Οι άνθρωποι έχουμε τη δυνατότητα να καταφέρουμε πολλά περισσότερα από όσα πιστεύουμε, αρκεί να απελευθερώσουμε τη δύναμη μας και να πιστέψουμε στον εαυτό μας.

Ο Tony Robbins, ο συγγραφέας του best seller «Ξυπνήστε το γίγαντα μέσα σας», υποστηρίζει ότι ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να το πιστέψει.

Όλη η ενέργεια που χρειαζόμαστε βρίσκεται μέσα μας. Αν δεν τα καταφέρνουμε, κάτι κάνουμε λάθος ή κάνουμε πράγματα που δε θέλουμε πραγματικά.

Ο #1 κορυφαίος δημιουργός στρατηγικών ζωής και επιχειρήσεων, μας συμβουλεύει ότι το πρώτο βήμα για μια πιο ευτυχισμένη ζωή είναι απλά το να κοιτάξουμε μέσα μας και να βρούμε τι είναι αυτό που πραγματικά θα μας δώσει χαρά.

Και είναι τελικά τόσο απλό;
«Ένα όνειρο χωρίς ένα σχέδιο, είναι απλά μια ευχή».

dinami zoisΟ δρόμος προς την επιτυχία και την ευτυχία περιλαμβάνει κόπο και δυσκολίες. Χρειάζεται να κάνουμε δύσκολες επιλογές που όμως θα μας βοηθήσουν να πραγματοποιήσουμε το στόχο μας. Και το κυριότερο; Χρειάζεται να δουλέψουμε με τον εαυτό μας και να μας φροντίσουμε.

Η «αυτοφροντίδα» έχει πολλές πλευρές. Συχνά πιστεύουμε ότι αφορά τη χαλάρωση, τη περιποίηση και το χρόνο με τον εαυτό μας. Όλα αυτά είναι πράγματι μορφές αυτοφροντίδας, αλλά ο Tony Robbins εστιάζει σε λιγότερες γνωστές πλευρές.

Αυτοφροντίδα είναι το να ξεκινήσεις μια δεύτερη δουλειά για ένα διάστημα, προκειμένου να υλοποιήσεις έναν στόχο που χρειάζεται μεγαλύτερο κεφάλαιο. Το να υιοθετήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να αθλείσαι καθημερινά (όσο δύσκολο και αν είναι) θα σε βοηθήσει να πετύχεις το στόχο σου για μια πιο υγιεινή ζωή με λιγότερο άγχος.

Χρειάζεται λοιπόν να θέσουμε στόχους, να βρούμε όλα αυτά που θέλουμε να αλλάξουμε και να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε για να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Η αρχή θα είναι δύσκολη, και αυτό είναι εγγυημένο, όμως στην πορεία θα δεις ότι όταν κάνεις κάτι που αγαπάς, όταν κάνεις κάτι με το οποίο περνάς καλά και σε εξελίσσει, όλες οι δυσκολίες που πέρασες άξιζαν τον κόπο!

Και γιατί δεν μπορώ να τα καταφέρω; Λέξη κλειδί: ο φόβος.

Ο φόβος της αποτυχίας κινδυνεύει να καταστρέψει τα πάντα. Το κόλπο είναι να μη δουλεύεις σκληρά επειδή φοβάσαι την αποτυχία, αλλά να κοπιάζεις γιατί αγαπάς αυτό που κάνεις. Θα πετύχεις, μόνο αν αυτό που κάνεις σου δίνει πηγαία χαρά.

Η επιτυχία μπορεί να αργήσει να έρθει, αλλά μόλις έρθει αφήνει ίχνη, αρκεί να έχουμε υπομονή και επιμονή στους στόχους μας.

Ο Tony Robbins στο νέο του βιβλίο Η δύναμη της ζωής μοιράζεται, μεταξύ άλλων, εμπνευσμένες ιστορίες, προσωπικές εμπειρίες, νέες επιστημονικές έρευνες με στόχο να καθοδήγει τον αναγνώστη να δημιουργήσει τη ζωή που του αξίζει!

Μια αλληγορία που συνοψίζει τη φιλοσοφία του

Η επιτυχία μοιάζει πολύ με τη ζαχαροπλαστική. Το να φτιάξεις ένα καλοψημένο κέικ, θέλει πολύ συγκεκριμένα υλικά και καθόλου παρατυπίες. Έτσι και στη ζωή πρέπει να θέσεις συγκεκριμένους στόχους και να κάνεις τα κατάλληλα βήματα για να τους πετύχεις.

Τόσο απλό. Μάθε από αυτούς που έχουν ήδη κατακτήσει αυτό που θέλεις να πετύχεις.

Το βιβλίο Η δύναμη της ζωής του Tony Robbins κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Διόπτρα και στο www.dioptra.gr.

 

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Γκαλτέμης Αλέξανδρος

gkaltemis alexΤμήμα Σύνταξης της Πύλης Ψυχολογίας.
Μετάφραση ξενόγλωσσου περιεχομένου, επιμέλεια άρθρων.