H oμάδα του εξειδικευμένου βιβλιοπωλείου ψυχολογίας Psychology.gr συγκέντρωσε μια λίστα βιβλιοπροτάσεων για αυτό το καλοκαίρι, ιδανική για όσους θέλουν να συνδυάσουν την ξεκούραση με την αυτοβελτίωση.

Πώς να χωρίσετε με το κινητό σας

Μήπως το πρώτο πράγμα που κάνετε μόλις ξυπνήσετε και το τελευταίο πριν κοιμηθείτε είναι να κοιτάξετε το κινητό σας;

Παίρνετε συχνά το τηλέφωνό σας στα χέρια, απλώς για να το τσεκάρετε, και πριν το καταλάβετε έχει περάσει μισή ώρα;

Λέτε κι εσείς ότι θέλετε να ξοδεύετε λιγότερο χρόνο στο κινητό σας – αλλά δεν έχετε ιδέα πώς να το πετύχετε;

Αν ναι, τότε αυτό το βιβλίο είναι γραμμένο για εσάς.

Η βραβευμένη δημοσιογράφος Catherine Price παρουσιάζει έναν απλό, πρακτικό τρόπο προκειμένου να χωρίσετε με το κινητό σας – και στη συνέχεια να τα ξαναβρείτε μαζί του.

Ο στόχος: μία μακροχρόνια σχέση που θα σας κάνει να νιώθετε καλά. Θα ανακαλύψετε πώς τα κινητά και οι εφαρμογές τους είναι σχεδιασμένα ώστε να μας εθίζουν και θα μάθετε ότι ο χρόνος που περνάμε χρησιμοποιώντας τα βλάπτει την ικανότητά μας να συγκεντρωνόμαστε, να σκεφτόμαστε σε βάθος και να δημιουργούμε καινούργιες αναμνήσεις.

Κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές στις ρυθμίσεις του κινητού σας, θα αλλάξετε και τον τρόπο σκέψης σας, ανακτώντας τον έλεγχο της ζωής σας.

Ένα απαραίτητο βιβλίο για κάθε χρήστη κινητού τηλεφώνου. Ένα βιβλίο που θα σας κάνει να ξεχάσετε την ύπαρξη του smartphone σας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Αποκτήστε το βιβλίο Πώς να χωρίσετε με το κινητό σας, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

Γιατί δουλεύουμε;

Γιατί δεν είμαστε χαρούμενοι επαγγελματικά; Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που εργαζόμαστε;

Mπορεί η απάντηση στο ερώτημα «Γιατί δουλεύουμε;» να φαίνεται απλή, αλλά ο Barry Schwartz αποδεικνύει ότι είναι σύνθετη, αναπάντεχη και επείγουσα. Από μικροί μαθαίνουμε ότι ο λόγος για τον οποίο εργαζόμαστε είναι τα χρήματα. Η δομή της κοινωνίας μας βασίζεται σε αυτή την παραδοχή.

Γιατί, λοιπόν, τόσο πολλοί άνθρωποι δεν νιώθουν ευχαριστημένοι από τη δουλειά τους, ακόμα κι αν είναι ικανοποιημένοι από τις απολαβές τους; Και γιατί, από την άλλη, τόσο πολλοί βρίσκουν ικανοποίηση σε «ταπεινές» δουλειές;

Ο Schwartz ερευνά γιατί οι περισσότεροι θεωρούν ότι το κίνητρο πίσω από την εργασία είναι τα χρήματα, πώς καταλήξαμε να πιστεύουμε ότι οι υψηλότερες αμοιβές συνεπάγονται πιο ποιοτική δουλειά και γιατί όλα αυτά προκαλούν δυσαρέσκεια στην κοινωνία μας.

Το «Γιατί δουλεύουμε;» καταρρίπτει αυτούς τους μύθους και αποδεικνύει ότι η ποιοτική δουλειά σπάνια συνδέεται με συγκεκριμένα, σταθερά κίνητρα. Mας βοηθά, επίσης, να καταλάβουμε καλύτερα τι σημαίνει εργασία και, το σημαντικότερο, πώς να βρούμε εκείνη που θα μας κάνει ευτυχισμένους.

Ένα αποκαλυπτικό, πρωτοποριακό βιβλίο για τον ρόλο της εργασίας στις ζωές μας, που βοηθά τον αναγνώστη να βρει τον δρόμο του προς την εργασιακή ευτυχία.

Απολαύστε την ομιλία του Barry Schwartz με 3.521.396 προβολές: The way we think about work is broken

Αποκτήστε το βιβλίο Γιατί δουλεύουμε;, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

Εσύ τι κάνεις με τη ζωή σου;

Ποιοι είμαστε; Πού πηγαίνουμε; Τι θέλουμε από τη ζωή; Είναι τρία ερωτήματα που έχουν απασχολήσει όλους μας. Το συγκεκριμένο βιβλίο -με πάνω από 4.000.000 πωλήσεις σε όλο τον κόσμο- μας δίνει τις απαντήσεις που χρειαζόμαστε.

Ένας από τους σπουδαιότερους Δασκάλους του κόσμου, ο Τζίντου Κρισναμούρτι μας εμπνέει μέσα από τα λόγια σοφίας του. Κάθε εμπόδιο της ζωής, από τις δυσκολίες στις σχέσεις και στον έρωτα, μέχρι το άγχος και τη μοναξιά, αποτελεί μία αφορμή για να ανακαλύψουμε την αλήθεια μέσα μας και να οδηγηθούμε στην πνευματική ισορροπία.

Οι απαντήσεις του μεγάλου φιλοσόφου σε ερωτήματα όπως «Ποιο είναι το νόημα της ζωής;» και «Πώς να ζήσω τη ζωή μου στο έπακρο;» θα σας αποκαλύψουν τον ιδανικό τρόπο να αναγεννηθείτε ψυχικά.

Με εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, ο Κρισναμούρτι μας δείχνει ότι δεν χρειάζεται να ακολουθήσουμε κάποιο συγκεκριμένο μονοπάτι, μία ανώτερη εξουσία ή έναν πνευματικό ηγέτη. Το μόνο που μετράει είναι το πώς εμείς επιλέγουμε να ζήσουμε την ζωή μας, με υπευθυνότητα απέναντι στον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Αποκτήστε το βιβλίο Εσύ τι κάνεις με τη ζωή σου;, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

Άκου τον γάμο σου

Μια γυναίκα, ένας άντρας, μια σύμβουλος γάμου.

Η Γκρέτσεν και ο Στιβ είναι παντρεμένοι πολλά χρόνια. Κάτοικοι Σαν Φρανσίσκο, με δύο παιδιά και απαιτητικές δουλειές, ζουν πλέον σε διάσταση μέχρι που αποφασίζουν να επισκεφθούν μία οικογενειακή σύμβουλο προκειμένου να τους βοηθήσει να ξεκαθαρίσουν ποιο θα είναι το επόμενο βήμα τους.

Το Άκου τον γάμο σου διαδραματίζεται σε διάστημα δέκα μηνών, αποκλειστικά στο γραφείο της συμβούλου, που αποτελεί το σκηνικό μιας ιστορίας φορτισμένης από τις απογοητεύσεις, τις προσδοκίες, τις στιγμές τρυφερότητας και τις αναπόφευκτες εντάσεις, συνθήκες οικείες σε κάθε ζευγάρι, παντρεμένο ή μη.

Μέσα από την κρίση στη σχέση των πρωταγωνιστών, ο John Jay Osborn φωτίζει τα εμπόδια που οι ίδιοι βάζουμε στους εαυτούς μας, τις καταστάσεις που απομακρύνουν τον έναν από τον άλλον - αλλά κι εκείνες που μας φέρνουν πιο κοντά.

Συγκινητικό και τρυφερό, το Άκου τον γάμο σου θα αγγίξει κάθε έναν από εμάς που αναζητά απαντήσεις και διέξοδο για τη σχέση του – η κατανόηση, η αποδοχή, η συγχώρεση και, το κυριότερο, η αγάπη δεν κάνουν ποτέ λάθος.

«Ο Osborn έχει γράψει ένα μυθιστόρημα αυτοβοήθειας που μπορεί να ωφελήσει οποιονδήποτε βρίσκεται σε σχέση, και το οποίο αποτελεί ταυτόχρονα ένα διδακτικό και καθηλωτικό ανάγνωσμα». – Booklist

Αποκτήστε το βιβλίο Άκου το γάμο σου, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

Ανάμεσα σε εμπόδια

Όλα τα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν!

Μετά την παγκόσμια επιτυχία του Ανάμεσα σε Ηλίθιους, ο Thomas Erikson ρίχνει μια ολιστική ματιά σε εμπόδια διαφορετικού είδους – προβλήματα στην εργασία και στο σπίτι, οικονομικά ζητήματα, ερωτικά προβλήματα, τρελοί γείτονες, ισχυρές συγκρούσεις…

Δηλαδή, όταν η ζωή μοιάζει με ατελείωτη ανηφόρα.

Όπως πάντα, ο Erikson δίνει τα πλέον εύστοχα παραδείγματα, ενώ με χιούμορ και ενσυναίσθηση δείχνει το φως στην άκρη του τούνελ, επισημαίνοντας τις λύσεις που έχουμε όλοι μέσα μας.

Με απλά βήματα ο συγγραφέας βοηθά τους αναγνώστες να εντοπίσουν το γιατί πίσω από τον στόχο τους, να καταστρώσουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την επίτευξή του και, το πιο σημαντικό, να αποφύγουν πολλές από τις πιο κοινές παγίδες που μας εκτροχιάζουν όταν επιχειρούμε κάτι νέο.

Το απλό αλλά επαναστατικό σύστημα των τεσσάρων χρωμάτων που παρουσιάζεται στο Ανάμεσα σε Ηλίθιους τώρα βοηθά τους αναγνώστες να αντιδρούν έξυπνα στις αντιξοότητες, προσφέροντάς τους την αυτογνωσία που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τα αναπόφευκτα εμπόδια της ζωής με αυτοπεποίθηση.

Αποκτήστε το βιβλίο Ανάμεσα σε εμπόδια, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

Το υποσυνείδητο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου

Σας έχει τύχει ποτέ να αναλάβει δράση το υποσυνείδητό σας; Μήπως, για παράδειγμα, επιστρέψατε από το γραφείο στο σπίτι χωρίς να θυμάστε να οδηγείτε, από ποιους δρόμους περάσατε, ενώ σκεφτόσαστε κάτι άλλο;

Προσπαθούσατε να θυμηθείτε ένα όνομα χωρίς αποτέλεσμα, και ξαφνικά, ώρες μετά, σας ήρθε αβίαστα στο μυαλό; 

Όταν αναλαμβάνει δράση το υποσυνείδητο, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Ο δρ Mike Dow, συγγραφέας αρκετών best sellers στη λίστα των New York Times, προτείνει μια πρωτοποριακή προσέγγιση για να ενεργοποιήσετε το υποσυνείδητό σας, ώστε να καταφέρετε να απελευθερωθείτε από το παρελθόν σας και να πλάσετε ένα υπέροχο μέλλον.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα που δημιούργησε, είναι μια τεχνική οραματισμού για το υποσυνείδητο (SVT), με καινοτόμα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να μάθετε να συνομιλείτε απευθείας με το υποσυνείδητό σας και να αξιοποιείτε τα δυνατά σας σημεία, τα χαρίσματα και τις ικανότητές σας.

Το πρόγραμμά του ξεκινάει με γνωσιακή θεραπεία, στην οποία κατόπιν ενσωματώνονται διάφορες μέθοδοι για την προσέγγιση του υποσυνειδήτου: ενσυνειδητότητα, εκπαίδευση στη χαλάρωση, ύπνωση, διαλογισμός, γνωσιακή εξάσκηση και καθοδηγούμενος οραματισμός.

Το ηχητικό υλικό θα σας επιστρέψει να βιώσετε την εμπειρία με όλο σας το είναι. 

Ένα βιβλίο που θα σας βοηθήσει να ενεργοποιήσετε το υποσυνείδητό σας και να αξιοποιήσετε τις διακοπές σας, βάζοντας μπρος για τα νέα σας σχεδία!

Θα σου επισημάνω τις καλύτερες αναμνήσεις της ζωής σου και θα σβήσω οτιδήποτε αρνητικό δεν χρειάζεσαι.

Με αγάπη, το Υποσυνείδητό σου

Προσοχή: Οι ηχογραφήσεις αφορούν διαλογισμό/ασκήσεις οραματισμού και αυτό τις καθιστά ακατάλληλες για χρήση κατά τη διάρκεια της οδήγησης ή του χειρισμού βαρέων μηχανημάτων.

Αποκτήστε το βιβλίο Το υποσυνείδητο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου, από το εξειδικευμένο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας του Psychology.gr

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Αλίκη Σάββα

aliki savvaΦοιτήτρια του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε του Α.Π.Θ. - Τμήμα Σύνταξης Psychology.gr
Στον ελεύθερό χρόνο της αρέσει να μελετά το αντικείμενο της ψυχολογίας και αγαπά να αρθρογραφεί.