια εποχή γεμάτη άγχος και αβεβαιότητα.

Στο νέο της βιβλίο, με τίτλο Η συνήθεια των 5, η Mel Robbins περιγράφει την εμπειρία της με στόχο να εμπνεύσει και να βοηθήσει ανθρώπους που βιώνουν καθημερινά τα ίδια συναισθήματα. «Ξεκίνα τη μέρα σου δηλώνοντας υποστηρικτής του εαυτού σου», μας προτείνει. Ό,τι και αν συμβεί μέσα στη μέρα, μπορείς να το αντιμετωπίσεις!

Κάνε το υποσυνείδητο να δουλεύει για σένα

Μήπως ήρθε η ώρα να αναζητήσεις τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου;

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος-Κυπραίος ίδρυσε τις εκδόσεις Διόπτρα πριν 44 χρόνια και ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα που μετέφρασαν βιβλία αυτογνωσίας για το ευρύ κοινό, ανοίγοντας νέους δρόμους. Το βιβλίο που έγραψε είναι το απόσταγμα της σοφίας και της ακούραστης μελέτης, που συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Το Κάνε το υποσυνείδητό σου να δουλεύει για σένα έχει στόχο να σε βοηθήσει να δώσεις απαντήσεις στα ερωτήματα που τριγυρίζουν στο μυαλό σου, να επιλύσεις απαιτητικά θέματα της καθημερινότητάς σου, να αποκτήσεις αφθονία και να έχεις επιτυχίες στη ζωή σου.

Στις σελίδες του θα βρεις ακόμα ασκήσεις διαλογισμού και τεχνικές χαλάρωσης που θα σε βοηθήσουν να συνδέσεις τη θεωρία με την πράξη και να επαναπρογραμματίσεις το μυαλό σου ώστε να κάνεις πραγματικά το υποσυνείδητο σου να δουλεύει για εσένα. *Βρείτε εδώ το δωρεάν ηχητικό υλικό που συνοδεύει το βιβλίο!

Βάλε τα όρια σου

Νιώθετε ότι πνίγεστε; Αποφεύγετε την επικοινωνία με ανθρώπους που μπορεί να σας ζητήσουν κάτι; Δεν έχετε καθόλου χρόνο για τον εαυτό σας; Ονειρεύεστε συχνά να τα παρατήσετε όλα και να εξαφανιστείτε;

Στη θεωρία όλοι ξέρουμε ότι η απάντηση σε μια ευτυχισμένη ζωή είναι τα υγιή όρια, αλλά πώς βάζουμε σε προτεραιότητα τον εαυτό μας όταν η καθημερινότητα μας πιέζει; Πώς μαθαίνουμε να λέμε τα «όχι» που θα μας κάνουν να νιώσουμε ελεύθεροι;

Η θεραπεύτρια και ειδική στις διαπροσωπικές σχέσεις Nedra Glover Tawwab σε αυτό το βιβλίο έρχεται να δώσει απαντήσεις και απλούς αλλά αποτελεσματικούς τρόπους για να βάλουμε υγιή όρια σε κάθε τομέα της ζωής μας, χωρίς ενοχές.

Καθημερινοί νόμοι

O Robert Greene τα τελευταία 22 χρόνια έχει βοηθήσει ανθρώπους σε όλο το κόσμο να κατανοήσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τους γύρω τους, το εμβληματικό βιβλίο του Οι νόμοι της ανθρώπινης φύσης έχει γίνει παγκόσμιο best seller.

Το νέο του βιβλίο Καθημερινοί νόμοι συγκεντρώνει τη σοφία όλων αυτών των χρόνων.

365 μέρες, 365 λήμματα για να κάνεις την αλλαγή που επιθυμείς. Κάθε λήμμα εμπεριέχει το απόσταγμα από προηγούμενα βιβλία του, ένα εύληπτο μήνυμα που χρειάζεται λίγα μόνο λεπτά για να το διαβάσετε, κι επίσης έναν Νόμο – μια συνταγή ή μια προτροπή για να την ακολουθήσει ο αναγνώστης.

Αλλαγή διάθεσης στη στιγμή

Η Dr Olivia Remes προτείνει: τη δύσκολη στιγμή ανοίξτε αυτό το βιβλίο. Στις σελίδες του περιλαμβάνονται 50 απλές λύσεις για να μειώσουμε το στρες και τον πανικό από τη καθημερινότητα μας, όλα όσα μας κρατούν καθηλωμένους και δεν μας αφήνουν να ζήσουμε μια χαρούμενη και γεμάτη ζωή.

Καλύπτοντας τα πάντα, από το αίσθημα της απόρριψης ως την αναποφασιστικότητα και από το άγχος ως την έλλειψη κινήτρου, αυτές οι πρωτότυπες συμβουλές και τεχνικές θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την πίεση αμέσως αλλά και να αντιμετωπίσετε μακροπρόθεσμα το πρόβλημα και να το ξεπεράσετε.

Η συγγραφέας του Αλλαγή διάθεσης στη στιγμή είναι ερευνήτρια ψυχικής υγείας στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, έχει αφιερώσει τα τελευταία δέκα χρόνια στο να ανακαλύψει πώς μπορούμε να μειώσουμε το άγχος, το στρες και τον πανικό.

Οι παραπάνω προτάσεις μας κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Διόπτρα και όποιο βιβλίο και να επιλέξετε, ελπίζουμε να σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στον εαυτό σας.

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Γκαλτέμης Αλέξανδρος

gkaltemis alexΤμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας.
Μετάφραση ξενόγλωσσου περιεχομένου, επιμέλεια άρθρων.