sevastiana koutroumpanouΣυνεργάτης του psychology.gr - Συγγραφή Άρθρων
Email Επικοινωνίας: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Η Σεβαστιάνα Κουτρουμπάνου γεννήθηκε στην Γερμανία και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Τώρα ζεί στην Πάτρα και εργάζεται σε Πάτρα και Αθήνα.
Σπούδασε ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
 

Εκπαίδευση και εξειδικεύσεις

Σε μεταπτυχιακό επίπεδο εκπαιδεύθηκε στην Μη κατευθυντική –Παρεμβατική μέθοδο θεραπείας και εμψύχωσης ομάδων του Michel Lobrot. Στην συνέχεια εκπαιδεύθηκε στην craniosacral therapy C.S.T του John Upledger.
 

Κέντρο Θεραπείας και εκπαίδευσης Χρυσαλλίδα

Από το 1995 εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια-κράνιο-θεραπεύτρια και σωματική θεραπεύτρια.
Το 1996 ίδρυσε το Κέντρο θεραπείας και εκπαίδευσης «Χρυσαλλίδα».
 

Περισσότερες Πληροφορίες

Έχει συντελέσει εξωτερικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πατρών, του τομέα συμβουλευτικής Τ.Δ.Ε..Π.Π.
 
Έχει συνεργαστεί με πολλούς φορείς της πόλης της διοργανώνοντας σεμινάρια σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες( εκπαιδευτικούς, γονείς, εφήβους, γυναίκες).
 
Έχει αρκετές παρουσιάσεις σε επιστημονικά συνέδρια ψυχολογίας και ψυχικής υγείας.
 
Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ψυχοθεραπείας Ελλάδας (Ε.Ε.Ψ.Ε), ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου συλλόγου Παρεμβαίνουσας Μη Κατευθυντικότητας και Ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κρανιο-ιερής Θεραπείας.
 

Μη κατευθυντική σωματική ψυχοθεραπεία

Από νωρίς στην δουλειά της η Σεβαστιάνα Κουτρουμπάνου άρχισε να συνδυάζει τις δύο μεθόδους στις οποίες είχε εκπαιδευθεί, δημιουργώντας έτσι μια νέα θεραπευτική μέθοδο που την ονόμασε Μη Κατευθυντική Σωματική Ψυχοθεραπεία N.D.S.E.R-C.S.T.
 
Η νέα αυτή μέθοδος προσεγγίζει τον άνθρωπο ολιστικά και θεραπεύει ολόκληρη την ψυχοσωματική ενότητα του ανθρώπου. Στο Κέντρο Χρυσαλλίδα είναι υπεύθυνη για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που λειτουργούν πάνω στην Κρανίο-ιερή θεραπεία και την μη κατευθυντική σωματική ψυχοθεραπεία.
 

Συγγραφέας του βιβλίου Αγγίζοντας τη μνήμη του σώματος

Το 2016 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο της που τιτλοφορείται, «Αγγίζοντας τη μνήμη του σώματος». Το βιβλίο εκδόθηκε με σκοπό να γνωρίσει το ευρύ κοινό την νέα αυτή θεραπευτική μέθοδο που η ίδια έχει εμπνευστεί και τις πολλαπλές δυνατότητες ίασης που αυτή δίνει. Η Σεβαστιάνα Κουτρουμπάνου εργάζεται θεραπευτικά με ατομικές και ομαδικές διαδικασίες και με σεμινάρια Πανελλαδικά εκπαιδεύει νέους ψυχολόγους και θεραπευτές πάνω στην νέα της μέθοδο.

 

Δείτε όλα τα άρθρα της Επιστημονικής Συνεργάτιδας στο psychology.gr: Σεβαστιάνα Κουτρουμπάνου