Oι εκδόσεις Π. Ασημάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου των Μ. Κολέτση και Ε. Τράγου "Κλινική Αξιολόγηση & Συμβουλευτική" την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου στις 18.00 στο Polis Art Café (Ι. Πεσματζόγλου 5, Αίθριο Στοάς του Βιβλίου)

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η κλινική αξιολόγηση αποτελεί ένα εργαλείο που χρησιμοποιεί ο θεραπευτής προκειμένου να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες από τον θεραπευόμενο ώστε να τον βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων του.

Στόχος της αξιολόγησης είναι το θεραπευτικό πλάνο και η καταγραφή επιλογών στο πρόβλημα του θεραπευόμενου. Η κλινική αξιολόγηση γίνεται στο πρώτο ραντεβού και απαιτεί οργάνωση, δομή, στοχοθέτηση, παρατήρηση και κατηγοριοποίηση των πληροφοριών για ένα επιτυχές αποτέλεσμα.

Το βιβλίο Κλινική Αξιολόγηση και Συμβουλευτική συνοψίζει με απλό και κατανοητό τρόπο τη φιλοσοφία και τις τεχνικές των κυριότερων θεραπευτικών προσεγγίσεων.

Οι πίνακες, τα παραδείγματα και οι διαφορετικοί οδηγοί λήψης ιστορικού δαφωτίζουν τον αναγνώστη και αποσαφηνίζουν έννοιες και πρακτικές στο χώρο της ψυχικής υγείας. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως πολύτιμος οδηγός αναφοράς για τους φοιτητές Ανθρωπιστικών Επιστημών και τους επαγγελματίες του χώρου της ψυχικής υγείας.

Επιπλέον, είναι ένα χρήσιμο βιβλίο για όσους καλούνται να αξιολογήσουν πρόσωπα, αλλά και γι' αυτούς που ενδιαφέρονται για το αντικείμενο της κλινικής αξιολόγησης και λήψης ιστορικού.

Δείτε το βιβλίο Κλινική Αξιολόγηση & Συμβουλευτική στο βιβλιοπωλείο ψυχολογίας της Πύλης μας Psychology.gr

Θα μιλήσουν για το βιβλίο

Μαρία Μαλικιώση Λοίζου, Ομότιμη Καθηγήτρια Συμβουλευτικής Ψυχολογίας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Αμάντα Μπικάκη, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Γεώργιος Θωμάς, Ψυχοθεραπευτής, Λέκτορας του Derby University.

και οι συγγραφείς του βιβλίου

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου

Νίκος Μεταξάς

e psy logo twitter2Επιμέλεια & μετάφραση άρθρων, Τμήμα Σύνταξης Πύλης Ψυχολογίας psychology.gr
Επικοινωνία: editorial @psychology.gr