Η Αγγελική Καγιά αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ουτρέχτης της Ολλανδίας το 2004, με δίπλωμα Ψυχοδιαγνωστικής Αξιολόγησης και ειδικότητα στον τομέα της Ψυχολογίας της Υγείας και της Κλινικής Ψυχολογίας (M.Sc.). Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης των σπουδών της, εργάστηκε στο τμήμα Ιατρικής Ψυχολογίας στο νοσοκομείο Rijnstate, στην πόλη Arnhem της Ολλανδίας, με κύριες δραστηριότητες την ψυχοδιαγνωστική αξιολόγηση και ψυχολογική υποστήριξη ασθενών από διάφορα τμήματα, όπως τραυματολογικό, ογκολογικό, γυναικολογικό και νευρολογικό.

Έχει συνεργαστεί με γραφείο υποστήριξης παθόντων από τροχαία ατυχήματα και έχει εργαστεί εθελοντικά στο Ιατρείο Πόνου και Παρηγορητικής Αγωγής της Αναισθησιολογικής Μονάδας του Αρεταίειου Νοσοκομείου.

Το διάστημα μετά την αποφοίτησή της, παρακολούθησε εισαγωγικά σεμινάρια στην Γνωσιακή - Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία, στη Μονάδα Θεραπείας Συμπεριφοράς του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής στην Αθήνα.

Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στη Διάγνωση και Συμβουλευτική ατόμων με Μαθησιακές Δυσκολίες και στην Αξιολόγηση της Νοημοσύνης Παιδιών και Εφήβων με την Ελληνική Κλίμακα Νοημοσύνης WISC-III, στην Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.).

Το τελευταίο διάστημα εκπαιδεύεται στη μαθησιακή αξιολόγηση και σε ειδικές μεθόδους και τεχνικές αποκατάστασης των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών, στην Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. Παράλληλα, εργάζεται ως μεταφράστρια επιστημονικών και μη κειμένων και βιβλίων.

Κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος στην Ελλάδα, και είναι μέλος του Ολλανδικού Συλλόγου Ψυχολόγων (N.I.P.) και της Ελληνικής Εταιρείας Παρηγορητικής Συμπτωματικής Φροντίδας Καρκινοπαθών και μη Ασθενών (ΠΑΡΗ.ΣΥ.Α).

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.