Το καλοκαίρι είναι εδώ κι εμείς σου έχουμε το καλύτερο δώρο να σε συντροφεύει τα πρωινά στην παραλία ή τα γλυκά δειλινά με ένα ποτήρι κρασί.

Για να σε βοηθήσουμε να δεις μία άλλη οπτική στα πράγματα, έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με 30 δημοφιλή Βιβλία Αυτοβοήθειας που στοχεύουν στην προσωπική εξέλιξη και αυτοβελτίωση.

Ένα καλοκαίρι ξέγνοιαστο, με αισιοδοξία και αγάπη προς τον εαυτό σου!

Όσα βιβλία αναφέρονται στο βιβλιοπωλείο μας, ως άμεσα διαθέσιμα, μπορούν να αποσταλούν αυθημερόν ή την επόμενη εργάσιμη ημέρα (ανάλογα με την ροή των παραγγελίων την εκάστοτε ημέρα). Βιβλία που δεν είναι άμεσα διαθέσιμα στο ράφι του PSYCHOLOGY.GR, συνήθως παραδίδονται εντός 2 - 5 εργάσιμων ημερών.

Για αγορές άνω των 40 ευρώ, παρέχονται δωρεάν μεταφορικά.

Τα best sellers βιβλία αυτοβοήθειας

Η δοκιμασία του μαρσμέλοου

Στο παρόν βιβλίο, ο Walter Mischel μάς περιγράφει την επί δεκαετίες έρευνά του σχετικά με την εξερεύνηση της φύσης της δύναμης θέλησης, τον προσδιορισμό των γνωστικών δεξιοτήτων και των νοητικών μηχανισμών που την ενεργοποιούν και τον τρόπο με τον οποίο όλα αυτά μπορούν να εφαρμοστούν στις προκλήσεις της καθημερινής ζωής - από τον έλεγχο του σωματικού βάρους και τη διακοπή του καπνίσματος μέχρι τη συναισθηματική ανάκαμψη από μια ερωτική απογοήτευση, τη λήψη σημαντικών αποφάσεων και τον συνταξιοδοτικό προγραμματισμό.

Δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Η δοκιμασία του μαρσμέλοου, στο βιβλιοπωλείο μας.

Άφησε πίσω τα συναισθηματικά σου προβλήματα

Με απλό και περιεκτικό τρόπο αυτοβοήθειας, ο συγγραφέας Δημήτρης Κατσίκης καθοδηγεί τον αναγνώστη - βήμα προς βήμα - να αφομοιώσει τη θρυλική μέθοδο του Albert Ellis και να συνειδητοποιήσει ότι διαθέτει παραπάνω έλεγχο στην ψυχική του υγεία απ’ όσο νομίζει.

Η Εκδοτική Belle Époque παρουσιάζει ένα έργο που απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, μιλώντας απευθείας στην καρδιά των ψυχολογικών προβλημάτων του. Ένα βιβλίο που βοηθά τον αναγνώστη να μάθει ένα διαχρονικά αποτελεσματικό μοντέλο αυτοανάλυσης και θεραπείας για όποια (ναι, όποια!) δυσκολία-αντιξοότητα-αναποδιά-ταλαιπωρία-αβαρία κι αν αντιμετωπίζει.

Δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Άφησε πίσω τα συναισθηματικά σου προβλήματα, στο βιβλιοπωλείο μας.

Η τέχνη των αποφάσεων

Η Τέχνη των Αποφάσεων διερευνά, αναλύει και χαρτογραφεί την έννοια της βούλησης: «τη δύναμη να χρησιμοποιεί κάποιος τη θέλησή του προκειμένου να παίρνει αποφάσεις». Αντλώντας από πολλές και διαφορετικές πηγές, ο Joseph Bikart έχει δημιουργήσει έναν χάρτη ακριβείας για τα περίπλοκα μονοπάτια που ακολουθούμε, όταν μεταβαίνουμε απ’ τη θέληση στη δράση.

Δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Η τέχνη των αποφάσεων, στο βιβλιοπωλείο μας.

Υπεροχή

Ο Robert Greene έχει μελετήσει σε βάθος τους νόμους της δύναμης. Τώρα μοιράζεται μαζί μας τη μυστική διαδρομή για να επιτύχουμε την υπεροχή.

Όλοι μπορούμε να ωθήσουμε τον εαυτό μας και τις δεξιότητές μας στο υψηλότερο δυνατό σημείο, φτάνει να έχουμε πάθος και αγάπη για όσα κάνουμε και να ακολουθήσουμε το μονοπάτι της σοφίας που ήδη υπάρχει.

Δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Υπεροχή, στο βιβλιοπωλείο μας.

Ανακαινίζω τη ζωή μου

Στο ίδιο οικόπεδο, με τους ίδιους νόμους, ανάλογα με ποιον αρχιτέκτονα θα επιλέξουμε, θα χτίσουμε ένα τελείως διαφορετικό σπίτι. Το ίδιο ισχύει και στη ζωή μας. Ο ίδιος άνθρωπος, στο ίδιο κοινωνικό περιβάλλον ανάλογα με ποια φιλοσοφία θα επιλέξει, θα ζήσει μια διαφορετική ζωή. Γεννήθηκε λοιπόν το ερώτημα: «Ποια φιλοσοφία να επιλέξουμε για να ζήσουμε μια καλή ζωή;».

Το βιβλίο αυτό είναι η βιωματική πορεία ανακάλυψης της αριστοτελικής φιλοσοφίας και πώς αυτή μπορεί να μας αλλάξει. Να αλλάξει πώς νιώθουμε, τον τρόπο που βλέπουμε τις καταστάσεις, τον τρόπο που σκεφτόμαστε και εντέλει τον τρόπο που πράττουμε.

Δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Ανακαινίζω τη ζωή μου, στο βιβλιοπωλείο μας.

Μικρά όμορφα πράγματα

Μερικές φορές η ζωή είναι δύσκολη: ο σύντροφός σου σε απατά, χάνεις ένα μέλος της οικογένειάς σου, δεν μπορείς να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου. Άλλες φορές, πάλι, η ζωή είναι όμορφη: κάνεις το καλύτερο σεξ της ζωής σου, προσλαμβάνεσαι στη δουλειά των ονείρων σου, βρίσκεις το κουράγιο να γράψεις το πρώτο μυθιστόρημά σου.

Ανάλογες ιστορίες έμπνευσης, θάρρους, αλλά και αγάπης μοιράστηκαν με τη συγγραφέα των best sellers Cheryl Strayed οι αναγνώστες της διαδικτυακής της στήλης «Dear Sugar». Το βιβλίο Μικρά όμορφα πράγματα αποτελεί μια απολαυστική συλλογή επιστολών που θα μπορούσε να είχε γράψει ο καθένας μας, στις οποίες η Strayed απαντά με αισιοδοξία και τρυφερότητα.

Πλούσιο σε χιούμορ, διορατικότητα και απόλυτη ειλικρίνεια, αυτό το «σοφό και συμπονετικό» βιβλίο, όπως το αποκάλεσαν οι New York Times, είναι ένα βάλσαμο για όλα όσα μάς φέρνει η ζωή.

Δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Μικρά όμορφα πράγματα, στο βιβλιοπωλείο μας.

Οι τρεις αποτυχίες

Μέσα από τις Τρεις Αποτυχίες, θα ανακαλύψεις:

  • Τον τρόπο για να επικοινωνείς πιο ποιοτικά και πιο αποτελεσματικά τόσο με τους άλλους, όσο και με τον ίδιο σου τον εαυτό.
  • Τις τεχνικές για να ακούς πραγματικά τους συνομιλητές σου, αλλά και να διεκδικείς αυτά που επιθυμείς.
  • Τις ενέργειες για να εκφράζεις τα συναισθήματά σου με τον καλύτερο τρόπο και να καταπολεμάς το άγχος και την αναβλητικότητα.
  • Τις γνώσεις για να καταλαβαίνεις πότε ο συνομιλητής σου λέει ψέματα, εάν έχει χάσει το ενδιαφέρον του ή υπάρχει ερωτική διάθεση.
  • Το σχέδιο για να αποκτήσεις υγιείς συνήθειες και να πετυχαίνεις στόχους, που μέχρι τώρα φάνταζαν ανυπέρβλητοι.
  • Τις δεξιότητες για να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου και την αυτοεκτίμησή σου.
  • Τη νοοτροπία για να αξιοποιήσεις τη δυναμική σου και να ζήσεις ελεύθερα και παραγωγικά.

Δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Οι τρεις αποτυχίες, στο βιβλιοπωλείο μας.

Μεγαλύτερη αλλά καλύτερη, αλλά μεγαλύτερη

Το "Μεγαλύτερη αλλά καλύτερη, αλλά μεγαλύτερη" διαθέτει το παιχνιδιάρικο χιούμορ και την έμπειρη καθοδήγηση που θα περίμενε κανείς από συγγραφείς με ελεύθερο πνεύμα όπως η Καρολίν ντε Μεγκρέ και η Σοφί Μας, εδώ όμως οι συμβουλές εστιάζονται στη νοοτροπία της Γαλλίδας καθώς δρασκελίζει ολοταχώς τα χρόνια.

Κόμπλεξ εναντίον αυτοπεποίθησης, αντίσταση εναντίον αποδοχής, πάθος εναντίον ηρεμίας -οι πνευματώδεις σύντομες αφηγήσεις των Ντε Μεγκρέ και Μας σκιαγραφούν τα διαφορετικά στάδια της ενηλικίωσης με τη ματιά της νοσταλγικής αλλά μοντέρνας γυναίκας.

Από το αυστηρά προσωπικό παράδοξο ως το παραδόξως πάγκοινο, στο "Μεγαλύτερη αλλά καλύτερη, αλλά μεγαλύτερη" αποτυπώνονται στιγμές της καθημερινής ζωής που θα κάνουν την αναγνώστρια να κατανεύσει, να ξινίσει τα μούτρα, να ξεκαρδιστεί στα γέλια.

Δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Μεγαλύτερη αλλά καλύτερη, αλλά μεγαλύτερη, στο βιβλιοπωλείο μας.

Δεν είσαι μόνος

Με βαθιά γνώση και συμπόνια, το έργο αυτό είναι η πιο σημαντική βοήθεια για άτομα και οικογένειες που αναζητούν καθοδήγηση για τη διάγνωση, τη θεραπεία και την ανάρρωση από κάθε πρόβλημα ψυχικής υγείας.

Υπάρχει λύση, υπάρχει βοήθεια. Κανείς δεν είναι μόνος!

Δείτε αναλυτικά για το βιβλίο Δεν είσαι μόνος, στο βιβλιοπωλείο μας.

Ευ ζην. Βιβλίο 2

Μάθετε να ζείτε σε εσωτερική ισορροπία και ταυτόχρονα μέσα σε εξωτερική αφθονία, να πετυχαίνετε κάθε στόχο που θέτετε και να καλλιεργείτε ποιοτικές σχέσεις, σύμφωνα με τις διδασκαλίες των Στωικών φιλοσόφων. Μάθετε γιατί το Σύμπαν μας είναι πολυδιάστατο και πώς επικοινωνούμε με αυτό μέσω των συναισθημάτων μας. Βάλτε ξανά τη χαρά στην καθημερινότητά σας και πλημμυρίστε με αγάπη και έρωτα για τη ζωή!

Σε αυτό το βιβλίο, ο Λεωνίδας Γεωργιάδης, μαθηματικός και δάσκαλος της Φιλοσοφίας στην «Ελληνική Αγωγή», εξηγεί αναλυτικά, με πλήθος ασκήσεων, πρακτικών και παραδειγμάτων, πώς μπορεί κάποιος να διαχειριστεί όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή του για να ζήσει ευτυχισμένος!

Δείτε αναλυτικά για το Ευ ζην. Βιβλίο 2, στο βιβλιοπωλείο μας.

100 συμβουλές αυτοεξέλιξης - 100 μαθήματα αυτογνωσίας

Αν ήθελες να δώσεις μία συμβουλή στον καλύτερό σου φίλο ποια θα ήταν αυτή; Και αν σου έλεγε κάποιος ότι ο καλύτερός μας φίλος είναι ο εαυτός μας, τι θα έλεγες;

Συχνά δίνουμε τις καλύτερες συμβουλές στους άλλους, ζούμε όμως με τον φόβο της αλλαγής, με τον φόβο του καλύτερού μας εαυτού…

Μη φοβηθείς να διαβάσεις αυτό το βιβλίο και να αναγνωρίσεις το αυτο-σαμποτάζ που κάνεις και τις τρικλοποδιές που βάζεις στον εαυτό σου…

Και ξέρεις για ποιο λόγο;

Γιατί… όλα τα ωραία κάποτε αρχίζουν… Ανακάλυψε την ομορφιά μέσα σου και γίνε ο μεγαλύτερος σύμμαχός σου.

Δείτε αναλυτικά για το 100 συμβουλές αυτοεξέλιξης - 100 μαθήματα αυτογνωσίας, στο βιβλιοπωλείο μας.

Γιατί δε μου το είχε είπε κανείς;

Το βιβλίο βασίζεται στην πρωτότυπη ιδέα της Βρετανίδας κλινικής ψυχολόγου Τζούλι Σμιθ να απλουστεύει και να εκλαϊκεύει διδάγματα και τεχνικές της ψυχοθεραπείας, συμπυκνώνοντάς τα σε σύντομες και πρακτικές συμβουλές για να αντιμετωπίζουμε με ανθεκτικότητα τις δυσκολίες που φέρνει στον δρόμο μας η ζωή. Χάρη σε αυτήν καθιερώθηκε ως η δημοφιλέστερη ψυχολόγος στο TikTok.

Στις σελίδες του βιβλίου βρίσκουμε έγκυρες και αποτελεσματικές λύσεις για:

  • να διαχειριζόμαστε το άγχος
  • να αντιμετωπίζουμε την κριτική
  • να καταπολεμάμε την κακή διάθεση
  • να ενισχύουμε την αυτοπεποίθησή μας
  • να ανακαλύπτουμε κίνητρα για δράση
  • να αποδεχόμαστε και να συγχωρούμε τον εαυτό μας.

Δείτε αναλυτικά για το Γιατί δε μου το είχε είπε κανείς;, στο βιβλιοπωλείο μας.

Κάνε το υποσυνείδητό σου να δουλεύει για σένα

Το Κάνε το υποσυνείδητό σου να δουλεύει για σένα έχει στόχο να σε βοηθήσει να δώσεις απαντήσεις στα ερωτήματα που τριγυρίζουν στο μυαλό σου, να επιλύσεις απαιτητικά θέματα της καθημερινότητάς σου, να αποκτήσεις αφθονία και να έχεις επιτυχίες στη ζωή σου.

Μέσα από τις ασκήσεις, τις τεχνικές και τις διαδικασίες που περιέχονται σε αυτό το βιβλίο, θα αποκτήσεις τις απαραίτητες γνώσεις και θα αναπτύξεις τις ικανότητες που χρειάζεσαι, ώστε να επαναπρογραμματίσεις το υποσυνείδητό σου.

Θα καταφέρεις να υλοποιείς τους στόχους σου, να έχεις πλάι σου ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν, να έχεις τα χρήματα που χρειάζεσαι αλλά και περισσότερα για να βοηθάς ανθρώπους που έχουν ανάγκη, να διώξεις τους φόβους, το άγχος και τα άλλα αρνητικά συναισθήματά σου.

 Εσύ και μόνο εσύ μπορείς να απελευθερώσεις τη δύναμη που κρύβεται μέσα σου και να μεταμορφώσεις τη ζωή σου.

Δείτε αναλυτικά για το Κάνε το υποσυνείδητό σου να δουλεύει για σένα, στο βιβλιοπωλείο μας.

Η υπόθεση της ευτυχίας

Ο βραβευμένος ψυχολόγος Τζόναθαν Χάιντ μας δείχνει με ποιον τρόπο η βαθύτερη κατανόηση της πανανθρώπινης σοφίας και των διαχρονικών αρχών της μπορεί να εμπλουτίσει ή ακόμη και να μεταμορφώσει τη ζωή μας. Για τον σκοπό αυτό, εξετάζει στο φως της σύγχρονης επιστήμης την πολύπλευρη διαίρεση του νου μας, τη σημασία που έχει το πώς προσλαμβάνουμε τον κόσμο, τη λειτουργία της ανταπόδοσης στην κοινωνική ζωή, την έμφυτη μεροληψία μας, τις αντινομίες της επιδίωξης της ευτυχίας, τη σημασία της αγάπης, τις ευεργετικές συνέπειες της αντιξοότητας, τη δύναμη της πνευματικότητας, και τη σημασία που έχει για τη ζωή μας η συνοχή.

Δείτε αναλυτικά για το Η υπόθεση της ευτυχίας, στο βιβλιοπωλείο μας.

Grow 2

Μετά την επιτυχημένη πορεία του Grow, μια ομάδα ανθρώπων σε καίριες θέσεις ευθύνης έρχεται για να μιλήσει για την αποτυχία στο δεύτερο βιβλίο της σειράς.

Επαγγελματίες από τον χώρο των Επιχειρήσεων, της Εκπαίδευσης, της Υγείας, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Εκκλησίας μιλούν για πρώτη φορά για τις επαγγελματικές και τις προσωπικές επιλογές τους που δεν πέτυχαν, αλλά μέσα από αυτές προσπάθησαν να μάθουν και να βγουν καλύτεροι.

Δείτε αναλυτικά για το Grow 2, στο βιβλιοπωλείο μας.

Γιατί το κάνω αυτό;

Γιατί πολλές φορές μένουμε σε μια κατάσταση που μας «περιορίζει» απλά και μόνο επειδή έχουμε συνηθίσει;

Ένα βιβλίο που μας μαθαίνει για τους μηχανισμούς άμυνας που σχηματίζει το μυαλό μας και ταυτόχρονα μας διδάσκει πώς μπορούμε να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και να αρχίσουμε να ζούμε πιο ελεύθεροι.

Δείτε αναλυτικά για το Γιατί το κάνω αυτό;, στο βιβλιοπωλείο μας.

Έτσι είμαι φτιαγμένος

Με γνώση και απλότητα, η best seller συγγραφέας Stefanie Stahl μάς παρουσιάζει τους 16 βασικούς τύπους προσωπικότητας με βάση την ανάλυση Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) και τις αλληλεπιδράσεις τους.

Ένα απαραίτητο εγχειρίδιο για τον εαυτό μας και τους άλλους, που βοηθά, ανάμεσα σε άλλα, στην επιλογή του σωστού συντρόφου και της κατάλληλης καριέρας και κάνει τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη.

Ό,τι χρειάζεται κανείς για να κατανοή­σει τον τρόπο που λειτουργεί ο ίδιος και οι γύρω του, βάσει της ανάλυσης Myers-Briggs Type Indicator (MBTI).

Ο δείκτης αυτός μετρά την εσωστρέφεια, την αυτοπεποίθηση, την ισορροπία λογικής-συναισθήματος κ.ά. κατατάσσοντας κάθε άτομο σε κατηγορίες για περαιτέρω ανάλυση.

Έτσι, μας διευκολύνει να αξιοποιήσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας αλλά και των γύρω μας, ώστε να επικοινωνούμε αποτελεσματικά και να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Δείτε αναλυτικά για το Έτσι είμαι φτιαγμένος, στο βιβλιοπωλείο μας.

Κλείσε μερικά παράθυρα

Η Τάνια Γκούντιν, ειδική στην ψηφιακή απεξάρτηση, παρέχει σε όσους έχουν χαθεί στον κόσμο του Διαδικτύου έναν πρακτικό οδηγό, με σκοπό να τους βοηθήσει να βρουν την ισορροπία ανάμεσα στην ψηφιακή και στην πραγματική τους ζωή.

Εάν νιώθετε ότι ο σύντροφός σας σας αγνοεί και ασχολείται διαρκώς με το κινητό του, εάν πανικοβάλλεστε στην ιδέα ότι δεν έχετε μαζί σας το τηλέφωνό σας, εάν νιώθετε ότι ολοένα και βυθίζεστε στο λαγούμι της ενημέρωσης και στις θλιβερές ειδήσεις του Διαδικτύου, εάν το παιδί σας είναι κλεισμένο συνέχεια στο δωμάτιό του και ασχολείται με βιντεοπαιχνίδια, στο βιβλίο αυτό θα μάθετε να αναγνωρίζετε και να κατονομάζετε αυτές και ακόμα περισσότερες εξαρτητικές συμπεριφορές –τόσο στον εαυτό σας όσο και στους άλλους– βρίσκοντας παράλληλα απλές και εύκολες λύσεις για να τις αντιμετωπίσετε.

Δείτε αναλυτικά για το Κλείσε μερικά παράθυρα, στο βιβλιοπωλείο μας.

Αλλάζω!

Η αλλαγή έρχεται πολύ πιο εύκολα όταν κατανοούμε τι είναι αυτό που στέκεται εμπόδιο στην επιτυχία μας και άρα εφαρμόζουμε προσαρμοσμένες λύσεις σε κάθε πρόβλημα.

Αν επιθυμείτε να γυμνάζεστε περισσότερο, αλλά θεωρείτε την άσκηση κάτι δύσκολο και βαρετό, μια εφαρμογή στο κινητό μάλλον δεν θα βοηθήσει. Αλλά, αν φροντίσετε οι ασκήσεις σας να είναι πηγή ευχαρίστησης και όχι αγγαρεία, θα έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Η μετατροπή ενός ανηφορικού αγώνα σε εύκολη κατηφόρα είναι το κλειδί της επιτυχίας. Αντλώντας στοιχεία από την πρωτότυπη έρευνα της Milkman και από το έργο των δεκάδων παγκοσμίου κύρους επιστημονικών συνεργατών της, το Αλλάζω! περιγράφει μια καινοτόμα προσέγγιση, η οποία θα σας βοηθήσει να αλλάξετε ή να ενθαρρύνετε την αλλαγή στους άλλους.

Δείτε αναλυτικά για το Αλλάζω!, στο βιβλιοπωλείο μας

5 λεπτά θεραπεία

Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο βήμα για να κατανοήσουμε όσα διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα μας και όσα μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητά μας.

Κάθε κεφάλαιο εξετάζει μια διαφορετική πτυχή της ζωής μας: τη δημιουργία σημαντικών σχέσεων, τη φροντίδα του εαυτού, την κατανόηση των αντιδράσεών μας, το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την απώλεια, το άγχος, τη μοναξιά.

Το 5 λεπτά θεραπεία δεν είναι μόνο ένας θεραπευτικός οδηγός, αλλά ένα ουσιαστικό ταξίδι αυτοανακάλυψης, μια αποτελεσματική πηγή ενόρασης και στήριξης, που μας καλεί να γνωρίσουμε ξανά από την αρχή τον εαυτό μας.

Δείτε αναλυτικά για το 5 λεπτά θεραπεία, στο βιβλιοπωλείο μας

Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου

Όσο σπουδαία και λαμπερή αν είναι μια προσωπικότητα σήμερα, κάποτε υπήρξε ένα δεκαεξάχρονο παιδί με ανησυχίες, φόβους και όνειρα. Σε αυτό το βιβλίο, 80 παγκοσμίως αναγνωρισμένοι, επιτυχημένοι και εξόχως ενδιαφέροντες άνθρωποι γράφουν ένα γράμμα στον νεότερο εαυτό τους, στο παιδί που τότε ξεκινούσε τη ζωή του και έψαχνε να βρει τον δικό του δρόμο…

Τι θα το συμβούλευαν; Θα ακολουθούσαν το ίδιο μονοπάτι; Θα άλλαζαν συνήθειες, συντρόφους, επιλογές και συνοδοιπόρους ή μήπως θα ήθελαν να διαγράψουν κάποια κεφάλαια της ιστορίας τους;

Δείτε αναλυτικά για το Γράμμα στον νεότερο εαυτό μου, στο βιβλιοπωλείο μας.

Εσύ τι κάνεις με τη ζωή σου;

Ποιοι είμαστε; Που πηγαίνουμε; Τι θέλουμε από τη ζωή;

Ένας από τους σπουδαιότερους Δασκάλους του κόσμου, ο Τζίντου Κρισναμούρτι μας εμπνέει μέσα από τα λόγια σοφίας του. Κάθε εμπόδιο της ζωής, από τις δυσκολίες στις σχέσεις και στον έρωτα, μέχρι το άγχος και τη μοναξιά, αποτελεί μία αφορμή για να ανακαλύψουμε την αλήθεια μέσα μας και να οδηγηθούμε στην πνευματική ισορροπία.

Οι απαντήσεις του μεγάλου φιλοσόφου σε ερωτήματα όπως

«Ποιο είναι το νόημα της ζωής;»
«Πώς να ζήσω τη ζωή μου στο έπακρο;»

θα σας αποκαλύψουν τον ιδανικό τρόπο να αναγεννηθείτε ψυχικά.

Δείτε αναλυτικά για το Εσύ τι κάνεις με τη ζωή σου;, στο βιβλιοπωλείο μας.

Σου αξίζει να ευτυχήσεις

Η ψυχολόγος Αγνή Μαριακάκη μας καθοδηγεί βήμα - βήμα στο να συμφιλιωθούμε με όσα δυσάρεστα βιώματα μας κρατούν καθηλωμένους στο παρελθόν και μας δείχνει με ποιους τρόπους μπορούμε να τα μεταμορφώσουμε σε εφόδια για μια καλύτερη ζωή.

Μέσα από την πολύτιμη γνώση της, οι αφηγήσεις αληθινών ιστοριών, καθώς και οι προσωπικές εξομολογήσεις της γίνονται ένας κατανοητός και ανεκτίμητος χάρτης του ψυχισμού μας. Η Αγνή Μαριακάκη μάς θυμίζει τι σημαίνει ευτυχία, πώς να την αποκτήσουμε και –το κυριότερο- πως την αξίζουμε!

Δείτε αναλυτικά για το Σου αξίζει να ευτυχήσεις, στο βιβλιοπωλείο μας.

Βάλε τον εαυτό σου πρώτο

Η ψυχοθεραπεύτρια Emma Reed Turrell δουλεύει καθημερινά με ανθρώπους που θέλουν πάντα να ευχαριστούν τους άλλους και έτσι καταλήγουν να παγιδεύονται σε δύσκολα διλήμματα, καθώς στη ζωή δεν γίνεται να αρέσουμε σε όλους.

Το Βάλε τον εαυτό σου πρώτο μπορεί να μας δώσει τη δύναμη να ορθώσουμε το ανάστημά μας κι αντί να σιωπούμε να τολμάμε να μην είμαστε αρεστοί.

Πάνω απ’ όλα όμως, μέσα από αυτό το βιβλίο μαθαίνουμε ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος να νοιαστούμε πραγματικά για τους άλλους: να νοιαστούμε πραγματικά για τον εαυτό μας.

Τόσο απλό, αλλά και τόσο ριζοσπαστικό!

Δείτε αναλυτικά για το Βάλε τον εαυτό σου πρώτο, στο βιβλιοπωλείο μας.

Της αγκαλιάς βιβλίο

Αυτό το βιβλίο είναι μια συλλογή από μικρά νησιά ελπίδας. Συγκεντρώνει παρηγορητικά λόγια και ιστορίες που μας προσφέρουν έναν νέο τρόπο να δούμε τον εαυτό μας και τον κόσμο.

Όταν χρειάζεστε τα σοφά λόγια ενός φίλου, την παρηγοριά μιας αγκαλιάς ή μια υπενθύμιση ότι η ελπίδα μπορεί να βρεθεί στα πιο απίθανα μέρη, πάρτε στα χέρια σας αυτό το μικρό βιβλίο.

Δείτε αναλυτικά για το Της αγκαλιάς βιβλίο, στο βιβλιοπωλείο μας.

Έτσι είμαι εγώ (και σε όποιον αρέσω)

Χάρη στο ευφυές χιούµορ του συγγραφέα Fernando Trías de Bes και τη µεγάλη επαγγελµατική εµπειρία του ψυχολόγου Tomás Navarro, το Έτσι είµαι εγώ εγκαινιάζει ένα νέο είδος στον τοµέα της προσωπικής ανάπτυξης: τις ψυχο-ιστορίες, ιστορίες που πραγµατεύονται, µε παρωδιακό σχεδόν τρόπο, καταστάσεις που µας βοηθούν να κατανοήσουµε καλύτερα ο ένας τον άλλον, καθώς και τον ίδιο τον εαυτό µας.

Κάθε κεφάλαιο του βιβλίου ξεκινά µε την ιστορία ενός χαρακτήρα που εκθέτει τους βαθύτερους φόβους και τις εµµονές του και, µε αυτό ως σηµείο αφετηρίας, οι συγγραφείς µάς καλούν, στο δεύτερο µέρος κάθε κεφαλαίου, να σκεφτούµε τις δικές µας εµµονές, τις επιθυµίες και τα καθηµερινά µας προβλήµατα.

Δείτε αναλυτικά για το Έτσι είμαι εγώ (και σε όποιον αρέσω), στο βιβλιοπωλείο μας.

Ανάμεσα σε εμπόδια

Μετά την παγκόσμια επιτυχία του Ανάμεσα σε Ηλίθιους, ο Thomas Erikson ρίχνει μια ολιστική ματιά σε εμπόδια διαφορετικού είδους – προβλήματα στην εργασία και στο σπίτι, οικονομικά ζητήματα, ερωτικά προβλήματα, τρελοί γείτονες, ισχυρές συγκρούσεις…

Με απλά βήματα ο συγγραφέας βοηθά τους αναγνώστες να εντοπίσουν το γιατί πίσω από τον στόχο τους, να καταστρώσουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την επίτευξή του και, το πιο σημαντικό, να αποφύγουν πολλές από τις πιο κοινές παγίδες που μας εκτροχιάζουν όταν επιχειρούμε κάτι νέο.

Δείτε αναλυτικά για το Ανάμεσα σε εμπόδια, στο βιβλιοπωλείο μας.

Η αυτοπεποίθηση που κρύβουμε μέσα μας

Η ψυχολόγος και συγγραφέας Stefanie Stahl είναι βέβαιη ότι η χαμηλή αυτοπεποίθηση δεν αποτελεί αμετάκλητη μοίρα.

Με γλαφυρά παραδείγματα μας εξηγεί πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας: χρειάζεται να αποδεχτούμε τον ίδιο μας τον εαυτό, να επικοινωνούμε ανοιχτά, να ενεργούμε στοχευμένα, να αντιλαμβανόμαστε τα συναισθήματά μας, μαθαίνοντας έτσι να απολαμβάνουμε τη ζωή.

Δείτε αναλυτικά για το Η αυτοπεποίθηση που κρύβουμε μέσα μας, στο βιβλιοπωλείο μας.

Τόλμησε να είσαι ο εαυτός σου

Ένα βιβλίο έχει τη δύναμη να σου αλλάξει τη ζωή.

Χρησιμοποιώντας τις θεωρίες του Άλφρεντ Άντλερ, ενός από τους τρεις γίγαντες της ψυχολογίας του δέκατου ένατου αιώνα μαζί με τον Φρόιντ και τον Γιουνγκ, περιγράφει μια άκρως διαφωτιστική συζήτηση ανάμεσα σ’ έναν φιλόσοφο και έναν νέο άντρα.

Ο φιλόσοφος εξηγεί στον μαθητή του πώς μπορούμε να καθορίσουμε τη ζωή μας και να ελευθερωθούμε από τα δεσμά προηγούμενων εμπειριών, από αμφιβολίες και προσδοκίες τρίτων. Πρόκειται για έναν βαθιά απελευθερωτικό τρόπο σκέψης που μας επιτρέπει να βρούμε το θάρρος να αλλάξουμε και να αγνοήσουμε τους περιορισμούς που βάζουμε οι ίδιοι, αλλά και οι άλλοι, στον εαυτό μας.

Δείτε αναλυτικά για το Τόλμησε να είσαι ο εαυτός σου, στο βιβλιοπωλείο μας.

Διάλεξε την οπτική σου

Πώς αλλάζει η οπτική; Τις σκέψεις σας δεν τις επιλέγετε πάντα εσείς – όμως, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ποιες σκέψεις θα κρατήσετε και ποιες θα απορρίψετε. Αυτές οι αποφάσεις είναι η βάση της οπτικής. Η δυνατότητα αλλαγής της οπτικής είναι κρίσιμη παράμετρος για την επίτευξη των στόχων σας και την απόλαυση της καθημερινότητας.

Ο έλεγχος πάνω στην οπτική σας σημαίνει σε μεγάλο βαθμό έλεγχο πάνω στα συναισθήματά σας.

Δείτε αναλυτικά για το Διάλεξε την οπτική σου, στο βιβλιοπωλείο μας.

 

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Σοφία Τουμανίδου

sofia toumanidou 02Μέλος της Διαχειριστικής ομάδας του PSYCHOLOGY.GR.
Επιμέλεια άρθρων, Υποστήριξη συνεργατών.